u
Prosvjedi potpore Borisu Mikšiću
 
 

Boris Miksic mali letak

Ured Borisa Mikšića,
Ivana Lučića 5, 10000 Zagreb
telefon: 01 4854 486
fax:        01 4854 501
e-mail: ured@borismiksic.hr  

Otvoreno, HTV 1, 16.12.2009.

Predsjednička utrka ...

objavljeno: 04/10/2009 12:25:16  Opširnije
 

Dokaz kako se na izborima potkrada

Priopćenje za medije

Glasački listići bačeni na smetlište

Glasački listići bačeni na smetlište

Nezavisni predsjednički kandidat  Boris Mikšić održat će konferenciju za novinstvo na kojoj će zorno dokumentirati sa čvrstim i vidljivim dokazima kako se na prošlim izborima za Predsjednika Republike 2005. godine manipuliralo s glasačkim listićima, kako bi upozorio na opasnost  da se s obzirom na nesređene biračke spiskove slične manipulacije mogu očekivati i na idućim izborima 27. prosinca.
Javna tajna koja govori da je Bandić poklonio Mesi ...

objavljeno: 15/12/2009 09:51:14  Opširnije Priloženi dokumenti uz tekst >>

Predsjednička utrka, NOVA TV, 12.12.2009.


Predsjednički kandidat Boris Mikšić, nezadovoljan podjelom predsjedničkih kandidata na jučerašnjem sučeljavanju prve skupine na Novoj Tv napustio je studio
objavljeno: 13/12/2009 15:44:19  Opširnije Priloženi dokumenti uz tekst >>

Boris Mikšić traži od OESS-a promatrače za predsjedničke izbore

Boris Mikšić se susreo s predstavnikom ograničene promatračke misije OESS-a u Zagrebu, gospodinom Daanom Evartsom

Boris Mikšić se susreo s predstavnikom ograničene promatračke misije OESS-a u Zagrebu, gospodinom Daanom Evartsom

Nezavisni kandidat na predsjedničkim izborima Boris Mikšić zatražio je od promatračke misije Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) u Zagrebu da na iduće predsjedničke izbore uputi svoje promatrače kako bi se izbjegle moguće nepravilnosti i manipulacije s viškom birača u biračkim spiskovima.
U svojem izbornom stožeru Boris Mikšić se susreo s predstavnicima ograničene promatračke misije OESS-a u Zagrebu na čelu sa šefom misije Daan ...

objavljeno: 11/12/2009 12:29:29  Opširnije

DJEVICA U BORDELU!!!Link na članak
...

objavljeno: 10/12/2009 15:16:53  Opširnije

Bilo bi dobro da USKOK ispita Mesića

Priopćenje za medije

Nezavisni predsjednički kandidat Boris Mikšić nakon novih skandaloznih otkrića oko prodaje INE mađarskom MOL-u smatra da za takvu prodaju najznačajnijeg hrvatskog poduzeća nisu krivci samo bivši premijer Ivo Sanader i ministar Damir Polančec nego i predsjednik Mesić koji ih sada optužuje.
Kao predsjednik države predsjednik Mesić je po članu 93. Ustava koji ga obvezuje da brine za redovito i usklađeno djelovanje i stabilnost državne vlasti bio obvezan da u slučaju prodaje INE bude informiran o uvjetima prodaje, odnosno o detaljima kupoprodajnog ugovora s MOL-om. Od odgovornosti zbog nerazumnih poteza u prodaji INE on eskulpira tadašnjeg predsjednika Upravnog odbora hrvatske naftne kompanije Tomislava Dragičevića s kojim je povezan političkim vezama, pa to nakon šest godina prebacuje isključivo na bivšeg premijera i ministra. Zbog propusta koje je učinio u kupoprodaji INE kao državne kompanije od velikog nacionalnog gospodarskog interesa mađarskom MOL-u čime je Republici Hrvatskoj nanesena golema materijalna i politička šteta, nakon završetka mandata predsjednika Mesića predsjednički kandidat Boris Mikšić najavljuje podnošenje  kaznene prijave, o čemu će javnost biti pravodobno informirana.

 

Izborni stožer Borisa Mikšića

objavljeno: 10/12/2009 09:34:17 

Mesiću ocjena minus dva, baš kao i SanaderuLink na članak

objavljeno: 10/12/2009 09:16:52 

Boris Mikšić traži od Bandića, Primorca i Vidoševića da otkriju izvore financiranja kampanje

Neovisni predsjednički kandidat Boris Mikšić, koji je u svojem izbornom programu podvukao da će kampanju financirati iz vlastitih sredstava, smatra da svi ostali kandidati trebaju otkriti izvore financiranja svoje predsjedničke promidžbe. On podsjeća na čl. 6. Zakona o financiranju izborne promidžbe za izbor predsjednka Republike kao i na ostale članke spomenutog zakona koji izričito navode iz kojih se izvora može financirati kampanja i koje fizičke i pravne ...

objavljeno: 06/12/2009 12:31:35  Opširnije

Obilazak hrvatskih otoka

Nezavisni predsjednički kandidat Boris Mikšić nakon jučerašnjeg obilaska Međimurske i Varaždinske županije, ponovno, kao i u drugim dijelovima Hrvatske, stalno dokazuje da su ankete lažne i namještene. Podrška koju građani daju Borisu Mikšiću je  veća nego prije pet godina. Kako su Borisovi birači ostali lojalni tako je i Boris Mikšić ostao lojalan njima i dalje radi na boljitku hrvatskih građana te svoj novac ulaže u razvoj demokracije u Hrvatskoj.
Gospodin Mikšić danas je krenuo u obilazak  hrvatskih otoka gdje se želi pobliže upoznati s problemima koji su specifični za taj dio  Hrvatske.
Tijekom boravka na otoku Lošinju Boris će posjetiti dom umirovljenika u Velom Lošinju, Udrugu za zdravo odrastanje djece u Malom Lošinju te brodogradilište u Nerezinama.
Za subotu prijepodne organizirano je druženje Borisa s građanima u caffe-u Fontana, na Rivi u Malom Lošinju.
Na povratku prema Zagrebu Boris će  posjetit dom umirovljenika u Karlovcu.

Izborni stožer Borisa Mikšića

objavljeno: 04/12/2009 15:09:04 

Boris Mikšić podržava inicijativu Građanske inicijative “More je kopno”

Neovisni predsjednički kandidat Boris Mikšić u potpunosti podržava najavu Građanske inicijative “More je kopno” da se podnese tužba Ustavnom sudu oko raspisivanja referenduma, nakon što ta inicijativa nije uspjela skupiti dovoljan broj potpisa za raspisivanje referenduma o Arbitražnom sporazumu sa Slovenijom.
Ako postane predsjednik Republike Boris Mikšić će se, koristeći postojeće ustavne ovlasti, založiti za izmjenu Zakona o referendumu koji praktički onemogućava građanima da na najdemokratskiji način odlučuju o najvažnijim državnim i nacionalnim pitanjima. U tom pogledu Hrvatska treba usvojiti blaže uvjete za raspisivanje referenduma kad to traže birači, kako u pogledu minimalnog broja potpisa tako i roka za skupljanje potpisa za saziv referenduma, kako je to uređeno u drugim europskim državama. Boris Mikšić podsjeća da su dosad zbog visokog cenzusa od 10 posto upisanih birača propala tri građanska pokušaja da se raspiše referendum.  Boris Mikšić smatra da i Sabor treba češće koristiti ovu ustavnu mogućnost, a sam će se kao predsjednik Republike založiti da se češće koristi raspisivanje referenduma, kako je to precizirano u čl. 86. Ustava.

objavljeno: 04/12/2009 12:38:53  Priloženi dokumenti uz tekst >>

HUMANITARNA AUKCIJA

U sklopu humanitarne akcije za odjel intenzivne njege pedijatrije u Osijeku, Boris Mikšić odazvao se pozivu firme Kutjevo d.d koja je u suradnji sa fondacijom “Milo Moje”, 26.studenog. u Smaragdnoj dvorani Hotela The Regent organizirala aukciju.

Boris Mikšić  prema svojim mogućnostima rado se odaziva na humanitarne akcije te je i ovom prilikom donirao 15 000 kuna za poboljšavanje uvjeta rada Odjela intenzivne njege.
Kao i drugdje u svijetu, potreba za suvremenijom opremom, boljim prostorima i neprekidnom edukacijom osoblja, trajan je imperativ. Svojim primjerom Boris Mikšić poziva i hrvatske građane da u okviru vlastitih mogućnosti pomognu ovu akciju. Život i zdravlje djece ne bi smjeli imati cijenu, a svakih pet kuna može pomoći djeci osječke bolnice.

Vratimo zajedno vjerodostojnost i snagu paroli “DAJ PET”.

Boris Mikšić

Kandidat za predsjednika RH

objavljeno: 01/12/2009 13:39:21 

Jedini sam kandidat koji sam plaća predsjedničku kampanju svojim novcem

Zagreb, 30.studeni.2009

 

U informativnoj emisiji “Dnevnik” Hrvatske televizije, emitirane na Prvom programu Hrvatske televizije dana 29.11.2009. godine s početkom u 19.30h emitiran je prilog novinara Damira Devića vezan uz financiranje predsjedničkih kampanja u kojem je novinar, između ostalog, istaknuo:

“Uz Bandića, donacije putem govornog automata prikuplja i Boris Mikšić…”

Ovdje se radi o prljavoj neistini!

Naime ja sam jedini kandidat koji transparentno može pokazati da svoju kampanju plaćam vlastitim novcem, a ne novcem poreznih obveznika kako to neki drugi rada trenutno. Neka drugi kandidati pokažu od kuda se financiraju.  
Isto tako čvrsto odbijam primati bilo kakve donacije jer mi ne trebaju i ne želim biti nikome ništa dužan kao i svi drugi predsjednički kandidati.

Prije ovakve laži nije bilo moguće dobiti prostor na centralnom dnevniku HTV-a, ali kada je riječ o plasiranju neistine o Borisu Mikšiću vrlo je moguće.
Ovo je još jedan dokaz o tome kako korumpirani političari i njihovi novinari obmanjuju javnost.
U prilogu Vam šaljemo i Zahtjev za objavom ispravka upućen HRT-u, vezano uz spomenute neistine izrečene na Dnevniku, a vidjet ćemo u kojem će terminu na HTV-u ispravak biti emitiran.

 

Boris Mikšić
 Kandidat za predsjednika RH

objavljeno: 01/12/2009 09:42:24 

Zahtjev za objavom ispravka - Dnevnik HTV

BORIS MIKŠIĆ

Planina 122

31 300 Beli Manastir

 

                      Zagreb, 30. studenog 2009.

                      HRVATSKA RADIO TELEVIZIJA

                      N/p glavnog urednika                                            informativnog programa

                      gđa. Hloverka Novak-Srzić

                      Prisavlje 3

                      10 000 Zagreb
-----------------------------------------------

 

Predmet: Zahtjev za objavom ispravka

--------------------------------------------------------

Poštovani,

 

U skladu sa čl.40. st 1, 2 i 3 i čl.44. Zakona o medijima ( NN 59/04, dalje: Zakon o medijima) te čl. 1, 5 i 6 Pravilima za ostvarivanje prava na ispravak u programima radija i televizije (NN 139/05; dalje Pravila) podnosi se slijedeći zahtjev za objavom ispravka zbog povrede prava i interesa objavljivanjem neistinitih informacija.

U informativnoj emisiji “Dnevnik” Hrvatske televizije, emitiranoj na Prvom programu Hrvatske televizije dana 29.11.2009. godine s početkom u 19.30h emitiran je prilog novinara Damira Devića vezan za financiranje predsjedničkih kampanja u kojem je novinar, između ostalog, istaknuo:

‘’ Uz Bandića, donacije putem govornog automata prikuplja i Boris Mikšić…’’

Citirani navod je neistinit.          

Pozivam Vas da sukladno čl. 41. st 1 i čl. 42. st 2 Zakona o medijima te čl. 2  st. 1 i 2 i čl. 3 st. 2 Pravila objavite ispravak gore navedenog navoda.

Temeljem čl. 41 st. 1 Zakona o medijima te čl. 2 st. 1 i 2. i čl. 3. st. 2. Pravila, a radi potpunosti i istinitosti informacije predlažem da mi se omogući da demantij iznesem osobno, u zasebnom prilogu, te da se isti objavi u prvoj slijedećoj emisiji “Dnevnik” nakon primitka ovog zahtjeva.  

S obzirom da se danas zbog poslovnih obveza nalazim u Splitu, predlažem da se moja izjava-demantij uzme u studiju HTV-a u Splitu.

Podredno, ukoliko zbog opravdanog razloga gore navedeno ne bi bilo moguće, predlažem da se ispravak objavi bez promjena i dopuna na istom mjestu i na isti način kao i neistinite informacije na koje se ispravak odnosi kako slijedi:

Citat

Netočan je navod da predsjedničku kampanju financiram donacijama putem govornog automata. Naime, kao što sam već više puta istaknuo, svoju predsjedničku kampanju financiram isključivo vlastitim sredstvima. Upravo iz tog razloga nemam potrebe za donacijama pogotovo ne onim učinjenim putem govornog automata.

Kraj citata

 

Vjerujem da ćete postupiti u skladu sa zakonom i objaviti ispravak kako je zahtjevano.

S poštovanjem,

Boris Mikšić

 

Cc:      Nakladnik, Hrvatska radio televizija, Prisavlje 3, 10 000 Zagreb
N/p glavnog ravnatelja Vanja Sutlić

objavljeno: 30/11/2009 15:31:23 

Zahtjev za objavom ispravka - Novi List

BORIS MIKŠIĆ
Planina 122
31 300 Beli Manastir

 

Zagreb, 30. studeni 2009

NOVI LIST d.d.

N/p glavnog urednika
g. Ivice Đikića

Zvonimirova 20a
p.p. 130
51 001 Rijeka
-----------------------------------

 

Predmet: Zahtjev za objavom ispravka
--------------------------------------------------------

Poštovani,

Temeljem čl. 40 st 4 Zakona o medijima (NN 59/04) podnosi se ovaj zahtjev za objavom ispravka informacije objavljene u prilogu Novog lista od 28. studenog 2009, str. 8., u članku novinara Tihomira Ponoša pod naslovom ''Besmisao zakona o financiranju predsjedničke kampanje – kandidati birači ne trebaju pravdati ništa''.

U naznačenom članku objavljene su sljedeće citirane netočne informacije:

‘’Tako je u Hrvatskoj Branku Mikšiću bilo moguće, što mu u SAD-u, na koji se toliko poziva, nipošto ne bi bilo, da sam sebi financira kampanju u stopostotnom iznosu.’’

Isti je tekst objavljen i ispod moje fotografije.

Pozivam Vas da ispravak netočnih informacija sukladno čl. 41 st 1 i čl. 42 st 2 Zakona o medijima objavite na slijedeći način:

Citat

Moje ime je Boris a ne Branko Mikšić te ne mogu nego zlonamjernosti pripisati očito namjerno pogrešno navođenje imena predsjedničkog kandidata. To pogotovo imajući u vidu da me je već ranije u dva navrata Novi list pogrešno imenovao kao Branko Mikšić. Stoga ponovno molim da se ubuduće u tekstovima Novog lista pravilno naznači moje ime – Boris Mikšić.

Netočno je da bi u SAD-u bilo nemoguće da kandidati sami sebi financiraju kampanju. Dapače, to je redovita i uobičajena pojava. Razlika između financiranja predsjedničkih kandidata u SAD-u i u Hrvatskoj je u tome što se u SAD-u predsjednički kandidati djelomično financiraju od strane saveznih vlasti, a djelomično od privatno prikupljenih sredstava. U Hrvatskoj takav sustav ne postoji te se predsjednički kandidati u cjelosti financiraju iz vlastitih sredstava i darova. Međutim, i u SAD-u, kandidati mogu odbiti primitak državnih sredstava i darova i sami u cjelosti financirati svoju predsjedničku kampanju.   

Kraj citata

Ukazuje se da sukladno čl. 42 st. 2. Zakona o medijima ispravak mora biti objavljen u prvom, a ako stigne prekasno u drugom izdanju Novog lista po primitku ispravka na način i u obliku propisanom Zakonom o medijima.

Pozivamo Vas da u skladu sa čl. 41 st. 1 Zakona o medijima ovaj ispravak objavite bez promjena i dopuna na istom mjestu i na isti način  kao i neistinite informacije na koje se ispravak odnosi, te u skladu sa st. 2 istog člana u prvom izdanju Novog lista nakon primitka ovog ispravka, te da mi dostavite odgovor na ovaj zahtjev.

Ovaj je zahtjev za objavom ispravka podnesen i nakladniku Novog lista – Novi list d.d. sukladno čl. 22 st 2 Zakona o medijima.

S poštovanjem,

Boris Mikšić

 

objavljeno: 30/11/2009 14:48:20  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Vidoševića guši pola milijuna eura kredita

Slobodna DalmacijaClick here to enlarge

objavljeno: 30/11/2009 14:38:14  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Neka narod odluči tko će biti sljedeći Hrvatski predsjednik, a ne 600 000 nepostojećih glasača

Priopćenje za medije

Pozivamo Vas na tiskovnu konferenciju koja će se održati u petak, 27.studenog.2009. u 12 sati u Hebrangovoj 17/II.
Tema tiskovne analiza je društvenog stanja, položaja medija i nestranačkih udruga u Hrvatskoj.

HTV na čelu sa Hloverkom Novak Srzić je moćan mehanizam manipulacije i sredstvo besramne političke promidžbe , odnosno protežiranje podobnih i eliminacije nepodobnih ideologija i ljudi. Takav način sustavno političkog zlostavljanja nastavlja se i u ovoj predsjedničkoj utrci gdje me se pokušava ugasiti na sve moguće načine kao kandidata koji se ponovno kandidirao.
Vjerujem da moju sudbinu dijele i drugi političari koji se ne uklapaju u zacrtane planove i pravila.

Kada je riječ o političarima koji slijede zacrtanu liniju kolonizacije Hrvatske složno se prešućuju sve političke i financijske zloupotrebe i ne baš uzorni privatni životi.
Ovo kampanju obilježavaju samo Josipović, Vidošević i Bandić te dobivaju neograničeni medijski prostor na Hrvatskoj televiziji. Očito je da se uklapaju u zacrtane planove korupcije i kriminala.

Milan Bandić je izabran za gradonačelnika grada Zagreba 2005. godine sa samo 50 000 glasova i to u koaliciji sa 4 stranke ( SDP, HSS, HSU i Holjevac ) dok sam na prošlim predsjedničkim izborima kao nezavisni kandidat, sam dobio 140 000 glasova potpore birača.
Nakon mojih iznenađujuće dobrih rezultata sva sila obavještajnog podzemlja  s krajnjom porukom kako me treba  jednom zauvijek otjerati i zakopati duboko pod zemljom da se više ne usudim nikada poželjeti nikakvu političku funkciju.

Očito je i danas da istraživači javnog mišljenja imaju pokazatelje o mojoj solidnoj popularnosti koju svim silama žele skriti od hrvatske javnosti. Prema naručenim člancima nazivaju me egzibicionistom , ridikulom, daju mi 1% po anketama i ne daju mi prostora na HTV koliko i drugim kandidatima koji su podobni i korumpirani. Nazivaju me i lažnim poduzetnikom, ne žele da izađe u javnost da sam otvorio tvornicu i u Hrvatskoj ali evo mediji koji stvarno imate slobodu govora i pisanja istine pozivam Vas u sve svoje tvornice  otvorenih vrata, u Cortec koji svoje proizvode, najbolje u svojoj branši, izvozi u 72 zemlje po čitavom svijetu.

Kada želite doći? Moja vrata istine su Vam otvorena!

Nakon izborne noći agencija GONG, koja glasi kao nestranačka udruga građana za poticanje na aktivnije sudjelovanje u političkim procesima i nadgleda pravilnost izbora nije se oglasila na nepravilnost izbora i nepostojeće glasove koji su došli iz Hercegovine.
Naime riječ je o 600 000 nepostojećih glasova mrtvaca koje je agencija GONG uzela kao uredne glasače s popisa. Oglasili su se dva dana po isteku zakonskog roka za žalbu, kada je sve bilo gotovo. Zbog toga ovaj put tražimo aktivnije sudjelovanje međunarodnih organizacija u nadgledanju pravilnosti izbora. U prilogu Vam dostavljamo i zahtjev upućen DIP-u.
Korupcija nam je zavučena u sve tokove političke scene i vrlo je pomno isplanirana kako im novi ljudi ne bi pomrsili račune.
Izlazim ponovno na izbore financijski neovisan, čistih ruku kako bih postavio svoju viziju koja je budućnost svih građana te želim poremetiti sustav kontrolirane demokracije i uništiti politička mjesta koja su pokrivena pouzdanim i poslušnim kadrovima.

 

Boris Mikšić
Kandidat za predsjednika RH

objavljeno: 25/11/2009 11:47:34 

Zahtjev u vezi pozivanja članova organizacije The Carter Center radi promatranja izbora za predsjednika Republike Hrvatske 2009. godine

Priopćenje za medije

BORIS MIKŠIĆ
Planina 122
31 300 Beli Manastir

 

Zagreb, 25. studenog 2009. godine.

DRŽAVNO IZBORNO POVJERENSTVO

Demetrova 15

10 000 Zagreb
___________________________________

 

PODNOSITELJ:predsjednički kandidat BORIS MIKŠIĆ, Planina 122, 31 300 Beli Manastir

RADI:pozivanja članova organizacije The Carter Center radi promatranja   izbora za predsjednika Republike Hrvatske 2009. godine

 

Z A H T J E V

 

Člankom 24. st. 4. i 5. Zakona o izboru predsjednika Republike Hrvatske (NN 22/92 sa izmjenama) te Obveznim uputama broj III Državnog izbornog povjerenstva od 09.11.2009. godine propisano je da radi nadzora rada tijela za provedbu izbora za predsjednika Republike Hrvatske mogu biti određeni promatrači.

Sukladno navedenim Obveznim uputama broj III strani promatrači imaju pravo promatrati izborni postupak te rad svih izbornih tijela.

Prema članku 11. st. 2. točci 9. Zakona o Državnom izbornom povjerenstvu Republike Hrvatske (NN 44/06 i 19/07; dalje: ZDIP) Državno izborno povjerenstvo ostvaruje suradnju s organizacijama u zemlji te s međunarodnim organizacijama i institucijama u domeni izbornog zakonodavstva i izbora uopće.  

The Carter Center iz Atlante, SAD međunarodno je poznata organizacija koja organizira i provodi aktivnosti u cilju osiguravanja zaštite i poštivanja temeljnih ljudskih prava i sloboda, sprečavanju sukoba u svijetu te promicanja demokracije.

U okviru navedenih aktivnosti The Carter Center provodi i promatranje izbora u zemljama diljem svijeta, a na poziv vlasti odnosno nadležnih izbornih tijela određene zemlje. Dosada je ova organizacija promatrala 77 izbora u 30 različitih zemalja (Bolivija, Kina, Libanon , Mexico i dr.)

Stoga, radi osiguravanja zakonitog, pravilnog i demokratskog izbornog procesa, sukladno čl. 11. st. 2 t. 9 ZDIP-a podnosim ovaj zahtjev radi prijedloga da se pozove organizacija The Carter Center da pošalje svoje članove radi promatranja ovih predsjedničkih izbora.  

 

 

                                                                                              ____________________       

 

                                                                                                        Boris Mikšić
Kandidat za predsjednika RH

objavljeno: 25/11/2009 11:07:41 

Iseljena Hrvatska rudnik zlata

Nezavisni predsjednički kandidat Boris Mikšić krenuo je sa svojom kampanjom obilaskom iseljeničkih zajednica Sjeverne Amerike, Južnoafričke Unije i Njemačke Boris je i sam proveo u iseljeništvu preko trideset godina prije povratka u domovinu 2004, pa mu je dobro poznata zasluga iseljene Hrvatske tijekom domovinskog rata. U svojoj dugoj političkoj karijeri Boris je među ostalim obnašao dužnost Počasnog generalnog konzula u SAD-u i predsjednika Hrvatskog svjetskog kongresa. Za taj doprinos mu je Predsjednik Tuđman dodijelio Red Danice Hrvatske i uvršten je u Hrvatsku kronologiju "Znameniti američki i kanadski Hrvati" objavljenu nakon opsežnog istraživanja Hrvatskog etničkog instituta u Chicagu.

anaU nedjelju 22.studenog Boris Mikšić se pridružio fešti Hrvata Floride povodom svečanog otvorenja Hrvatskog centra u Tampi. Ta relativno malobrojna, ali vrlo aktivna hrvatska zajednica uspjela je nakon izvanrednih napora sama izfinancirati kupnju zemljišta na atraktivnoj lokaciji blizu Meksičkog zaljeva. Gradnju centra su uspjeli dovršiti u rekordnom roku i to isključivo kroz donacije, dobrovoljni rad po onoj dobroj staroj uzrečici "uzdaj se u se i u svoje kljuse".

Boris Mikšić je i sam donirao ekološke premaze proizvedene u njegovim tvornicama u Americi, koji su pridonijeli atraktivnom izgledu nove zgrade Hrvatskog centra.

 

boris                                        
Boris sa predsjednicom Hrvatskog kluba "Croatia Tampa Bay",
tajnikom Mike Skripnikom i sa Kathy Pavicic.

objavljeno: 24/11/2009 12:31:35  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Donacija Udruzi Homer

Priopćenje za medije

U sklopu akcije naziva "1000 Ljiljana", koju provodi Hrvatska udruga prijatelja bijelog štapa "Homer", Boris Mikšić je preuzeo obvezu sufinanciranja programa pomoći slijepim osobama u njihovom nastojanju za što aktivnijim angažmanom u društvenom životu, sa iznosom od 10.000,00  kn godišnje.

Svoj humani doprinos Boris Mikšić ne doživljava kao donaciju, već kao istinsko ulaganje u jedan zdravi i hvale vrijedan napor. Vođen mišlju da je svaki tim pa tako i čitavo društvo, snažan onoliko koliko je snažna njegova najslabija karika, prepoznao je inspirativnost udruge "Homer" čitavom društvu, kroz njeno nastojanje da pomognu slijepim osobama da žive punim plućima i rade, unatoč svom invaliditetu te odlučio u tome i sam sudjelovati.

Svojim primjerom, Boris Mikšić želi potaknuti svoje sugrađane, ne samo na humanitarno djelovanje, već i na vjerovanje da ništa nije nemoguće, unatoč zaprekama te da ni jednu sferu ne valja marginalizirati. Promjena koju je odlučan provesti kroz svoju dužnost obavljanja predsjedničke funkcije se mora sastojati ne samo od predsjednikovih djela, već i od djela svih građana jednih prema drugima. Zato vas svih poziva da, u ovom vremenu degradacije svih vrijednosti, svojim djelima, zajedno s njim, vratite vjerodostojnost i snagu paroli: "Činimo dobro!"

Boris Mikšić
Kandidat za predsjednika  RH

objavljeno: 24/11/2009 09:28:34  Priloženi dokumenti uz tekst >>

OTVORENO PISMO POTPORE HRVATSKIM NOVINARIMA

Priopćenje za medije

Kao predsjednički kandidat pružam punu podršku inicijativi novinara HTV-a za smjenu Hloverke Novak Srzić zbog njezinog uređivanja informativnog programa u kojemu se primjenjuje cenzura, neprimjerena javnoj televiziji.

Neslaganje s njezinim pristupom praćenja izborne kampanje predsjedničkih kandidata izložio sam 18. studenog Programskom vijeću HRT-a jer je Hloverka Novak Srzić bila predvidjela podijeliti predsjedničke kandidate u dvije skupine što je protivno pravilima  o jednakopravnom tretiranju svih predsjedničkih kandidata. U svom zahtjevu prema Programskom vijeću HRT-a tražio sam smjenu Hloverke Novak Srzić. Zbog toga tražim i od novinara Tomislava Klauškog autora teksta «Koga briga za cenzuru: Predsjednički kandidati kod Hloverke, bez flastera i bez obraza», objavljenom na portalu index.hr, ispravak netočnog navoda. On naime u tekstu piše da Hloverki nitko nije obećao da će se boriti za njezinu smjenu. Osobno ne trebam ništa obećavati jer tu smjenu već neko vrijeme javno tražim.

U međuvremenu se od spomenute podijele kandidata na sučeljavanju HTV-a odustalo, ali zbog favoriziranja jednog dijela kandidata u predkampanji, smatram da Hloverka Novak Srzić ne može objektivno i nepristrano u interesu javnosti voditi informativni program HRT-a u ovoj izbornoj kampanji. Stoga podržavam zahtjeve novinara HTV-a za njezinom smjenom.

Koristim priliku da podržim i novinare Večernjeg lista koji su ustali u obranu četvorice novinara koji su pred otkazom jer je to još jedan dokaz ugrožavanja slobode medija u našoj zemlji, što se svake godine po ocjeni međunarodnih tijela očituje padom Hrvatske na ljestvici slobode medija u svijetu.

 

 

                                                                                              Boris Mikšić
Kandidat za predsjednika RH

objavljeno: 24/11/2009 09:22:41  Priloženi dokumenti uz tekst >>

I Mikšić traži Hloverkinu smjenu

Izvor: www.index.hr

objavljeno: 23/11/2009 09:46:57  Priloženi dokumenti uz tekst >>

 


Kontakt za medije:

+385 01 4854 486

 
Podržite Borisa na fejsu!
Boris u medijima
Baranjski EcoCortec proizvodi za svjetske gigante, a sad grade i novu tvornicu!
SiB.hr 15/11/2017
Boris Miksic gradi novu tvornicu i postaje broj 1 u Europi
T Portal 15/11/2017
Boris Mikšić u Belom Manastiru diže novu tvornicu i poručuje: “Ovo je tek početak! Bit ću najveći proizvođač antikorozivnih folija u Europi”
Jutarnji List 15/11/2017
Boris Miksic vraca se u politiku! Gradi tvornicu u Belom Manastiru, zaposljava mlade a konkurirati ce Kolindi na predsjednickim izborima 2018.!
Pouzdano.hr 14/11/2017
EcoCortec gradi jos jednu tvornicu
Glas Slavonije 14/11/2017
 
Svi članci...
Boris Mikšić predizborni spot
Boris Mikšić predizborni spot
Borisov Mustang u reklami za KitKat
Borisov Mustang u reklami za KitKat
Tiara 39 Convertible "Heidin'...Away"
Tiara 39 Convertible
Jingle
Za Borisa!
Nova verzija jingla za predsjednicku kampanju 2009
Letak zadnja strana


Linkovi


YouTube - Kako ubiti Borisa Mikšića
Kako ubiti Borisa Mikšića 1/4
Kako ubiti Borisa Mikšića 2/4
Kako ubiti Borisa Mikšića 3/4
Kako ubiti Borisa Mikšića 4/4


YouTube
Osnivanje Eko klastera Osnivanje Eko klastera
Jajanov dnevnik, svibanj 2011

Moris Bikšić
Moris (Boris Mikšić)Pljačka stoljeća, dokumentarni film


DOME SLATKI DOME
Grb obitelji Mikšić koja potječe iz okolice Lukavca u Turopolju (cca 1237. godine)


Video galerija
Boris Mikšić - Pjesme moje mladosti
Boris Mikšić - Pjesme moje mladosti, , 07.08.2017
Country Strike - Teardrops of goodbye
Country Strike - Teardrops of goodbye, , 17.07.2017
Noćna Mora - Boris Mikšić
Noćna Mora - Boris Mikšić, , 15.10.2006


Ugovor s Hrvatskom
Ugovor s Hrvatskom - Boris Mikšić


Američki san dečka s Trešnjevke


Ove izbore ipak je obilježio Boris Mikšić. Dečko s Trešnjevke koji je vlastitim novcem financirao kampanju, gospodarstveniku bez podrške političkih stranaka, drugi krug pobjegao je u posljednji trenutak. Iza sebe je ostavio iskusnu političarku Đurđu Adlešić, HSP-ovu uzdanicu Slavena Leticu, Tuđmanova maga Ivića Pašalića. Građani su nagradili to što je kampanju financirao vlastitim novcem. Njegov uspjeh jasna je i jaka poruka hrvatskih građana političarima - da im sve manje vjeruju. Klasična politička pljuska.
Večernji list, 04. siječnja 2005.Hrvatski san dečka s Trešnjevke
Boris Miksic knjiga pjesama

Izborni program
Program


Poslušajte novu pjesmu Vladimira Miklera, "Hrvatski san" posvećenu Borisu
"Hrvatski san"


Borisova promidžbena poruka:
Windows Media Video (WMV)


Spot snimili Splićani u čast Borisu prilikom njegova posjeta Splitu 19. -21. rujna 2004. godine
"Za Borisa!"


Dogodilo se na današnji dan (21.11.)
  • 1990. Služba unutarnjih poslova U Graèacu podnijela kriviènu prijavu protiv Sime Dubajiæa kao voðe terorista koji su 17. studenog postavili barikade od tunela Prezid na lièkoj magistrali i iz vatrenog oružja ranili dvojicu graðana.


  • 1991. JNA uništila Maslenièki most u namjeri da blokira Zadar i odsjeèe Dalmaciju od drugih dijelova Hrvatske.


  • 1993. Ministar vanjskih poslova Rh dr. Mate Graniæ otvorio hrvatsko veleposlanstvo u Budimpešti.


  • 1994. Zraène snage NATO-a stacionirane u italiji bombardirale poletno-sletnu stazu srpskog vojnog aerodroma u Udbini.


  • 1995. Predsjednici dr. Tuðman, Izetbegoviæ i Miloševiæ uz nazoènost najviših dužnosnika SAD-a, EU i kontaktne skupine potpisali u Daytonu mirovni sporazum o BiH, nakon 21 dana dramatiènih... Opširnije


 
Plaćeno vlastitim sredstvima Borisa Mikšića