u
Prosvjedi potpore Borisu Mikšiću
 
 

Boris Miksic mali letak

Ured Borisa Mikšića,
Ivana Lučića 5, 10000 Zagreb
telefon: 01 4854 486
fax:        01 4854 501
e-mail: [email protected]  

Otvoreno, HTV 1, 16.12.2009.

Predsjednička utrka ...

objavljeno: 04/10/2009 12:25:16  Opširnije
 

VIDEO: Mikšić Bagi pobjegao iz studija

Na drugom sučeljavaju na Novoj TV pojavili su se samo Slavko Vukšić i Boris Mikšić, no 'dečko s Trešnjevke' ubrzo je shvatio da je Bago skupio 'drugu klasu' te da ga opet 'blokira', pa se ustao i otišao.

U drugu od četiri planirane emisije Predsjednička utrka, u kojoj se sučeljavaju predsjednički kandidati, Nova TV je pozvala Damira Kajina, Vesnu Škare Ožbolt, Josipa Jurčevića,Slavka Vukšića i Borisa Mikšića.

Na sučeljavanje su se odazvali samo Vukšić i Mikšić, ali je predsjednički kandidat iz Slavonije ubrzo sam ostao u studiju s voditeljem Mislavom Bagom.

Mikšić je Bagi prigovorio što je u prvu emisiju sučeljavanja pozvao favorite Ivu Josipovića, Andriju Hebranga, Nadana Vidoševića, Dragana Primorca i Vesnu Pusić, a drugu, kako je ocijenio, drugu ligu.

Mikšić je 'zapeo' već na drugom pitanju koje je glasilo: "čega se sramite".

Odgovorio ničega, a potom otvorio paljbu po Bagi: "Vi se trebate sramiti na koji način tretirate kandidate. Ovo što ste napravili da ste nas podijelili u dvije grupe. To nije uopće fer. Mi smo svi prikupili 10.000 potpisa i svi imamo jednaka prava. Vi nemate pravo dijeliti prema svom kriteriju. Za mene je prije pet godina glasovalo 400.00 ljudi. Sad idem. Doviđenja!"

"Znate da ste si ovim zatvorili vrata nove TV", govorio je za Mikšićem Bago, ali "dečko s Trešnjevke" nije se niti osvrnuo, već je otišao iz studija.


Nakon što je Vukšić ostao sam u studiju odgovorio je na pitanje bi li pomilovao Hrvoja Petrača i Mirka Norca rekavši da nema materijala o tome te da bi o tome mogao raspravljati kada bi dobio materijale i ako odbor to predloži. Rekao da bi razgovarao o pomilovanju i nekoga tko je pušio samo jedan joint.

Na početku emisije Bago je pitao Mikšića i Vukšića zašto bi bili izabrani za predsjednika, kad ih nema dugo medijima. Mikšić je
odgovorio da je stalno u Hrvatskoj, jer ima tvornicu u Belom Manastiru u koju je uložio 10 milijuna eura, ali da ga mediji ne prate jer im nije interesantan.

objavljeno: 12/12/2009 08:44:39 

Odgovor hrvatske predsjednice

objavljeno: 12/03/2015 13:16:07  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Ovi menadzeri su zarili i palili poslovnom scenom u 2017.

Nesuđeni hrvatski predsjednik i vlasnik tvrtke EcoCortec Boris Mikšić u prosincu je krenuo s gradnjom svoje druge tvornice u Belom Manastiru.

Investicija je vrijedna pet milijuna eura, a kad pogon krene s radom, Mikšić će ukupno u najvećem baranjskom gradu zapošljavati oko 50 radnika.

S novom tvornicom EcoCortec će biti najveći proizvođač antikorozivnih folija u Europi.

objavljeno: 28/12/2017 13:29:44  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Kako stvoriti globalnu korporaciju kad izronis iz FSB-a and have fun in life!

objavljeno: 15/12/2017 09:06:06  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Boris Miksic gradi novu tvornicu u Baranji i planira daljnje investicije!

Management tvrtke EcoCortec® je u Osijeku svečano potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru javnog Poziva na dostavu projektnih prijava "Kompetentnost i razvoj MSP". Putem projekta Dogradnja i opremanje novog proizvodnog pogona i adaptacija dijela postojeće građevine, tvrtka je ostvarila potporu od 8.106.616,72 HRK ukupne vrijednosti potpore od 27.816.497,12 HRK. Razdoblje provedbe projekta predviđeno je od 31.07.2017. – 31.05.2019.

Tvornica EcoCortec® proizvodi najbolja i najsuvremenija rješenja za zaštitu od korozije u svijetu. Gotovo cijeli asortiman izvozi diljem svijeta te je odličan primjer hrvatskog proizvoda koji se pozicionira na globalnom tržištu. Iz Belog Manastira snabdijeva sa svojim patentiranim proizvodima najveće automobilske proizvođače: Mercedes, Volvo, Renault, Ford, Toyotu i druge važne sustave kao što su Bosch, IBM, General Electric, Caterpillar, Rolls Royce grupa, Ruske željeznice, Končar, MORH, ExxonMobil, Airbus i druge. Ovaj projekt će dodatno ojačati konkurentnosti tvornice uz razvoj novih kompetencija i stvaranje novih radnih mjesta. Glavni cilj širenja je zadovoljiti povećanu tržišnu potražnju za EcoCortecovim proizvodima.

objavljeno: 08/12/2017 09:56:15  Priloženi dokumenti uz tekst >>

EcoCortec® postaje najveca tvornica antikorozivnih folija u Europi!

Tvornica proizvodi najbolja i najsuvremenija rješenja za zaštitu od korozije u svijetu. Dobitnik certifikata izvrsnosti, EcoCortec® gotovo cijeli asortiman izvozi diljem svijeta te je odličan primjer hrvatskog proizvoda koji se pozicionira na globalnom tržištu. EcoCortec® d.o.o., iz Belog Manastira snabdijeva sa svojim patentiranim proizvodima najveće automobilske proizvođače: Mercedes, Volvo, Renault, Ford, Toyotu i druge važne sustave kao što su Bosch, IBM, General Electric, Caterpillar, Rolls Royce grupa, Ruske željeznice, Končar, MORH, ExxonMobil, Airbus i druge.

Zbog kontinuiranog povećanja potražnje, vlasnik prve hrvatske tvornice bioplastike, Boris Mikšić, uz sufinanciranje Privredne banke Zagreb, gradi još jednu tvornicu koja će se nalaziti blizu postojećeg objekta. Projekt širenja također sufinancira Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u sklopu programa europskih fondova. Kao rezultat sve boljeg pozicioniranja tvornice na svjetskom tržištu, utrostručili su se zahtjevi za opremom i prostornim kapacitetima te je gradnja novog objekta već u tijeku. Ovo proširenje osim što će povećati kapacitet proizvodnje omogućit će još promptniju dostavu u zemlje Europe, Aziju i SAD. Naime, EcoCortec® već niz godina gotovo cijeli asortiman izvozi diljem svijeta.

objavljeno: 10/11/2017 14:24:42  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Boris Miksic nastavlja s projektima povezivanja Hrvatske i SAD-a

POGLAVARSTVO BELOG MANASTIRA POSJETILO AMERIČKI GRAD CAMBRIDGE U SVRHU EKONOMSKE SURADNJE I NOVIH INVESTICIJA U BARANJI!

Nastavlja se uspješna suradnja između sestrinskih gradova Belog Manastira i Cambridgea. Sestrinstvo dvaju gradova inicirao je vlasnik Cortec® korporacije, Boris Mikšić. EcoCortec®, jedna od najsuvremenijih tvornica antikorozivnih VpCI® folija za pakiranje u Europi, smještena je u Belom Manastiru i dio je Cortec® grupacije. Povezivanje u obliku sestrinstva rezultat je uspješnog poslovanja obaju Cortecovih tvornica, EcoCortec®-a u Belom Manastiru i Cortec® Advanced Films u Cambridgeu. Sestrinstvo između dva grada proizišlo je iz činjenice da su obje tvrtke uvelike doprinijele svojim lokalnim gospodarstvima i zajednici. 

Delegacija Belog Manastira, koju su sačinjavali gradonačelnik Tomislav Rob, dogradonačelnica Ivana Bandov Paulić  te pročelnica Upravnog odjela za graditeljstvo i stambeno-komunalne poslove, Kornelija Zvečevac, posjetili su američki grad Cambridge. Ova dva grada potpisala su nedavno u Hrvatskoj Sporazum o prijateljstvu kada je poglavarstvo Cambridgea posjetilo Beli Manastir. Tom prilikom postavljeni su temelji daljnje suradnje. Našu delegaciju dočekalo je čelništvo grada Cambridgea na čelu s gradonačelnicom Marlys Palmer.

Izaslanstvo Belog Manastira imao je priliku obići infrastrukturu Cambridgea i dobiti uvid u  brojna napredna industrijska i komunalna rješenja koje koristi ovaj grad, a primjenjiva su i kod nas. Jedan od takvih primjera je odličan sistem pročišćavanja otpadnih voda. Upravo ovakav oblik razmjenjivanja iskustava lokalnih zajednica jedan je od ciljeva projekta sestrinstva. 

S obzirom na odlično poslovanje hrvatske tvornice, u tijeku je novo širenje kapaciteta, odnosno izgradnja nove proizvodne hale. Ovaj projekt sufinanciran je od strane Ministarstva gospodarstva sredstvima Europske unije. Naime, istovremeno se odvija ekspanzija obaju tvornica, EcoCorteca u Hrvatskoj i Cortec® Advanced Films u SAD-u. 

Gradonačelnica Cambridgea istaknula je veliku volju i entuzijazam čelništva grada za uskom suradnjom s Belim Manastirom. Delegacije su tom prilikom razgovarale o projektima uzajamne suradnje, sa snažnim naglaskom na gospodarstvo i nove investicije u poslovnoj zoni Baranje. "Ova dva grada u kojima se nalaze moje tvornice imaju dosta sličnosti počevši od veličine i strukture. Nova investicija širenja Ecocortec-a upravo je rezultat posestrinstva Belog Manastira i Cambridga. Meni kao investitoru itekako je važno da postoji prijateljska veza između gradova u kojima zapošljavam veliki broj ljudi. Kroz ovakve projekte jačaju se međuljudski odnosi između Hrvatske i SAD-a i ostvaruje se boljitak za lokalne zajednice", istaknuo je Boris Mikšić nadodavši: "ovakvi oblici povezivanja su nužni za oživljavanje gospodarstva naročito u baranjskoj regiji koja trenutno trpi egzodus radno aktivnog stanovništva."

EcoCortec® godinama uspješno posluje i izvozi svoj asortiman diljem svijeta, a sada ide korak dalje te predstavlja most prema američkim poduzetnicima koji su zainteresirani za daljine investicije na tom području. "Upravo jedan od glavnih ciljeva je ekonomsko povezivanje Baranje i američkih poduzetnika. Hrvatska je jako dobro mjesto za strane investicije, ako su one strateški pogođene. Osobito se to odnosi na ekološki sigurne tehnologije koje Cortec® zagovara već godinama", entuzijastično zaključuje g.Mikšić.

objavljeno: 02/10/2017 10:04:39  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Boris Miksic nastavlja s projektima povezivanja Hrvatske i SAD-a

Poglavarstvo Belog Manastira posjetilo američki grad Cambridge u svrhu ekonomske suradnje i novih investicija u Baranji! Nastavlja se uspješna suradnja između sestrinskih gradova Belog Manastira i Cambridgea. Sestrinstvo dvaju gradova inicirao je vlasnik Cortec® korporacije, Boris Mikšić. EcoCortec®, jedna od najsuvremenijih tvornica antikorozivnih VpCI® folija za pakiranje u Europi, smještena je u Belom Manastiru i dio je Cortec® grupacije. Povezivanje u obliku sestrinstva rezultat je uspješnog poslovanja obaju Cortecovih tvornica, EcoCortec®-a u Belom Manastiru i Cortec® Advanced Films u Cambridgeu. Sestrinstvo između dva grada proizišlo je iz činjenice da su obje tvrtke uvelike doprinijele svojim lokalnim gospodarstvima i zajednici.

Delegacija Belog Manastira, koju su sačinjavali gradonačelnik Tomislav Rob, dogradonačelnica Ivana Bandov Paulić te pročelnica Upravnog odjela za graditeljstvo i stambeno-komunalne poslove, Kornelija Zvečevac, posjetili su američki grad Cambridge. Ova dva grada potpisala su nedavno u Hrvatskoj Sporazum o prijateljstvu kada je poglavarstvo Cambridgea posjetilo Beli Manastir. Tom prilikom postavljeni su temelji daljnje suradnje. Našu delegaciju dočekalo je čelništvo grada Cambridgea na čelu s gradonačelnicom Lisom Iverson.

Izaslanstvo Belog Manastira imao je priliku obići infrastrukturu Cambridgea i dobiti uvid u brojna napredna industrijska i komunalna rješenja koje koristi ovaj grad, a primjenjiva su i kod nas. Jedan od takvih primjera je odličan sistem pročišćavanja otpadnih voda. Upravo ovakav oblik razmjenjivanja iskustava lokalnih zajednica jedan je od ciljeva projekta sestrinstva.

objavljeno: 29/09/2017 10:04:39  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Krece obnova: Za godinu i pol vukovarski Vodotoranj u novom ruhu

Radove će obavljati domaća tvrtka Planum Građenje, za čiju su se ponudu između šest pristiglih na natječaj otvoren uoči prošloga Božića, odlučili u Gradu Vukovaru. Obnova će stajati 25,2 milijuna kuna, a potpise na ugovor stavili su danas gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i direktor Planum Građenja Đuro Bamburač. Institut IGH, koji je donirao pola milijuna kuna za obnovu, nadzirat će radove.

Tijekom prve faze rekonstruirat će se Vodotoranj te izgraditi parkiralište za osobne automobile i autobuse. Paralelno će početi i druga faza, koja će obuhvatiti izgradnju popratnih sadržaja, za što se tek treba raspisati natječaj. Radit će se prema projektu Radionice arhitekture, koja je u Vukovaru ostvarila već dva velika projekta, rekonstrukciju dvorca Eltz i Muzej Vučedolske kulture. Prema zamisli arhitekta Gorana Rake, 55-metarski toranj se ne bi trebao dirati, nego pretvoriti u memorijalno mjesto uz minimalne arhitektonske intervencije. Do njegova vrha stizat će se panoramskim dizalom koje bi se trebalo nalaziti s one strane koja je okrenuta Dunavu. S radovima se kreće idućeg tjedna.

'Potpisivanjem ovih ugovora i službeno završavamo akciju prikupljanja novca za obnovu Vodotornja kroz koju smo do danas osigurali oko 18 milijuna kuna. Ovim sredstvima treba dodati i 18,5 milijuna kuna, koliko je osigurala Vlada RH za potrebe obnove Vodotornja', rekao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Na mjestu bivšeg 'lonca' za vodu nalazit će se memorijalna ostakljena soba u obliku valjka, s ekranom na kojem će se prikazivati dokumentarne snimke iz 1991. Oko 600 rupa nastalih od ratnih projektila ostat će netaknuto. Iz memorijalne sobe penjat će se na sam vrh Vodotornja uređen kao vidikovac koji će biti zaštićen staklenom ogradom iz sigurnosnih razloga. U njegovu podnožju trajno će se, zamislili su projektanti, upisati imena svih donatora, kao uspomena i potvrda zajedništva.

objavljeno: 23/05/2017 13:51:31  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Boris Mikšić Gradskoj knjižnici Beli Manastir donirao knjige

BELI MANASTIR – Direktor i vlasnik belomanastirske tvornice EcoCortec Boris Mikšić poklonio je 27. siječnja 360 knjiga Gradskoj knjižnici Beli Manastir, te nekoliko godišta svjetski poznatog i izuzetno kvalitetnog časopisa National Geographic u kožnim kutijama (koji se za hrvatsko tržište tiska u 50.000 primjeraka).

Knjige su iz osobne Mikšićeve biblioteke, a po nazivima i sadržajima tema vrlo su raznovrsne, pa tu ima hrvatskih klasika (Tin Ujević, A.G. Matoš, itd.), domaće i svjetske beletristike na hrvatskom i drugim jezicima, znanstvenih knjiga (od kojih je većina na engleskom, te nešto na ruskom jeziku), među kojima se posebno izdvajaju najkvalitetniji svjetski Oxfordovi veliki rječnici (engleski, njemački, rusko-njemački, rusko-engleski, te još neki).

Bogatu i veliku donaciju Borisa Mikšića primila je dr. sc. Marija Kretić Nađ, ravnateljica Gradske knjižnice Beli Manastir i zahvalila se u ime budućih čitatelja ovih knjiga i časopisa.

objavljeno: 02/02/2017 11:19:10 

Imam 9 kuća, ali najljepša je u Baranji

objavljeno: 30/01/2017 11:29:56 

Od Pentagona do vukovarskog Vodotornja: Boris Miksic darovao najpoznatiju svjetsku tehnologiju za obnovu vukovarskog spomenika!

MCI® tehnologija korištena je za gradnju i sanaciju najpoznatijih svjetskih građevina kao što su zgrada Pentagona, Empire State Building u New Yorku i najviša zgrade na svijetu Burj Khalifa. Osim donacije g. Mikšić najavljuje i pokretanje nove tvornice u Slavoniji.

Cortec® korporacija u vlasništvu Borisa Mikšića je s gradonačelnikom grada Vukovara, Ivanom Penavom potpisala je ugovor o donaciji sredstava za obnovu vukovarskog Vodotornja. Na inicijativu g. Mikšića, njegova tvrtka Cortec® donirat će potrebne količine proizvoda za sprječavanje korozije armirano betonske konstrukcije vukovarskog Vodotornja prema glavnom projektu - Memorijalno spomen obilježje Domovinskog rata "Vodotoranj Vukovar“. S obzirom da g.Mikšić nije mogao biti prisutan u Vukovaru u njegovo ime ugovor je potpisao g. Ivan Rogan, direktor tvrtke CorteCros, koja je članica svjetske Cortec® grupacije. Vrijednost donacije procjenjuje se na gotovo 300.000 kuna.

Cortec® će za obnovu simbola grada Vukovara donirati svjetski poznatu MCI® tehnologiju koja na revolucionaran način produžuje životni vijek betonskih konstrukcija.

Ova tehnologija zaštite armiranobetonskih konstrukcija, najbolja je tehnologija ove vrste u svijetu i sačuvat će vukovarski Vodotoranj kao spomenik patnje i junaštva hrvatskog naroda za buduće generacije

Proizvod pod nazivom MCI®-2020 koji je doniran Vukovaru bio je primijenjen za sanaciju Pentagona poslije terorističkih napada 11.rujna i taj projekt je osvojio prvu nagradu za rehabilitaciju infrastrukture u SAD-u od međunarodnog strukovnog društva za sanaciju betonskih struktura.

Ova tehnologija primjenjuje se u cijelom svijetu za gradnju i sanaciju nepoznatijih svjetskih građevina kao što su Empire State Building u New Yorku i Burj Khalifa u Dubaiju. Izumitelj ove patentirane MCI® tehnologije je sam g. Mikšić

objavljeno: 22/12/2016 15:39:28  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Potpisivanje Sporazuma o prijateljstvu izmedju Belog Manastira i Cambridgea u Minnesoti

Ponosni smo najaviti da će Beli Manastir i Cambridge - grad u američkoj saveznoj državi Minnesoti postati gradovi prijatelji. Gradski čelnici snažno su podržali ovu inicijativu a formalna svečanost potpisivanja Sporazuma o prijateljstvu i suradnji između dva grada će se održati u Belom Manastiru tijekom proslave "Dana grada" 11. studenog 2016.

Sestrinstvo dvaju gradova inicirao je vlasnik Cortec® korporacije g. Boris Mikšić. EcoCortec®, jedna od najsuvremenijih tvornica bioplastike u Europi smještena je u Belom Manastiru i dio je Cortec® grupacije. Ovo povezivanje u obliku sestrinstva rezultat je dugoročnog i uspješnog poslovanja obaju Cortecovih tvornica, EcoCortec®-a u Belom Manastiru i Cortec® Advanced Films u Cambridgeu. Inicijativa koja je završila sestrinstvom između dva grada proizišla je iz činjenice da su obje tvrtke uvelike doprinijele svojim lokalnim gospodarstvima i zajednici.

Tijekom susreta predstavnici Grada Belog Manastira će predstaviti mogućnosti ulaganja u poslovnu zone Baranje. Ova hrvatska regija privlačno je područje za strane investitore s obzirom da vlada omogućuje porezne olakšice u zonama posebnog državnog interesa koje su bile devastirane tijekom Domovinskog rata.

Iako je turistički sve zanimljivija regija već godinama svjedočimo iseljavanju mladih iz Baranje kao posljedice loše ekonomske situacije u tom kraju. Upravo ovakvi projekti su nužni za oživljavanje uspavanog gospodarstva te predstavljaju korak ka boljoj budućnosti ne samo u Baranji već i u ostatka Hrvatske

Ovakvim inicijativama želimo pokazati da su pozitivne promjene itekako moguće ako postoji volja i pozitivan stav prema radu. EcoCortecova tvornica bioplastike već godinama uspješno posluje i izvozi svoj asortiman diljem svijeta a sada ide korak dalje te predstavlja most prema američkim poduzetnicima koji su zainteresirani za daljine investicije na tom području.

"Upravo jedan od glavnih ciljeva je ekonomsko povezivanje Baranje i američkih poduzetnika. Hrvatska je jako dobro mjesto za strane investicije ako su one strateški pogođene. Osobito se to odnosi na zelene, ekološki sigurne tehnologije koje Cortec® zagovara već godinama. Uvjereni smo da je ova inicijativa tek početak brojnih projekata koje dolaze. Jačanjem ovih veza rasti će i poduzetnički interes za područje Slavonije i Baranje, te će se razvijati prijateljski i kulturni odnosi između Belog Manastira i Cambridgea" naglasio je Boris Mikšić.

Potpisivanje Sporazuma o prijateljstvu između gradonačelnika Belog Manastira – g. Ivana Doboša i izaslanstva iz Cambridgea: g. Josepha Morina iz gradskog vijeća, gđe Linde Woulfe - gradskog administratora i Stana Gustafsona - direktora ekonomskog razvoja Cambridgea, održat će se u prostorijama u gradskog teatra. Svečanosti će nazočiti i vodstvo obaju Cortecovih tvornica nakon čega će uslijediti svečana manifestacija povodom "Dan grada".

Koncept uspostave suradnje između gradova prijatelja vrlo je popularan u svijetu kao način promicanja ekonomskih, ljudskih, kulturnih, obrazovnih i poslovnih odnosa između naroda. Ova vrsta prijateljskih veza vrijedna je u poticanju boljeg međusobnog razumijevanja, što čini odličnu bazu za strukturiranije funkcioniranje lokalne zajednice i jačanje njene razvojne strategije

objavljeno: 08/11/2016 12:02:38  Priloženi dokumenti uz tekst >>

U Beli Manastir preko Cambridgea stizu i americki poduzetnici

BELI MANASTIR - Na pločama na ulazima u jedini baranjski grad na kojima su ispisani nazivi gradova prijatelja Belog Manastira do kraja godine možda osvane još jedan naziv - Cambridge, Minnesota (SAD). Danas će, naime, na sjednici Gradskog vijeća, o uspostavljanju međusobne suradnje i sklapanju sporazuma između dvaju gradova raspravljati gradski vijećnici. Kako tvrdi dogradonačelnik, Marko Bogatić, ne vidi razloga da prijedlog Odluke o uspostavljanju međusobne suradnje ne dobije zeleno svjetlo Vijeća, to više što odluka ništa ne košta, a krajnjim bi rezultatom Beli Manastir mogao prosperirati. - Ovo nije slučaj poput onog iz animiranog filma, kada glavni likovi zavrte globus i na njega postave prst pa na slučajno odabrano mjesto odu na put - slikovito objašnjava Bogatić, nastavljajući kako je riječ o inicijativi hrvatsko-američkog poduzetnika, svojevremeno čak i predsjedničkog kandidata, Borisa Mikšića, koji ima tvornicu u Belom Manastiru i Minnesoti. Iz SAD-a, dodaje Bogatić, planira dovesti još poduzetnika kako bi investirali u proizvodne pogone, a uz sve to najavljuje i širenje vlastitih proizvodnih kapaciteta u poslovnoj zoni u Belom Manastiru (EcoCortec, nap.a.), u kojima trenutačno zapošljava 30-ak ljudi. Gradonačelnik, Ivan Doboš, podsjeća kako je inicijativa stara već nekoliko godina, o čemu je Glas već pisao.

- Cilj je bio isti tada i sada, a riječ je o gospodarskom povezivanju Belog Manastira i američkih poduzetnika. Vlasnik EcoCorteca tvrdi kako interes nekih američkih poduzetnika za investiranje u Beli Manastir i nadalje postoji - ističe Doboš, dodajući kako bi američko izaslanstvo u Beli Manastir trebalo doći u studenome. Iz EcoCorteca su tada izjavljivali kako je ideja o suradnji stigla kao plod višegodišnjeg uspješnog poslovanja dviju Cortecovih tvornica opremljenih najsuvremenijom tehnologijom te zahvaljujući činjenici da Cortec pridonosi lokalnim zajednicama. S aktualnim gradovima prijateljima, mađarskim Mohačem i poljskim Chojnicama, odnosi su različiti. I dok su sa zemljopisno bližim Mohačem na zadovoljavajućoj razini, s Poljacima odnosa - nema. - S Mađarima imamo odličnu suradnju, što se za Chojnice ne bi moglo reći - kaže Doboš, podsjećajući na realizirane prekogranične EU projekte s Mohačem, od kojih koristi imaju obje strane, te česte međusobne posjete. Što se Chojnica pak tiče, o svemu dovoljno govori činjenica kako gradonačelnik Doboš za svoja dva mandata nijednom nije boravio tamo, kao ni njegovi zamjenici. Svojevremeno je izjavio kako na web-stranicama Chojnica, grada od 40-ak tisuća stanovnika, nisu uspjeli pronaći ni slova o Belom Manastiru...

objavljeno: 08/11/2016 10:00:12  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Malo humora za dobar dan

objavljeno: 26/07/2016 10:12:03 

Bigger is Better!

Eva i Adam su se setali po raju...

Eva primijeti: "Joj Adame, kako imas malenoga!"

"A gdje si vidjela vecega?!?!!!

I tako se je zaceo pakao!!!

objavljeno: 12/07/2016 10:12:03 

Split ce biti centar mog biznisa, bit ce posla za mlade

objavljeno: 27/06/2016 09:48:35  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Boris Mikšić otkupom od Crosca postao jedini vlasnik CorteCrosa

Potpisivanjem ugovora između američke tvrtke Cortec i Inine tvrtke kćeri Crosco, zagrebačka tvrtka CortecCros prešla je u stopostotno vlasništvo korporacije Cortec. Cortec je dosad bio 40-postotni vlasnik tvrtke CorteCros, dok je udio od 60 posto bio u vlasništvu Crosca.

Korporacija Cortec u vlasništvu Borisa Mikšića jedan je od najjačih proizvođača inhibitora za zaštitu od korozije na svjetskom tržištu i prodaje svoje proizvode u preko 90 zemalja. Tvornicu bioplastike EcoCortec Mikšić je pokrenuo 2006. u Hrvatskoj, a u međuvremenu je postala europski centar za proizvodnju antikorozivnih folija na ekološkoj bazi. Ova posljednja akvizicija korporacije Cortec posljedica je širenja kompanije i dodatnog jačanja njezina strateškog položaja u Europi.

Hrvatska će biti glavni centar tvrtke za proizvodnju i distribuciju proizvoda na europskom kontinentu i šire, priopćili su iz Mikšićeve tvrtke. CorteCros će se u potpunosti uključiti u novu Cortecovu strategiju poslovanja sa svojim potencijalima kao što su ured u Zagrebu i distributivni centar u Splitu, gdje se očekuje dorada proizvoda prema Cortecovoj tehnologiji. Proizvodi će biti kontrolirani novim laboratorem čija gradnja se planira u skoroj budućnosti. Split će biti i glavna europska lokacija za skladištenje Cortecovih proizvoda.

objavljeno: 16/06/2016 12:13:54  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Boris Mikšić otkupom od Crosca postao jedini vlasnik CorteCrosa

Potpisivanjem ugovora između američke tvrtke Cortec i Inine tvrtke kćeri Crosco, zagrebačka tvrtka CortecCros prešla je u stopostotno vlasništvo korporacije Cortec. Cortec je dosad bio 40-postotni vlasnik tvrtke CorteCros, dok je udio od 60 posto bio u vlasništvu Crosca.

Korporacija Cortec u vlasništvu Borisa Mikšića jedan je od najjačih proizvođača inhibitora za zaštitu od korozije na svjetskom tržištu i prodaje svoje proizvode u preko 90 zemalja. Tvornicu bioplastike EcoCortec Mikšić je pokrenuo 2006. u Hrvatskoj, a u međuvremenu je postala europski centar za proizvodnju antikorozivnih folija na ekološkoj bazi. Ova posljednja akvizicija korporacije Cortec posljedica je širenja kompanije i dodatnog jačanja njezina strateškog položaja u Europi.

Hrvatska će biti glavni centar tvrtke za proizvodnju i distribuciju proizvoda na europskom kontinentu i šire, priopćili su iz Mikšićeve tvrtke. CorteCros će se u potpunosti uključiti u novu Cortecovu strategiju poslovanja sa svojim potencijalima kao što su ured u Zagrebu i distributivni centar u Splitu, gdje se očekuje dorada proizvoda prema Cortecovoj tehnologiji. Proizvodi će biti kontrolirani novim laboratorem čija gradnja se planira u skoroj budućnosti. Split će biti i glavna europska lokacija za skladištenje Cortecovih proizvoda.

objavljeno: 15/06/2016 12:13:54  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Nesudjeni predsjednik Boris Miksic ima velike planove: Otkupio udio u Ininoj tvrtki i siri posao

BORIS MIKŠIĆ, američko-hrvatski biznismen koji se svojedobno natjecao na predsjedničkim izborima ima velike poslovne planove u Hrvatskoj.

Njegova kompanija Cortec preuzela je od Crosca, koji je u vlasništvu INA-e, stopostotni udio u kompaniji CorteCros. Mikšićev Cortec je do sada bio 40-postotni vlasnik CorteCrosa, dok je 60 posto imao Crosco.

Mikšić kaže da je ova akvizicija prilika da se Hrvatska strateški pozicionira kao centar europe za ekološku tehnologiju zaštite od korozije.

"Ovakva akvizicija odlična je prilika za Hrvatsku da se strateški pozicionira kao centar Europe za ekološku tehnologiju zaštite od korozije i zgrabi dio kolača na brzo-rastućem svjetskom tržištu inhibitora. Pokretanjem tvornice EcoCortec u Baranji koja je upravo proslavila 10 godina uspješnog poslovanje usmjerio sam Hrvatsku prema ekološkim rješenjima koja u svijetu zamjenjuju konvencionalne metode. Ovim novim pripojenjem CorteCrosa svojoj matičnoj tvrtki Cortec želja mi je još više ojačati suradnju s domovinom. Cilj mi je Hrvatsku brendirati kao centralnu točku u ovom dijelu svijeta za nove tehnologiju ove vrste!“ poručio je Mikšić.

Split će biti glavna europska lokacija za skladištenje Cortecovih proizvoda

Cortec je jedan od najjačih proizvođača inhibitora za zaštitu od korozije na svjetskom tržištu i prodaje svoje proizvode u preko 90 zemalja.

Tvornica bioplastike EcoCortec koju je Mikšić pokrenuo 2006. godine u Hrvatskoj u međuvremenu je postala europski centar za proizvodnju antikorozivnih folija na ekološkoj bazi. Nakon ove akvizicije Hrvatska će biti glavni centar tvrtke za proizvodnju i distribuciju proizvoda na europskom kontinentu i šire, navode iz Corteca.

CorteCros će se u potpunosti uključiti u novu Cortecovu strategiju poslovanja sa svojim potencijalima kao što su ured u Zagrebu i distributivni centar u Splitu u kojem se očekuje dorada proizvoda prema Cortecovoj tehnologiji. Proizvodi će biti kontrolirani novim laboratorijskim kapacitetom čija gradnja se planira u skoroj budućnosti.

Split će biti i glavna europska lokacija za skladištenje Cortecovih proizvoda te proizvoda Kanadske tvrtke Bionetix International koja bavi se proizvodnjom bioloških proizvoda na mikrobnoj i enzimnoj bazi te je također u vlasništvu Corteca.

objavljeno: 14/06/2016 10:45:07  Priloženi dokumenti uz tekst >>

 


Kontakt za medije:

+385 01 4854 486

 
Podržite Borisa na fejsu!
Boris u medijima
Za uspjeh su potrebni ljudi, inovacije i kvalitetan proizvod
Poduzetnik 20/02/2018
Ovi menadzeri su zarili i palili poslovnom scenom u 2017.
T Portal 28/12/2017
Sjecate li se Borisa Miksica? Donosimo vam pricu sto danas radi nekadasnji predsjednicki kandidat
RTL 27/12/2017
EcoCortec siri proizvodnju i zaposljava novih 20 radnika
STV 22/12/2017
Osebujni Boris Miksic: 2005. sam dobio vise glasova od Kosor na izborima, a Todoric mi je ostao duzan desetak tisuca dolara
Net.hr 22/12/2017
 
Svi članci...
Boris Mikšić predizborni spot
Boris Mikšić predizborni spot
Borisov Mustang u reklami za KitKat
Borisov Mustang u reklami za KitKat
Tiara 39 Convertible "Heidin'...Away"
Tiara 39 Convertible
Jingle
Za Borisa!
Nova verzija jingla za predsjednicku kampanju 2009
Letak zadnja strana


Linkovi


YouTube - Kako ubiti Borisa Mikšića
Kako ubiti Borisa Mikšića 1/4
Kako ubiti Borisa Mikšića 2/4
Kako ubiti Borisa Mikšića 3/4
Kako ubiti Borisa Mikšića 4/4


YouTube
Osnivanje Eko klastera Osnivanje Eko klastera
Jajanov dnevnik, svibanj 2011

Moris Bikšić
Moris (Boris Mikšić)Pljačka stoljeća, dokumentarni film


DOME SLATKI DOME
Grb obitelji Mikšić koja potječe iz okolice Lukavca u Turopolju (cca 1237. godine)


Video galerija
EcoCortec širi proizvodnju
EcoCortec širi proizvodnju, , 22.12.2017
Boris Mikšić - Pjesme moje mladosti
Boris Mikšić - Pjesme moje mladosti, , 07.08.2017
Country Strike - Teardrops of goodbye
Country Strike - Teardrops of goodbye, , 17.07.2017


Ugovor s Hrvatskom
Ugovor s Hrvatskom - Boris Mikšić


Američki san dečka s Trešnjevke


Ove izbore ipak je obilježio Boris Mikšić. Dečko s Trešnjevke koji je vlastitim novcem financirao kampanju, gospodarstveniku bez podrške političkih stranaka, drugi krug pobjegao je u posljednji trenutak. Iza sebe je ostavio iskusnu političarku Đurđu Adlešić, HSP-ovu uzdanicu Slavena Leticu, Tuđmanova maga Ivića Pašalića. Građani su nagradili to što je kampanju financirao vlastitim novcem. Njegov uspjeh jasna je i jaka poruka hrvatskih građana političarima - da im sve manje vjeruju. Klasična politička pljuska.
Večernji list, 04. siječnja 2005.Hrvatski san dečka s Trešnjevke
Boris Miksic knjiga pjesama

Izborni program
Program


Poslušajte novu pjesmu Vladimira Miklera, "Hrvatski san" posvećenu Borisu
"Hrvatski san"


Borisova promidžbena poruka:
Windows Media Video (WMV)


Spot snimili Splićani u čast Borisu prilikom njegova posjeta Splitu 19. -21. rujna 2004. godine
"Za Borisa!"


Dogodilo se na današnji dan (21.02.)
  • 1629. Hrvatski sabor pokušao riješiti pitanje pravnog statusa Vlaha. Zakljuèeno kako se neæe smatrati kmetovima te da æe vlasteli plaæati iste daæe kakve daju krajiškim zapovjednicima


  • 1991. Hrvatski sabor usvojio Rezoluciju o prihvaæanju postupka za razdruživanje SFRJ i o moguæem udruživanju u savez suverenih republika


  • 1992. Vijeæe sigurnosti UN usvojilo Rezoluciju br. 743 o slanju mirovnih snaga UN na prostore bivše Jugoslavije pod nazivom United Nations Protection Force (UNPROFOR)


  • 1993. U zajednièkoj izjavi za tisak predsjednici Hrvatske i Turske dr. Tuðman i Ozal u Zagrebu dali punu podršku novoj amerièkoj inicijativi za BiH te pozvali Hrvate i Muslimane da prestanu s nesuglasicama i da se zajednièki odupru srpskom agresoru


  • 1994. U Krivom Putu uz najveæe vojne poèasti pokopan pukovnik Hrvatske vojske Damir Tomljanoviæ Gavran, legenda meðu hrvatskim tigrovima, koji je poginuo 17. veljaèe braneæi domovini nas Velebitu kod Tulovih greda


  • 1995. U Zagrebu razgovarali predsjednik Tuðman i potpredsjednik Europske komisije Hans van den Broek o suradnji Hrvatske i EU


 
Plaćeno vlastitim sredstvima Borisa Mikšića