u
Prosvjedi potpore Borisu Mikšiću
 
 

Boris Miksic mali letak

Ured Borisa Mikšića,
Ivana Lučića 5, 10000 Zagreb
telefon: 01 4854 486
fax:        01 4854 501
e-mail: [email protected]  

Otvoreno, HTV 1, 16.12.2009.

Predsjednička utrka ...

objavljeno: 04/10/2009 12:25:16  Opširnije
 

VIDEO: Mikšić Bagi pobjegao iz studija

Na drugom sučeljavaju na Novoj TV pojavili su se samo Slavko Vukšić i Boris Mikšić, no 'dečko s Trešnjevke' ubrzo je shvatio da je Bago skupio 'drugu klasu' te da ga opet 'blokira', pa se ustao i otišao.

U drugu od četiri planirane emisije Predsjednička utrka, u kojoj se sučeljavaju predsjednički kandidati, Nova TV je pozvala Damira Kajina, Vesnu Škare Ožbolt, Josipa Jurčevića,Slavka Vukšića i Borisa Mikšića.

Na sučeljavanje su se odazvali samo Vukšić i Mikšić, ali je predsjednički kandidat iz Slavonije ubrzo sam ostao u studiju s voditeljem Mislavom Bagom.

Mikšić je Bagi prigovorio što je u prvu emisiju sučeljavanja pozvao favorite Ivu Josipovića, Andriju Hebranga, Nadana Vidoševića, Dragana Primorca i Vesnu Pusić, a drugu, kako je ocijenio, drugu ligu.

Mikšić je 'zapeo' već na drugom pitanju koje je glasilo: "čega se sramite".

Odgovorio ničega, a potom otvorio paljbu po Bagi: "Vi se trebate sramiti na koji način tretirate kandidate. Ovo što ste napravili da ste nas podijelili u dvije grupe. To nije uopće fer. Mi smo svi prikupili 10.000 potpisa i svi imamo jednaka prava. Vi nemate pravo dijeliti prema svom kriteriju. Za mene je prije pet godina glasovalo 400.00 ljudi. Sad idem. Doviđenja!"

"Znate da ste si ovim zatvorili vrata nove TV", govorio je za Mikšićem Bago, ali "dečko s Trešnjevke" nije se niti osvrnuo, već je otišao iz studija.


Nakon što je Vukšić ostao sam u studiju odgovorio je na pitanje bi li pomilovao Hrvoja Petrača i Mirka Norca rekavši da nema materijala o tome te da bi o tome mogao raspravljati kada bi dobio materijale i ako odbor to predloži. Rekao da bi razgovarao o pomilovanju i nekoga tko je pušio samo jedan joint.

Na početku emisije Bago je pitao Mikšića i Vukšića zašto bi bili izabrani za predsjednika, kad ih nema dugo medijima. Mikšić je
odgovorio da je stalno u Hrvatskoj, jer ima tvornicu u Belom Manastiru u koju je uložio 10 milijuna eura, ali da ga mediji ne prate jer im nije interesantan.

objavljeno: 12/12/2009 08:44:39 

Odgovor hrvatske predsjednice

objavljeno: 12/03/2015 13:16:07  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Provjerili smo gdje su danas nekadašnja izborna iznenađenja

"Dečko s Trešnjevke". Kad promatramo predsjedničke izbore, jedno od najpoznatijih iznenađenja bio je Boris Mikšić, poznat i kao "dečko s Trešnjevke". Na predsjedničkim izborima 2005. pojavio se doslovno niotkud, osvojio 400.000 glasova te mu je za dlaku promakao ulazak u drugi izborni krug. I on je poput mnogih izbornih iznenađenja nestao iz političkog života.

Vlasnik je tvrtke EcoCortec, koja je lani u Belom Manastiru otvorila novu tvornicu antikorozivnih folija, u čiju je izgradnju i opremanje uloženo oko 28 milijuna kuna, od čega su 35 posto sredstva europskih fondova.

objavljeno: 31/05/2019 14:10:47  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Zivjeti svoj san

Nakon što je završio zagrebačku V. gimnaziju kao jedan od najboljih učenika, imao je namjeru upisati se na Akademiju dramskih umjetnosti sa željom da postane redatelj. No, te je planove poremetio njegov otac, inače jedan od prvih domobranskih pilota na ovim prostorima, koji mu je sugerirao da postane liječnik ili inženjer. Prihvativši očev savjet, otišao je i položio prijamni na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, a njegova generacija 1967. bila je prva koja je započela studij u novoj zgradi, u kojoj je fakultet i danas.

U prve dvije godine Boris je bio među najboljim studentima svoje generacije te se osobito isticao u teorijskim znanostima kao što su matematika, koju je predavao prof. Devide, mehanika (prof. Bazjanac), kemija (prof. Esih) i fizika (prof. Lopašić). Nekoliko je godina radio kao „demos“ na Katedri za matematiku. Nakon što je diplomirao 1973. godine, dobio je ponudu od IBM-a u Njemačkoj da dođe raditi kao inženjer zbog svog izvrsnog znanja matematike. Život ga je ipak odveo puno dalje – preko oceana.

U vrijeme studentskih dana, Boris Mikšić sudjelovao je u studentskom pokretu hrvatsko proljeće, koji se suprotstavio represiji ondašnjega režima. Nakon toga, zbog političke situacije u zemlji bio mu je nažalost onemogućen daljnji razvoj profesionalne karijere. Ubrzo mu je kao ambicioznomu mladiću, koji je tada već imao velikih planova u životu, postalo jasno da će svoju budućnost morati graditi izvan svoje domovine. U veljači 1974. otišao je na fakultet i preuzeo svoju diplomu, ali se nije vratio kući nego je otputovao vlakom u Austriju, pretvarajući se da ide na skijanje. Napustivši svoju zemlju, bio je svjestan da je, izabravši novi život za sebe i svoju obitelj, krenuo u nepoznato. Iako sa strahom, osjećao je da je za njega to bio jedini ispravan put. Da je donio dobru odluku, svjedoči njegov život i karijera koju je ostvario. U trenutku odlaska Borisova supruga i on znali su da će postati roditelji. Nisu nikomu rekli jer su njihovi roditelji već ionako bili dovoljno zabrinuti. Nije bilo vremena za razmišljanje o tome što je pred njima. Budućnost, kako je Albert Einstein odlično rekao, i tako dolazi uskoro. Početak u Americi bio je težak. Boris je radio različite poslove kako bi mogao uzdržavati svoju obitelj, no bio je vrijedan i uporan te se zaposlio kao istraživački inženjer u tvrtki Northern Instruments. Godine 1977. osnovao je vlastitu tvrtku Cortec u maloj garaži u Saint Paulu u Minnesoti. Ta mala tvrtka postala je Cortec grupacija, današnja multinacionalna korporacija i svjetski lider u industriji zaštite od korozije. U sklopu grupacije posluje devet tvornica u SAD-u, Kanadi i Hrvatskoj. Profesionalni izazovi zahtijevali su uhvatiti se u koštac s najkompleksnijim problemima s korozijom, među kojima i onaj u Cape Canaveralu 1989. godine, gdje je korozija posljedica klimatskih prilika i ispušnih plinova koji nastaju tijekom lansiranja raketnih sustava, koji je uspješno riješen.

objavljeno: 27/03/2019 14:18:10  Priloženi dokumenti uz tekst >>

objavljeno: 15/02/2019 09:58:09 

Borisu Miksicu urucena Zlatna plaketa za doprinos hrvatskom gospodarstvu!

objavljeno: 15/11/2018 14:05:54  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Zlatna Plaketa Grada Belog Manastira "Sveti Martin"

objavljeno: 12/11/2018 15:42:59  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Zlatna Plaketa Grada Belog Manastira

objavljeno: 09/11/2018 15:42:59  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Zlatna Plaketa

objavljeno: 02/11/2018 15:42:59  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Zlatna plaketa Miksicu

Uoči 11. studenoga, Dana grada, gradski su oci pozvali stanovnike, udruge, ustanove i institucije s područja grada da predlože nositelje gradskih priznanja - Počasni građanin, Zlatna plaketa Sveti Martin i Povelja grada.

Odbor za dodjelu javnih priznanja, na čelu s gradonačelnikom Tomislavom Robom, razmatrao je pravovaljane prijedloge te je Gradskom vijeću predložio laureate. Ako se vijećnici na sjednici Gradskog vijeća u ponedjeljak slože s prijedlozima, Zlatnu plaketu dobit će Boris Mikšić, vlasnik EcoCorteca, a nositeljima gradske povelje postat će Josip Burgund, Vladimir Kedmenec i Josip Molnar. Kako je obrazloženo, Mikšić je priznanje zaslužio za izniman doprinos u području gospodarskog života.

- Pokrenuo je jednu od prvih investicija u Poslovnoj zoni Zapad gradnjom prve hrvatske tvornice bioplastike, koja je puštena u pogon 2007. godine i koja zapošljava ljude s područja Belog Manastira. Investiranjem u Beli Manastir promiče važnost grada diljem svijeta - istaknuto je. Ističe se i kako svake druge godine organizira europski skup distributera na kojemu sudjeluju osobe iz 40-ak zemalja, a inicijator je i procesa stvaranja prijateljskih odnosa između Cambridga iz Minesote i Belog Manastira, kao i sponzor prvog službenog posjeta delegacije iz SAD-a u povodu Dana Belog Manastira 2016. godine. Imalo se u vidu kako u njegovoj tvornici radi 40 ljudi te kako će ih u novom, nedavno otvorenom pogonu, raditi još deset.

objavljeno: 31/10/2018 09:24:17  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Boris Mikšić sa suprugom Ines čestitao Fordu na jubileju

"Svoju predsjedničku kampanju sam otpeljao u Ford Mustangu!"

Boris Mikšić, vlasnik Cortec® korporacije, vodećeg svjetskog proizvođača ekoloških sredstava zaštite od korozije i bivši predsjednički kandidat, sa svojom suprugom Ines čestitao je Fordu na jubileju. Ovaj bračni par strastveni su kolekcionari klasičnih automobila, a Mustang iz 1973 je jedan od njihovih favorita. Prošloga je tjedna s proizvodne vrpce tvornice u predgrađu Detroita sišao jubilarni primjerak legendarnog Forda Mustang, ikone i simbola Amerike. Proizvedeno je nevjerojatnih deset milijuna vozila. Taj je automobil proslavljen u mnogim filmovima i pjesmama, prepoznat u svijetu kao izvozna ikona američke kulture. No Mustang je postao ikona od samog početka, uglavnom zahvaljujući sjajnom marketingu i promociji

"Naš Mustang je klasični američki automobil. Pronašao sam ga u jednoj šupi u Belom Manastiru, nije bio u voznom stanju i imao je – njemačke dokumente. Servisiran je u Zagrebu i zadržani su originalni amblemi mustanga i motor za utrke." U Belom se nalazi naša tvornica biorazgradivih folija a tamo sam i kupio farmu", kaže ovaj uspješni hrvatsko-američki poduzetnik. "Sasvim slučajno, auto je proizveden iste godine kada sam prodao svoj Citroen 2CV da platim za naš put do Mallnitza u potrazi za američkim snom."

U svom Mustangu sam proputovao cijelu Hrvatsku za vrijeme predsjedničkih kampanja. Susretao sam s ljudima diljem zemlje koji su vjerovali u promjenu i u bolju Hrvatsku sto mi je davalo snage za dalje. Zajednički cilj su nam bile temeljite promjene u gospodarstvu da bi naša Hrvatska bila ono za sto ima i prepozicije - raj Europe. Tada nismo uspjeli u političkom kontekstu ali ja taj san živim i dalje i od svoje domovine ne odustajem. Moja tvornica u Baranji izvozi ekološke proizvode za zaštitu od korozije diljem svijeta. Svake godine bilježimo rast prodaje a koliko sam zadovoljan poslovanjem govori i činjenica da ćemo za manje od dva mjeseca prerezati vrpcu nove tvornice. Nadam se da će nam se tom prilikom pridružiti i naša Predsjednica , Kolinda Grabar Kitarović. U planu mi je dalje širenje u Hrvatskoj. Imamo odličan tim koje raste i neizmjerno sam ponosan sto smo primjer uspješne poduzetničke priče u Hrvatskoj, naročito u Baranji.

objavljeno: 17/08/2018 10:23:38  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Ovi menadzeri su zarili i palili poslovnom scenom u 2017.

Nesuđeni hrvatski predsjednik i vlasnik tvrtke EcoCortec Boris Mikšić u prosincu je krenuo s gradnjom svoje druge tvornice u Belom Manastiru.

Investicija je vrijedna pet milijuna eura, a kad pogon krene s radom, Mikšić će ukupno u najvećem baranjskom gradu zapošljavati oko 50 radnika.

S novom tvornicom EcoCortec će biti najveći proizvođač antikorozivnih folija u Europi.

objavljeno: 28/12/2017 13:29:44  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Kako stvoriti globalnu korporaciju kad izronis iz FSB-a and have fun in life!

objavljeno: 15/12/2017 09:06:06  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Boris Miksic gradi novu tvornicu u Baranji i planira daljnje investicije!

Management tvrtke EcoCortec® je u Osijeku svečano potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru javnog Poziva na dostavu projektnih prijava "Kompetentnost i razvoj MSP". Putem projekta Dogradnja i opremanje novog proizvodnog pogona i adaptacija dijela postojeće građevine, tvrtka je ostvarila potporu od 8.106.616,72 HRK ukupne vrijednosti potpore od 27.816.497,12 HRK. Razdoblje provedbe projekta predviđeno je od 31.07.2017. – 31.05.2019.

Tvornica EcoCortec® proizvodi najbolja i najsuvremenija rješenja za zaštitu od korozije u svijetu. Gotovo cijeli asortiman izvozi diljem svijeta te je odličan primjer hrvatskog proizvoda koji se pozicionira na globalnom tržištu. Iz Belog Manastira snabdijeva sa svojim patentiranim proizvodima najveće automobilske proizvođače: Mercedes, Volvo, Renault, Ford, Toyotu i druge važne sustave kao što su Bosch, IBM, General Electric, Caterpillar, Rolls Royce grupa, Ruske željeznice, Končar, MORH, ExxonMobil, Airbus i druge. Ovaj projekt će dodatno ojačati konkurentnosti tvornice uz razvoj novih kompetencija i stvaranje novih radnih mjesta. Glavni cilj širenja je zadovoljiti povećanu tržišnu potražnju za EcoCortecovim proizvodima.

objavljeno: 08/12/2017 09:56:15  Priloženi dokumenti uz tekst >>

EcoCortec® postaje najveca tvornica antikorozivnih folija u Europi!

Tvornica proizvodi najbolja i najsuvremenija rješenja za zaštitu od korozije u svijetu. Dobitnik certifikata izvrsnosti, EcoCortec® gotovo cijeli asortiman izvozi diljem svijeta te je odličan primjer hrvatskog proizvoda koji se pozicionira na globalnom tržištu. EcoCortec® d.o.o., iz Belog Manastira snabdijeva sa svojim patentiranim proizvodima najveće automobilske proizvođače: Mercedes, Volvo, Renault, Ford, Toyotu i druge važne sustave kao što su Bosch, IBM, General Electric, Caterpillar, Rolls Royce grupa, Ruske željeznice, Končar, MORH, ExxonMobil, Airbus i druge.

Zbog kontinuiranog povećanja potražnje, vlasnik prve hrvatske tvornice bioplastike, Boris Mikšić, uz sufinanciranje Privredne banke Zagreb, gradi još jednu tvornicu koja će se nalaziti blizu postojećeg objekta. Projekt širenja također sufinancira Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u sklopu programa europskih fondova. Kao rezultat sve boljeg pozicioniranja tvornice na svjetskom tržištu, utrostručili su se zahtjevi za opremom i prostornim kapacitetima te je gradnja novog objekta već u tijeku. Ovo proširenje osim što će povećati kapacitet proizvodnje omogućit će još promptniju dostavu u zemlje Europe, Aziju i SAD. Naime, EcoCortec® već niz godina gotovo cijeli asortiman izvozi diljem svijeta.

objavljeno: 10/11/2017 14:24:42  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Boris Miksic nastavlja s projektima povezivanja Hrvatske i SAD-a

POGLAVARSTVO BELOG MANASTIRA POSJETILO AMERIČKI GRAD CAMBRIDGE U SVRHU EKONOMSKE SURADNJE I NOVIH INVESTICIJA U BARANJI!

Nastavlja se uspješna suradnja između sestrinskih gradova Belog Manastira i Cambridgea. Sestrinstvo dvaju gradova inicirao je vlasnik Cortec® korporacije, Boris Mikšić. EcoCortec®, jedna od najsuvremenijih tvornica antikorozivnih VpCI® folija za pakiranje u Europi, smještena je u Belom Manastiru i dio je Cortec® grupacije. Povezivanje u obliku sestrinstva rezultat je uspješnog poslovanja obaju Cortecovih tvornica, EcoCortec®-a u Belom Manastiru i Cortec® Advanced Films u Cambridgeu. Sestrinstvo između dva grada proizišlo je iz činjenice da su obje tvrtke uvelike doprinijele svojim lokalnim gospodarstvima i zajednici. 

Delegacija Belog Manastira, koju su sačinjavali gradonačelnik Tomislav Rob, dogradonačelnica Ivana Bandov Paulić  te pročelnica Upravnog odjela za graditeljstvo i stambeno-komunalne poslove, Kornelija Zvečevac, posjetili su američki grad Cambridge. Ova dva grada potpisala su nedavno u Hrvatskoj Sporazum o prijateljstvu kada je poglavarstvo Cambridgea posjetilo Beli Manastir. Tom prilikom postavljeni su temelji daljnje suradnje. Našu delegaciju dočekalo je čelništvo grada Cambridgea na čelu s gradonačelnicom Marlys Palmer.

Izaslanstvo Belog Manastira imao je priliku obići infrastrukturu Cambridgea i dobiti uvid u  brojna napredna industrijska i komunalna rješenja koje koristi ovaj grad, a primjenjiva su i kod nas. Jedan od takvih primjera je odličan sistem pročišćavanja otpadnih voda. Upravo ovakav oblik razmjenjivanja iskustava lokalnih zajednica jedan je od ciljeva projekta sestrinstva. 

S obzirom na odlično poslovanje hrvatske tvornice, u tijeku je novo širenje kapaciteta, odnosno izgradnja nove proizvodne hale. Ovaj projekt sufinanciran je od strane Ministarstva gospodarstva sredstvima Europske unije. Naime, istovremeno se odvija ekspanzija obaju tvornica, EcoCorteca u Hrvatskoj i Cortec® Advanced Films u SAD-u. 

Gradonačelnica Cambridgea istaknula je veliku volju i entuzijazam čelništva grada za uskom suradnjom s Belim Manastirom. Delegacije su tom prilikom razgovarale o projektima uzajamne suradnje, sa snažnim naglaskom na gospodarstvo i nove investicije u poslovnoj zoni Baranje. "Ova dva grada u kojima se nalaze moje tvornice imaju dosta sličnosti počevši od veličine i strukture. Nova investicija širenja Ecocortec-a upravo je rezultat posestrinstva Belog Manastira i Cambridga. Meni kao investitoru itekako je važno da postoji prijateljska veza između gradova u kojima zapošljavam veliki broj ljudi. Kroz ovakve projekte jačaju se međuljudski odnosi između Hrvatske i SAD-a i ostvaruje se boljitak za lokalne zajednice", istaknuo je Boris Mikšić nadodavši: "ovakvi oblici povezivanja su nužni za oživljavanje gospodarstva naročito u baranjskoj regiji koja trenutno trpi egzodus radno aktivnog stanovništva."

EcoCortec® godinama uspješno posluje i izvozi svoj asortiman diljem svijeta, a sada ide korak dalje te predstavlja most prema američkim poduzetnicima koji su zainteresirani za daljine investicije na tom području. "Upravo jedan od glavnih ciljeva je ekonomsko povezivanje Baranje i američkih poduzetnika. Hrvatska je jako dobro mjesto za strane investicije, ako su one strateški pogođene. Osobito se to odnosi na ekološki sigurne tehnologije koje Cortec® zagovara već godinama", entuzijastično zaključuje g.Mikšić.

objavljeno: 02/10/2017 10:04:39  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Boris Miksic nastavlja s projektima povezivanja Hrvatske i SAD-a

Poglavarstvo Belog Manastira posjetilo američki grad Cambridge u svrhu ekonomske suradnje i novih investicija u Baranji! Nastavlja se uspješna suradnja između sestrinskih gradova Belog Manastira i Cambridgea. Sestrinstvo dvaju gradova inicirao je vlasnik Cortec® korporacije, Boris Mikšić. EcoCortec®, jedna od najsuvremenijih tvornica antikorozivnih VpCI® folija za pakiranje u Europi, smještena je u Belom Manastiru i dio je Cortec® grupacije. Povezivanje u obliku sestrinstva rezultat je uspješnog poslovanja obaju Cortecovih tvornica, EcoCortec®-a u Belom Manastiru i Cortec® Advanced Films u Cambridgeu. Sestrinstvo između dva grada proizišlo je iz činjenice da su obje tvrtke uvelike doprinijele svojim lokalnim gospodarstvima i zajednici.

Delegacija Belog Manastira, koju su sačinjavali gradonačelnik Tomislav Rob, dogradonačelnica Ivana Bandov Paulić te pročelnica Upravnog odjela za graditeljstvo i stambeno-komunalne poslove, Kornelija Zvečevac, posjetili su američki grad Cambridge. Ova dva grada potpisala su nedavno u Hrvatskoj Sporazum o prijateljstvu kada je poglavarstvo Cambridgea posjetilo Beli Manastir. Tom prilikom postavljeni su temelji daljnje suradnje. Našu delegaciju dočekalo je čelništvo grada Cambridgea na čelu s gradonačelnicom Lisom Iverson.

Izaslanstvo Belog Manastira imao je priliku obići infrastrukturu Cambridgea i dobiti uvid u brojna napredna industrijska i komunalna rješenja koje koristi ovaj grad, a primjenjiva su i kod nas. Jedan od takvih primjera je odličan sistem pročišćavanja otpadnih voda. Upravo ovakav oblik razmjenjivanja iskustava lokalnih zajednica jedan je od ciljeva projekta sestrinstva.

objavljeno: 29/09/2017 10:04:39  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Krece obnova: Za godinu i pol vukovarski Vodotoranj u novom ruhu

Radove će obavljati domaća tvrtka Planum Građenje, za čiju su se ponudu između šest pristiglih na natječaj otvoren uoči prošloga Božića, odlučili u Gradu Vukovaru. Obnova će stajati 25,2 milijuna kuna, a potpise na ugovor stavili su danas gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i direktor Planum Građenja Đuro Bamburač. Institut IGH, koji je donirao pola milijuna kuna za obnovu, nadzirat će radove.

Tijekom prve faze rekonstruirat će se Vodotoranj te izgraditi parkiralište za osobne automobile i autobuse. Paralelno će početi i druga faza, koja će obuhvatiti izgradnju popratnih sadržaja, za što se tek treba raspisati natječaj. Radit će se prema projektu Radionice arhitekture, koja je u Vukovaru ostvarila već dva velika projekta, rekonstrukciju dvorca Eltz i Muzej Vučedolske kulture. Prema zamisli arhitekta Gorana Rake, 55-metarski toranj se ne bi trebao dirati, nego pretvoriti u memorijalno mjesto uz minimalne arhitektonske intervencije. Do njegova vrha stizat će se panoramskim dizalom koje bi se trebalo nalaziti s one strane koja je okrenuta Dunavu. S radovima se kreće idućeg tjedna.

'Potpisivanjem ovih ugovora i službeno završavamo akciju prikupljanja novca za obnovu Vodotornja kroz koju smo do danas osigurali oko 18 milijuna kuna. Ovim sredstvima treba dodati i 18,5 milijuna kuna, koliko je osigurala Vlada RH za potrebe obnove Vodotornja', rekao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Na mjestu bivšeg 'lonca' za vodu nalazit će se memorijalna ostakljena soba u obliku valjka, s ekranom na kojem će se prikazivati dokumentarne snimke iz 1991. Oko 600 rupa nastalih od ratnih projektila ostat će netaknuto. Iz memorijalne sobe penjat će se na sam vrh Vodotornja uređen kao vidikovac koji će biti zaštićen staklenom ogradom iz sigurnosnih razloga. U njegovu podnožju trajno će se, zamislili su projektanti, upisati imena svih donatora, kao uspomena i potvrda zajedništva.

objavljeno: 23/05/2017 13:51:31  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Boris Mikšić Gradskoj knjižnici Beli Manastir donirao knjige

BELI MANASTIR – Direktor i vlasnik belomanastirske tvornice EcoCortec Boris Mikšić poklonio je 27. siječnja 360 knjiga Gradskoj knjižnici Beli Manastir, te nekoliko godišta svjetski poznatog i izuzetno kvalitetnog časopisa National Geographic u kožnim kutijama (koji se za hrvatsko tržište tiska u 50.000 primjeraka).

Knjige su iz osobne Mikšićeve biblioteke, a po nazivima i sadržajima tema vrlo su raznovrsne, pa tu ima hrvatskih klasika (Tin Ujević, A.G. Matoš, itd.), domaće i svjetske beletristike na hrvatskom i drugim jezicima, znanstvenih knjiga (od kojih je većina na engleskom, te nešto na ruskom jeziku), među kojima se posebno izdvajaju najkvalitetniji svjetski Oxfordovi veliki rječnici (engleski, njemački, rusko-njemački, rusko-engleski, te još neki).

Bogatu i veliku donaciju Borisa Mikšića primila je dr. sc. Marija Kretić Nađ, ravnateljica Gradske knjižnice Beli Manastir i zahvalila se u ime budućih čitatelja ovih knjiga i časopisa.

objavljeno: 02/02/2017 11:19:10 

Imam 9 kuća, ali najljepša je u Baranji

objavljeno: 30/01/2017 11:29:56 

 


Kontakt za medije:

+385 01 4854 486

 
Podržite Borisa na fejsu!
Boris u medijima
Provjerili smo gdje su danas nekadasnja izborna iznenađenja
Dnevnik.hr 31/05/2019
Zivjeti svoj san
FSB 27/03/2019
Posramio sve poslodavce u Hrvatskoj: Covjek koji je radnicima poslao najljepse iznenadjenje
Braniteljski Portal 07/01/2019
Otkud sad ova drzava
Direktno 02/01/2019
Bez EU novca neki vazni projekti ne bi bili ostvareni ni za 15 godina
Vecernji List 27/12/2018
 
Svi članci...
Boris Mikšić predizborni spot
Boris Mikšić predizborni spot
Borisov Mustang u reklami za KitKat
Borisov Mustang u reklami za KitKat
Tiara 39 Convertible "Heidin'...Away"
Tiara 39 Convertible
Jingle
Za Borisa!
Nova verzija jingla za predsjednicku kampanju 2009
Letak zadnja strana


Linkovi


YouTube - Kako ubiti Borisa Mikšića
Kako ubiti Borisa Mikšića 1/4
Kako ubiti Borisa Mikšića 2/4
Kako ubiti Borisa Mikšića 3/4
Kako ubiti Borisa Mikšića 4/4


YouTube
Osnivanje Eko klastera Osnivanje Eko klastera
Jajanov dnevnik, svibanj 2011

Moris Bikšić
Moris (Boris Mikšić)Pljačka stoljeća, dokumentarni film


DOME SLATKI DOME
Grb obitelji Mikšić koja potječe iz okolice Lukavca u Turopolju (cca 1237. godine)


Video galerija
Parking problem
Parking problem, 29.10.2017
EcoCortec-Regionalni dnevnik
EcoCortec-Regionalni dnevnik, 16.10.2018
Otvorena tvornica antikorozivnih folija u Belom Manastiru
Otvorena tvornica antikorozivnih folija u Belom Manastiru, 15.10.2018


Ugovor s Hrvatskom
Ugovor s Hrvatskom - Boris Mikšić


Američki san dečka s Trešnjevke


Ove izbore ipak je obilježio Boris Mikšić. Dečko s Trešnjevke koji je vlastitim novcem financirao kampanju, gospodarstveniku bez podrške političkih stranaka, drugi krug pobjegao je u posljednji trenutak. Iza sebe je ostavio iskusnu političarku Đurđu Adlešić, HSP-ovu uzdanicu Slavena Leticu, Tuđmanova maga Ivića Pašalića. Građani su nagradili to što je kampanju financirao vlastitim novcem. Njegov uspjeh jasna je i jaka poruka hrvatskih građana političarima - da im sve manje vjeruju. Klasična politička pljuska.
Večernji list, 04. siječnja 2005.Hrvatski san dečka s Trešnjevke
Boris Miksic knjiga pjesama

Izborni program
Program


Poslušajte novu pjesmu Vladimira Miklera, "Hrvatski san" posvećenu Borisu
"Hrvatski san"


Borisova promidžbena poruka:
Windows Media Video (WMV)


Spot snimili Splićani u čast Borisu prilikom njegova posjeta Splitu 19. -21. rujna 2004. godine
"Za Borisa!"


Dogodilo se na današnji dan (12.11.)
  • 1920. Ugovorom potpisanim u Rapallu Kraljevina SHS prepustila je Italiji Istru( osim otoka Krka i dijela opæine Kastav) s Cresom i Lošinjom, Zadar,Lastovo i Palagružu, a Rijeka je trebala postati „Slobodna država“.


  • 1991. Predsjednik kolektivnog jugoslavenskog predsjedništva Stipe Mesiæ službeno zatražio od UN-a slanje mirovnih snaga koje ni se razmjestile uzduž hrvatskih granica.


  • 1995. U Zagrebu i Erdutu potpisan Temeljni sporazum o reintegraciji okupiranog hrvatskog prostora na istoku u ustavno-pravni poredak hrvatske države. Sporazum su ptpisali ing. Hrvoje Šariniæ i Milan Milanoviæ ( tzv. Erdutski sporazum).


  • 1995. u Daytonu parafiran mirovni sporazum žestoko kritizirali Hrvati bosanske Posavine, a nezadovoljstvo je kulminiralo izvanrednom sjednicom sabora Posavske veležupe. Opširnije


 
Plaćeno vlastitim sredstvima Borisa Mikšića