u
Prosvjedi potpore Borisu Mikšiću
 
 

Boris Miksic mali letak


Poštovani posjetitelji!

   Sa željom i nadom da ćete na mojoj web stranici pronaći nešto zanimljivo i poučno pozdravljam prije svega svaki Vaš poslovni pokušaj i poduzetnički duh. Najvažnije je započeti i oprobati se u svijetu inovacija i poduzetništva, a tek nakon toga moguće je raspravljati o eventualnim poslovnim uspjesima ili neuspjesima. A da sreća prati hrabre i odvažne odavno je znano pa stoga još jednom poručujem: samo naprijed u poduzetničke i poslovne aktivnosti. Pri tome nemojte smetnuti s uma da je novac samo pomoćno sredstvo za lagodan i kvalitetan život i ne dopustite da Vam to bude osnovni vodič i put u životu.

   Iskusivši to najbolje tijekom boravka i rada u SAD-u danas s ponosom mogu reći da sam uspio u životu. No to je bilo samo ostvarenje mog američkog sna, a na redu je vraćanje duga i svojoj domovini. Iako sam stalno prisutan u Hrvatskoj kao i ona u mom srcu, prije gotovo dvije godine odlučio sam ponuditi pomoć i na drugačiji način. Na način za koji mnogi, a posebno mladi, nemaju interesa. To je politika.

   Shvatio sam da na taj način najviše mogu pomoći Hrvatskoj, a o volji glasača ovisit će da li će moja ponuda biti prihvaćena ili ne.

   Stoga posebno Vas, korisnike Interneta i modernih tehnologija pozivam na suradnju i podršku. Vaše će mi sugestije i pitanja biti dragocjena tijekom predstojećih lokalnih izbora. Stoga ne oklijevajte jer zajedno smo jači i možemo puno toga napraviti za dobrobit svih nas.

Znanje nije dovoljno, treba ga primijeniti,
namjera nije dovoljna, treba ju provesti!

Goethe

Vaš Boris Mikšić

 BORIS MIKŠIĆ – CURRICULUM VITAE

Boris Mikšić rođen 11. listopada 1948. godine u Zagrebu. Diplomirao je na strojarskom fakultetu u Zagrebu 1973. godine i potom otišao u SAD. Počevši kao inženjer za razvoj i istraživanje napredovao je do podpredsjednika za razvoj i istraživanje u Northern Instrument Corporationu u Minneapolisu, a 1977. godine osnovao je vlastitu tvrtku Cortec Corporation kojom danas predsjedava.

Gradeći karijeru istodobno je na postdiplomskom studiju istraživanja rada na Sveučilištu Minnesota, na odjelu za kemijski inženjering. Godine 1991. završio je studij inženjeringa proizvodnih sustava na Sveučilištu St. Thomas u St. Paulu, Minnesota. Posjeduje 20 patenata u Sjedinjenim Američkim državama, Kanadi, Europi, Francuskoj i Japanu. Objavio je stotinjak znanstvenih radova i koautor je triju tehničkih knjiga.

Kao ugledan svjetski poslovni čovjek predsjedao je brojnim međunarodnim i znanstvenim skupovima, te je član i dužnosnik brojnih stručnih društava. Ernst & Young ga je 2000. godine proglasio poduzetnikom godine u saveznim državama Minnesoti i Dakoti.

Biografiju "Američki san dečka s Trešnjevke" objavio je 1994. godine. Aktivno sudjeluje u razvoju hrvatskog gospodarstva, a za osobite zasluge u gospodarstvu predsjednik Franjo Tuđman odlikovao ga je Redom Danice Hrvatske s likom Blaža Lorkovića. Godine 1995. imenovan je počasnim generalnim konzulom Republike Hrvatske u Sjedinjenim Američkim Državama.

Velik dio vremena Boris posvećuje humanitarnom radu i sudjelovanju u brojnim događanjima vezanim za promoviranje Hrvatske u SAD-u i svijetu. Godine 1997. dobio je nagradu "Citizen at their best" koju dodjeljuje Minnesota National Guard savjesnim građanima za aktivno pomaganje lokalnoj zajednici. Uz to, dobitnik je i nagrade za životno djelo američke udruge inženjera za zaštitu od korozije NACE International.


 
Plaćeno vlastitim sredstvima Borisa Mikšića