u
Prosvjedi potpore Borisu Mikšiću
 
 

Boris Miksic mali letak

Ured Borisa Mikšića,
Ivana Lučića 5, 10000 Zagreb
telefon: 01 4854 486
fax:        01 4854 501
e-mail: [email protected]  

Otvoreno, HTV 1, 16.12.2009.

Predsjednička utrka ...

objavljeno: 04/10/2009 12:25:16  Opširnije
 

Od Pentagona do vukovarskog Vodotornja: Boris Miksic darovao najpoznatiju svjetsku tehnologiju za obnovu vukovarskog spomenika!

MCI® tehnologija korištena je za gradnju i sanaciju najpoznatijih svjetskih građevina kao što su zgrada Pentagona, Empire State Building u New Yorku i najviša zgrade na svijetu Burj Khalifa. Osim donacije g. Mikšić najavljuje i pokretanje nove tvornice u Slavoniji.

Cortec® korporacija u vlasništvu Borisa Mikšića je s gradonačelnikom grada Vukovara, Ivanom Penavom potpisala je ugovor o donaciji sredstava za obnovu vukovarskog Vodotornja. Na inicijativu g. Mikšića, njegova tvrtka Cortec® donirat će potrebne količine proizvoda za sprječavanje korozije armirano betonske konstrukcije vukovarskog Vodotornja prema glavnom projektu - Memorijalno spomen obilježje Domovinskog rata "Vodotoranj Vukovar“. S obzirom da g.Mikšić nije mogao biti prisutan u Vukovaru u njegovo ime ugovor je potpisao g. Ivan Rogan, direktor tvrtke CorteCros, koja je članica svjetske Cortec® grupacije. Vrijednost donacije procjenjuje se na gotovo 300.000 kuna.

Cortec® će za obnovu simbola grada Vukovara donirati svjetski poznatu MCI® tehnologiju koja na revolucionaran način produžuje životni vijek betonskih konstrukcija.

Ova tehnologija zaštite armiranobetonskih konstrukcija, najbolja je tehnologija ove vrste u svijetu i sačuvat će vukovarski Vodotoranj kao spomenik patnje i junaštva hrvatskog naroda za buduće generacije

Proizvod pod nazivom MCI®-2020 koji je doniran Vukovaru bio je primijenjen za sanaciju Pentagona poslije terorističkih napada 11.rujna i taj projekt je osvojio prvu nagradu za rehabilitaciju infrastrukture u SAD-u od međunarodnog strukovnog društva za sanaciju betonskih struktura.

Ova tehnologija primjenjuje se u cijelom svijetu za gradnju i sanaciju nepoznatijih svjetskih građevina kao što su Empire State Building u New Yorku i Burj Khalifa u Dubaiju. Izumitelj ove patentirane MCI® tehnologije je sam g. Mikšić

objavljeno: 22/12/2016 15:39:28  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Potpisivanje Sporazuma o prijateljstvu izmedju Belog Manastira i Cambridgea u Minnesoti

Ponosni smo najaviti da će Beli Manastir i Cambridge - grad u američkoj saveznoj državi Minnesoti postati gradovi prijatelji. Gradski čelnici snažno su podržali ovu inicijativu a formalna svečanost potpisivanja Sporazuma o prijateljstvu i suradnji između dva grada će se održati u Belom Manastiru tijekom proslave "Dana grada" 11. studenog 2016.

Sestrinstvo dvaju gradova inicirao je vlasnik Cortec® korporacije g. Boris Mikšić. EcoCortec®, jedna od najsuvremenijih tvornica bioplastike u Europi smještena je u Belom Manastiru i dio je Cortec® grupacije. Ovo povezivanje u obliku sestrinstva rezultat je dugoročnog i uspješnog poslovanja obaju Cortecovih tvornica, EcoCortec®-a u Belom Manastiru i Cortec® Advanced Films u Cambridgeu. Inicijativa koja je završila sestrinstvom između dva grada proizišla je iz činjenice da su obje tvrtke uvelike doprinijele svojim lokalnim gospodarstvima i zajednici.

Tijekom susreta predstavnici Grada Belog Manastira će predstaviti mogućnosti ulaganja u poslovnu zone Baranje. Ova hrvatska regija privlačno je područje za strane investitore s obzirom da vlada omogućuje porezne olakšice u zonama posebnog državnog interesa koje su bile devastirane tijekom Domovinskog rata.

Iako je turistički sve zanimljivija regija već godinama svjedočimo iseljavanju mladih iz Baranje kao posljedice loše ekonomske situacije u tom kraju. Upravo ovakvi projekti su nužni za oživljavanje uspavanog gospodarstva te predstavljaju korak ka boljoj budućnosti ne samo u Baranji već i u ostatka Hrvatske

Ovakvim inicijativama želimo pokazati da su pozitivne promjene itekako moguće ako postoji volja i pozitivan stav prema radu. EcoCortecova tvornica bioplastike već godinama uspješno posluje i izvozi svoj asortiman diljem svijeta a sada ide korak dalje te predstavlja most prema američkim poduzetnicima koji su zainteresirani za daljine investicije na tom području.

"Upravo jedan od glavnih ciljeva je ekonomsko povezivanje Baranje i američkih poduzetnika. Hrvatska je jako dobro mjesto za strane investicije ako su one strateški pogođene. Osobito se to odnosi na zelene, ekološki sigurne tehnologije koje Cortec® zagovara već godinama. Uvjereni smo da je ova inicijativa tek početak brojnih projekata koje dolaze. Jačanjem ovih veza rasti će i poduzetnički interes za područje Slavonije i Baranje, te će se razvijati prijateljski i kulturni odnosi između Belog Manastira i Cambridgea" naglasio je Boris Mikšić.

Potpisivanje Sporazuma o prijateljstvu između gradonačelnika Belog Manastira – g. Ivana Doboša i izaslanstva iz Cambridgea: g. Josepha Morina iz gradskog vijeća, gđe Linde Woulfe - gradskog administratora i Stana Gustafsona - direktora ekonomskog razvoja Cambridgea, održat će se u prostorijama u gradskog teatra. Svečanosti će nazočiti i vodstvo obaju Cortecovih tvornica nakon čega će uslijediti svečana manifestacija povodom "Dan grada".

Koncept uspostave suradnje između gradova prijatelja vrlo je popularan u svijetu kao način promicanja ekonomskih, ljudskih, kulturnih, obrazovnih i poslovnih odnosa između naroda. Ova vrsta prijateljskih veza vrijedna je u poticanju boljeg međusobnog razumijevanja, što čini odličnu bazu za strukturiranije funkcioniranje lokalne zajednice i jačanje njene razvojne strategije

objavljeno: 08/11/2016 12:02:38  Priloženi dokumenti uz tekst >>

U Beli Manastir preko Cambridgea stizu i americki poduzetnici

BELI MANASTIR - Na pločama na ulazima u jedini baranjski grad na kojima su ispisani nazivi gradova prijatelja Belog Manastira do kraja godine možda osvane još jedan naziv - Cambridge, Minnesota (SAD). Danas će, naime, na sjednici Gradskog vijeća, o uspostavljanju međusobne suradnje i sklapanju sporazuma između dvaju gradova raspravljati gradski vijećnici. Kako tvrdi dogradonačelnik, Marko Bogatić, ne vidi razloga da prijedlog Odluke o uspostavljanju međusobne suradnje ne dobije zeleno svjetlo Vijeća, to više što odluka ništa ne košta, a krajnjim bi rezultatom Beli Manastir mogao prosperirati. - Ovo nije slučaj poput onog iz animiranog filma, kada glavni likovi zavrte globus i na njega postave prst pa na slučajno odabrano mjesto odu na put - slikovito objašnjava Bogatić, nastavljajući kako je riječ o inicijativi hrvatsko-američkog poduzetnika, svojevremeno čak i predsjedničkog kandidata, Borisa Mikšića, koji ima tvornicu u Belom Manastiru i Minnesoti. Iz SAD-a, dodaje Bogatić, planira dovesti još poduzetnika kako bi investirali u proizvodne pogone, a uz sve to najavljuje i širenje vlastitih proizvodnih kapaciteta u poslovnoj zoni u Belom Manastiru (EcoCortec, nap.a.), u kojima trenutačno zapošljava 30-ak ljudi. Gradonačelnik, Ivan Doboš, podsjeća kako je inicijativa stara već nekoliko godina, o čemu je Glas već pisao.

- Cilj je bio isti tada i sada, a riječ je o gospodarskom povezivanju Belog Manastira i američkih poduzetnika. Vlasnik EcoCorteca tvrdi kako interes nekih američkih poduzetnika za investiranje u Beli Manastir i nadalje postoji - ističe Doboš, dodajući kako bi američko izaslanstvo u Beli Manastir trebalo doći u studenome. Iz EcoCorteca su tada izjavljivali kako je ideja o suradnji stigla kao plod višegodišnjeg uspješnog poslovanja dviju Cortecovih tvornica opremljenih najsuvremenijom tehnologijom te zahvaljujući činjenici da Cortec pridonosi lokalnim zajednicama. S aktualnim gradovima prijateljima, mađarskim Mohačem i poljskim Chojnicama, odnosi su različiti. I dok su sa zemljopisno bližim Mohačem na zadovoljavajućoj razini, s Poljacima odnosa - nema. - S Mađarima imamo odličnu suradnju, što se za Chojnice ne bi moglo reći - kaže Doboš, podsjećajući na realizirane prekogranične EU projekte s Mohačem, od kojih koristi imaju obje strane, te česte međusobne posjete. Što se Chojnica pak tiče, o svemu dovoljno govori činjenica kako gradonačelnik Doboš za svoja dva mandata nijednom nije boravio tamo, kao ni njegovi zamjenici. Svojevremeno je izjavio kako na web-stranicama Chojnica, grada od 40-ak tisuća stanovnika, nisu uspjeli pronaći ni slova o Belom Manastiru...

objavljeno: 08/11/2016 10:00:12  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Malo humora za dobar dan

objavljeno: 26/07/2016 10:12:03 

Bigger is Better!

Eva i Adam su se setali po raju...

Eva primijeti: "Joj Adame, kako imas malenoga!"

"A gdje si vidjela vecega?!?!!!

I tako se je zaceo pakao!!!

objavljeno: 12/07/2016 10:12:03 

Split ce biti centar mog biznisa, bit ce posla za mlade

objavljeno: 27/06/2016 09:48:35  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Boris Mikšić otkupom od Crosca postao jedini vlasnik CorteCrosa

Potpisivanjem ugovora između američke tvrtke Cortec i Inine tvrtke kćeri Crosco, zagrebačka tvrtka CortecCros prešla je u stopostotno vlasništvo korporacije Cortec. Cortec je dosad bio 40-postotni vlasnik tvrtke CorteCros, dok je udio od 60 posto bio u vlasništvu Crosca.

Korporacija Cortec u vlasništvu Borisa Mikšića jedan je od najjačih proizvođača inhibitora za zaštitu od korozije na svjetskom tržištu i prodaje svoje proizvode u preko 90 zemalja. Tvornicu bioplastike EcoCortec Mikšić je pokrenuo 2006. u Hrvatskoj, a u međuvremenu je postala europski centar za proizvodnju antikorozivnih folija na ekološkoj bazi. Ova posljednja akvizicija korporacije Cortec posljedica je širenja kompanije i dodatnog jačanja njezina strateškog položaja u Europi.

Hrvatska će biti glavni centar tvrtke za proizvodnju i distribuciju proizvoda na europskom kontinentu i šire, priopćili su iz Mikšićeve tvrtke. CorteCros će se u potpunosti uključiti u novu Cortecovu strategiju poslovanja sa svojim potencijalima kao što su ured u Zagrebu i distributivni centar u Splitu, gdje se očekuje dorada proizvoda prema Cortecovoj tehnologiji. Proizvodi će biti kontrolirani novim laboratorem čija gradnja se planira u skoroj budućnosti. Split će biti i glavna europska lokacija za skladištenje Cortecovih proizvoda.

objavljeno: 16/06/2016 12:13:54  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Boris Mikšić otkupom od Crosca postao jedini vlasnik CorteCrosa

Potpisivanjem ugovora između američke tvrtke Cortec i Inine tvrtke kćeri Crosco, zagrebačka tvrtka CortecCros prešla je u stopostotno vlasništvo korporacije Cortec. Cortec je dosad bio 40-postotni vlasnik tvrtke CorteCros, dok je udio od 60 posto bio u vlasništvu Crosca.

Korporacija Cortec u vlasništvu Borisa Mikšića jedan je od najjačih proizvođača inhibitora za zaštitu od korozije na svjetskom tržištu i prodaje svoje proizvode u preko 90 zemalja. Tvornicu bioplastike EcoCortec Mikšić je pokrenuo 2006. u Hrvatskoj, a u međuvremenu je postala europski centar za proizvodnju antikorozivnih folija na ekološkoj bazi. Ova posljednja akvizicija korporacije Cortec posljedica je širenja kompanije i dodatnog jačanja njezina strateškog položaja u Europi.

Hrvatska će biti glavni centar tvrtke za proizvodnju i distribuciju proizvoda na europskom kontinentu i šire, priopćili su iz Mikšićeve tvrtke. CorteCros će se u potpunosti uključiti u novu Cortecovu strategiju poslovanja sa svojim potencijalima kao što su ured u Zagrebu i distributivni centar u Splitu, gdje se očekuje dorada proizvoda prema Cortecovoj tehnologiji. Proizvodi će biti kontrolirani novim laboratorem čija gradnja se planira u skoroj budućnosti. Split će biti i glavna europska lokacija za skladištenje Cortecovih proizvoda.

objavljeno: 15/06/2016 12:13:54  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Nesudjeni predsjednik Boris Miksic ima velike planove: Otkupio udio u Ininoj tvrtki i siri posao

BORIS MIKŠIĆ, američko-hrvatski biznismen koji se svojedobno natjecao na predsjedničkim izborima ima velike poslovne planove u Hrvatskoj.

Njegova kompanija Cortec preuzela je od Crosca, koji je u vlasništvu INA-e, stopostotni udio u kompaniji CorteCros. Mikšićev Cortec je do sada bio 40-postotni vlasnik CorteCrosa, dok je 60 posto imao Crosco.

Mikšić kaže da je ova akvizicija prilika da se Hrvatska strateški pozicionira kao centar europe za ekološku tehnologiju zaštite od korozije.

"Ovakva akvizicija odlična je prilika za Hrvatsku da se strateški pozicionira kao centar Europe za ekološku tehnologiju zaštite od korozije i zgrabi dio kolača na brzo-rastućem svjetskom tržištu inhibitora. Pokretanjem tvornice EcoCortec u Baranji koja je upravo proslavila 10 godina uspješnog poslovanje usmjerio sam Hrvatsku prema ekološkim rješenjima koja u svijetu zamjenjuju konvencionalne metode. Ovim novim pripojenjem CorteCrosa svojoj matičnoj tvrtki Cortec želja mi je još više ojačati suradnju s domovinom. Cilj mi je Hrvatsku brendirati kao centralnu točku u ovom dijelu svijeta za nove tehnologiju ove vrste!“ poručio je Mikšić.

Split će biti glavna europska lokacija za skladištenje Cortecovih proizvoda

Cortec je jedan od najjačih proizvođača inhibitora za zaštitu od korozije na svjetskom tržištu i prodaje svoje proizvode u preko 90 zemalja.

Tvornica bioplastike EcoCortec koju je Mikšić pokrenuo 2006. godine u Hrvatskoj u međuvremenu je postala europski centar za proizvodnju antikorozivnih folija na ekološkoj bazi. Nakon ove akvizicije Hrvatska će biti glavni centar tvrtke za proizvodnju i distribuciju proizvoda na europskom kontinentu i šire, navode iz Corteca.

CorteCros će se u potpunosti uključiti u novu Cortecovu strategiju poslovanja sa svojim potencijalima kao što su ured u Zagrebu i distributivni centar u Splitu u kojem se očekuje dorada proizvoda prema Cortecovoj tehnologiji. Proizvodi će biti kontrolirani novim laboratorijskim kapacitetom čija gradnja se planira u skoroj budućnosti.

Split će biti i glavna europska lokacija za skladištenje Cortecovih proizvoda te proizvoda Kanadske tvrtke Bionetix International koja bavi se proizvodnjom bioloških proizvoda na mikrobnoj i enzimnoj bazi te je također u vlasništvu Corteca.

objavljeno: 14/06/2016 10:45:07  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Ekološke folije proizvedene u Baranji izvoze u SAD, Aziju i diljem EU-a

Tvornica bioplastike EcoCortec obilježava deset godina postojanja. Projekt EcoCorteca počeo je 2006. godine greenfield investicijom Borisa Mikšića.

Danas s ponosom možemo reći da je tvornica jedan od najsuvremenijih europskih proizvođača ekoloških folija za zaštitu od korozije te jedna od najuspješnijih hrvatskih poduzetničkih priča. Dobro poslovanje rezultat je dobre ideje koja objedinjuje visoku efikasnost proizvoda i ekološka svojstva, odlične logistike te povrh svega vrijednog rada EcoCortecovih zaposlenika - izjavio je Boris Mikšić, vlasnik EcoCorteca, i dodao da je u proteklih deset godina proizvodni pogon proširen, a tvornički kapaciteti utrostručeni.

Kako je istaknuto u priopćenju, danas je to tvrtka koja iz Baranje izvozi više od 90 % svog asortimana u zemlje Europe, te u Aziju i SAD.

“Ovaj uspjeh pokazatelj je da Hrvatska može biti konkurentna i uspješno plasirati svoje proizvode svugdje u svijetu. Nakon svih poslovnih uspjeha koje sam polučio u svom životu, moram priznati da EcoCortec ipak ima poseban značaj. Iako sam više od pola života proveo u SAD-u, svoju domovinu nosim u srcu i to je nepromjenjivo. U jednom trenutku osjetio sam da je došlo pravo vrijeme da stečeno znanje i iskustvo prenesem u Hrvatsku. Evo, nakon 10 godina mogu sa sigurnošću reći ne samo da sam bio u pravu, nego da je projekt nadmašio sva moja očekivanja”, izjavio je Mikšić.


objavljeno: 02/06/2016 14:04:52  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Pismo gradonacelnika za poduzetnika godine

...

objavljeno: 21/03/2016 10:59:20  Opširnije Priloženi dokumenti uz tekst >>

Mnogo sjećanja, događanja i emocija u životu Nine Mikšić

BELI MANASTIR – Nedavno predstavljanje biografske knjige "Moja životna priča", 92-godišnje autorice izuzetno živahnih misli, detaljnih sjećanja i pokreta, Nine Mikšić u Malom Lošinju i Zagrebu (Novinarski dom) nastavljeno je 21. prosinca u Belom Manastiru gdje je prije desetak godina otvorila sinovu tvornicu Ecocortec i od tada je sa simpatijom vezana za ljepote Baranje i Baranjce (o čemu i piše u jednom dijelu knjige). Knjiga sadrži 560 strana i 176 fotografija, a autorica ju je podijelila u tri dijela, gdje je najveći dio (277 strana) ispunjen njenim sjećanjima, događanjima i emocijama. Drugi dio je fotoalbum, dok je treći nazvan O izborima (moj rad za Hrvatsku).

Na predstavljanju životne knjige Nine Mikšić u Gradskoj knjižnici Beli Manastir, Ivana Radić Boršić je podsjetila na njihovo upoznavanje prije 15-ak godina u američkoj Minnesoti, gdje je Ivana radila u Cortecu (jedna od tvornica Borisa Mikšića, sina) a Nina je puna energije pomagala Borisovoj tadašnjoj funkciji počasnog hrvatskog konzula. Sve napisano u ovim koricama su opisi autorice o njene tri domovine, Rusiji kao domovini predaka, hrvatskoj kao trajnoj domovini, i u novija vremena stečenoj domovini, Sjedinjenim Američkim Državama. U dijelu životnih veselo/tužnih trenutaka mnogo je opisa rastanaka sa sinom jedincem, a posebno velikog traga ostavio je trajni odlazak njene majke i sestre u Brazil. Smiljana Jelčić Ivanošić je kao redaktorica pojasnila da mnogi pisci imaju problema sa veličinom i idejama tema za pisanje, ali da Nina Mikšić, rođena 1923. godine izuzetno mnogo toga detaljno pamti, pa sve napisano o "puno njenog života" nije ni stalo u ovu knjigu. Boris Mikšić je podsjetio da se on i majka "druže 67 godina", a od svojih roditelja naučio je i stekao tri najvažnije osobine: skromnost, upornost i ljubav prema domovini. Spomenuo je upornost kao najvažniju, jer se za neki posao ili ostvarenje nečega može imati znanja, talentiranosti i ideja koje se ipak neće ostvariti zbog nedostatka upornosti. Govorio je Mikšić i o svom prvom dolasku u Beli Manastir za vrijeme političke kampanje za predsjednika Hrvatske, kada je ovdje upoznao gradonačelnika i vodstvo grada koji su mu pokazali poslovnu zonu….Izbori su prošli, ali je kasnije ovdje nastao Ecocortec, prva hrvatska tvornica biorazgradive plastike. Osvrnuo se i na izuzetno pamćenje svoje majke kao dugogodišnje profesorice, jer se još uvijek sjeća imena svojih učenika, čak i onih koje je učila 60-ih godina prošlog stoljeća.

objavljeno: 22/12/2015 14:42:39  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Dečko s Trešnjevke nakon burne političke karijere: Nakon politike okrenuo se gospodarstvu i stvorio jednu od najuspješnijih hrvatskih poduzetničkih priča!

Da pobjednički duh nikad ne umire dokaz je bivši predsjednički kandidat i uspješan poslovni čovjek Boris Mikšić. Od događaja koji su ga zatekli u deset godina političkog djelovanja mogao bi se napisati opsežan krimi roman. Iskusio je sve, od najžešćih šikaniranja i prijetnji, do medijskog linča i namještanja glasova na Predsjedničkim izborima 2005. godine u kojima je dogovorom Sanadera i Mesića spriječen u ulasku u drugi krug, iako je za njega glasalo gotovo 400 000 hrvatskih građana.

Na Borisa Mikšića se provodila medijska hajka a ustaljene političke klike koristile su sva sredstva da spriječe njegovu političku aktivnost, jer novi put koji je nudio smetao je mnogima Opstruiranja onih kojima je g. Mikšić bio prijetnja išla su do neviđenih razmjera, no povjerenje hrvatskih građana koje je zadobio i dan danas mu daju vjetar u leđa da pomaže svojoj zemlji.

Dečko s Trešnjevke koji je od svojih skromnih početka u SAD-u postao jedan od najuspješnijih ljudi u svojoj branši nikad nije prestao djelovati na hrvatskoj sceni. Boris Mikšić se ne bavi aktivno više politikom već svoju nepresušnu snagu i energiju ulaže u svoju svjetski poznatu tvrtku Cortec® koja je jedan od najvećih igrača na području zaštite od korozije. Posebno je vezan za svoju Hrvatsku tvrtku EcoCortec® .

„Tvornica biorazgradive plastike postala je najuspješnija tvornica takve vrste u Europi s kontinuiranim rastom proizvodnje i broja zaposlenih, uspješno sudjelujemo u projektima EU fondova i imamo velikih planova za budućnost. Projekt EcoCortec® pokazuje da je u hrvatskom gospodarstvu samo nebo granica ukoliko je prisutna volja i upornost te povrh svega ljubav prema svom poslu“, poručuje bivši predsjednički kandidat.

Za razliku od pukih stranačkih namještenika i plaćenika koji se po stoti izmjenjuju na vlasti želimo podsjetiti da je Boris Mikšić jedini akter na političkoj sceni koji konkretno uložio u hrvatsko gospodarstvo, dapače njegova tvornica EcoCortec® koja izvozi više od 90% asortimana postala je jedna od najuspješnijih priča hrvatskog poduzetništva!

„Smatram da nam je potreban jači afirmativan stav i pozitivnije razmišljanje da bi se promijenila ukupna poslovna klima i tako ćemo moći sve više konkurirati na globalnoj razini. Od jadikovki nema koristi niti je za to ikog briga. Tržište je ogromno i nemilosrdno, trebamo se fleksibilizirati, biti brzi i inovativni. Umjesto da vječno čekamo Godota u obliku političara, počnimo od sebe i mijenjajmo ovu zemlju da bi mogli iskoristiti sve naše potencijale“, poručuje g.Mikšić.

Njegova želja je da ovaj primjer svakodnevno služi mladim obeshrabrenim poduzetnicima kao poticaj da se u našoj domovini unatoč još uvijek brojnim administrativnim preprekama može uspješno poslovati.

Sa svojom voljenom suprugom Ines, g.Mikšić slobodno vrijeme danas provodi između Hrvatske i SAD-a te na brojim putovanjima diljem svijeta. Zahvaljujući modernoj tehnologiji u svakom trenutku je povezan s domovinom te budno prati zbivanja na našoj sceni.

Dečko s Trešnjevke želi hrvatskom narodu da izađe na predstojeće parlamentarne izbore. “Zahvaljujem mojim glasačima (500,000) koji su me podržali u naporima za boljitak naše Hrvatske. Neka Vam pri glasanju ideja vodilja bude da birate za one koji žive za politiku a ne od politike. Bog i Hrvati, za domovinu uvijek spremni!”

objavljeno: 28/10/2015 11:22:19  Priloženi dokumenti uz tekst >>

VIDEO: 10 Najvecih instant zvijezda Hrvatske - RTL

objavljeno: 26/10/2015 08:44:39 

Moja zivotna prica

objavljeno: 17/08/2015 09:17:13 

Folije proizvedene u Baranji EcoCortec počeo izvoziti na američko i kanadsko tržište

EcoCortec postao je zlatni standard na suvremenom svjetskom tržištu

Zahvaljujući belomanastirskom EcoCortecu, prvoj hrvatskoj tvornici biorazgradive plastike, proizvodi iz Baranje uskoro će se naći na tržištu Sjedinjenih Američkih Država, Kanade i Meksika. Tvrtka je, naime, potpisala dugoročni ugovor vrijedan milijune dolara s matičnom firmom Cortec Corporation iz Minnesote, čime je omogućen izvoz preko Bare, u spomenute države. - Širenje na američko tržište rezultat je rastuće potražnje za proizvodima tvornice koji su već osvojili Europu i Aziju, a od sada će te hrvatske proizvode koristiti najmoćnije i najveće globalne kompanije - poručuju “ecocortecovci”, naglašavajući kako su njihovi glavni kupci u SAD-u velike multinacionalne kompanije, među kojima General Motors, Ford, IBM, Caterpillar, ExxonMobil, GE i mnoge druge. Tvrde kako je korporacija Cortec globalni lider u proizvodnji inhibitora korozije, koje prodaju u više od 70 zemalja. Tehnologija proizvodnje inhibitora koju primjenjuje i hrvatski EcoCortec postala je zlatni standard na suvremenom svjetskom tržištu, jer povezuje visoku efikasnost proizvoda i ekološka svojstva.

Hrvatska može biti konkurentna

- Osim ovog velikog svjetskog uspjeha, tvornica smještena u Belom Manastiru, s uredom u Zagrebu, bilježi odlične rezultate i kontinuirani rast prodaje, s povećanjem od 18 posto u odnosu prema 2013. godini. Svoje proizvode izvozimo u Europu i Aziju, a zbog uspješnog poslovanja tvornica se konstantno širi i povećava svoje kapacitete. Zbog sve veće potražnje stalno raste i broj zaposlenih, kao i razvoj novih mehanizama, koji će omogućiti još bržu i efikasniju isporuku kupcima - nastavljaju. Svoje zadovoljstvo ne krije ni osnivač i vlasnik EcoCorteca, Boris Mikšić. - Puno puta sam rekao kako je EcoCortec odličan pokazatelj da Hrvatska može biti konkurentna i uspješno plasirati svoje proizvode svagdje u svijetu, a naši dobri rezultati daju nam još jači vjetar u leđa te imamo velikih planova za budućnost - kaže Mikšić

Nova zapošljavanja U izjavi za Glas Slavonije početkom godine istaknuo je kako je još pri otvaranju pogona najavio proširenje proizvodnje u drugoj fazi projekta, što se upravo događa. Ishodili su građevinsku dozvolu, čime je kompletiran projekt i učinjen jedan od posljednjih koraka prije početka izgradnje nove hale i nabave strojeva, uglavnom iz Italije, u što će uložiti približno šest milijuna eura. Trenutačno se u belomanastirskom pogonu EcoCorteca proizvodi 2000 tona ambalaže, najviše za autoindustriju. - Nakon završetka druge faze projekta, proizvodit ćemo 6000 tona ambalaže - objasnio je Mikšić, napomenuvši kako će sve skupa značiti i novo zapošljavanje.

Početkom godine u belomanastirskom dijelu tvrtke bilo je 26 zaposlenih, a očekuje se novo zapošljavanje. EcoCortec, između ostaloga, proizvodi i antikorozivne folije, kojima se koriste čeličane i tvornice oružja, a jedan od kupaca je i MORH.

objavljeno: 27/05/2015 12:12:22  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Boris Miksic - Intervju

*Prva hrvatska tvornica bioplastike postala je vodeći proizvođač biorazgradivih folija u Europi *Došlo je do velike preobrazbe u mojoj tvrtci s novim i mlađim ljudima koji dolaze s novim idejama

EcoCortec® d.o.o. Beli Manastir najsuvremeniji proizvođač ekoloških folija za zaštitu od korozije u Europi, nedavno je proširio svoje kapacitete. Zahvaljujući uspješnom poslovanju i povećanoj potražnji kupaca u prvoj hrvatskoj tvornici bioplastike puštena je u pogon nova linija za ekstruziju s većim kapacitetom čime je proizvodni kapacitet tvornice povećan za 50%. Ovaj uspjeh pokazuje da su inovacije, kvaliteta i kvalificiran tim najbolja formula za uspjeh koji niti ekonomska kriza ne može ugroziti. Tim smo povodom razgovarali s Borisom Mikšićem, osnivačem i vlasnikom EcoCorteca d.o.o.

Od 08. do 10.10.2014. G. Cortec Corporation je organizirao sastanak Vaših distributera iz Europe. Što je bio cilj susreta?

Raniji susreti su se održali u Zagrebu i Belom Manastiru pa smo onda imali Dubrovnik - Beli Manastir, a sada smo odabrali da to bude Budimpešta - Beli Manastir. Zastupljeno je 57 zemalja, osim iz svih europskih zemalja došli su nam i gosti iz Dubaija, Jordana, Saudijske Arabije, Kanade i SAD-a.

Sve su to distributeri naših proizvoda, mi ih zovemo autorizirani distributeri jer svi imaju licencu da prodaju naše proizvode, na takve skupove ne zovemo ljude koji nam nisu 100% lojalni.

Cijeli dan smo imali edukacije kao i strateške pregovore o strategiji koju primjenjujemo u Europi i koja se razlikuje od one u drugim dijelovima svijeta. Radi se o novim proizvodima, o novim tehnologijama, a isto tako se razvija i nova strategija za Europu. U toj grupi su prisutne neke od najvećih tvrtki u Europi u branši pakiranja. Izdvojio bih švedsku tvrtku NEFAB, njihova je prodaja u vrijednosti od oko 500 do 600 milijuna eura i oni su specijalizirani za svu ambalažu za Ikea-u, za IBM i za sve velike sustave, oni su globalna kompanija pa ih prate po čitavom svijetu.

U Belom Manastiru ste otvorili jednu od najmodernijih tvornica biorazgradive plastike u Europi. Tada ste mi rekli da se vi bavite strateškim razvojem grupe, odnosno cijele kompanije. Što ste to razvili od našeg zadnjeg razgovora, 2011. g.?

Puno toga se promijenilo. Ja sam u tom poslu 40 godina i ovako razmišljam, svaka dobra kompanija se mora preinačiti, odnosno preobraziti svakih pet godina. Moja kompanija, koja danas zapošljava preko 500 ljudi, je došla u situaciju da starije generacije pomalo odlaze u mirovinu tako da sam dosta bio okupiran s novim kadrovima, s ljudima koji imaju dobru tehničku edukaciju, dobru komunikaciju i u ovih nekoliko godina je došlo do velike preobrazbe u mojoj tvrtci s novim i mlađim ljudima koji dolaze s novim idejama. U međuvremenu sam napravio akviziciju u Kanadi tako da imamo novu tvornicu u Montrealu koja se bavi biotehnologijom i sanacijom otrovnih otpadnih voda, što je vrlo interesantno jer je to za nas nova tehnološka platforma i ondje jako dobro poslujemo. Sada gradim potpuno novi biotehnološki centar na Floridi. To je tvornica pod brojem 8 za mene, isto tako tamo imamo istraživački centar. Tvornica u Belom Manastiru zauzima strateško mjesto za cijelu Europu, ona pokriva projekt ambalaže, industrijske ambalaže i najveći kupac u Europi nam je Renault, Dacija koja je u sustavu Renaulta, također snabdijevamo i Volvo, Mercedes, VW grupu. Dakle, odavde snabdijevamo automobilsku industriju i čeličane.

objavljeno: 25/02/2015 15:35:37  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Čestitka hrvatskoj predsjednici

Priopćenje za medije

Poštovana gđo. Grabar Kitarović,

Prije svega, najsrdačnije Vam čestitam na zasluženoj pobjedi na predsjedničkim izborima!

Hrvatskoj su danas prijeko potrebni hrabri i odlučni ljudi koji će provesti korjenite promjene u našem društvu i gospodarstvu. Kao Hrvat i poduzetnik koji dugi niz godina živi i radi u SAD-u pratio sam Vaš rad u svojstvu hrvatske veleposlanice u Washingtonu kao i kasnije djelovanje u NATO-u te naposljetku Vašu predsjedničku kampanju. Dobio sam dojam da ste osoba iskrenih namjera čiji su motivi čestiti te iskreno želite djelovati u korist hrvatskih građana. To se nažalost ne može reći za većinu osoba iz našeg političkog života koje su obilježile hrvatsku političku zbilju od njene samostalnosti do danas.

Vaš dolazak na dužnost prve predsjednice Republike Hrvatske budi nadu u bolje sutra koje priželjkuje toliki broj građana naše domovine. U zemlji koja više od dva desetljeća funkcionira na nepotizmu i korupciji i u kojoj je zavladala sveopća depresija ljudi teško vjeruju u činjenicu da netko želi posvetiti svoje vrijeme i energiju isključivo u svrhu njihovog boljitka. Ipak, uvijek sam bio i ostao optimist i smatram da postoje neki prijelomni trenutci kada stvari moraju krenuti nabolje. Zbog toga mi je neizmjerno drago da ste baš Vi izabrani na hrvatsku predsjednicu.

Kao čovjek koji se nakon duge uspješne poduzetničke karijere u SAD-u odlučio kandidirati za predsjednika Republike Hrvatske iz istih pobuda, nažalost sam doživio linč i bojkot sa svih strana. Taj dio mog života je ostavio je gorak okus no želja da aktivno služim svojoj domovini nikad me nije napustila. To činim i danas kroz gospodarsko djelovanje u Hrvatskoj kojem sam se u potpunosti posvetio. Pišem Vam ovo zato što sam danas sretan da Hrvatska napokon ima predsjednicu na koju ćemo, uvjeren sam, biti ponosni.

Znam da je pred Vama veliki posao i izazovi s kojima se treba uhvatiti u koštac. Oduvijek sam govorio da kada gospodarstvo diše, društvo cvjeta i zato dopustite da Vas ovim putem pozovem da posjetite prvu hrvatsku tvornicu bioplastike – EcoCortec®, u Belom Manastiru koja je najbolji dokaz Vaših poruka da se u Hrvatskoj može biti uspješan jer naša zemlja pruža brojne mogućnosti ako ih se pravilno zna iskoristiti.

Za kraj želim Vam svu sreću na Vašem predsjedničkom putu. Kao gospodarstvenik s dugogodišnjim iskustvom rado ću se uključiti sa pomoći ili savjetom ukoliko me budete trebali. Mi koji volimo svoju Hrvatsku i želimo joj pomoći da se ostvari kao perspektivna zemlja, bez obzira na stranačku pripadnost, moramo se ujediniti i usmjeriti napokon svoje snage ka konstruktivnim rješenjima. Samo ujedinjeni možemo ostvariti bogatu nam zemlju i blagostanje za njene građane jer Hrvatska to zaslužuje.

Još jednom Vam želim svako dobro!

Boris A. Mikšić

Kandidat za Predsjednika RH 2005 i 2010

objavljeno: 14/01/2015 09:49:00  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Boris Mikšić: Dokaz smo da hrvatska tvrtka može biti konkurentna svuda na svijetu!

objavljeno: 05/01/2015 15:10:19  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Boris Miksic - Intervju s povodom - Poduzetnik!

objavljeno: 12/11/2014 15:10:19  Priloženi dokumenti uz tekst >>

 


Kontakt za medije:

+385 01 4854 486

 
Podržite Borisa na fejsu!
Boris u medijima
Provjerili smo gdje su danas nekadasnja izborna iznenađenja
Dnevnik.hr 31/05/2019
Zivjeti svoj san
FSB 27/03/2019
Posramio sve poslodavce u Hrvatskoj: Covjek koji je radnicima poslao najljepse iznenadjenje
Braniteljski Portal 07/01/2019
Otkud sad ova drzava
Direktno 02/01/2019
Bez EU novca neki vazni projekti ne bi bili ostvareni ni za 15 godina
Vecernji List 27/12/2018
 
Svi članci...
Boris Mikšić predizborni spot
Boris Mikšić predizborni spot
Borisov Mustang u reklami za KitKat
Borisov Mustang u reklami za KitKat
Tiara 39 Convertible "Heidin'...Away"
Tiara 39 Convertible
Jingle
Za Borisa!
Nova verzija jingla za predsjednicku kampanju 2009
Letak zadnja strana


Linkovi


YouTube - Kako ubiti Borisa Mikšića
Kako ubiti Borisa Mikšića 1/4
Kako ubiti Borisa Mikšića 2/4
Kako ubiti Borisa Mikšića 3/4
Kako ubiti Borisa Mikšića 4/4


YouTube
Osnivanje Eko klastera Osnivanje Eko klastera
Jajanov dnevnik, svibanj 2011

Moris Bikšić
Moris (Boris Mikšić)Pljačka stoljeća, dokumentarni film


DOME SLATKI DOME
Grb obitelji Mikšić koja potječe iz okolice Lukavca u Turopolju (cca 1237. godine)


Video galerija
Plumber
Plumber, 10.05.2019
EcoCortec-Regionalni dnevnik
EcoCortec-Regionalni dnevnik, 16.10.2018
Otvorena tvornica antikorozivnih folija u Belom Manastiru
Otvorena tvornica antikorozivnih folija u Belom Manastiru, 15.10.2018


Ugovor s Hrvatskom
Ugovor s Hrvatskom - Boris Mikšić


Američki san dečka s Trešnjevke


Ove izbore ipak je obilježio Boris Mikšić. Dečko s Trešnjevke koji je vlastitim novcem financirao kampanju, gospodarstveniku bez podrške političkih stranaka, drugi krug pobjegao je u posljednji trenutak. Iza sebe je ostavio iskusnu političarku Đurđu Adlešić, HSP-ovu uzdanicu Slavena Leticu, Tuđmanova maga Ivića Pašalića. Građani su nagradili to što je kampanju financirao vlastitim novcem. Njegov uspjeh jasna je i jaka poruka hrvatskih građana političarima - da im sve manje vjeruju. Klasična politička pljuska.
Večernji list, 04. siječnja 2005.Hrvatski san dečka s Trešnjevke
Boris Miksic knjiga pjesama

Izborni program
Program


Poslušajte novu pjesmu Vladimira Miklera, "Hrvatski san" posvećenu Borisu
"Hrvatski san"


Borisova promidžbena poruka:
Windows Media Video (WMV)


Spot snimili Splićani u čast Borisu prilikom njegova posjeta Splitu 19. -21. rujna 2004. godine
"Za Borisa!"


Dogodilo se na današnji dan (24.10.)
  • 1991. Hrvatska Vlada prihvatila Hašku odluku o povlaèenju JNA iz Hrvatske, te o meðunarodnoj kontroli srpskog oružja nakon rata.


  • 1991. Narodna banka Jugoslavije transferirala devizne rezerve na tajni raèun u NR Kini.


  • 1994. Predsjednik Republike Hrvatske dr. Franjo Tuðman primio u Uredu predsjednika francuskog ministra za europske poslove Alaina Lamassourea... Opširnije


  • 1995. Na trilateralnom sastanku u prostorijama misije republike Turske u New Yorku predsjednici Tuðman, Demi... Opširnije


  • 1997. Amerièki predsjednik Bill Clinton imenovao Williama Dalea Montgomeryja novim veleposlanikom u Hrvatskoj. Do imenovanja Montgomery je bio posebni tajnik predsjednika Clintona i Madaleine Albright za provedbu Mirovnog sporazuma u BiH.


 
Plaćeno vlastitim sredstvima Borisa Mikšića