Ugovor s Hrvatskom!

  Ugovor s Hrvatskom

 


Poštovani posjetitelji

    Sa ┼żeljom i nadom da ─çete na mojoj web stranici prona─çi ne┼íto zanimljivo i pou─çno pozdravljam prije svega svaki Va┼í poslovni poku┼íaj i poduzetni─Źki duh. Najva┼żnije je zapo─Źeti i oprobati se u svijetu inovacija i poduzetni┼ítva, a tek nakon toga mogu├Že je raspravljati o eventualnim poslovnim uspjesima ili neuspjesima. A da sre─ça prati hrabre i odva┼żne odavno je znano pa stoga jo┼í jednom poru─Źujem: samo naprijed u poduzetni─Źke i poslovne aktivnosti. Pri tome nemojte smetnuti s uma da je novac samo pomo─Źno sredstvo za lagodan i kvalitetan ┼żivot i ne dopustite da Vam to bude osnovni vodi─ç i put u ┼żivotu.

   Iskusiv┼íi to najbolje tijekom boravka i rada u SAD-u danas sa ponosom mogu re├Ži da sam uspio u ┼żivotu. No to je bilo samo ostvarenje mog ameri─Źkog sna, a na redu je vra─Źanje duga i svojoj domovini. Iako sam stalno bio prisutan u Hrvatskoj kao i ona u mom srcu, odlu─çio sam nedavno ponuditi pomo├Ž i na druga─Źiji na─Źin. Na na─Źin za koji mnogi, a posebno mladi, nemaju interesa. To je politika.

   Kao dugogodi┼ínji po─Źasni hrvatski konzul shvatio sam da na taj na─Źin najvi┼íe mogu pomo├Ži Hrvatskoj, a o volji glasaca ovisit ─çe da li ─çe moja ponuda biti prihvacena ili ne.

   Stoga posebno Vas, korisnike interneta i modernih tehnologija pozivam na suradnju i podr┼íku. Va┼íe ─çe mi sugestije i pitanja biti dragocjena tijekom predstoje─çe parlamentarne izborne kampanje. Stoga ne oklijevajte jer zajedno smo ja├Ęi i mo┼żemo puno toga napraviti za dobrobit svih nas.

Vaš Boris Mikšić

 BORIS MIK┼áI─ç ÔÇô CURRICULUM VITAE

Boris Mik┼íi─ç ro├░en 11. listopada 1948. godine u Zagrebu. Diplomirao je na strojarskom fakultetu u Zagrebu 1973. godine i potom oti┼íao u SAD. Po─Źev┼íi kao in┼żenjer za razvoj i istra┼żivanje napredovao je do podpredsjednika za razvoj i istra┼żivanje u Northern Instrument Corporationu u Minneapolisu, a 1977. godine osnovao je vlastitu tvrtku Cortec Corporation kojom danas predsjedava.

Grade─çi karijeru istodobno je na postdiplomskom studiju istra┼żivanja rada na Sveu─Źili┼ítu Minnesota, na odjelu za kemijski in┼żenjering. Godine 1991. zavr┼íio je studij in┼żenjeringa proizvodnih sustava na Sveu├Ęili┼ítu St. Thomas u St. Paulu, Minnesota. Posjeduje 20 patenata u Sjedinjenim Ameri├Ękim dr┼żavama, Kanadi, Europi, Francuskoj i Japanu. Objavio je stotinjak znanstvenih radova i koautor je triju tehni─Źkih knjiga.

Kao ugledan svjetski poslovni ─Źovjek predsjedao je brojnim me├░unarodnim i znanstvenim skupovima, te je ─Źlan i du┼żnosnik brojnih stru─Źnih dru┼ítava. Ernst & Young ga je 2000. godine proglasio poduzetnikom godine u saveznim dr┼żavama Minnesoti i Dakoti.

Biografiju "Ameri─Źki san de─Źka s Tre┼ínjevke" objavio je 1994. godine. Aktivno sudjeluje u razvoju hzrvatskog gospodarstva, a za osobite zasluge u gospodarstvu predsjednik Franjo Tu├░man odlikovao ga je Redom Danice Hrvatske s likom Bla┼ża Lorkovi─ça. Godine 1995. imenovan je po├Ęasnim generalnim konzulom Republike Hrvatske u Sjedinjenim Ameri├Ękim Dr┼żavama.

Velik dio vremena Boris posve├Žuje humanitarnom radu i sudjelovanju u brojnim doga├░anjima vezanim za promoviranje Hrvatske u SAD-u i svijetu. Godine 1997. dobio je nagradu "Citizen at their best" koju dodjeljuje Minnesota National Guard savjesnim gra├░anima za aktivno pomaganje lokalnoj zajednici. Uz to, dobitnik je i nagrade za ┼żivotno djelo ameri├Ęke udruge in┼żenjera za za┼ítitu od korozije NACE International.


   dan     sat     min     sek
 
 
 
 
 
 
 
 
Pla├Ženo vlastitim sredstvima Borisa Mik┼íi├Ža