VIZIJA HRVATSKE

Temelj uspje┼íne Hrvatske je stabilno i svjetski konkurentno gospodarstvo i proizvodnja, a to je ujedno pogonska energija i pokreta─Ź svih dru┼ítvenih reformi i dr┼żave u cjelini. Kada gospodarstvo di┼íe, dru┼ítvo cvjeta, a gospodarstvo di┼íe kada se otvaraju nova radna mjesta, razvijaju sna┼żna mala i srednja poduze├Ža, kada se ljudima omogu─çi da zarade za dostojan ┼żivot i kada su zajam─Źena temeljna prava radnika, provodi pravedna privatizacija i osigura ravnopravnost svih dru┼ítvenih subjekata. Isto tako, svi slojeva dru┼ítva trebaju biti spremni za preuzimanje rizika, a ne da se zanose la┼żnim obe─Źanjima i nadama koje vode razo─Źarenju i frustracijama.

Kako uspjeti u tome mogu pokazati osobnim primjerom, djelima a ne rije─Źima jer sam iz ni─Źega stvorio svjetski uspje┼ínu i poznatu tvrtku Cortec. Stoga svoje svjetsko poduzetni─Źko iskustvo i znanje ste─Źeno na okrutnom me├░unarodnom gospodarskom "bojnom polju" ┼żelim primijeniti u Hrvatskoj. Pri tome je na po─Źetku svakako najva┼żnije izbje─çi nova financijska zadu┼żenja i smanjiti porezna zadu┼żenja koja dodatno pridonose bujanju birokracije. Potrebno je izgraditi dru┼ítvo utemeljenjo na socijalnoj pravdi a ne socijalnoj jednakosti, na pravim moralnim vrijednostima i vrednotama. Na ┼żalost, nedostatak poduzetni─Źkog duha i hrabrosti, apatija, korupcija i nepovjerenje u na┼íe mogu─çnosti nije karakteristi─Źno samo za gospodarstvo nego i za ┼íire slojeve hrvatskog dru┼ítva, kako na polju kulture, prosvjete, znanosti i sporta. Krajnje je vrijeme za akciju, preobrazbu dru┼ítva u cjelini i po─Źetak funkcioniranja moderne, pravedne i pravne dr┼żave.

Vjeruju─çi kako ├Že ova moja vizija i osnovni program koji iz toga proizlazi prona─çi plodno tlo me├░u biracima, pogotovo neodlu├Ęnim i razo─Źaranima dosada┼ínjom politi─Źkom praksom, pozivam vas da se priklju─Źite mom izbornom sto┼żeru.   day     hr     min     sec
 
 
 
 
 
 
 
Pla├Ženo vlastitim sredstvima Borisa Mik┼íi├Ža