─îestitka hrvatskoj predsjednici

Po┼ítovana g─Ĺo. Grabar Kitarovi─ç,

Najsrda─Źnije Vam ─Źestitam na izbornoj pobjedi na predsjedni─Źkim izborima.

Vjerujem da ─çe Va┼í dolazak na du┼żnost prve predsjednice Republike Hrvatske doprinijeti u otvaranju novoga poglavlja u ┼żivotima gra─Ĺana na┼íe domovine. ┼Żelim Vam da u svom mandatu budete sna┼żna spona izme─Ĺu Hrvatske i me─Ĺunarodne zajednice u kojoj ─çete, uvjeren sam, dostojno predstavljati na┼íu zemlju. Jo┼í va┼żnije, kao poduzetnik nadam se da ─çete iskoristiti svoje ovlasti u smjeru pokretanja i ja─Źanja gospodarstva koje nam je od krucijalne va┼żnosti.

Prate─çi tijek Va┼íe predizborne kampanje dobio sam dojam da ste vrijedna, energi─Źna i uporna osoba koja nadasve voli svoju domovinu i koja razumije i ┼żeli pomo─çi u rje┼íavanju problema hrvatskih gra─Ĺana. Najiskrenije Vam ┼żelim sre─çu na tom putu. Cijenim i Va┼íu brigu za mnogobrojnu iseljenu Hrvatsku koja di┼íe zajedno s ljudima u domovini.

Jo┼í jednom Vam ─Źestitam i ako Vam bude potrebna moja pomo─ç ili iskustvo rado ─çu se odazvati zbog te┼żnje za boljitkom Hrvatske.

Boris A. Mikšić dipl.ing.

Predsjednik/CEO

objavljeno: 14/01/2015 10:18:21  Op┼íirnije Prilo┼żeni dokumenti uz tekst >>

Politi─Źki program Neovisne liste De─Źka s Tre┼ínjevke za prvu izbornu jedinicu na Parlamentarnim izborima 2011.

POLITI─îKI PROGRAM:
(teze)

Obnova nacionalnog dostojanstva
Budu─çi da su temelji nezavisnosti Republike Hrvatske udareni Domovinskim obrambenim ratom (DOR), tu promjenu treba konstatirati u preambuli novog Ustava, koji temelje hrvatske dr┼żavnosti potpuno neprimjereno pronalazi u ZAVNOH-u. Odlu─Źno,┬á bez odugovla─Źenja i dvosmislenosti zalo┼żit ─çemo se za revalorizaciju zna─Źaja Domovinskog obrambenog rata koji je pod stalnim obezvre─Ĺivanjem iz raznih me─Ĺunarodnih ustanova gotovo sveden na zlo─Źina─Źki pothvat. Ne ─çemo dozvoliti da se u raznim me─Ĺunarodnim institucijama pi┼íe novija hrvatska povijest u stvaranju dr┼żave, jer je Domovinski obrambeni rat bio oslobodila─Źki, obrambeni i po┼íten. Nepobitna je ─Źinjenica se hrvatski narod prvi put nakon 1102. borio za svoju dr┼żavu i za svoje nacionalne interese i u skladu s tim nitko nema pravo osporavati legitimna dostignu─ça ostvarena u tom ratu.
Osnovat ─çemo Saborsko povjerenstvo koje ─çe sveobuhvatno i detaljno razmotriti visok stupanj samoubojstava me─Ĺu braniteljima koje generalno treba shvatiti kao upozorenje njihovog nezadovoljstva u vo─Ĺenju dr┼żavnih i javnih poslova, te da je odnos prema njima i njihovom doprinosu u stvaranju dr┼żave zanemaren i obezvrije─Ĺen.

Politi─Źki sustav
Predlo┼żit ─çemo dono┼íenje novog Ustava koji odgovara hrvatskoj politi─Źkoj tradiciji i mirnodopskom razvoju zemlje.
Predlo┼żit ─çemo zakon da se o svim va┼żnijim nacionalnim politi─Źkim pitanjima odlu─Źuje na referendumu.
Na referendumu, nakon ┼íiroke javne rasprave, treba odlu─Źiti kako politi─Źki ustrojiti dr┼żavu, kao parlamentarnu ili predsjedni─Źku Republiku.
Smanjit ─çemo ovlasti predsjednika Republike i trajanje njegovog mandata na 4 godine.
Predlo┼żit ─çemo da se Hrvatska u skladu s povijesnim naslije─Ĺem regionalno ustroji na ─Źetiri regije: Slavoniju, Bansku Hrvatsku, Primorsku Hrvatsku i Dalmaciju, koje ─çe imati ┼íiroku gospodarsku autonomiju, bez prava za osamostaljenje.
Dr┼żavnu administraciju dislocirat ─çemo iz Zagreba u regionalna sredi┼íta prema gospodarskim karakteristikama regija. Zala┼żemo se da Hrvatski sabor ima dva doma: Zastupni─Źki dom i Senat regija. Zastupni─Źki dom birat ─çe se 2/3 s ve─çinskih lista, a 1/3 sa strana─Źkih lista. ─îlanovi Senata regija birat ─çe se u regijama. Zastupni─Źki dom imat ─çe najvi┼íe 100 ─Źlanova, a Senat regija 60.
Predlo┼żit ─çemo novi izborni zakon po kojemu bi se zastupnici i senatori birali prete┼żito ve─çinskim (pojedinci) a ne proporicionalnim sustavom (stranke), kako bi se smanjio utjecaj stranaka u politi─Źkom ┼żivotu zemlje.
Du┼żnost zastupnika i senatora bit ─çe ─Źast a ne privilegija s beneficijama. Zalo┼żit ─çemo se za smanjivanje pla─ça saborskim zastupnicima i za ukidanje povla┼ítenih saborskih mirovina.
O podjeli na ┼żupanije i op─çine odlu─Źivat ─çe regije s time da teritorijalna podjela mora biti temeljena na samoodr┼żivosti administrativnih jedinica. Zbog toga ─çemo predlo┼żiti druk─Źiju raspodjelu poreza, bilo njegovim prikupljanjem na lokalnoj razini s odre─Ĺenim postotkom za dr┼żavne potrebe, bilo pravi─Źnijom preraspodjelom dr┼żavnog prora─Źuna na op─çe i lokalne potrebe.

Zastupnici u Hrvatskom saboru ne ─çe smjeti obavljati u javnim slu┼żbama ni jednu drugu izbornu du┼żnost.

Pravna dr┼żava
Donijet ─çemo zakon o reviziji pretvorbe, vode─çi ra─Źuna o za┼ítiti radnih mjesta i primjerenom oporezivanju onih koji su se u njoj obogatili na ra─Źun ukidanja radnih mjesta. Zahtijevat ─çemo i ispitivanje odgovornosti onih koji su prodavali dijelove nacionalnog blaga.
U dr┼żavnoj i lokalnoj upravi eliminirat ─çemo ─Źlanstvo u politi─Źkim stranakama kao prednost pri zapo┼íljavanju. Isto ─çemo primijeniti pri ─Źlanstvu u upravim i nadzornim odborima javnih poduze─ça.
Objavit ćemo u cijelosti ugovore što su ih HDZ-ove i SDP-ova Vlade potpisale s Deutsche Telekomom i ukinuti monopol što ga je takvim ugovorima osigurao.
Ukinut ćemo zakon o zabrani organiziranja prosvjeda pred Saborom i sjedištem Vlade.
Ukinut ─çemo pretplatu za HTV i javnu televiziju ve─çinski financiranu iz prora─Źuna staviti pod kontrolu javnosti, a ne politi─Źkih stranaka.

Makroekonomska politika
Snizit ─çemo PDV na 19 posto.
Usvojit će se zakonodavstvo koje će osobito zaštititi ekološke prednosti Hrvatske i njezina prirodna bogatstva.
Smanjit ─çemo za 10 posto na dr┼żavnoj i lokalnoj razini broj uposlenih u javnim slu┼żbama, te svesti broj lokalnih jedinica uprave (┼żupanije i op─çine)┬á na razumljivu mjeru, vode─çi ra─Źuna o samoodr┼żivom razvoju.

Vanjska politika
Hrvatska vanjska politika zasnivat ─çe se na o─Źuvanju nacionalnih interesa i vodit ─çe se u Zagrebu, a ne pod diktatom┬á Bruxellesa.
Otvorit ─çemo ┼íiroku javnu raspravu o prednostima i nedostatcima pristupanja EU, o ─Źemu ─çe narod odlu─Źiti na referendumu.
Ustrajno ─çemo odbiti svaku ideju Europske unije o stvaranju bilo kakve institucionalne ili funkcionalne zajednice dr┼żava tzv. Zapadnog Balkana, ┼íto je i zabranjeno po postoje─çem Ustavu.
Sa susjednim dr┼żavama, ─Źvrsto stoje─çi na obrani teritorijalnog suvereniteta, rije┼íit ─çemo nerije┼íena grani─Źna pitanja, ne prepu┼ítaju─çi ni jedan pedalj me─Ĺunarodno priznatog hrvatskog teritorija.
 
Odnosi s iseljeništvom
Odnose s hrvatskim iseljeni┼ítvom postavit ─çemo na nove temelje, polaze─çi od ─Źinjenice da su se Hrvati svugdje u svijetu dokazali kao vrijedni doseljenici. Vode─çi ra─Źuna o nacionalnoj demografskoj politici usvojit ─çemo zakone koji ─çe pospje┼íiti i poticati povratak hrvatskih iseljenika u domovinu. Da bi iseljenici imali ve─çeg udjela u razvitku svoje domovine omogu─çit ─çemo dopisno glasovanje i osigurati njihovo fiksno predstavni┼ítvo u Hrvatskome saboru.
Podrzat cemo ekonomskim i drugim mjerama uklju─Źivanje uspje┼ínih iseljenika u razvitak Hrvatske, pojednostavljuju─çi proceduru investiranja do standarda koje primjenjuju druge zemlje sa zna─Źajnim iseljeni┼ítvom.
Predlo┼żit ─çemo hrvatskom iseljeni┼ítvu osnivanje Hrvatske iseljeni─Źke banke, uz sudjelovanje dr┼żave.

objavljeno: 03/09/2010 12:25:17  Op┼íirnije Prilo┼żeni dokumenti uz tekst >>

Poklon autobiografija

Zagreb, 17. prosinca 2009.

Dragi hrvatski gra─Ĺani,

Predsjedni─Źki kandidat Boris Mik┼íi─ç dijelit ─çe najnovije izdanje svoje autobiografije ÔÇťAmeri─Źki san de─Źka s Tre┼ínjevkeÔÇŁ od petka, 18.prosinca 2009. do srijede, 23.prosinca 2009. u Zagrebu, Osijeku, Slavonskom Brodu, Belom Manastiru, Puli, Rijeci, Splitu i Dubrovniku ...

objavljeno: 17/12/2009 11:45:07  Op┼íirnije

Prigovor DIP-u: RTL televizija

Priop─çenje za medije

BORIS MIK┼áI─ć
Planina 122
31 300 Beli Manastir

                                                                                   Zagreb, 15. prosinca 2009. godine.

DR┼ŻAVNO IZBORNO POVJERENSTVO

Demetrova 15

objavljeno: 15/12/2009 13:17:50  Op┼íirnije Prilo┼żeni dokumenti uz tekst >>

Poziv na tiskovnu konferenciju

Obavijest za medije

Budući da smo korporacijski prisutni u Baranji, gdje je i naša najveća investicija izvan Amerike, najavljujemo sudjelovanje Nezavisne liste Borisa Mikšića u 4. izbornoj jedinici na predstojećim parlamentarnim izborima.

Naš program baziran je na jačanju gospodarstva, proizvodnji, ekologiji, izvozu i novim tehnologijama. Ova tvornica dokaz je da smo jedini političari koji ulažemo kapital i najsuvremeniju tehnologiju upravo u Baranju, kojoj je to i najpotrebnije.

Na predsjedničkim izborima Nezavisni kandidat Boris Mikšić u 4. izbornoj jedinici dobio je preko 20% glasova, što je ustvari kamen temeljac za našu političku promidžbu na predstojećim parlamentarnim izborima.

Uz konfrontirane političke stranke, Nezavisna lista s jakim kandidatima, čiste prošlosti i poštenih namjera privući će više birača, koji će razmisliti prije nego daju svoj glas jednoj od korumpiranih stranaka. Te iste stranke nisu učinile ništa kako bi Slavoniju i Baranju izvukle iz teške gospodarske situacije u kojoj se nalaze.

Kao nezavisni saborski zastupnik zastupat ću interese Slavonaca i Baranjaca i dat ću sve od sebe da se jednom i zauvijek iskorijeni korupcija u ovom kraju.

Smatram da je moja lista, sudjelovanjem na tri izbora s najboljim rezultatom postignutim na predsjedničkim, stvorila brand prepoznatljiv biračima 4. izborne jedinice. Brand iza kojeg stoje ljudi od povjerenja kojima će dati svoj glas.

Vezano uz ovu najavu, pozivamo Vas na tiskovnu konferenciju, koja će se održati 03. srpnja 2007.god. u novootvorenoj tvornici Ecocorteca  u Belom Manastiru, Bele Bartoka 29, sa početkom u 11.00 sati.

Ovo biračko tijelo je spremno za promjene!

objavljeno: 03/07/2007 08:46:19  Op┼íirnije Prilo┼żeni dokumenti uz tekst >>

PRESS RELEASE

We are happy to inform you that Cortec Corporation, White Bear Township based company, is holding its 20th Annual World Sales Meeting on June 14th and 15th.

Our distributors, representatives and licensees from over 30 countries all over the world will be attending two days networking and training which will take place at the St. Paul Hotel.

We are pleased to invite you to join us for an Award Ceremony, which is being held at 10:30 AM, Thursday morning in the Ballroom of St. Paul Hotel. Our #1 distributor in the world, with highest sales numbers and excellent service provided to our customers will be awarded a collectors automobile, Rolls Royce, Silver Spur model. This award will be given to Greto Corporation, based out of Lima, OH. Their president/CEO, Mr. Dick Toth will be accepting the award.

objavljeno: 22/06/2007 20:57:09  Op┼íirnije Prilo┼żeni dokumenti uz tekst >>

Erste banka uzrokovala Ecocortecu gubitak od 2 milijuna ameri?kih dolara

Obavijest za medije

Nakon neutemeljenog i neobjašnjenog otkaza kreditiranja izgradnje Ecocortecovog pogona za proizvodnju biorazgradive plastike od strane Erste banke, Ecocortec je bio prisiljen zatražiti zaštitu sudskim putem. Trenutno je u tijeku parnica na riječkom Trgovačkom sudu kojim se traži donošenje privremene mjere u reguliranju odnosa Erste banke i Ecocorteca.

Očita korumpiranost austrijske Erste banke ugrozila je ovaj ne samo za Baranju nego i cijelu Hrvatsku važan projekt. Najmodernija tvornica ovog tipa u Europi, financirana vlastitim sredstvima Borisa Mikšića ipak je krenula s proizvodnjom. Erste banka svojim je nasilnim postupcima uzrokovala  osmomjesečno kašnjenje proizvodnje i dovela Ecocortec u nezavidan položaj. Ovaj zaostatak onemogućio je Ecocortec da otvori planirani broj radnih mjesta u dijelu Hrvatske gdje nezaposlenost premašuje 30%.

Budući da je 95% proizvodnje Ecocorteca namijenjeno svjetskom tržištu, gubitci uzrokovani postupcima Erste banke u ovom trenutku premašuju 2 milijuna US dolara. Ecocortec, u 100% vlasništvu Borisa Mikšića, bio je prisiljen pokrenuti novu tužbu na Saveznom sudu države New York, gdje je i sjedište Erste bank u SAD-u.

objavljeno: 19/06/2007 22:56:25  Op┼íirnije Prilo┼żeni dokumenti uz tekst >>

Ecocortecu otkazan kredit od strane Erste banke

Obavijest za medije

Ovim putem obavje┼ítavamo medije kako radimo sve za opstanak projekta EcoCortec, najnovije i najmodernije tvornice eko-ambala┼że u Europi. U Beli Manastir je stigla i moderna, automatizirana oprema, sve u cilju ┼íto skorijeg otvaranja proizvodnog pogona. Unato─Ź svim naporima koje ─Źinimo za dobrobit Hrvatske, dobivamo otkaz ERSTE BANK, ─Źiji dopis u cijelosti objavljujemo.

Erste otkaz kredita

objavljeno: 23/03/2007 16:04:47  Op┼íirnije Prilo┼żeni dokumenti uz tekst >>

Zapo?eo godišnji sastanak Središnjega odbora HSK u Zagrebu

Sredi┼ínji odbor Hrvatskoga svjetskoga kongresa, me─Ĺunarodne neprofitne, nevladine i nestrana─Źke organizacije svoj godi┼ínji sastanak 5., 6. i 7. o┼żujka odr┼żava u Zagrebu. Prvog dana sastanak je odr┼żan u Hrvatskoj matici iseljenika a, uz vodstvo Kongresa, bili su nazo─Źni i pomo─çnica ministrice vanjskih poslova i EI Mirjana Bohanec Vidovi─ç, Branko Barbi─ç iz saborskoga Odbora za iseljeni┼ítvo, ravnatelj inozemne pastve don Ante Kutle┼ía i ravnateljica HMI Katarina Fu─Źek.

U trodnevnom zasjedanju Sredi┼ínji odbor - predsjednik B. Mik┼íi─ç, prvi tajnik J. A. Sovulj, drugi tajnik F. Pavi─ç, I. Curman, B. Mari─ç, J. Gadze, S. Asi─ç, J. Strika, Z. Le┼íi─ç - ─çe donijeti zaklju─Źke koji ─çe odrediti njegov rad u idu─çem razdoblju. Va┼żno je spomenuti kako je Kongres osnovan 1993. godine kako bi povezao hrvatske izvandomovinske udruge i ustanove u cilju sna┼żnijeg djelovanja, promocije i zastupanja hrvatskih interesa u svijetu. Nacionalni kongresi HSK djeluju unutar pojedinih dr┼żava i putem ┼íest radnih odbora, i to: za humanitarne djelatnosti, obnovu i ulaganje, kulturu, ┼íport, ┼íkolstvo i veze s domovinom, promid┼żbu i informiranje, povratak i iseljeni┼ítvo te odbor za mlade┼ż.

Ova organizacija vrlo uspje┼íno djeluje me─Ĺu 4,5 milijuna Hrvata i ljudi hrvatskoga podrijetla na svim kontinentima. Izdaje svoje glasilo Congress i ima internetsku stranicu na adresi www.crowc.org. Predsjednik joj je uspje┼íni poslovni ─Źovjek Boris Mik┼íi─ç, Zagrep─Źanin s ameri─Źkom adresom i ulaga─Ź u nove poslove u Hrvatskoj. HSK, uz Domovinsko sjedi┼íte u Zagrebu koje vodi novinarka ┼Żeljka Le┼íi─ç, ima i svoga UN predstavnika u NY, prof. dr. Maria Viscovicha. Kongres je tako nedavno izdao, uz druge zanimljive publikacije, i ┬źAdresar hrvatskih udruga u svijetu┬╗ pro┼íiruju─çi svoju misiju i na podru─Źje izdava┼ítva. HSK je organizator Svjetskih igara u Zadru 2006. koje su u domovinu dovele mnogo mladih ljudi koji vole ┼íport, ali i koji ─çe se nastaviti dru┼żiti i povezivati u svojim domicilnim zemljama. Ukratko, predsjednik Mik┼íi─ç vidi budu─çnost Kongresa u ve─çem politi─Źkom anga┼żmanu, promicanju ulaganja i zna─Źajnijem udjelu u prepoznavanju iseljeni┼ítva kao ┬źzlatnoga rudnika┬╗ mnogih neiskori┼ítenih i domovini vrijednih potencijala.

objavljeno: 05/03/2007 21:30:09  Op┼íirnije Prilo┼żeni dokumenti uz tekst >>

Po?etak rada EcoCortec-a

Obavijest za medije

Pozivamo Vas na tiskovnu konferenciju, koja će se održati u Maloj gradskoj vjećnici, Gradskog poglavarstva grada Belog Manastira, Kralja Tomislava 53,
u četvrtak 8. veljače 2007. s početkom u 11.30.

Mjeseci neizvjesnosti oko početka proizvodnje najmodernije tvornice
eko-ambalaže u Europi, sada su prošlost. Nova, u potpunosti automatizirana oprema s visokim stupnjem ekološke zaštite stigla je u Hrvatsku. Proizvodnja u Belom Manastiru službeno je predviđena za početak travnja 2007. godine.

Eko-ambalaža – ambalaža budućnosti, uzima u obzir potrebe suvremenih potrošača, ali i poštuje važnost očuvanja okoliša. EcoCortecova jedinstvena tehnologija predstavlja 100% biorazgradive folije proizvedene od obnovljivih izvora, kukuruza, umjesto petrokemijskih sirovina, nafte.

Kao krunu naših nastojanja i pokrenutih projekata ističemo prvu nagradu za Cjeloviti projekt gospodarenja ambalažom i ambalažnim otpadom, CroPak 2006.
Dokaz da je Ecocortec-ov proces prepoznat i u svjetskim razmjerima, priznanje je dobiveno od strane  Svjetskog udruženja proizvođača, distributera i potrošača ambalaže koje je WorldStar nagradu ove godine dodjelilo upravo EcoCortecovim proizvodima.
 
Novom, greenfield investicijom i još kvalitetnijim tehnološkim rješenjima tvrtka EcoCortec predstavlja izgradnju i ulaganje u Hrvatsku kao izemlju izvoznicu gotovih proizvoda.

Boris Mikšić

objavljeno: 07/02/2007 17:09:43  Op┼íirnije

Cortec's EcoCorr® ESD Film receives WorldStar 2006 Innovation Award in Stockholm, Sweden!

Cortec® Corporation (Minnesota, USA) is pleased to announce
that its latest technology innovation, EcoCorr® ESD Film, a
100% biodegradable corrosion-inhibiting, static-disipative
film has received the prestigious WorldStar 2006 award in the
electronics category from among 265 applicants from 35
countries.
"WorldStars are presented only to those packages which,
having already won recognition in a national competition, are
compared by an expert panel of judges to similar packages
from around the world. Awards are based on the judges'
consensus that a package is superior in its own right, and
better in its class in execution or innovation by comparison"
states the World Packaging Organizations website.
"Customer demands and environmental regulations have
encouraged the invention of truly disruptive technologies,
products and concepts. This type of development takes
significant time and capital investment, but the successful
introduction of EcoCorr® ESD Film and it's platform,
biodegradable polymer technology, is a testament to the
viability of these projects" stated Boris Miksic, founder and
CEO of Cortec®.
EcoCorr® ESD Film is the latest addition to Cortec's full line of
biodegradable films that are sold worldwide in forms ranging
from retail packaging in Canada, agricultural packaging films
in the United Kingdom, to automotive component transit and
storage protection in Sweden. EcoCorr® ESD Film is covered
by several USA and International patents.

objavljeno: 09/01/2007 20:23:14  Op┼íirnije Prilo┼żeni dokumenti uz tekst >>

Cortec-ov EcoCorr® ESD Film dobitnik WorldStar nagrade za 2006 godinu

Obavijest za medije

Svjetsko udruženje proizvođača, distributera i potrošača ambalaže, WPO (World Packaging Organization) svake godine dodjeljuje nagradu WorldStar na natjecanju za najbolju ambalažu u nekoliko kategorija. Pravo sudjelovanja imaju laureati stručnih nacionalnih natjecanja, iz svih krajeva svijeta.

Tako je za 2006. godinu, u kategoriji Elektronika, između 265 aplikacija iz 35 zemalja, nagrada dodijeljena biorazgradivoj foliji EcoCorr® ESD Film. Naime, Cortec Corporation ( Minnesota, USA), proizvođač je ovog  jedinstvenog proizvoda namijenjenog za multimetalnu zaštitu od korozije te zaštitu od statičkog elektriciteta.
Osim tehničkih osobina koje posjeduje ovaj proizvod, on ujedno zadovoljava sve zahtijevnije tržište u cilju očuvanja okoliša.

"Zahtijevi kupaca i zaštita  okoliša, temelj su  razvoja novih tehnologija i proizvoda. Takva koncepcija razvoja zahtijeva određeno vrijeme i značajna kapitalna ulaganja. Rezultat tih napora je primjena tehnologije biorazgradivih polimera, koja je ujedno garancija održivosti projekta i  uspješnog uvođenja EcoCorr® ESD Filma na svjetsko tržište" - stajalište je osnivača i predsjednika tvrtke Cortec Corporation, gospodina Borisa Mikšića.

EcoCorr® ESD Film, je jedan od najnovijih tehnoloških dostignića Cortec-ove  proizvodne linije biorazgradivih filmova i folija, koja se nalaze na kanadskom, ali i na  europskom tržištu, točnije, u Velikoj Britaniji i Švedskoj.
EcoCorr® ESD patentirani je proizvod u SAD-u i Europi.

objavljeno: 08/01/2007 22:31:13  Op┼íirnije

Samo sam se malo šalio...

objavljeno: 19/12/2006 19:27:39  Op┼íirnije

Konvencija AHK (HSK) 2006.

MELBOURNE - U subotu i nedjelju,  2. i 3. prosinca 2006., u Hrvatskom katolickom centru Springvale u Melbournu odrzana je Godisnja Konvencija Australsko-hrvatskog kongresa  (HSK-a). U isto vrijeme i na istom mjestu odrzana je takoder i godisnja Konferencija Mladi narastaji.

Svecanom otvorenju u subotu u jutro uz delegate i p...

objavljeno: 19/12/2006 08:17:51  Op┼íirnije Prilo┼żeni dokumenti uz tekst >>

Borisovo pismo g.Šapini, direktoru Erste banke u Osijeku

Poštovani g. Šapina,

Iz vašeg dopisa od 29.11.2006 proizlazi da banka ne uvažava sadašnje stanje stvarno stanje i da piostovjećuje EcoCortec d.o.o. samnom. U ovu zabludu banka se dovela sama.

Problemi sa investicijom su počeli kada sam 27. siječnja 2006. uplatio iznos od 2.623.741.,75 kuna na ime dokapitalizacije EcoCortec-a d.o.o. u skladu sa čl. 12 st. 7 ugovora o kreditu. Moji partneri nisu htjeli i ne žele do danas prihvatiti ovu uplatu kao moje povećanje temeljnog kapitala u EcoCortecu d.o.o., iako sam tada bio spreman prihvatiti njihov manjinski udio nesrazmjerno njihovom uplaćenom temeljnom kapitalu i doprinosu u društvu.

Nakon toga u pokušaju da riješim vlasničke odnose u društvu otkrio sam da su se sredstva za financiranje investicije nenamjenski trošila.

objavljeno: 01/12/2006 14:18:46  Op┼íirnije Prilo┼żeni dokumenti uz tekst >>

Cortec-ov patentirani proces na putu za Beli Manastir

OBAVIJEST ZA MEDIJE

Predviđeni plan predsjednika  tvrtke, Cortec Corporation iz SAD-a, Borisa Mikšića,  kao idejnog začetnika pokretanja jedinstvenog i Cropakom nagrađenog procesa za cjeloviti projekt gospodarenja ambalažom i ambalažnim otpadom, sve je bliže  ostvarenju. Radi se o proizvodnji biorazgradivih filmova i folija koja uskoro kreće u Hrvatskoj.

Naime , ovih dana u Italiji je boravilo predstavništvo tvrtke Cortec Corporation, Ivana Radić Boršić, Predrag Mrvić – voditelji projekta u Hrvatskoj,naravno pod vodstvom gospodina Mikšića, kojom su  prilikom preuzeli najmoderniju i najnoviju svjetsku tahnologiju prizvodnje filmova i folija, kao rezultat zajedničkog rada Cortec Corporation i talijanske tvrtke Zocchi.

Inovator i svjetski priznati stručnjak, gospodin Mikšić,iskazao je veliko zadovoljstvo ovim projektom, koje će biti upotpunjen skorim pokretanjem same proizvodnje u Belom Manastiru, gdje je sve pripremljeno za početak rada.

Ovaj proces uključuje proizvodnju prve biorazgradive bezkontaktne pametne kartice-poznate pod nazivom Eco Card, jedinstvenog  proizvoda na svijetu. Vrlo važan segment čini biorazgradiva ambalaža široke primjene, kao što su već nagrađeni proizvodi pod nazivom Eco Works – vrećice za domaćinstvo, kojem je na ovogodišnjem  Cropaku također dodijeljena prva nagrada, tu su još biorazgradive višenamjenske folije za zaštitu od korozije, te jedinstvena ambalaža namijenjena elektronskoj industriji  i sl.

Vrijednost ove najsuvremenije opreme koja je dizajnirana prema zamisli tima Cortec-ovih inžinjera iznosi nešto više od 5 milijuna eura.

Cortec-ov proces   je jedan od najsuvremenijih u ovom dijelu Europe sa visokim stupnjem ekonomske učinkovitosti, kojim će Hrvatska stati uz bok znatno razvijenijima.

No, ovo je tek početak, jer već su u planu nove proizvodne linije.

objavljeno: 24/11/2006 14:31:46  Op┼íirnije

Borisovo pismo gradona─Źelniku Grada Belog Manastira dr. Davorinu Bubalovi─çu

Zagreb, 16. studenog 2006.

Dr. Davorin Bubalović
Gradonačelnik
Kralja Tomislava 53
Beli Manastir

 

Poštovani dr. Bubalović!

Slijedom nastalih događanja te napisa u medijima odlučio sam osobno Vas obavijestiti o trenutnoj situaciji u kojoj se nalazi EcoCortec.

Prvenstveno moram naglasiti da je moja namjera bila dovesti u Baranju novu, inovativnu tehnologiju, otvoriti nova radna mjesta koja bi doprinijela razvitku tog dijela Hrvatske. Iako je Erste banka financijski pratila EcoCortec, uložio sam veliki dio privatnih sredstava u ovaj projekt. Također sam jedini jamac za povrat sredstava odobrenih od Erste banke, a nažalost nalazim se u situaciji da mi je zabranjen pristup tvornici. U dobroj vjeri, ušao sam u partnerske odnose s obitelji Buljubašić. Dinko Buljubašić za cijelo vrijeme svog rada u EcoCortecu bio je korektno plaćen. Sama tehnologija i razvijena mreža distributera rezultat su mog dugogodišnjeg rada te prisustva Cortec-a na europskom tržištu. Vama i gradu Belom Manastiru možemo zahvaliti na dodjeljenoj parceli te infrastrukturi. Zbog toga su mi nepojmljiva očekivanja Nevenke i Stipe Buljubašića u raspodjeli moguće dobiti. Isto tako krajnje nekorektno s njihove strane prešućivanje je činjenice da je Progres izvođač radova na kući Dinka Buljubašića koji tim činom direktno ulazi u sukob privatnih i poslovnih interesa.

Moram reći da sam neugodno iznenađen i stavom Erste banke, njihovom neprofesionalnošću i pristanošću u obrani interesa Nevenke i Stipe Buljubašić. Situaciju u koju sam doveden smatram čistom iznudom i ucjenjivanjem.

Nakon višemjesečnog traženja rješenja, potrošenog vremena i energije uistinu nisam siguran u ishod cijelog ovog projekta.

S poštovanjem,

 

Boris Mikšić

Predsjednik/CEO

01.12.2006. - Borisovo pismo g.Šapini, direktoru Erste banke u Osijeku

objavljeno: 16/11/2006 13:35:14  Op┼íirnije Prilo┼żeni dokumenti uz tekst >>

IZJAVA

Nezavisna lista Borisa Mikšića nužni je nastavak i neminovna posljedica uspjeha političkog nastojanja Nezavisnog predsjedničkog kandidata Borisa Mikšića.

Nakon osamostaljenja Republike Hrvatske i okončanja rata, moji posjeti dragoj mi domovini redovito su bili opterećivani teškim...

objavljeno: 17/10/2006 17:01:58  Op┼íirnije Prilo┼żeni dokumenti uz tekst >>

Kulturna i gospodarska suradnja B.Manastira i grada Spoonera (SAD)

Borisov prijedlog o kulturnom i gospodarskom povezivanju dvaju, po mnogo─Źemu bliskih gradova, prihva─çen je sa velikim zadovoljstvom s obje strane. Ovih dana gradona─Źelnik Spoonera uputio je pismo namjere kolegi u Belom Manastiru, pa se sada o─Źekuju daljnji koraci u tom smjeru. Grad Spooner nalazi se u dr┼żavi Wisconsin. Prema veli─Źini i bro...

objavljeno: 21/09/2006 16:48:36  Op┼íirnije

Borisova poruka i ┼żelja za brzo ozdravljenje gospo─Ĺi Adle┼íi─ç

Po┼ítovana gospo─Ĺo Adle┼íi─ç,
Tijekom slu┼żbenog puta u NR Kini saznao sam za neugodnu vijest vezanu uz va┼íe zdravstvene pote┼íko─çe. Molio bih Vas stoga da primite moju podr┼íku i ┼żelju za ┼íto br┼żi oporavak u spje┼ían povratak u svakodnevni radni ritam. Ukoliko Vam je potrebna bilo kakva pomo─ç ili lije─Źni─Źki savjet iz SAD-a slobodno me kontaktirajte.

Srda─Źan pozdrav,

Boris Mikšić


Zahvala gđe. Adlešić

objavljeno: 31/08/2006 20:25:09  Op┼íirnije Prilo┼żeni dokumenti uz tekst >>

Priop?enje za javnost: Tra┼żim ostavku v.d. predsjednika Republike Hrvatske

    Ponukan u posljednje vrijeme naglašenim protuustavnim djelovanjem i pomanjkanjem osjećaja za osnovne vrijednosti Hrvatstva i zaštite hrvatskih  državnih interesa u svakodnevnom radu hrvatskog predsjednika osjećam potrebu izvjesiti vas o sljedećem:

-sadašnji hrvatski pre...

objavljeno: 28/08/2006 13:07:56  Op┼íirnije Prilo┼żeni dokumenti uz tekst >>

Tradicionalno obilje┼żavanje Gospe Sinjske u Chicagu

Tradicionalno obilje┼żavanje Gospe Sinjske u Chicagu ove ─çe godine posjetiti i izaslanstvo Hrvatskog svjetskog kongresa predvo─Ĺeno predsjednikom Borisom Mik┼íi─çem. Sudjelovanjem u procesiji pridonijet ─çe ovogodi┼ínjem jubileju i proslavi 100 obljetnice proslave Gospe Sinjske u Chicagu. Zanimljivo je kako se i ove godine o─Źekuje ─Źika┼íki grado...

objavljeno: 12/08/2006 15:05:36  Op┼íirnije Prilo┼żeni dokumenti uz tekst >>

Izaslanstvo HSK u kolijevci hrvatstva

Izaslanstvo Hrvatskog svjetskog kongresa u trodnevnom je obilasku posjetilo tijekom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti Škabrnju, Knin, Čavoglave i Sinj. Osim predsjednika Borisa Mikšića u izaslanstvu su bili glavni tajnik Josip Ante Sovulj i predsjednica Hrvatsko talijanske udruge Desa Dujela sa suprugom Miljenkom. Tijekom posjeta Škabrnji ...

objavljeno: 09/08/2006 07:40:09  Op┼íirnije

Osramo─çeno izaslanstvo HSK

Priop─çenje za medije

Odazvav┼íi se pozivu doma─çina i organizatora izaslanstvo Hrvatskog svjetskog kongresa, tijekom trodnevnog radnog boravka u Dalmaciji, posjetilo je i 29. Sinjsku alku. Prekrasan doga─Ĺaj i ambijent pomutio je na┼żalost incident na trkali┼ítu prigodom ulaska u sve─Źanu lo┼żu. Naime djelatnik protokola na ulazu je izdvojio predsjednika HSK Borisa M...

objavljeno: 07/08/2006 20:07:45  Op┼íirnije

Prve aktivnosti predsjednika HSK

┼Żele─çi ve─ç na samom po─Źetku ─Źetverogodi┼ínjeg mandata uspostaviti ┼íto bolje odnose s hrvatskim institucijama koje prate rad iseljeni┼ítva Boris Mik┼íi─ç je u ulozi predsjednika hrvatskog svjetskog kongresa zatra┼żio prijem kod ravnateljice Hrvatske matice iseljenika g─Ĺe. Katarine Fu─çek. Tijekom radnog sastanka dotaknute su mnoge teme vezane...

objavljeno: 31/07/2006 20:19:49  Op┼íirnije

Boris Mikšić predsjednik HSK

Nakon, u organizaciji Hrvatskog svjetskog kongresa (HSK), vrlo uspje┼íno organiziranih Hrvatskih svjetskih igara u Zadru je odr┼żana i izborna konvencija ove krovne udruge koja okuplja hrvatsko iseljeni┼ítvo. Nakon dugogodi┼ínjeg predsjedavanja neopozivu je ostavku podnio ┼áimun ┼áito ─îori─ç, a za novog je predsjednika izabran Boris Mik┼íi─ç. Uz n...

objavljeno: 26/07/2006 10:06:28  Op┼íirnije

Hrvatski štih na rodeu

Boris predvodi protokolarnu povorku na 54. rodeu u Spooneru, Wisconsin

Ovogodi┼ínji tradicionalni 54. rodeo u Spooneru, Wisconsin protekao je u znaku hrvatskog mentaliteta i ozra─Źja koje je okupljenima prenio Boris Mik┼íi─ç. Primiv┼íi pozivnicu organizatora za sudjelovanjem u slu┼żbenom dijelu programa iskazana mu je posebna ─Źast. Naime u ferrariju vlastite kompanije Cortec corporation predvodio je sa suprugom An...

objavljeno: 11/07/2006 21:33:41  Op┼íirnije

Knjige i ÔÇ×knjigeÔÇť

Sudbina knjiga oduvijek je bila i bit ─çe nepredvidiva. Mnoge su zavr┼íile kroz povijest na loma─Źi, a njihovi autori u zatvorima ili kazamatima. U prilog toj tvrdnji je i dana┼ínja situacija u Hrvatskoj. Pojedine su knjige opasne pa se na sve mogu─çe na─Źine ┼íikaniraju, a pisci difamiraju. Tako je i knjiga ÔÇ×Lijepa na┼ía kolonijoÔÇť Josipa Jovi─...

objavljeno: 30/06/2006 15:29:16  Op┼íirnije

Bila no─ç u Bizovcu!

Obilaze─çi zavr┼íne radove na novoj tvornici Ecocortec u Belom Manastiru Boris je iskoristio i za dolazak na tradicionalnu proslavu prijatelja i simpatizera Hajduka u Bizova─Źkim toplicama. Ro─Ĺeni tre┼ínjev─Źanin i ovog je puta ┼żelio pokazati kako ne postoje prepreke izme─Ĺu Dinama i Hajduka kao i Zagreba i Splita. Na┼żalost u pojedinim su glavam...

objavljeno: 19/06/2006 23:17:32  Op┼íirnije

Boris Mikšić Fakultetu strojarstva i brodogradnje darovao 15.000 $

Boris je istaknuo da je va┼żno ulagati u mlade i obrazovane stru─Źnjake, te u nove tehnologije, ali je i kritizirao gradske vlasti jer nedovoljno poti─Źu poduzetni─Źki duh i gospodarstvo

U Velikoj vije─çnici Fakulteta strojarstva i brodogradnje biv┼íi student , a sada uspje┼íni poduzetnik i vlasnik kompanije Cortec corporation, Boris Mik┼íi─ç uru─Źio je Laboratoriju za povr┼íinsku obradu materijala nov─Źanu donaciju u iznosu od 15 000$. Zahvaliv┼íi, kako je rekao kolegi Borisu, dugogodi┼ínjem poznaniku, a sada i prijatelju, dekan d...

objavljeno: 27/05/2006 07:05:24  Op┼íirnije Prilo┼żeni dokumenti uz tekst >>

─îlanci 1 do 30 od 216
8 7 6 5 4 3 2 1


 
Anketa predsjedni─Źki izbori 2005
 
"za koga biste glasali?"


Arhiva program
Program predsjedni─Źkih izbora 2004


Arhiva linkova
Sto┼żer za vrijeme predsjedni─Źke kampanje


Arhiva video i audio zapisa
Video & audio galerija kampanje


Rezultati izbora (Ve─Źernji list)


Borisova biografija sada i u pdf formatu:

"Američki san dečka s Trešnjevke"


Poslušajte novu pjesmu Vladimira Miklera, "Hrvatski san" posve─çenu Borisu
"Hrvatski san"


Borisovi radio spotovi


Borisova promid┼żbena poruka:
Windows Media Video (WMV)


Spot snimili Splićani u čast Borisu prilikom njegova posjeta Splitu 19. -21. rujna 2004. godine
"Za Borisa!"


HIC anketa
Kada bi se sada odr┼żavali predsjedni├Ęki izbori za koga biste glasali?

preneseno sa http://www.hic.hr, zakljucena s 27. rujna 2004.
www.croinfo.comPotvrda o preuzimanju izbornog materijala za izbor predsjednika republike Hrvatske

 
Plaćeno vlastitim sredstvima Borisa Mikšića