u
Prosvjedi potpore Borisu Mikšiću
 
 

Boris Miksic mali letak

Ured Borisa Mikšića,
Ivana Lučića 5, 10000 Zagreb
telefon: 01 4854 486
fax:        01 4854 501
e-mail: [email protected]  

Otvoreno, HTV 1, 16.12.2009.

Predsjednička utrka ...

objavljeno: 04/10/2009 12:25:16  Opširnije
 

Jedini sam kandidat koji sam plaća predsjedničku kampanju svojim novcem

Zagreb, 30.studeni.2009

 

U informativnoj emisiji “Dnevnik” Hrvatske televizije, emitirane na Prvom programu Hrvatske televizije dana 29.11.2009. godine s početkom u 19.30h emitiran je prilog novinara Damira Devića vezan uz financiranje predsjedničkih kampanja u kojem je novinar, između ostalog, istaknuo:

“Uz Bandića, donacije putem govornog automata prikuplja i Boris Mikšić…”

Ovdje se radi o prljavoj neistini!

Naime ja sam jedini kandidat koji transparentno može pokazati da svoju kampanju plaćam vlastitim novcem, a ne novcem poreznih obveznika kako to neki drugi rada trenutno. Neka drugi kandidati pokažu od kuda se financiraju.  
Isto tako čvrsto odbijam primati bilo kakve donacije jer mi ne trebaju i ne želim biti nikome ništa dužan kao i svi drugi predsjednički kandidati.

Prije ovakve laži nije bilo moguće dobiti prostor na centralnom dnevniku HTV-a, ali kada je riječ o plasiranju neistine o Borisu Mikšiću vrlo je moguće.
Ovo je još jedan dokaz o tome kako korumpirani političari i njihovi novinari obmanjuju javnost.
U prilogu Vam šaljemo i Zahtjev za objavom ispravka upućen HRT-u, vezano uz spomenute neistine izrečene na Dnevniku, a vidjet ćemo u kojem će terminu na HTV-u ispravak biti emitiran.

 

Boris Mikšić
 Kandidat za predsjednika RH

objavljeno: 01/12/2009 09:42:24 

Zahtjev za objavom ispravka - Dnevnik HTV

BORIS MIKŠIĆ

Planina 122

31 300 Beli Manastir

 

                      Zagreb, 30. studenog 2009.

                      HRVATSKA RADIO TELEVIZIJA

                      N/p glavnog urednika                                            informativnog programa

                      gđa. Hloverka Novak-Srzić

                      Prisavlje 3

                      10 000 Zagreb
-----------------------------------------------

 

Predmet: Zahtjev za objavom ispravka

--------------------------------------------------------

Poštovani,

 

U skladu sa čl.40. st 1, 2 i 3 i čl.44. Zakona o medijima ( NN 59/04, dalje: Zakon o medijima) te čl. 1, 5 i 6 Pravilima za ostvarivanje prava na ispravak u programima radija i televizije (NN 139/05; dalje Pravila) podnosi se slijedeći zahtjev za objavom ispravka zbog povrede prava i interesa objavljivanjem neistinitih informacija.

U informativnoj emisiji “Dnevnik” Hrvatske televizije, emitiranoj na Prvom programu Hrvatske televizije dana 29.11.2009. godine s početkom u 19.30h emitiran je prilog novinara Damira Devića vezan za financiranje predsjedničkih kampanja u kojem je novinar, između ostalog, istaknuo:

‘’ Uz Bandića, donacije putem govornog automata prikuplja i Boris Mikšić…’’

Citirani navod je neistinit.          

Pozivam Vas da sukladno čl. 41. st 1 i čl. 42. st 2 Zakona o medijima te čl. 2  st. 1 i 2 i čl. 3 st. 2 Pravila objavite ispravak gore navedenog navoda.

Temeljem čl. 41 st. 1 Zakona o medijima te čl. 2 st. 1 i 2. i čl. 3. st. 2. Pravila, a radi potpunosti i istinitosti informacije predlažem da mi se omogući da demantij iznesem osobno, u zasebnom prilogu, te da se isti objavi u prvoj slijedećoj emisiji “Dnevnik” nakon primitka ovog zahtjeva.  

S obzirom da se danas zbog poslovnih obveza nalazim u Splitu, predlažem da se moja izjava-demantij uzme u studiju HTV-a u Splitu.

Podredno, ukoliko zbog opravdanog razloga gore navedeno ne bi bilo moguće, predlažem da se ispravak objavi bez promjena i dopuna na istom mjestu i na isti način kao i neistinite informacije na koje se ispravak odnosi kako slijedi:

Citat

Netočan je navod da predsjedničku kampanju financiram donacijama putem govornog automata. Naime, kao što sam već više puta istaknuo, svoju predsjedničku kampanju financiram isključivo vlastitim sredstvima. Upravo iz tog razloga nemam potrebe za donacijama pogotovo ne onim učinjenim putem govornog automata.

Kraj citata

 

Vjerujem da ćete postupiti u skladu sa zakonom i objaviti ispravak kako je zahtjevano.

S poštovanjem,

Boris Mikšić

 

Cc:      Nakladnik, Hrvatska radio televizija, Prisavlje 3, 10 000 Zagreb
N/p glavnog ravnatelja Vanja Sutlić

objavljeno: 30/11/2009 15:31:23 

Zahtjev za objavom ispravka - Novi List

BORIS MIKŠIĆ
Planina 122
31 300 Beli Manastir

 

Zagreb, 30. studeni 2009

NOVI LIST d.d.

N/p glavnog urednika
g. Ivice Đikića

Zvonimirova 20a
p.p. 130
51 001 Rijeka
-----------------------------------

 

Predmet: Zahtjev za objavom ispravka
--------------------------------------------------------

Poštovani,

Temeljem čl. 40 st 4 Zakona o medijima (NN 59/04) podnosi se ovaj zahtjev za objavom ispravka informacije objavljene u prilogu Novog lista od 28. studenog 2009, str. 8., u članku novinara Tihomira Ponoša pod naslovom ''Besmisao zakona o financiranju predsjedničke kampanje – kandidati birači ne trebaju pravdati ništa''.

U naznačenom članku objavljene su sljedeće citirane netočne informacije:

‘’Tako je u Hrvatskoj Branku Mikšiću bilo moguće, što mu u SAD-u, na koji se toliko poziva, nipošto ne bi bilo, da sam sebi financira kampanju u stopostotnom iznosu.’’

Isti je tekst objavljen i ispod moje fotografije.

Pozivam Vas da ispravak netočnih informacija sukladno čl. 41 st 1 i čl. 42 st 2 Zakona o medijima objavite na slijedeći način:

Citat

Moje ime je Boris a ne Branko Mikšić te ne mogu nego zlonamjernosti pripisati očito namjerno pogrešno navođenje imena predsjedničkog kandidata. To pogotovo imajući u vidu da me je već ranije u dva navrata Novi list pogrešno imenovao kao Branko Mikšić. Stoga ponovno molim da se ubuduće u tekstovima Novog lista pravilno naznači moje ime – Boris Mikšić.

Netočno je da bi u SAD-u bilo nemoguće da kandidati sami sebi financiraju kampanju. Dapače, to je redovita i uobičajena pojava. Razlika između financiranja predsjedničkih kandidata u SAD-u i u Hrvatskoj je u tome što se u SAD-u predsjednički kandidati djelomično financiraju od strane saveznih vlasti, a djelomično od privatno prikupljenih sredstava. U Hrvatskoj takav sustav ne postoji te se predsjednički kandidati u cjelosti financiraju iz vlastitih sredstava i darova. Međutim, i u SAD-u, kandidati mogu odbiti primitak državnih sredstava i darova i sami u cjelosti financirati svoju predsjedničku kampanju.   

Kraj citata

Ukazuje se da sukladno čl. 42 st. 2. Zakona o medijima ispravak mora biti objavljen u prvom, a ako stigne prekasno u drugom izdanju Novog lista po primitku ispravka na način i u obliku propisanom Zakonom o medijima.

Pozivamo Vas da u skladu sa čl. 41 st. 1 Zakona o medijima ovaj ispravak objavite bez promjena i dopuna na istom mjestu i na isti način  kao i neistinite informacije na koje se ispravak odnosi, te u skladu sa st. 2 istog člana u prvom izdanju Novog lista nakon primitka ovog ispravka, te da mi dostavite odgovor na ovaj zahtjev.

Ovaj je zahtjev za objavom ispravka podnesen i nakladniku Novog lista – Novi list d.d. sukladno čl. 22 st 2 Zakona o medijima.

S poštovanjem,

Boris Mikšić

 

objavljeno: 30/11/2009 14:48:20  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Vidoševića guši pola milijuna eura kredita

Slobodna DalmacijaClick here to enlarge

objavljeno: 30/11/2009 14:38:14  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Neka narod odluči tko će biti sljedeći Hrvatski predsjednik, a ne 600 000 nepostojećih glasača

Priopćenje za medije

Pozivamo Vas na tiskovnu konferenciju koja će se održati u petak, 27.studenog.2009. u 12 sati u Hebrangovoj 17/II.
Tema tiskovne analiza je društvenog stanja, položaja medija i nestranačkih udruga u Hrvatskoj.

HTV na čelu sa Hloverkom Novak Srzić je moćan mehanizam manipulacije i sredstvo besramne političke promidžbe , odnosno protežiranje podobnih i eliminacije nepodobnih ideologija i ljudi. Takav način sustavno političkog zlostavljanja nastavlja se i u ovoj predsjedničkoj utrci gdje me se pokušava ugasiti na sve moguće načine kao kandidata koji se ponovno kandidirao.
Vjerujem da moju sudbinu dijele i drugi političari koji se ne uklapaju u zacrtane planove i pravila.

Kada je riječ o političarima koji slijede zacrtanu liniju kolonizacije Hrvatske složno se prešućuju sve političke i financijske zloupotrebe i ne baš uzorni privatni životi.
Ovo kampanju obilježavaju samo Josipović, Vidošević i Bandić te dobivaju neograničeni medijski prostor na Hrvatskoj televiziji. Očito je da se uklapaju u zacrtane planove korupcije i kriminala.

Milan Bandić je izabran za gradonačelnika grada Zagreba 2005. godine sa samo 50 000 glasova i to u koaliciji sa 4 stranke ( SDP, HSS, HSU i Holjevac ) dok sam na prošlim predsjedničkim izborima kao nezavisni kandidat, sam dobio 140 000 glasova potpore birača.
Nakon mojih iznenađujuće dobrih rezultata sva sila obavještajnog podzemlja  s krajnjom porukom kako me treba  jednom zauvijek otjerati i zakopati duboko pod zemljom da se više ne usudim nikada poželjeti nikakvu političku funkciju.

Očito je i danas da istraživači javnog mišljenja imaju pokazatelje o mojoj solidnoj popularnosti koju svim silama žele skriti od hrvatske javnosti. Prema naručenim člancima nazivaju me egzibicionistom , ridikulom, daju mi 1% po anketama i ne daju mi prostora na HTV koliko i drugim kandidatima koji su podobni i korumpirani. Nazivaju me i lažnim poduzetnikom, ne žele da izađe u javnost da sam otvorio tvornicu i u Hrvatskoj ali evo mediji koji stvarno imate slobodu govora i pisanja istine pozivam Vas u sve svoje tvornice  otvorenih vrata, u Cortec koji svoje proizvode, najbolje u svojoj branši, izvozi u 72 zemlje po čitavom svijetu.

Kada želite doći? Moja vrata istine su Vam otvorena!

Nakon izborne noći agencija GONG, koja glasi kao nestranačka udruga građana za poticanje na aktivnije sudjelovanje u političkim procesima i nadgleda pravilnost izbora nije se oglasila na nepravilnost izbora i nepostojeće glasove koji su došli iz Hercegovine.
Naime riječ je o 600 000 nepostojećih glasova mrtvaca koje je agencija GONG uzela kao uredne glasače s popisa. Oglasili su se dva dana po isteku zakonskog roka za žalbu, kada je sve bilo gotovo. Zbog toga ovaj put tražimo aktivnije sudjelovanje međunarodnih organizacija u nadgledanju pravilnosti izbora. U prilogu Vam dostavljamo i zahtjev upućen DIP-u.
Korupcija nam je zavučena u sve tokove političke scene i vrlo je pomno isplanirana kako im novi ljudi ne bi pomrsili račune.
Izlazim ponovno na izbore financijski neovisan, čistih ruku kako bih postavio svoju viziju koja je budućnost svih građana te želim poremetiti sustav kontrolirane demokracije i uništiti politička mjesta koja su pokrivena pouzdanim i poslušnim kadrovima.

 

Boris Mikšić
Kandidat za predsjednika RH

objavljeno: 25/11/2009 11:47:34 

Zahtjev u vezi pozivanja članova organizacije The Carter Center radi promatranja izbora za predsjednika Republike Hrvatske 2009. godine

Priopćenje za medije

BORIS MIKŠIĆ
Planina 122
31 300 Beli Manastir

 

Zagreb, 25. studenog 2009. godine.

DRŽAVNO IZBORNO POVJERENSTVO

Demetrova 15

10 000 Zagreb
___________________________________

 

PODNOSITELJ:predsjednički kandidat BORIS MIKŠIĆ, Planina 122, 31 300 Beli Manastir

RADI:pozivanja članova organizacije The Carter Center radi promatranja   izbora za predsjednika Republike Hrvatske 2009. godine

 

Z A H T J E V

 

Člankom 24. st. 4. i 5. Zakona o izboru predsjednika Republike Hrvatske (NN 22/92 sa izmjenama) te Obveznim uputama broj III Državnog izbornog povjerenstva od 09.11.2009. godine propisano je da radi nadzora rada tijela za provedbu izbora za predsjednika Republike Hrvatske mogu biti određeni promatrači.

Sukladno navedenim Obveznim uputama broj III strani promatrači imaju pravo promatrati izborni postupak te rad svih izbornih tijela.

Prema članku 11. st. 2. točci 9. Zakona o Državnom izbornom povjerenstvu Republike Hrvatske (NN 44/06 i 19/07; dalje: ZDIP) Državno izborno povjerenstvo ostvaruje suradnju s organizacijama u zemlji te s međunarodnim organizacijama i institucijama u domeni izbornog zakonodavstva i izbora uopće.  

The Carter Center iz Atlante, SAD međunarodno je poznata organizacija koja organizira i provodi aktivnosti u cilju osiguravanja zaštite i poštivanja temeljnih ljudskih prava i sloboda, sprečavanju sukoba u svijetu te promicanja demokracije.

U okviru navedenih aktivnosti The Carter Center provodi i promatranje izbora u zemljama diljem svijeta, a na poziv vlasti odnosno nadležnih izbornih tijela određene zemlje. Dosada je ova organizacija promatrala 77 izbora u 30 različitih zemalja (Bolivija, Kina, Libanon , Mexico i dr.)

Stoga, radi osiguravanja zakonitog, pravilnog i demokratskog izbornog procesa, sukladno čl. 11. st. 2 t. 9 ZDIP-a podnosim ovaj zahtjev radi prijedloga da se pozove organizacija The Carter Center da pošalje svoje članove radi promatranja ovih predsjedničkih izbora.  

 

 

                                                                                              ____________________       

 

                                                                                                        Boris Mikšić
Kandidat za predsjednika RH

objavljeno: 25/11/2009 11:07:41 

Iseljena Hrvatska rudnik zlata

Nezavisni predsjednički kandidat Boris Mikšić krenuo je sa svojom kampanjom obilaskom iseljeničkih zajednica Sjeverne Amerike, Južnoafričke Unije i Njemačke Boris je i sam proveo u iseljeništvu preko trideset godina prije povratka u domovinu 2004, pa mu je dobro poznata zasluga iseljene Hrvatske tijekom domovinskog rata. U svojoj dugoj političkoj karijeri Boris je među ostalim obnašao dužnost Počasnog generalnog konzula u SAD-u i predsjednika Hrvatskog svjetskog kongresa. Za taj doprinos mu je Predsjednik Tuđman dodijelio Red Danice Hrvatske i uvršten je u Hrvatsku kronologiju "Znameniti američki i kanadski Hrvati" objavljenu nakon opsežnog istraživanja Hrvatskog etničkog instituta u Chicagu.

anaU nedjelju 22.studenog Boris Mikšić se pridružio fešti Hrvata Floride povodom svečanog otvorenja Hrvatskog centra u Tampi. Ta relativno malobrojna, ali vrlo aktivna hrvatska zajednica uspjela je nakon izvanrednih napora sama izfinancirati kupnju zemljišta na atraktivnoj lokaciji blizu Meksičkog zaljeva. Gradnju centra su uspjeli dovršiti u rekordnom roku i to isključivo kroz donacije, dobrovoljni rad po onoj dobroj staroj uzrečici "uzdaj se u se i u svoje kljuse".

Boris Mikšić je i sam donirao ekološke premaze proizvedene u njegovim tvornicama u Americi, koji su pridonijeli atraktivnom izgledu nove zgrade Hrvatskog centra.

 

boris                                        
Boris sa predsjednicom Hrvatskog kluba "Croatia Tampa Bay",
tajnikom Mike Skripnikom i sa Kathy Pavicic.

objavljeno: 24/11/2009 12:31:35  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Donacija Udruzi Homer

Priopćenje za medije

U sklopu akcije naziva "1000 Ljiljana", koju provodi Hrvatska udruga prijatelja bijelog štapa "Homer", Boris Mikšić je preuzeo obvezu sufinanciranja programa pomoći slijepim osobama u njihovom nastojanju za što aktivnijim angažmanom u društvenom životu, sa iznosom od 10.000,00  kn godišnje.

Svoj humani doprinos Boris Mikšić ne doživljava kao donaciju, već kao istinsko ulaganje u jedan zdravi i hvale vrijedan napor. Vođen mišlju da je svaki tim pa tako i čitavo društvo, snažan onoliko koliko je snažna njegova najslabija karika, prepoznao je inspirativnost udruge "Homer" čitavom društvu, kroz njeno nastojanje da pomognu slijepim osobama da žive punim plućima i rade, unatoč svom invaliditetu te odlučio u tome i sam sudjelovati.

Svojim primjerom, Boris Mikšić želi potaknuti svoje sugrađane, ne samo na humanitarno djelovanje, već i na vjerovanje da ništa nije nemoguće, unatoč zaprekama te da ni jednu sferu ne valja marginalizirati. Promjena koju je odlučan provesti kroz svoju dužnost obavljanja predsjedničke funkcije se mora sastojati ne samo od predsjednikovih djela, već i od djela svih građana jednih prema drugima. Zato vas svih poziva da, u ovom vremenu degradacije svih vrijednosti, svojim djelima, zajedno s njim, vratite vjerodostojnost i snagu paroli: "Činimo dobro!"

Boris Mikšić
Kandidat za predsjednika  RH

objavljeno: 24/11/2009 09:28:34  Priloženi dokumenti uz tekst >>

OTVORENO PISMO POTPORE HRVATSKIM NOVINARIMA

Priopćenje za medije

Kao predsjednički kandidat pružam punu podršku inicijativi novinara HTV-a za smjenu Hloverke Novak Srzić zbog njezinog uređivanja informativnog programa u kojemu se primjenjuje cenzura, neprimjerena javnoj televiziji.

Neslaganje s njezinim pristupom praćenja izborne kampanje predsjedničkih kandidata izložio sam 18. studenog Programskom vijeću HRT-a jer je Hloverka Novak Srzić bila predvidjela podijeliti predsjedničke kandidate u dvije skupine što je protivno pravilima  o jednakopravnom tretiranju svih predsjedničkih kandidata. U svom zahtjevu prema Programskom vijeću HRT-a tražio sam smjenu Hloverke Novak Srzić. Zbog toga tražim i od novinara Tomislava Klauškog autora teksta «Koga briga za cenzuru: Predsjednički kandidati kod Hloverke, bez flastera i bez obraza», objavljenom na portalu index.hr, ispravak netočnog navoda. On naime u tekstu piše da Hloverki nitko nije obećao da će se boriti za njezinu smjenu. Osobno ne trebam ništa obećavati jer tu smjenu već neko vrijeme javno tražim.

U međuvremenu se od spomenute podijele kandidata na sučeljavanju HTV-a odustalo, ali zbog favoriziranja jednog dijela kandidata u predkampanji, smatram da Hloverka Novak Srzić ne može objektivno i nepristrano u interesu javnosti voditi informativni program HRT-a u ovoj izbornoj kampanji. Stoga podržavam zahtjeve novinara HTV-a za njezinom smjenom.

Koristim priliku da podržim i novinare Večernjeg lista koji su ustali u obranu četvorice novinara koji su pred otkazom jer je to još jedan dokaz ugrožavanja slobode medija u našoj zemlji, što se svake godine po ocjeni međunarodnih tijela očituje padom Hrvatske na ljestvici slobode medija u svijetu.

 

 

                                                                                              Boris Mikšić
Kandidat za predsjednika RH

objavljeno: 24/11/2009 09:22:41  Priloženi dokumenti uz tekst >>

I Mikšić traži Hloverkinu smjenu

Izvor: www.index.hr

objavljeno: 23/11/2009 09:46:57  Priloženi dokumenti uz tekst >>

HRT favorizira neke predsjedničke kandidate


HRT favorizira neke predsjedničke kandidate, www.javno.hr

objavljeno: 21/11/2009 09:27:30  Priloženi dokumenti uz tekst >>

DIP proziva HRT zbog nejednakog tretmana kandidata


link...

objavljeno: 20/11/2009 14:52:01  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Odgovor Državnog izbornog povjerenstva

                REPUBLIKA HRVATSKA
DRŽAVNO IZBORNO POVJERENSTVO
              REPUBLIKE HRVATSKE

KLASA:013-04/09-13/02
URBROJ:507-09-03
Zagreb,   18. studenoga 2009.

Ured Borisa Mikšića
Hebrangova 17
10 000 Zagreb

            Poštovani,

            na Vaš dopis koji smo zaprimili 17. studenoga 2009., a kojim prigovarate na povredu jednakosti svih predsjedničkih kandidata od strane Hrvatske televizije, dajemo Vam slijedeći odgovor:

            Člankom 14. stavkom 1.  Zakona o izboru predsjednika Republike Hrvatske („Narodne novine“, broj 22/92, 42/92-ispr., 71/97, 69/04 i 99/04-ispr.) propisano je:  „Hrvatska radio-televizija dužna je u razdoblju izborne promidžbe, u okviru svojih radio i televizijskih programa, omogućiti svakom kandidatu za predsjednika Republike, da u jednakom vremenu izloži svoj izborni program.“

            Dopis Izbornog stožera HTV-a, potpisan od strane novinara Gorana Brozovića koji ste nam dostavili u prilogu,  u dijelu u kojem se navodi „… kandidate smo podijelili u dvije skupine. U drugoj skupini u kojoj se nalazi i g. Mikšić su oni kandidati koji imaju manje izgleda na izborima…“ smatramo neprimjerenim, jer se takvim svrstavanjem kandidata u „skupine“ prejudicira ishod izbora, pa  proizlazi da se već unaprijed zna koji su to kandidati koji na predstojećim izborima imaju manje izgleda za pobjedu.
Nadalje, a kako se to iz dopisa HTV-a razabire osnova svrstavanja predsjedničkih kandidata u skupine jest „procjena napravljena prema relevantnim i raspoloživim anketama“, što svakako nije i ne  može biti mjerodavan podatak.
Hrvatska televizija sukladno gore citiranoj zakonskoj odredbi dužna je svim predsjedničkim kandidatima omogućiti da u jednakom vremenu izlože svoje izborne programe.

Slijedom navedenog,  izvješćujemo Vas da će Državno izborno povjerenstvo uputiti dopis Hrvatskoj televiziji i upozoriti na obvezu poštivanja članka 14. stavka 1. Zakona o izboru predsjednika Republike Hrvatske.

POTPREDSJEDNICA

Aleksandra Jozić-Ileković, mag. iur.

objavljeno: 20/11/2009 10:36:44  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Utrka za prvu damu ili - gospodina


link...

objavljeno: 19/11/2009 16:33:31  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Dopis Jutarnjem i Večernjem listu

BORIS MIKŠIĆ
Planina 122
31 300 Beli Manastir
Zagreb, 18. studenog 2009. godine


Jutarnji list
n/r gl. urednika
gosp. Mladen Pleše
Odranska bb
10 000 Zagreb

Poštovani,
             
Vezano uz ponudu za oglašavanje u Jutarnjem listu, obaviještavamo vas da se tijekom predsjedničke kampanje Borisa Mikšića nećemo oglašavati u vašem listu.

Tijekom prošlih predsjedničkih izbora i za vrijeme trajanja predkampanje za predsjedničke izbore 2009. niste omogućili jednaku medijsku zastupljenost svim predsjedničkim kandidatima. S obzirom na činjenično stanje ne preostaje drugi zaključak već da su mediji u Hrvatskoj u sprezi s političkim strankama i pod pritiskom visoko pozicioniranih pojedinaca. Kao takvi radite protivno interesu hrvatskog naroda, demokracije i slobode medija.

Nažalost, vaš primjer samo je pokazatelj koliko je korumpiranost i neprofesionalizam prožeo hrvatski medijski prostor. Nadam se da će se hrvatski novinari zauzeti za svoja prava i izboriti se za neovisno novinarstvo te dobiti mogućnost izvještavati hrvatsku javnost sukladno načelima pravednosti i profesionalne etike.

Dok se to ne dogodi vaš list vrijedan je koliko i toaletni papir. Istini za volju, malo je pregrub i za tu upotrebu.

S poštovanjem,
Boris Mikšić
Predsjednički kandidat

objavljeno: 19/11/2009 12:05:03 

Zahtjev za razrješenje glavne urednice informativnog programa HTV-a Hloverke Novak-Srzić

BORIS MIKŠIĆ
Planina 122
31 300 Beli Manastir

                                                                      
Zagreb, 18. studenog 2009. godine                                                             
PROGRAMSKO VIJEĆE HRT-a

Prisavlje 3
10 000 Zagreb
___________________________________

PODNOSITELJ:        

BORIS MIKŠIĆ,
Planina 122,
31 300 Beli Manastir

RADI: razrješenja glavne urednice informativnog programa HTV-a Hloverke Novak-Srzić

Z A H T J E V   Z A   R A Z R J E Š E NJ E

Podnosim zahtjev za razrješenje glavne urednice informativnog programa HTV-a Hloverke Novak-Srzić.

I.          Dana 16. studenog 2009. godine zaprimio sam e-mail dopis g. Gorana Brozovića, novinara Informativnog programa HTV-a. Predmetnim dopisom obaviješten sam o rasporedu sučeljavanja predsjedničkih kandidata na HRT-u koje je organizirano na slijedeći način.

Kandidate je HRT podijelio u dvije skupine. U drugoj skupini u koju sam svrstan sučeljavati će se kandidati koji „..imaju manje izgleda na izborima (procjene napravljene prema relevantnim i raspoloživim anketama) “.

II.         Dana 16. studenog 2009. godine u sklopu informativnih emisija HRT-a Dnevnik 1 i Dnevnik 2 emitiranim u večernjim satima na prvom programu HRT-a emitirani su prilozi o predsjedničkim kandidatima i njihovoj predaji potpisa potpore za kandidaturu u prostorijama Državnog izbornog povjerenstva.       

U navedenim prilozima nije dana jednaka minutaža svim kandidatima te nije prikazan dolazak svih kandidata u Državno izborno povjerenstvo i njihova predaja potpisa.   

III.         Člankom 14. ZIPRH određeno je:

„Hrvatska radio televizija dužna je u razdoblju izborne promidžbe, u okviru svojih radio i televizijskih programa, omogućiti svakom kandidatu za predsjednika Republike Hrvatske, da u jednakom vremenu izloži svoj izborni program. Sva sredstva javnog priopćavanja dužna su svim kandidatima za predsjednika Republike omogućiti da pod jednakim uvjetima izlažu svoj program i obavljaju izbornu promidžbu.“

Svrstavanje kandidata u različite skupine za sučeljavanje temeljem procjene izgleda za uspjeh na izborima predstavlja onemogućavanje kandidata u ravnopravnom raspravljanju i iznošenju svog izbornog programa sa svim kandidatima za predsjednika, te je time počinjena povreda prethodno citirane odredbe članka 14. ZIPRH.

Procjenu manjih izgleda za uspjeh na izborima HRT je izvršio temeljem „..relevantnih i raspoloživih anketa“. Navedene ankete nisu i ne mogu biti službeni kriterij za razvrstavanje predsjedničkih kandidata dok opći objektivni kriterij za procjenu izgleda za uspjeh na izborima niti ne postoji.

Također, sučeljavanje predsjedničkih kandidata nije forma koja u prvom krugu izbora uopće može kandidatima omogućiti izlaganje programa i obavljanje izborne promidžbe pod jednakim uvjetima sukladno čl. 14 ZIPRH.     

U prilozima u emisijama iz točke II. nije bilo posvećeno jednako vrijeme svim kandidatima te je dolazak samo nekih kanidata u Državno izborno povjerenstvo popraćen video zapisom, počinjena je povreda odredbe članka 14. ZIPRH u odnosu na jednake uvjete za sve kandidate u obavljanju izborne promidžbe.

IV.        Člankom 41. st. 1. Zakona o Hrvatskoj radioteleviziji (NN 25/03; dalje ZHR) propisano je:

„Glavni urednik informativnog programa HTV-a samostalno rukovodi i organizira informativni program u skladu sa Zakonom te odgovara za objavljene informacije u informativnom programu.„

Članak 41. stavak 4. određuje:

Glavnog urednika informativnog programa HTV-a može razriješiti Vijeće HRT-a prije isteka vremena na koje je imenovan, uz prethodno mišljenje Ravnateljstva HRT-a, ako sam to zatraži; a bit će razriješen:
            - ako ne postupa po propisima i općim aktima HRT-a
            ....                                                                              .“

Radnjama iz točke I. i II. ovog zahtjeva počinjene su povrede ZIPRH jer kandidatima nisu omogućeni jednaki uvjeti i jednako vrijeme za izlaganje svog izbornog programa i obavljanje izborne promidžbe.

Navedene povrede počinjene su u sklopu informativnog programa HTV-.a, a za koji je odgovorna Hloverka Novak- Srzić kao glavna urednica istog. Dopuštanjem odnosno ne sprečavanjem takvih povreda postupila je protivno propisima, a što sukladno ZHR-u  predstavlja razlog za razrješenje s dužnosti.

V.         Slijedom prethodno navedenog, predlažem da se Hloverka Novak-Srzić razrješi s dužnosti glavne urednice informativnog programa HTV-a, sukladno čl. 41 ZHR-a.

                                                                                                          Boris Mikšić

        

Prilog: - e-mail dopis g. Gorana Brozovića od 16.11.2009. godine

CC:
Vanja Sutlić, ravnatelj HRT

objavljeno: 19/11/2009 11:58:40 

Pristrano predstavljanje predsjedničkih kandidata

            Kao kandidat za predsjednika Republike Hrvatske želim ukazati na pristranost i neobjektivnost Hrvatske televizije, RTL-a i tiskanih medija u predstavljanju kandidata koji su se bili kandidirali i onih kojima je kandidatura potvrđena. Posljednjih mjeseci HTV je emitirao nebrojeno priloga o predsjedničkim kandidatima SDP-a, HDZ-a, Milana Bandića i Nadana Vidoševića, zanemarujući i stavljajući u drugi plan ostale kandidate, uključujući i mene.

            Postavlja se pitanje kojim se motivima rukovodi Informativni program HTV-a, glavni urednici tiskanih medija kad očigledno favoriziraju određene kandidate. U prilogu ove obavijesti šaljemo vam i prigovore upućene DIP-u vezane za kršenje članka 14. ZIPRH te Zahtjev za razrješenje glavne urednice informativnog programa HTV-a Hloverke Novak-Srzić.

            Podsjećam da na ovaj način HTV ne samo da krši pravila objektivnog informiranja hrvatske javnosti, nego i Zakon o HRT-u koji u članku 7. zakona o HRT-u izričito kaže  da je HTV dužna „...istinito, cjelovito, nepristrano i pravodobno informirati javnost o činjenicama, događajima i pojavama ... od javnog interesa“, te da „nepristrano obrađuje politička, gospodarska... i druga pitanja, omogućavajući ravnopravno sučeljavanje stajališta različitih izvora“. Zbog takvog favoriziranja kandidata na račun svih ostalih, uključujući i mene, želim upozoriti hrvatsku javnost na već iskazanu medijsku manipulaciju najvažnijeg medija u državi koji najvećim dijelom financiraju pretplatnici.

 

Boris Mikšić
Nezavisni predsjednički kandidat

objavljeno: 19/11/2009 11:51:50 

PRIGOVOR DRŽAVNOM IZBORNOM POVJERENSTVU

BORIS MIKŠIĆ
Planina 122
31 300 Beli Manastir

                       
DRŽAVNO IZBORNO POVJERENSTVO

Demetrova 15

10 000 Zagreb
___________________________________

PODNOSITELJ:   predsjednički kandidat BORIS MIKŠIĆ, Planina 122, 31 300 Beli Manastir

RADI: povrede jednakosti uvjeta predsjedničkih kandidata iz čl. 14 Zakona o izboru predsjednika Republike Hrvatske (NN 22/92 sa izmjenama)

P R I G O V O R

Sukladno čl. 45 Zakona o izboru predsjednika Republike Hrvatske (NN 22/92 sa izmjenama; dalje: ZIPRH) podnosim slijedeći prigovor:

I.          Dana 16. studenog 2009. godine zaprimio sam e-mail dopis g. Gorana Brozovića, novinara Informativnog programa HTV-a. Predmetnim dopisom obaviješten sam o rasporedu sučeljavanja predsjedničkih kandidata na HRT-u kako slijedi.

Kandidate je HRT podijelio u dvije skupine. U drugoj skupini u koju sam svrstan sučeljavati će se kandidati koji „..imaju manje izgleda na izborima (procjene napravljene prema relevantnim i raspoloživim anketama) “.

II.         Člankom 14. ZIPRH određeno je:

„Hrvatska radio televizija dužna je u razdoblju izborne promidžbe, u okviru svojih radio i televizijskih programa, omogućiti svakom kandidatu za predsjednika Republike Hrvatske, da u jednakom vremenu izloži svoj izborni program. Sva sredstva javnog priopćavanja dužna su svim kandidatima za predsjednika Republike omogućiti da pod jednakim uvjetima izlažu svoj program i obavljaju izbornu promidžbu.“

Svrstavanje kandidata u različite skupine za sučeljavanje temeljem procjene izgleda za uspjeh na izborima predstavlja onemogućavanje kandidata u ravnopravnom raspravljanju i iznošenju svog izbornog programa sa svim kandidatima za predsjednika, te je time počinjena povreda prethodno citirane odredbe članka 14. ZIPRH.

Procjenu manjih izgleda za uspjeh na izborima HRT je izvršio temeljem „..relevantnih i raspoloživih anketa“. Navedene ankete nisu i ne mogu biti službeni kriterij za razvrstavanje predsjedničkih kandidata dok opći objektivni kriterij za procjenu izgleda za uspjeh na izborima niti ne postoji.

Također, sučeljavanje predsjedničkih kandidata nije forma koja u prvom krugu izbora uopće može kandidatima omogućiti izlaganje programa i obavljanje izborne promidžbe pod jednakim uvjetima sukladno čl. 14 ZIPRH.     

III.         Slijedom navedenog, predlažem donošenje rješenja kojim se Hrvatskoj radio televiziji nalaže da organizira i omogući predsjedničkim kandidatima da u emisijama koje će se emitirati u programu Hrvatske radio-televizije iznesu svoj izborni program i obavljaju izbornu promidžbu ravnopravno i pod jednakim uvjetima.

                                                                                                          Boris Mikšić

 

Prilog: - e-mail dopis g. Gorana Brozovića od 16.11.2009. godine

objavljeno: 17/11/2009 15:32:01  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Boris Mikšić DIP-u predao 15 tisuća potpisa

Izvor: www.metro-portal.hr

objavljeno: 17/11/2009 15:00:47 

Boris Mikšić - donacija od 500 000 kuna

Beli Manastir, 14. Studeni 2009.

Boris Mikšić - donacija od 500 000 kuna

Boris Mikšić - donacija od 500 000 kuna

Donacija 500 000kn kroz 5 godina za teniski klub u Belom Manastiru sa ciljem pružanja mogućnosti bavljenja športom najbolju je način ulaganja u mlade.

U subotu 16. 11. 2009. Boris Mikšić, vlasnik EcoCorteca - prve tvornice biorazgradivih folija u hrvatskoj - belomanastirskom Teniskom klubu “Sveti Martin“ donirao je 500 000kn kroz 5 godina.
Aktivnosti Borisa Mikšića u tenisu izrazito su široke, od igranja preko sponzoriranja i pomaganja turnira i tenisača što je potvrdio i u subotu 14. 11. 2009. Strastveni teniski entuzijast i aktivan tenisač nesebično je ovim činom donacije omogućio kvalitetniji nastavak škole tenisa za sve uzraste a posebice za najmlađe. Trenutno postavljen zimski balon iziskuje velika ulaganja tokom zimske sezone i bez jakog sponzora cijeli projekt škole tenisa dolazi u pitanje. Uplaćena je donacija od 100 000 kuna na godinu u trajanju kroz 5 godina - ukupno 500 000 kuna za unaprijeđenje športa. Pored održavanja aktivnosti na dosadašnjem nivou najavljeni su i projekti povećanja članstva u školi tenisa u mlađim kategorijama tenisača, veću satnicu rezerviranu za treninge mlađih uzrasta te poboljšanja postojećih terena za turnirske potrebe.
Ulaganje u najmlađe te pružanje svijetlih primjera u športu pravi je put za zdravo i pošteno društvo sutrašnjice. Hrvatska temeljena na rezultatima upornog rada može ići samo naprijed. Svi znamo da je aktivno bavljenje športom najbolji način razvoja mladih bez loših utjecaja droga i alkohola koji svakodnevno odnose mlade živote pred našim očima.
Teniski klub “Sveti Martin” organizirao je turnir za najmlađe gdje bilo prijavljeno čak 58 natjecatelja iz cijele Osječko-Baranjske županije, a nakon toga i humanitarni meč između Borisa Mikšića i Hrvoja Horvata sa jedne strane i ekipe Mikašek, trenera teniskog kluba sa druge strane. Nakon teniskog meča upriličeno je svečano potpisivanje ugovora o donaciji gdje je Boris Mikšić predao donacijski ček bivšem belomanastirskom gradonačelniku dr. Davorinu Bubaloviću koji je proslijeđen sadašnjem gradonačelniku Ivanu Dobošu.
Klub je iz zahvalnosti donio odluku o promjeni imena u TK “EcoCortec“ te je za predsjednika kluba imenovao Borisa Mikšića - čime je Boris postao predsjednik i prije izbora.

objavljeno: 17/11/2009 10:44:23  Priloženi dokumenti uz tekst >>

 


Kontakt za medije:

+385 01 4854 486

 
Podržite Borisa na fejsu!
Boris u medijima
Posramio sve poslodavce u Hrvatskoj: Covjek koji je radnicima poslao najljepse iznenadjenje
Braniteljski Portal 07/01/2019
Otkud sad ova drzava
Direktno 02/01/2019
Bez EU novca neki vazni projekti ne bi bili ostvareni ni za 15 godina
Vecernji List 27/12/2018
Bivsi predsjednicki kandidat isplatio bozicnicu o kojoj drugi mogu samo sanjati
Vecernji List 27/12/2018
Bivsi predsjednicki kandidat isplatio bozicnicu o kojoj drugi mogu samo sanjati
24 sata 27/12/2018
 
Svi članci...
Boris Mikšić predizborni spot
Boris Mikšić predizborni spot
Borisov Mustang u reklami za KitKat
Borisov Mustang u reklami za KitKat
Tiara 39 Convertible "Heidin'...Away"
Tiara 39 Convertible
Jingle
Za Borisa!
Nova verzija jingla za predsjednicku kampanju 2009
Letak zadnja strana


Linkovi


YouTube - Kako ubiti Borisa Mikšića
Kako ubiti Borisa Mikšića 1/4
Kako ubiti Borisa Mikšića 2/4
Kako ubiti Borisa Mikšića 3/4
Kako ubiti Borisa Mikšića 4/4


YouTube
Osnivanje Eko klastera Osnivanje Eko klastera
Jajanov dnevnik, svibanj 2011

Moris Bikšić
Moris (Boris Mikšić)Pljačka stoljeća, dokumentarni film


DOME SLATKI DOME
Grb obitelji Mikšić koja potječe iz okolice Lukavca u Turopolju (cca 1237. godine)


Video galerija

, 03.07.2019
EcoCortec-Regionalni dnevnik
EcoCortec-Regionalni dnevnik, 16.10.2018
Otvorena tvornica antikorozivnih folija u Belom Manastiru
Otvorena tvornica antikorozivnih folija u Belom Manastiru, 15.10.2018


Ugovor s Hrvatskom
Ugovor s Hrvatskom - Boris Mikšić


Američki san dečka s Trešnjevke


Ove izbore ipak je obilježio Boris Mikšić. Dečko s Trešnjevke koji je vlastitim novcem financirao kampanju, gospodarstveniku bez podrške političkih stranaka, drugi krug pobjegao je u posljednji trenutak. Iza sebe je ostavio iskusnu političarku Đurđu Adlešić, HSP-ovu uzdanicu Slavena Leticu, Tuđmanova maga Ivića Pašalića. Građani su nagradili to što je kampanju financirao vlastitim novcem. Njegov uspjeh jasna je i jaka poruka hrvatskih građana političarima - da im sve manje vjeruju. Klasična politička pljuska.
Večernji list, 04. siječnja 2005.Hrvatski san dečka s Trešnjevke
Boris Miksic knjiga pjesama

Izborni program
Program


Poslušajte novu pjesmu Vladimira Miklera, "Hrvatski san" posvećenu Borisu
"Hrvatski san"


Borisova promidžbena poruka:
Windows Media Video (WMV)


Spot snimili Splićani u čast Borisu prilikom njegova posjeta Splitu 19. -21. rujna 2004. godine
"Za Borisa!"


Dogodilo se na današnji dan (22.03.)
  • 1670. Zagrebaèki Kaptol odbio je poziv Frana Krste Frankopana da se pridruži banu Petru Zrinskom i ostalim velikašima


  • 1945. U Kairu osnovana Arapska liga


  • 1991. Zastupnici hrvatskog Sabora potpisali peticiju za oslobaðanje uhiæenih Virovitièana


  • 1992. U vojarni Borongaj u Zagrebu satnija hrvatskih umjetnika položila sveèanu prisegu


  • 1993. U Saboru Republike Hrvatske utemeljen Županijski dom a za predsjednika je izabran Josip Manoliæ


 
Plaćeno vlastitim sredstvima Borisa Mikšića