u
Prosvjedi potpore Borisu Mikšiću
 
 

Boris Miksic mali letak

Ured Borisa Mikšića,
Ivana Lučića 5, 10000 Zagreb
telefon: 01 4854 486
fax:        01 4854 501
e-mail: [email protected]  

Otvoreno, HTV 1, 16.12.2009.

Predsjednička utrka ...

objavljeno: 04/10/2009 12:25:16  Opširnije
 

Podrška od udruge 8+...

objavljeno: 27/12/2009 22:35:10  Opširnije

Posjet Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Priopćenje za medije

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić u društvu Borisa i Ines

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić u društvu Borisa i Ines

Prilikom posjeta Dubrovačko-neretvanskoj županiji i gradu Dubrovniku, predsjednički kandidat Boris Mikšić sastao se i s gradonačelnikom Dubrovnika, Androm Vlahušićem. Dogovorena je i poslovna suradnja grada Dubrovnika i Cortec Corporation u vlasništvu Borisa Mikšića. U 2010. na prostoru predviđenom za poduzetničku zonu na području Komolca planira se pokretanje proizvodnje ekoloških premaza za zaštitu i konzervaciju brodova.  Ovaj proizvodni pogon integri ...

objavljeno: 21/12/2009 16:24:21  Opširnije

Božić u EcoCortec-u

Beli Manastir 21.12.2009.

"Za Hrvatsku u 21-vom stoljeću nije više dovoljno biti društvo znanja, nego društvo prosperiteta i visokog životnog standarda za sve njene građane."

Da moje riječi od 16. rujna nisu samo prazna priča možete svjedočiti 23.12.2009. u prvoj Hrvatskoj tvornici biorazgradivih folija u Belom Manastiru koja je ujedno i jedna od najmodernijih tvornica u Europi. Proizvodnja tvornice EcoCortec na zavidnom je nivou i ...

objavljeno: 21/12/2009 16:13:11  Opširnije

JAVNI ZAHTJEV ZA RAZRJEŠENJEM MISLAVA BAGE S MJESTA UREDNIKA NOVE TV

Kao predsjednički kandidat koji je zadovoljio sve zakonske obveze za kandidaturu na predstojećim predsjedničkim izborima, tražim smjenu Mislava Bage zbog njegovog uređivanja informativnog programa Nove TV tijekom izborne kampanje.

Nova TV je već i na prvo sučeljavanje predsjedničkih kandidata pozvala samo šestoro od 12 kandidata, sugerirajući na taj način veću relevantnost i izglede za uspjeh jednih u odnosu na druge kandidate. Nakon što su ostali kan ...

objavljeno: 21/12/2009 08:49:46  Opširnije

Dokaz kako se na izborima potkrada

Priopćenje za medije

Glasački listići bačeni na smetlište

Glasački listići bačeni na smetlište

Nezavisni predsjednički kandidat  Boris Mikšić održat će konferenciju za novinstvo na kojoj će zorno dokumentirati sa čvrstim i vidljivim dokazima kako se na prošlim izborima za Predsjednika Republike 2005. godine manipuliralo s glasačkim listićima, kako bi upozorio na opasnost  da se s obzirom na nesređene biračke spiskove slične manipulacije mogu očekivati i na idućim izborima 27. prosinca.
Javna tajna koja govori da je Bandić poklonio Mesi ...

objavljeno: 15/12/2009 09:51:14  Opširnije Priloženi dokumenti uz tekst >>

Predsjednička utrka, NOVA TV, 12.12.2009.


Predsjednički kandidat Boris Mikšić, nezadovoljan podjelom predsjedničkih kandidata na jučerašnjem sučeljavanju prve skupine na Novoj Tv napustio je studio
objavljeno: 13/12/2009 15:44:19  Opširnije Priloženi dokumenti uz tekst >>

Boris Mikšić traži od OESS-a promatrače za predsjedničke izbore

Boris Mikšić se susreo s predstavnikom ograničene promatračke misije OESS-a u Zagrebu, gospodinom Daanom Evartsom

Boris Mikšić se susreo s predstavnikom ograničene promatračke misije OESS-a u Zagrebu, gospodinom Daanom Evartsom

Nezavisni kandidat na predsjedničkim izborima Boris Mikšić zatražio je od promatračke misije Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) u Zagrebu da na iduće predsjedničke izbore uputi svoje promatrače kako bi se izbjegle moguće nepravilnosti i manipulacije s viškom birača u biračkim spiskovima.
U svojem izbornom stožeru Boris Mikšić se susreo s predstavnicima ograničene promatračke misije OESS-a u Zagrebu na čelu sa šefom misije Daan ...

objavljeno: 11/12/2009 12:29:29  Opširnije

DJEVICA U BORDELU!!!Link na članak
...

objavljeno: 10/12/2009 15:16:53  Opširnije

Bilo bi dobro da USKOK ispita Mesića

Priopćenje za medije

Nezavisni predsjednički kandidat Boris Mikšić nakon novih skandaloznih otkrića oko prodaje INE mađarskom MOL-u smatra da za takvu prodaju najznačajnijeg hrvatskog poduzeća nisu krivci samo bivši premijer Ivo Sanader i ministar Damir Polančec nego i predsjednik Mesić koji ih sada optužuje.
Kao predsjednik države predsjednik Mesić je po članu 93. Ustava koji ga obvezuje da brine za redovito i usklađeno djelovanje i stabilnost državne vlasti bio obvezan da u slučaju prodaje INE bude informiran o uvjetima prodaje, odnosno o detaljima kupoprodajnog ugovora s MOL-om. Od odgovornosti zbog nerazumnih poteza u prodaji INE on eskulpira tadašnjeg predsjednika Upravnog odbora hrvatske naftne kompanije Tomislava Dragičevića s kojim je povezan političkim vezama, pa to nakon šest godina prebacuje isključivo na bivšeg premijera i ministra. Zbog propusta koje je učinio u kupoprodaji INE kao državne kompanije od velikog nacionalnog gospodarskog interesa mađarskom MOL-u čime je Republici Hrvatskoj nanesena golema materijalna i politička šteta, nakon završetka mandata predsjednika Mesića predsjednički kandidat Boris Mikšić najavljuje podnošenje  kaznene prijave, o čemu će javnost biti pravodobno informirana.

 

Izborni stožer Borisa Mikšića

objavljeno: 10/12/2009 09:34:17 

Mesiću ocjena minus dva, baš kao i SanaderuLink na članak

objavljeno: 10/12/2009 09:16:52 

Boris Mikšić traži od Bandića, Primorca i Vidoševića da otkriju izvore financiranja kampanje

Neovisni predsjednički kandidat Boris Mikšić, koji je u svojem izbornom programu podvukao da će kampanju financirati iz vlastitih sredstava, smatra da svi ostali kandidati trebaju otkriti izvore financiranja svoje predsjedničke promidžbe. On podsjeća na čl. 6. Zakona o financiranju izborne promidžbe za izbor predsjednka Republike kao i na ostale članke spomenutog zakona koji izričito navode iz kojih se izvora može financirati kampanja i koje fizičke i pravne ...

objavljeno: 06/12/2009 12:31:35  Opširnije

Obilazak hrvatskih otoka

Nezavisni predsjednički kandidat Boris Mikšić nakon jučerašnjeg obilaska Međimurske i Varaždinske županije, ponovno, kao i u drugim dijelovima Hrvatske, stalno dokazuje da su ankete lažne i namještene. Podrška koju građani daju Borisu Mikšiću je  veća nego prije pet godina. Kako su Borisovi birači ostali lojalni tako je i Boris Mikšić ostao lojalan njima i dalje radi na boljitku hrvatskih građana te svoj novac ulaže u razvoj demokracije u Hrvatskoj.
Gospodin Mikšić danas je krenuo u obilazak  hrvatskih otoka gdje se želi pobliže upoznati s problemima koji su specifični za taj dio  Hrvatske.
Tijekom boravka na otoku Lošinju Boris će posjetiti dom umirovljenika u Velom Lošinju, Udrugu za zdravo odrastanje djece u Malom Lošinju te brodogradilište u Nerezinama.
Za subotu prijepodne organizirano je druženje Borisa s građanima u caffe-u Fontana, na Rivi u Malom Lošinju.
Na povratku prema Zagrebu Boris će  posjetit dom umirovljenika u Karlovcu.

Izborni stožer Borisa Mikšića

objavljeno: 04/12/2009 15:09:04 

Boris Mikšić podržava inicijativu Građanske inicijative “More je kopno”

Neovisni predsjednički kandidat Boris Mikšić u potpunosti podržava najavu Građanske inicijative “More je kopno” da se podnese tužba Ustavnom sudu oko raspisivanja referenduma, nakon što ta inicijativa nije uspjela skupiti dovoljan broj potpisa za raspisivanje referenduma o Arbitražnom sporazumu sa Slovenijom.
Ako postane predsjednik Republike Boris Mikšić će se, koristeći postojeće ustavne ovlasti, založiti za izmjenu Zakona o referendumu koji praktički onemogućava građanima da na najdemokratskiji način odlučuju o najvažnijim državnim i nacionalnim pitanjima. U tom pogledu Hrvatska treba usvojiti blaže uvjete za raspisivanje referenduma kad to traže birači, kako u pogledu minimalnog broja potpisa tako i roka za skupljanje potpisa za saziv referenduma, kako je to uređeno u drugim europskim državama. Boris Mikšić podsjeća da su dosad zbog visokog cenzusa od 10 posto upisanih birača propala tri građanska pokušaja da se raspiše referendum.  Boris Mikšić smatra da i Sabor treba češće koristiti ovu ustavnu mogućnost, a sam će se kao predsjednik Republike založiti da se češće koristi raspisivanje referenduma, kako je to precizirano u čl. 86. Ustava.

objavljeno: 04/12/2009 12:38:53  Priloženi dokumenti uz tekst >>

HUMANITARNA AUKCIJA

U sklopu humanitarne akcije za odjel intenzivne njege pedijatrije u Osijeku, Boris Mikšić odazvao se pozivu firme Kutjevo d.d koja je u suradnji sa fondacijom “Milo Moje”, 26.studenog. u Smaragdnoj dvorani Hotela The Regent organizirala aukciju.

Boris Mikšić  prema svojim mogućnostima rado se odaziva na humanitarne akcije te je i ovom prilikom donirao 15 000 kuna za poboljšavanje uvjeta rada Odjela intenzivne njege.
Kao i drugdje u svijetu, potreba za suvremenijom opremom, boljim prostorima i neprekidnom edukacijom osoblja, trajan je imperativ. Svojim primjerom Boris Mikšić poziva i hrvatske građane da u okviru vlastitih mogućnosti pomognu ovu akciju. Život i zdravlje djece ne bi smjeli imati cijenu, a svakih pet kuna može pomoći djeci osječke bolnice.

Vratimo zajedno vjerodostojnost i snagu paroli “DAJ PET”.

Boris Mikšić

Kandidat za predsjednika RH

objavljeno: 01/12/2009 13:39:21 

Jedini sam kandidat koji sam plaća predsjedničku kampanju svojim novcem

Zagreb, 30.studeni.2009

 

U informativnoj emisiji “Dnevnik” Hrvatske televizije, emitirane na Prvom programu Hrvatske televizije dana 29.11.2009. godine s početkom u 19.30h emitiran je prilog novinara Damira Devića vezan uz financiranje predsjedničkih kampanja u kojem je novinar, između ostalog, istaknuo:

“Uz Bandića, donacije putem govornog automata prikuplja i Boris Mikšić…”

Ovdje se radi o prljavoj neistini!

Naime ja sam jedini kandidat koji transparentno može pokazati da svoju kampanju plaćam vlastitim novcem, a ne novcem poreznih obveznika kako to neki drugi rada trenutno. Neka drugi kandidati pokažu od kuda se financiraju.  
Isto tako čvrsto odbijam primati bilo kakve donacije jer mi ne trebaju i ne želim biti nikome ništa dužan kao i svi drugi predsjednički kandidati.

Prije ovakve laži nije bilo moguće dobiti prostor na centralnom dnevniku HTV-a, ali kada je riječ o plasiranju neistine o Borisu Mikšiću vrlo je moguće.
Ovo je još jedan dokaz o tome kako korumpirani političari i njihovi novinari obmanjuju javnost.
U prilogu Vam šaljemo i Zahtjev za objavom ispravka upućen HRT-u, vezano uz spomenute neistine izrečene na Dnevniku, a vidjet ćemo u kojem će terminu na HTV-u ispravak biti emitiran.

 

Boris Mikšić
 Kandidat za predsjednika RH

objavljeno: 01/12/2009 09:42:24 

Zahtjev za objavom ispravka - Dnevnik HTV

BORIS MIKŠIĆ

Planina 122

31 300 Beli Manastir

 

                      Zagreb, 30. studenog 2009.

                      HRVATSKA RADIO TELEVIZIJA

                      N/p glavnog urednika                                            informativnog programa

                      gđa. Hloverka Novak-Srzić

                      Prisavlje 3

                      10 000 Zagreb
-----------------------------------------------

 

Predmet: Zahtjev za objavom ispravka

--------------------------------------------------------

Poštovani,

 

U skladu sa čl.40. st 1, 2 i 3 i čl.44. Zakona o medijima ( NN 59/04, dalje: Zakon o medijima) te čl. 1, 5 i 6 Pravilima za ostvarivanje prava na ispravak u programima radija i televizije (NN 139/05; dalje Pravila) podnosi se slijedeći zahtjev za objavom ispravka zbog povrede prava i interesa objavljivanjem neistinitih informacija.

U informativnoj emisiji “Dnevnik” Hrvatske televizije, emitiranoj na Prvom programu Hrvatske televizije dana 29.11.2009. godine s početkom u 19.30h emitiran je prilog novinara Damira Devića vezan za financiranje predsjedničkih kampanja u kojem je novinar, između ostalog, istaknuo:

‘’ Uz Bandića, donacije putem govornog automata prikuplja i Boris Mikšić…’’

Citirani navod je neistinit.          

Pozivam Vas da sukladno čl. 41. st 1 i čl. 42. st 2 Zakona o medijima te čl. 2  st. 1 i 2 i čl. 3 st. 2 Pravila objavite ispravak gore navedenog navoda.

Temeljem čl. 41 st. 1 Zakona o medijima te čl. 2 st. 1 i 2. i čl. 3. st. 2. Pravila, a radi potpunosti i istinitosti informacije predlažem da mi se omogući da demantij iznesem osobno, u zasebnom prilogu, te da se isti objavi u prvoj slijedećoj emisiji “Dnevnik” nakon primitka ovog zahtjeva.  

S obzirom da se danas zbog poslovnih obveza nalazim u Splitu, predlažem da se moja izjava-demantij uzme u studiju HTV-a u Splitu.

Podredno, ukoliko zbog opravdanog razloga gore navedeno ne bi bilo moguće, predlažem da se ispravak objavi bez promjena i dopuna na istom mjestu i na isti način kao i neistinite informacije na koje se ispravak odnosi kako slijedi:

Citat

Netočan je navod da predsjedničku kampanju financiram donacijama putem govornog automata. Naime, kao što sam već više puta istaknuo, svoju predsjedničku kampanju financiram isključivo vlastitim sredstvima. Upravo iz tog razloga nemam potrebe za donacijama pogotovo ne onim učinjenim putem govornog automata.

Kraj citata

 

Vjerujem da ćete postupiti u skladu sa zakonom i objaviti ispravak kako je zahtjevano.

S poštovanjem,

Boris Mikšić

 

Cc:      Nakladnik, Hrvatska radio televizija, Prisavlje 3, 10 000 Zagreb
N/p glavnog ravnatelja Vanja Sutlić

objavljeno: 30/11/2009 15:31:23 

Zahtjev za objavom ispravka - Novi List

BORIS MIKŠIĆ
Planina 122
31 300 Beli Manastir

 

Zagreb, 30. studeni 2009

NOVI LIST d.d.

N/p glavnog urednika
g. Ivice Đikića

Zvonimirova 20a
p.p. 130
51 001 Rijeka
-----------------------------------

 

Predmet: Zahtjev za objavom ispravka
--------------------------------------------------------

Poštovani,

Temeljem čl. 40 st 4 Zakona o medijima (NN 59/04) podnosi se ovaj zahtjev za objavom ispravka informacije objavljene u prilogu Novog lista od 28. studenog 2009, str. 8., u članku novinara Tihomira Ponoša pod naslovom ''Besmisao zakona o financiranju predsjedničke kampanje – kandidati birači ne trebaju pravdati ništa''.

U naznačenom članku objavljene su sljedeće citirane netočne informacije:

‘’Tako je u Hrvatskoj Branku Mikšiću bilo moguće, što mu u SAD-u, na koji se toliko poziva, nipošto ne bi bilo, da sam sebi financira kampanju u stopostotnom iznosu.’’

Isti je tekst objavljen i ispod moje fotografije.

Pozivam Vas da ispravak netočnih informacija sukladno čl. 41 st 1 i čl. 42 st 2 Zakona o medijima objavite na slijedeći način:

Citat

Moje ime je Boris a ne Branko Mikšić te ne mogu nego zlonamjernosti pripisati očito namjerno pogrešno navođenje imena predsjedničkog kandidata. To pogotovo imajući u vidu da me je već ranije u dva navrata Novi list pogrešno imenovao kao Branko Mikšić. Stoga ponovno molim da se ubuduće u tekstovima Novog lista pravilno naznači moje ime – Boris Mikšić.

Netočno je da bi u SAD-u bilo nemoguće da kandidati sami sebi financiraju kampanju. Dapače, to je redovita i uobičajena pojava. Razlika između financiranja predsjedničkih kandidata u SAD-u i u Hrvatskoj je u tome što se u SAD-u predsjednički kandidati djelomično financiraju od strane saveznih vlasti, a djelomično od privatno prikupljenih sredstava. U Hrvatskoj takav sustav ne postoji te se predsjednički kandidati u cjelosti financiraju iz vlastitih sredstava i darova. Međutim, i u SAD-u, kandidati mogu odbiti primitak državnih sredstava i darova i sami u cjelosti financirati svoju predsjedničku kampanju.   

Kraj citata

Ukazuje se da sukladno čl. 42 st. 2. Zakona o medijima ispravak mora biti objavljen u prvom, a ako stigne prekasno u drugom izdanju Novog lista po primitku ispravka na način i u obliku propisanom Zakonom o medijima.

Pozivamo Vas da u skladu sa čl. 41 st. 1 Zakona o medijima ovaj ispravak objavite bez promjena i dopuna na istom mjestu i na isti način  kao i neistinite informacije na koje se ispravak odnosi, te u skladu sa st. 2 istog člana u prvom izdanju Novog lista nakon primitka ovog ispravka, te da mi dostavite odgovor na ovaj zahtjev.

Ovaj je zahtjev za objavom ispravka podnesen i nakladniku Novog lista – Novi list d.d. sukladno čl. 22 st 2 Zakona o medijima.

S poštovanjem,

Boris Mikšić

 

objavljeno: 30/11/2009 14:48:20  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Vidoševića guši pola milijuna eura kredita

Slobodna DalmacijaClick here to enlarge

objavljeno: 30/11/2009 14:38:14  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Neka narod odluči tko će biti sljedeći Hrvatski predsjednik, a ne 600 000 nepostojećih glasača

Priopćenje za medije

Pozivamo Vas na tiskovnu konferenciju koja će se održati u petak, 27.studenog.2009. u 12 sati u Hebrangovoj 17/II.
Tema tiskovne analiza je društvenog stanja, položaja medija i nestranačkih udruga u Hrvatskoj.

HTV na čelu sa Hloverkom Novak Srzić je moćan mehanizam manipulacije i sredstvo besramne političke promidžbe , odnosno protežiranje podobnih i eliminacije nepodobnih ideologija i ljudi. Takav način sustavno političkog zlostavljanja nastavlja se i u ovoj predsjedničkoj utrci gdje me se pokušava ugasiti na sve moguće načine kao kandidata koji se ponovno kandidirao.
Vjerujem da moju sudbinu dijele i drugi političari koji se ne uklapaju u zacrtane planove i pravila.

Kada je riječ o političarima koji slijede zacrtanu liniju kolonizacije Hrvatske složno se prešućuju sve političke i financijske zloupotrebe i ne baš uzorni privatni životi.
Ovo kampanju obilježavaju samo Josipović, Vidošević i Bandić te dobivaju neograničeni medijski prostor na Hrvatskoj televiziji. Očito je da se uklapaju u zacrtane planove korupcije i kriminala.

Milan Bandić je izabran za gradonačelnika grada Zagreba 2005. godine sa samo 50 000 glasova i to u koaliciji sa 4 stranke ( SDP, HSS, HSU i Holjevac ) dok sam na prošlim predsjedničkim izborima kao nezavisni kandidat, sam dobio 140 000 glasova potpore birača.
Nakon mojih iznenađujuće dobrih rezultata sva sila obavještajnog podzemlja  s krajnjom porukom kako me treba  jednom zauvijek otjerati i zakopati duboko pod zemljom da se više ne usudim nikada poželjeti nikakvu političku funkciju.

Očito je i danas da istraživači javnog mišljenja imaju pokazatelje o mojoj solidnoj popularnosti koju svim silama žele skriti od hrvatske javnosti. Prema naručenim člancima nazivaju me egzibicionistom , ridikulom, daju mi 1% po anketama i ne daju mi prostora na HTV koliko i drugim kandidatima koji su podobni i korumpirani. Nazivaju me i lažnim poduzetnikom, ne žele da izađe u javnost da sam otvorio tvornicu i u Hrvatskoj ali evo mediji koji stvarno imate slobodu govora i pisanja istine pozivam Vas u sve svoje tvornice  otvorenih vrata, u Cortec koji svoje proizvode, najbolje u svojoj branši, izvozi u 72 zemlje po čitavom svijetu.

Kada želite doći? Moja vrata istine su Vam otvorena!

Nakon izborne noći agencija GONG, koja glasi kao nestranačka udruga građana za poticanje na aktivnije sudjelovanje u političkim procesima i nadgleda pravilnost izbora nije se oglasila na nepravilnost izbora i nepostojeće glasove koji su došli iz Hercegovine.
Naime riječ je o 600 000 nepostojećih glasova mrtvaca koje je agencija GONG uzela kao uredne glasače s popisa. Oglasili su se dva dana po isteku zakonskog roka za žalbu, kada je sve bilo gotovo. Zbog toga ovaj put tražimo aktivnije sudjelovanje međunarodnih organizacija u nadgledanju pravilnosti izbora. U prilogu Vam dostavljamo i zahtjev upućen DIP-u.
Korupcija nam je zavučena u sve tokove političke scene i vrlo je pomno isplanirana kako im novi ljudi ne bi pomrsili račune.
Izlazim ponovno na izbore financijski neovisan, čistih ruku kako bih postavio svoju viziju koja je budućnost svih građana te želim poremetiti sustav kontrolirane demokracije i uništiti politička mjesta koja su pokrivena pouzdanim i poslušnim kadrovima.

 

Boris Mikšić
Kandidat za predsjednika RH

objavljeno: 25/11/2009 11:47:34 

Zahtjev u vezi pozivanja članova organizacije The Carter Center radi promatranja izbora za predsjednika Republike Hrvatske 2009. godine

Priopćenje za medije

BORIS MIKŠIĆ
Planina 122
31 300 Beli Manastir

 

Zagreb, 25. studenog 2009. godine.

DRŽAVNO IZBORNO POVJERENSTVO

Demetrova 15

10 000 Zagreb
___________________________________

 

PODNOSITELJ:predsjednički kandidat BORIS MIKŠIĆ, Planina 122, 31 300 Beli Manastir

RADI:pozivanja članova organizacije The Carter Center radi promatranja   izbora za predsjednika Republike Hrvatske 2009. godine

 

Z A H T J E V

 

Člankom 24. st. 4. i 5. Zakona o izboru predsjednika Republike Hrvatske (NN 22/92 sa izmjenama) te Obveznim uputama broj III Državnog izbornog povjerenstva od 09.11.2009. godine propisano je da radi nadzora rada tijela za provedbu izbora za predsjednika Republike Hrvatske mogu biti određeni promatrači.

Sukladno navedenim Obveznim uputama broj III strani promatrači imaju pravo promatrati izborni postupak te rad svih izbornih tijela.

Prema članku 11. st. 2. točci 9. Zakona o Državnom izbornom povjerenstvu Republike Hrvatske (NN 44/06 i 19/07; dalje: ZDIP) Državno izborno povjerenstvo ostvaruje suradnju s organizacijama u zemlji te s međunarodnim organizacijama i institucijama u domeni izbornog zakonodavstva i izbora uopće.  

The Carter Center iz Atlante, SAD međunarodno je poznata organizacija koja organizira i provodi aktivnosti u cilju osiguravanja zaštite i poštivanja temeljnih ljudskih prava i sloboda, sprečavanju sukoba u svijetu te promicanja demokracije.

U okviru navedenih aktivnosti The Carter Center provodi i promatranje izbora u zemljama diljem svijeta, a na poziv vlasti odnosno nadležnih izbornih tijela određene zemlje. Dosada je ova organizacija promatrala 77 izbora u 30 različitih zemalja (Bolivija, Kina, Libanon , Mexico i dr.)

Stoga, radi osiguravanja zakonitog, pravilnog i demokratskog izbornog procesa, sukladno čl. 11. st. 2 t. 9 ZDIP-a podnosim ovaj zahtjev radi prijedloga da se pozove organizacija The Carter Center da pošalje svoje članove radi promatranja ovih predsjedničkih izbora.  

 

 

                                                                                              ____________________       

 

                                                                                                        Boris Mikšić
Kandidat za predsjednika RH

objavljeno: 25/11/2009 11:07:41 

 


Kontakt za medije:

+385 01 4854 486

 
Podržite Borisa na fejsu!
Boris u medijima
Boris Miksic uz pomoc EU fondova otvorio novu tvornicu, planira nova zaposljavanja
Jutarnji List 15/10/2018
EcoCortec iz Beloga Manastira povecava proizvodne kapacitete
HRT - Radio Osijek 15/10/2018
EcoCortec u Belom Manastiru otvorio tvornicu antikorozivnih folija
Hina 15/10/2018
Miksic: Mogu reci da sam ostvario svoj baranjski san
Glas Slavonije 15/10/2018
Najljepsi rodjendanski poklon: Otvorenje nove tvornice Borisa Miksica U Belom Manastiru
Poduzetnik 15/10/2018
 
Svi članci...
Boris Mikšić predizborni spot
Boris Mikšić predizborni spot
Borisov Mustang u reklami za KitKat
Borisov Mustang u reklami za KitKat
Tiara 39 Convertible "Heidin'...Away"
Tiara 39 Convertible
Jingle
Za Borisa!
Nova verzija jingla za predsjednicku kampanju 2009
Letak zadnja strana


Linkovi


YouTube - Kako ubiti Borisa Mikšića
Kako ubiti Borisa Mikšića 1/4
Kako ubiti Borisa Mikšića 2/4
Kako ubiti Borisa Mikšića 3/4
Kako ubiti Borisa Mikšića 4/4


YouTube
Osnivanje Eko klastera Osnivanje Eko klastera
Jajanov dnevnik, svibanj 2011

Moris Bikšić
Moris (Boris Mikšić)Pljačka stoljeća, dokumentarni film


DOME SLATKI DOME
Grb obitelji Mikšić koja potječe iz okolice Lukavca u Turopolju (cca 1237. godine)


Video galerija
EcoCortec-Regionalni dnevnik
EcoCortec-Regionalni dnevnik, 16.10.2018
Otvorena tvornica antikorozivnih folija u Belom Manastiru
Otvorena tvornica antikorozivnih folija u Belom Manastiru, 15.10.2018
Losing your marbles
Losing your marbles, 17.09.2018


Ugovor s Hrvatskom
Ugovor s Hrvatskom - Boris Mikšić


Američki san dečka s Trešnjevke


Ove izbore ipak je obilježio Boris Mikšić. Dečko s Trešnjevke koji je vlastitim novcem financirao kampanju, gospodarstveniku bez podrške političkih stranaka, drugi krug pobjegao je u posljednji trenutak. Iza sebe je ostavio iskusnu političarku Đurđu Adlešić, HSP-ovu uzdanicu Slavena Leticu, Tuđmanova maga Ivića Pašalića. Građani su nagradili to što je kampanju financirao vlastitim novcem. Njegov uspjeh jasna je i jaka poruka hrvatskih građana političarima - da im sve manje vjeruju. Klasična politička pljuska.
Večernji list, 04. siječnja 2005.Hrvatski san dečka s Trešnjevke
Boris Miksic knjiga pjesama

Izborni program
Program


Poslušajte novu pjesmu Vladimira Miklera, "Hrvatski san" posvećenu Borisu
"Hrvatski san"


Borisova promidžbena poruka:
Windows Media Video (WMV)


Spot snimili Splićani u čast Borisu prilikom njegova posjeta Splitu 19. -21. rujna 2004. godine
"Za Borisa!"


Dogodilo se na današnji dan (19.10.)
  • 1990. Stipe Mesiæ proglašen je u skupštini Jugoslavije èlanom predsjedništva SFRJ, a ujedno, po naèelu redoslijeda postao je i potpredsjednik predsjedništva.


  • 1992. Prvi hrvatski veleposlanik u Rusiji Niko Bezmalinoviæ predao u Moskvi vjerodajnice.


  • 1992. Hrvatska vojska ušla u Cavtat.


  • 1994. Osobni izaslanik dr. Tuðmana Veleposlaniku Ministarstvu vanjskih poslova Republike Hrvatske dr. Slobodan Lang postavio kamen temeljac za novu zgradu bolnice u Novoj Bili.


 
Plaćeno vlastitim sredstvima Borisa Mikšića