u
Prosvjedi potpore Borisu Mikšiću
 
 

Boris Miksic mali letak

Ured Borisa Mikšića,
Ivana Lučića 5, 10000 Zagreb
telefon: 01 4854 486
fax:        01 4854 501
e-mail: [email protected]  

Otvoreno, HTV 1, 16.12.2009.

Predsjednička utrka ...

objavljeno: 04/10/2009 12:25:16  Opširnije
 

Trgovanje hrvatskim teritorijem

Priopćenje za medije

Predsjednica hrvatske Vlade, s blagoslovom Sabora trguje hrvatskim teritorijem. Da nam je netko 1991. rekao da će se za 18 godina HDZ odricati hrvatskog mora, podmorja, prirodnih bogatstava, činilo bi nam se to potpuno nemogućim.

Hrvatska jasno treba postaviti svoje prioritete prije prihvaćanja bilo kakvih sporazuma. Očuvanje teritorijalnog integriteta prvi i je osnovni cilj ove i bilo koje druge hrvatske Vlade. Podupiranjem Sporazuma o arbitraži i vladajuća stranka i oporba dale su do znanja hrvatskoj javnosti na koji način oni namjeravaju voditi Hrvatsku. Moram naglasiti da je ovom slučaju jedino Crkva tračak razuma u sveopćoj borbi za vlast. Crkva koja je tisućljećima čuvala opstojnost hrvatskog naroda to čini i dalje. U tome ima moju bezrezervnu podršku.

U Hrvatskoj je došlo vrijeme za radikalne promjene. Gospodarstvo je u kolapsu, naprečac se sazivaju sjednice Vlade i Sabora na kojima se donose odluke poražavajuće za  hrvatsku budućnost. Nadam se da su hrvatski građani ovaj put spremi zaustaviti ovaj put prema dnu. Trebaju nam novi lideri koji se mogu čvrsto postaviti prema situaciji u zemlji i prema EU. Ako me hrvatski narod izabere za trećeg predsjednika snažno ću se boriti za očuvanje hrvatskog teritorijalnog integriteta. Niti jedna kap hrvatskog mora ne pripada našim susjedima i ovaj sporazum otvaranje je Pandorine kutije iz koje mogu izaći samo problemi u rješavanju teritorijalnih pitanja sa zemljama u hrvatskom okružju.

objavljeno: 03/11/2009 13:06:27 

Ulazak u EU na koljenima

Priopćenje za medije

G. Polančec bio bi učinio veliku uslugu hrvatskom gospodarstvu da je svoju ostavku podnio i prije izlaska na vidjelo afere Podravka. On je samo primjer do koje je mjere hrvatska Vlada uključena ili bolje rečeno izvor korupcije u zemlji. Budem li izabran za predsjednika borit ću se da svi pojedinci, bez obzira na njihov položaj, odgovaraju za svoje kriminalne radnje pred zakonom. Godinama već upozoravam da političari i politika moraju van iz nadzornih odbora tvrtki. Hrvatskoj trebaju neovisni gospodarstvenici, poduzetnici koji će omogućiti gospodarski rast. Zbog toga smatram i da sam predsjednik mora biti biran iz redova neovisnih, a ne interesno opterećenih stranačkih krugova.

Predsjednica hrvatske Vlade, Jadranka Kosor, i veliki dio hrvatske Vlade sposobni su trgovati svime, pa i hrvatskim teritorijalnim suverenitetom. «Tajni sporazum» sa Slovenijom napokon je postao javan i sada je jasno da hrvatska Vlada ne može samostalno voditi Hrvatsku prema prosperitetu već podliježe pritiscima Slovenije i EU. Cilj Hrvatske nije ulazak u EU na koljenima već gospodarsko jačanje i eventualni ulazak u EU (ako građani Hrvatske tako odluče na referendumu), ali pod našim uvjetima. Što će biti sljedeće nakon Savudrijske vale, Međimurje, Sv. Gera...?

objavljeno: 30/10/2009 14:24:36  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Voda kao najvitalniji resurs Republike Hrvatske

Voda je preduvjet opstanka i razvoja svakoga društva.

Hrvatska se po bogatstvu i dostupnosti vodnih izvora nalazi na 5.mjestu u Europi, a 42. mjestu u svijetu. Raspoloživost voda za uporabu značajna je kako za gospodarstvo tako i za društvene djelatnosti, npr. za sportske i rekreativne potrebe važne čimbenike hrvatske turističke ponude.
Moramo nuditi rješenja kako takvo bogatstvo ostaviti i očuvati za buduće generacije.
Dužni smo poklanjati dovoljno brige i poduzimati mjere za smanjenje onečišćavanja našeg najvećeg prirodnog resursa. Današnji razvoj industrije ugrožava okoliš i rezultat je krivo shvaćene ideje globalizacije i profita pod svaku cijenu, bez brige o budućnosti. Oslanjanje na moderne tehnologije čuva okoliš, a ujedno donosi profit.
Jedna od brojnih tehnologija koje sam razvijao tijekom dugogodišnjeg rada na polju zaštite od korozije usko je vezano za vodu i njenu zaštitu kao glavnog čimbenika života na zemlji. Riječ je o kemijskim proizvodima koji sprečavaju koroziju metala u vodi, a mogu se upotrebljavati u neposredonoj blizini rijeka, mora, šuma i neće imati negativan učinak na floru i faunu. Zaštita ili produljenje životnog vijeka metala koji se zaštićuje svakako će biti učinkovitija u odnosu na primjenu tradicionalnih sredstava za zaštitu od korozije, koji su ujedno štetni za okoliš.
U Hrvatskoj imamo dobre mogućnosti za primjenu svih novih tehnologija i isto tako i za njihov razvoj. U našim ljudskim resursima leži veliki potencijal samo ga moramo potaknuti i zaustaviti odljev hrvatskih mozgova koji tehnologije razvijaju izvan domovine Hrvatske i donose profit drugim državama.
Naša obaveza je imati jasan, cjelovit i dugoročan koncept kako bi Hrvatska postala vodeća ekološka zemlja u regiji s najmodernijim tehnologijama koje možemo ponuditi na svjetskom tržištu.

objavljeno: 07/10/2009 13:47:06 

Imovinska kartica dečka s Trešnjevke

Pozivamo Vas na tiskovnu konferenciju koja će se održati u utorak 29.09.2009. u 12 sati, u Hebrangovoj 17/II, Zagreb. Tema konferencije biti će imovinska kartica predsjedničkog kandidata, Borisa Mikšića.
Objava imovinske kartice sastavni je dio poštenog vođenja kampanje i slogana koji nam je i vodilja - Pošten i pravi čovjek za bolju Hrvatsku.

Izborni stožer
Borisa Mikšića

objavljeno: 28/09/2009 16:49:22 

Moralni pobjednici

Moralni pobjednici turnira Boris i Hrvoje.

Moralni pobjednici turnira Boris i Hrvoje.

Na poziv trvtke Sport-Mark u subotu, 19. rujna sudjelovao sam na teniskom turniru sa svojim poslovnim partnerom, Hrvojem Horvatom, direktorom tvrtke Ecopositiva. Turnir se održavao u Poreču, a kako mi je namjera i bila taj vikend bodriti naše dečke na Davis Cup-u, odazvao sam se se pozivu.
Polufinale Davis Cupa ne događa se svaki dan, a hrvatska reprezentacija je zaslužila puno veći respekt i bolji tretman jer ovo što se dogo ...

objavljeno: 18/09/2009 12:43:52  Opširnije Priloženi dokumenti uz tekst >>

Dečko s Trešnjevke sprema se za Lepoglavu

Zaprimio sam još jedno zastrašujuće pismo ovaj put od mojih bivših partnera u Ecocortecu, koje sam nekad davno nazvao "Osječki šerifi" u Malnarovoj noćnoj mori. Jako sam im zahvalan na njihovoj velikodušnosti sto me ipak neće raskrinkati u medijima jer sam predsjednički kandidat, pa su toliko dobronamjerni da ne bi htjeli da tako velike optužbe dolaze na vidjelo. A to da su oni ucjenom izvukli 250,000 Eura iz firme koja još nije ni počela s proizvodnjom, to se ne spominje!

Za to sam odlučio sam putovati u Našice  da tamo na sudu podignem poziv za ročiste i na taj način uštedim Šimunovićem ministarstvu dodatne troškove dostavljanja poste na moje prebivalište u Belom Manastiru.

Možda sam jedan od rijetkih građana Hrvatske kojeg je zbog klevete osobno tužio nitko drugi nego  predsjednik Stipe Mesić, sa blitz presudom na dva mjeseca zatvora uvjetno na dvije godine. Sva sreća na tolikoj efikasnosti pravne države koja je tužbu odradila u roku od 20 minuta, i na moje iznanađenje, u korist predsjednika.

Možda općinskom sudu u Samoboru pripada svjetski rekord u brzini donošenja nepravomoćnih presuda i mislim da bi bilo dobro da taj sud bude uvršten u Guiness-ovu knjigu svjetskih rekorda.

Posto sam dečko s Trešnjevke, po prirodi štedljiv, ne bih želio opterećivati pravnu državu dodatnim troškovima, pa ću na put u Našice ponijeti zatvoreničku uniformu iz Lepoglave, jer sam svjestan strelovite efikasnosti hrvatskog pravosuđa. Moglo bi se dogoditi da sud u Našicama obori rekord samoborskog.

Željko Malnar i šerif Ševa su zaista mudro zaključili da svaki hrvatski predsjednik mora ući u Pantovčak kroz Lepoglavu pa izgleda da i dečko s Trešnjevke ispunjava uvjete za trećeg hrvatskog predsjednika.

Boris Mikšić
Predsjednički kandidat

objavljeno: 18/09/2009 10:35:27  Priloženi dokumenti uz tekst >>

TAJNI SASTANAK

Priopćenje za medije

Kao i cijela Hrvatska i ja sam u nevjerici koliko daleko seže arogancija bivšeg premijera Sanadera koji je bez ikakvog obrazloženja napustio kormilo Hrvatske i sadašnjeg predsjednika Mesića koji se kao potajno sastaje sa Sanaderom, ali vijest odzvanja u svim medijima iako nema nikakvog obrazloženja o čemu su razgovarali.

Sve se događa tik pred predsjedničke izbore. To nije ništa čudno!

Prije pet godina sam tvrdio da je prošli izborni rezultat predsjedničkih izbora bio  unaprijed dogovoren, po mojoj procjeni između Mesića i Sanadera. Kandidatkinja HDZ-a tada je bila Jadranka Kosor koja nije imala nikakve šanse pobjediti, ali se to nije smjelo dogoditi odmah. Bilo bi preočito da je Mesić pobijedio u prvom krugu!
HDZ je ipak najjača stranka i izrežirana je jedna velika kazališna predstava.Utrošeno je jako puno novaca poreznih obveznika. HDZ je tako dokazao da kredibilitet ima samo Ivo Sanader koji i sad povlači sve poteze preko svoje marionete Jadranke.

Sanaderovo žrtveno janje danas je Andrija Hebrang, kako bi Mesićev izabranik Vidošević zasjeo u predsjedničku fotelju ne bi li se održala ravnoteža snaga u političkom kokošinjcu.

Hrvatska je danas država koja ovisi o volji jednog ili dva pojedinca i gdje bi napisi o godišnjem odmoru i malom kašljucanju trebali biti udarna vijest za javnost.
Sanader se i dalje prikazuje kao onaj koji kroji politiku i upravlja svojim marionetama u HDZ-u dok se sadašnji predsjednik Mesić pojavljuje kao onaj koji priča viceve.
Prije pet godina sam tvrdio istu stvar i to ništa nije novo u političkom okruženju da se događaju tajni sastanci i mutni pregovori koji uvijek idu na štetu naroda.
Još jedanput ću pokušati razbiti sve ove tajne krugove, financirat ću kampanju vlastitim novcem ponovno i time želim pokazati hrvatskom narodu svoju dosljednost. Znam da su je onda prepoznali, a prepoznat će je i sada na ovim izborima.

 

Boris Mikšić
Kandidat za predsjednika Republike Hrvatske

objavljeno: 09/09/2009 14:53:47 

POZIVNICA - EcoCortec dan otvorenih vrata

POZIVNICA
07. rujan 2009.
Open House EcoCortec

24.09.2009.
s početkom u 11h
Bele Bartoka 29
31300 Beli Manastir
Hrvatska

EcoCortec organizira dan otvorenih vrata za sve poslovne partnere.
Boris Mikšić, vlasnik i predsjednik uprave te djelatnici EcoCorteca - tvornice biorazgradive folije - sa zadovoljstvom će ugostiti poslovne partnere iz Hrvatske i Europe na danima otvorenih vrata. Poseban osvrt na uspješno poslovanje upravo je na novim tehnologijama koje uz pratnju vrhunskih patenata i ciljanoj izvoznoj orijentaciji jamče uspjeh na globalnom tržištu.
Pored prezentacije dosadašnjeg poslovanja EcoCortec-a u Belom Manastiru, Boris Mikšić najaviti će i daljnje planove razvoja poslovanja EcoCortec-a.
Molimo potvrdite svoj dolazak putem telefona na broj 031 / 705 011 ili na e-mail [email protected]
Radujemo se Vašem dolasku.

objavljeno: 08/09/2009 15:27:15  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Predsjednički kandidat Boris Mikšić dvostruki pobjednik teniskog turnira Bollettieri-Bud Collins/Hackers

Predsjednički kandidat Boris Mikšić vlasnik tvrtke Cortec Corporation u čijem sastavu je i EcoCortec, Beli Manastir, strastveni je teniski entuzijast i aktivan tenisač.

Boris i Ines - tenis

Boris i Ines - tenis

Boris Mikšić trenutno boravi u Colony Beach Resort-u na Floridi, koji je prepoznat kao broj 1 teniska destinacija u SAD-u i vrlo glasovita i na svjetskoj razini.Treba napomenuti da su tu svoju tenisku karijeru započeli vrhunski tenisači svjetskog renomea poput Samprasa, Agassia koji su još kao djeca trčkarali sa reketom u Colony Resortu, te Ive Majoli koja redovito posjećuje taj teniski raj na zemlji i mnogi drugi uspješni tenisači.
Aktivnosti Borisa Mikšića u tenisu izrazito su široke, od igranja preko sponzoriranja i pomaganja turnira i tenisača sve do osvajanja dva najznačajnija teniska veteranska turnira u Colony Beach Resortu.
Glasoviti Nick Bollettieri je osnovao svoju Akademiju u Beach Resortu gdje se odvija najznačajniji veteranski turnir koji nosi njegovo ime i ime najvećeg promotora tenisa u svijetu Bud-a Collins-a koji je uručio pobjednički pehar Borisu Mikšiću. Tako po drugi put predsjednički kandidat osvaja svjetski priznati turnir u kategoriji USTA 4.5 što je druga najviša razina ispod 5.0.

objavljeno: 04/09/2009 15:18:19  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Predsjednički kandidat Boris Mikšić opet u utrci za najboljeg poduzetnika Amerike!

Priopćenje za medije

Boris Mikšić, osnivač i vlasnik Cortec Coporation u SAD-u je nominiran za poduzetnika godine. Od osnutka davne 1977. do danas Cortec se uspješno razvijao te danas inkorporira 6 tvornica u američkim saveznim državama Minnesoti, Wisconsinu i EcoCortec u Hrvatskoj. Tu najprestižniju nagradu u sektoru gospodarstva dodjeljuje revizorska kuća Ernst and Young po vrlo strogim kriterijima. Boris Mikšić već je 2000. proglašen poduzetnikom godine u saveznim državama Minnesoti te sjevernoj i južnoj Dakoti. Ovogodišnja nominacija na nacionalnom je nivou gdje će takmičiti najuspješniji gospodarstvenici iz SAD-a, a sama dodjela nagrada održat će se 14. studenog u Palm Springs-u u Kaliforniji.

Riječ je o nagradi koja se tradicionalno dodjeljuje za izvanredna poduzetnička dostignuća pojedinaca koji su se iskazali kao uspješni lideri. Nominacija Borisa Mikšića zasigurno ne ostaje na usko gospodarstvenom polju već sagledava Mikšića kao naučnog istraživača, inovatora, filantropa političara i investitora u hrvatsko gospodarstvo.

Prijašnji dobitnici ovog prestižnog priznanja su Steve Jobs iz Apple Computers, Bill Gates iz Microsofta, Steve Shultz iz Best Buy-a i mnogi drugi poznati gospodarstvenici. Pobjednici ovogodišnjeg natjecanja nominirat će se za dobitnike nagrada na svjetskom nivou u Monte Carlu 2010. godine.

objavljeno: 27/08/2009 13:37:14  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Zahtjev za objavom ispravka

Zagreb, 24. ožujka 2009

SLOBODNA DALMACIJA, Redakcija

N/p glavnog urednika
g. Zoran Krželj

Hrvatske mornarice 4
21 000 Split
-----------------------------------------------

 

Predmet: Zahtjev za objavom ispravka
--------------------------------------------------------

Poštovani,

Obraćamo Vam se kao punomoćnici gospodina Borisa Mikšića, predsjedničkog kandidata za izbore 2010 god.

Temeljem čl. 40 st 4 Zakona o medijima (NN 59/04) podnosi se ovaj zahtjev za objavom ispravka informacije objavljene u Slobodnoj dalmaciji od 22. kolovoza 2009, str. 3., u rubrici ‘’Komentar’’ novinara Davora Krile pod naslovom ''Apostoli solidarnosti''.

U naznačenom članku iznesena su ...

objavljeno: 24/08/2009 13:43:20  Opširnije Priloženi dokumenti uz tekst >>

Havaji

Priopćenje za medije

Kona, Havaji – Boris Mikšić s prijateljima u ribolovu

Predsjednički kandidat Boris Mikšić ovih dana boravi na Havajima u domovini Ivana Dominisa, supruga posljednje havajske kraljice koji je porijeklom Hrvat s Raba.
Razlog posjeta Havajima nazočnost je na proslavi 50. obljetnice pripajanja Havaja
SAD-u u guvernerovoj palači koja nosi ime Ivan Dominis.
Boris Mikšić, u medijima prozvan Crobama smatra kako je ovaj povijesni događaj pripajanja Americi protiv volje naroda mogao imati i drugačiji smjer. SAD su pripojile te otoke bez da su se s tim usuglasile druge države svijeta ili  sami stanovnici  Havaja. Tako je Amerika uz najvažniju vojnu bazu na Tihom oceanu dobila i turistički dragulj.
Havaji danas imaju problem gdje se domoroci bune jer su im američke korporacije oduzele  zemlju i oni su postali građani drugoga reda.

Ista priča trenutno se događa u Hrvatskoj gdje  imamo strane korporacije koje su većinski vlasnici hrvatskih tvrtki, te austrijske banke tipa Hypo banke koja su legla korupcije. Ukoliko zajedno ne odgovorimo i usprotivimo se daljnjoj korupciji, rasprodaji, te se posvetimo očuvanju hrvatskih interesa i ostavštine naših predaka koji su se kroz stoljeća mukotrpnim radom i trudom izborili za sva bogatstva koja imamo moglo bi nam se dogoditi isto kao i narodu Havaja.
Američki predsjednik Obama koji je rođen na Havajima je dokaz da se sve može mijenjati. Boris Mikšić, hrvatski Crobama svakako je osoba koja Hrvatskoj može donijeti dugo očekivane i nužne promjene.

objavljeno: 18/08/2009 14:21:16 

HTV indirektno priznaje da favorizira Josipovića

Glavna urednica Informativnog programa HTV-a Hloverka Novak Srzić nije osporila moju tvrdnju da HTV favorizira predsjedničkog kandidata SDP-a Ivu Josipovića na račun ostalih, uključujući i mene. U izjavi “Novom listu” reagirajući na moj prosvjed o favoriziranju Ive Josipovića, čime se pristrano informira hrvatska javnost, Hloverka Novak Srzić je naglasila da službena kampanja nije još počela, te da je HTV izvještavao o događajima vezanim za one kandidate saborske zastupnike ili čelnike stranaka, navodeći Ivu Josipovića i Vesnu Pusić.
U ovoj izjavi glavna urednica Informativnog programa demantira samu sebe, jer ako nije još počela izborna kampanja, onda vodeći računa o objektivnom i nepristranom informiranju javnosti, nije počela ni za čelnike stranaka i saborske zastupnike. Svi predsjednički kandidati trebaju imati jednaki tretman na HTV-u ne samo za vrijeme službene kampanje nego i od trenutka kad su objavili kandidaturu. Problem je u tome što se HTV toga ne pridržava i, zanemarujući svoje pretplatnike koji ga većim dijelom financiraju, već favorizira Ivu Josipovića. Postavljam pitanje zašto je HTV poslao svoju ekipu u Beli Manastir da bi se napravila reportaža o tvornici koju sam tamo podigao, a onda odbio emitirati tu informaciju ocijenivši je političkom. Znači li to da su svih 30-tak priloga o Ivi Josipoviću emitirani jer su bili nepolitički. U vrlo važnim idućim predsjedničkim izborima HTV, držeći se zakona, mora objektivno i nepristano informirati hrvatsku javnost, a ne favorizirati kandidate samo jedne političke opcije, pa stoga želim upozoriti hrvatsku javnost na takvu manipulaciju HTV-a.


Stožer predsjedničkog
kandidata Borisa Mikšića

objavljeno: 13/08/2009 15:23:27 

HTV pristrano predstavlja predsjedničke kandidate

Priopćenje za medije

Kao kandidat koji je najavio svoju kandidaturu na idućim izborima za predsjednika Republike Hrvatske želim ukazati na pristranost i neobjektivnost Hrvatske televizije u predstavljanju kandidata koji su dosad najavili svoju kandidaturu. U posljednjih mjesec dana HTV je emitirao više od 30 priloga o predsjedničkom kandidatu Ivi Josipoviću, zanemarujući i stavljajući u drugi plan ostale kandidate, uključujući i mene.
Želim ukazati hrvatskoj javnosti da je ekipa HTV-a snimila sa mnom 3. kolovoza u Belom Manastiru gdje sam podigao tvornicu biorazgradive plastike razgovor koji se odnosio na gospodarska pitanja i teškoće s kojima se sada suočava Hrvatska. Dio tog  intervjua odbio je emitirati urednik TV dnevnika s obrazloženjem da je politički intoniran. Postavlja se pitanje kojim se motivima rukovodi Informativni program HTV-a kad očigledno favorizira kandidata SDP-a Ivu Josipovića u posljednjih mjesec dana ne samo na moj račun nego i na račun ostalih kandidata koji su dosad najavili svoju kandidaturu.
Podsjećam da na taj način HTV ne samo da krši pravila objektivnog informiranja hrvatske javnosti, nego i Zakon o HRT-u koji u članku 7. zakona o HRT-u izričito kaže  da je HTV dužna „...istinito, cjelovito, nepristrano i pravodobno informirati javnost o činjenicama, događajima i pojavama ... od javnog interesa“, te da „nepristrano obrađuje politička, gospodarska... i druga pitanja, omogućavajući ravnopravno sučeljavanje stajališta različitih izvora“.
Uklanjanje iz programa reportaže iz moje tvornice u Belom Manastiru drastičan je primjer, kad su u pitanju predsjednički kandidati, kršenja pravila „nepristranog i pravodobnog informiranja javnosti“ te „ravnopravnog sučeljavanja stajališta različitih izvora“.
Zbog takvog favoriziranja kandidata na račun svih ostalih, uključujući i mene, želim upozoriti hrvatsku javnost na već iskazanu medijsku manipulaciju najvažnijeg medija u državi koji najvećim dijelom financiraju pretplatnici.
S ovim prosvjedom upoznat ću Programsko vijeće HRT-a.

objavljeno: 12/08/2009 09:21:46 

Objava kandidature za predsjednika Republike Hrvatske

Kandidatura

objavljeno: 17/07/2009 20:34:30 

Letter to Boris from Hillary Clinton

objavljeno: 16/07/2009 22:45:28 

Pismo od gospođe Grete Augustinović Pavičić

objavljeno: 08/07/2009 11:06:12 

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE

Zagreb, 28.04.2009.

 

Napokon sam doživio miran prosvjed, zajedništvo mladih studenata i borbu koju pružaju učmaloj politici koja samo diže školarine i time ne pomaže u otvaranju radnih mjesta i stvaranju nove Hrvatske gdje bi nove tehnologije doprinijele razvoju gospodarstva i zapošljavanju mladih ljudi!

Naprotiv,  studenti su primorani prestati studirati jer to je jednostavno lančana reakcija koja počinje od naših roditelja koji su isto tako  potlačeni i socijalno ugroženi, žive u  strahu jer nisu u mogućnosti više ništa mijenjati.

Vrlo je interesantno da prosvjed ne počinje od nikakvih studentskih udruga nego od običnih studenata koji samo žele mogućnost obrazovanja i priliku da se pokažu kao jedna akademska zajednica. Htio bih ovim putem i upozoriti naše mlade ljude da se ne fokusiraju samo na visinu školarina nego da uđu u suštinu problema našeg obrazovanja kao što su preraspodjela stipendija za najbolje učenike, kako se te stipendije dijele i koji su  to uvjeti po kojima se dijele, postaviti studente u odbore za dodjelu, mogućnost upisa ne samo bogatih, tražiti sigurnu budućnost i osiguravanje mladim i obrazovanim ljudima mogućnost izgradnje karijere u vlastitoj domovini.

Sve je više naše društvo socijalno ugroženo, a naša politika još više ubija mogućnost razvoja svojim nametom i kada stare i mlade potpuno iscrpi psihički i financijski, kada su mladi ljudi primorani uz studij raditi da bi mogli preživjeti i iz tog razloga većina ne uspije završiti studij, a oni koji uspiju više nemaju kuda jer posla nema! Smatram da ovakav način nije demokracija nego iza toga stoji jedna velika mašinerija koja ima zadatak ubiti sve što bi moglo ugroziti položaj ljudi koji su danas na vodećim pozicijama  te na taj način štite svoje fotelje.

Trebalo bi biti potpuno drugačije, trebalo bi osigurati pokretanje gospodarstva, ekologije i novih tehnologija. Moramo stvoriti sredinu gdje bi  se moglo dokazivati naše društvo u  znanju, postaviti našu zemlju kao vodeću zemlju mozak u regiji. Treba težiti pokretanju ekološke proizvodnje i stvaranju novih tehnologija koje će tome pridonijeti. Ona zemlja koja bude ekološki jaka bit će vodeća zemlja ne samo u regiji nego i u svijetu.

Hrvatska je spremna za pokretanje gospodarstva i studenti to pokazuju. Nismo više zemlja  gdje činovnici koji su podobni imaju funkcije.  Mi smo zemlja koja teži razvoju, proizvodnji, dokazivanju, a na kraju krajnjem stvaranju rezultata. Vidim sebe u Vama studentima, isto sam razmišljao kao i  Vi kada sam u svoje vrijeme bio student u Hrvatskom proljeću koje je ugušeno i zbog kojeg sam morao napustiti bivšu državu!

Sada je pravo vrijeme za dobiti bitku!

Vaš Boris Mikšić

objavljeno: 29/04/2009 10:55:20  Priloženi dokumenti uz tekst >>

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE

Danas kada smo u Sjeverno-atlantskom savezu  svi prisvajaju zasluge za ulazak Hrvatske u NATO ističući kako je sve počelo zbog njihovog truda.U mojoj knjizi “Američki san dečka s Trešnjevke” jasno se spominje na koji način je započeo put ulaska Hrvatske u  NATO i tko je zaslužan za poticanje i prvu ideju o  ulasku naše zemlje u taj savez.

Znajući koliko je važan ulazak Hrvatske u program “Partnerstvo za mir”, bez kojeg nema ulaska u NATO, već 1996. aktivno sam radio na spajanju Minnesota National Guard i Hrvatske vojske, što sam uspješno i realizirao. Iste te godine organizirao sam posjet generala Andreottija, LeBlanca i časnika Minnesota National Guard hrvatskoj vojsci. Ovaj posjet potaknuo je daljnju suradnju i aktivnu obuku hrvatskih časnika i dočasnika u Minnesoti. Među ostalim zadovoljstvo mi je bilo u Minnesoti ugostiti i generala Antu Gotovinu.

Našim glavnim interesom držim ne hrvatsku vojnu dominaciju u svojoj regiji, nego uspostavljanje ravnoteže sa Srbijom i Rusijom, a u tome nam najviše može pomoći Amerika kao jedina preostala vojna supersila na svijetu. Suradnja s Nacionalnom gardom Minnesote je i taktičke prirode, što uključuje inženjerijske pothvate, gradnju mostova i komunikacija, logistiku, vojnu medicinu itd. Međutim, to smatramo prvim korakom prema razvoju strateške suradnje, odnosno prema ulasku Hrvatske u NATO. Suradnja Minnesota National Guard i Hrvatske vojske vrlo je uspješna, još uvijek traje i postala je uzorom konstruktivne suradnje svim budućim zemljama kandidatima za ulazak u NATO. Puno prijateljstava, pa i hrvatsko-američkih brakova rodilo se iz ove suradnje što samo još više doprinosi povezanosti  i uspjehu budućih zajedničkih programa.

Prvi posjet generala Andreottija i časnika Minnesota National Guard Hrvatskoj, 1996.

Mom radu na poticanju ulaska Hrvatske u NATO predhodila je velika čast i veselje da me je 4. srpnja 1995. predsjednik Tuđman imenovao počasnim generalnim konzulom Republike Hrvatske u Minnesoti. Iste godine u rujnu svečano je otvoren počasni generalni konzulat, jedini u Sjedinjenim Američkim Državama. Sjedište konzulata bilo je u prostorijama koje sam za tu svrhu namijenio u novoj zgradi moje tvrtke, Cortec Corporation. Glavna područja djelovanja konzulata bila su kulturna i gospodarska suradnja, rad na većem pristupu američkim medijima i humanitarna djelatnost. Gospodarska suradnja zamišljena je vrlo široko, pa je uz turističku promociju Hrvatske obuhvaćala i poticanje ulaganja u Hrvatsku.

 

Boris Mikšić
Zastupnik Gradske Skupštine
Grad Zagreb

objavljeno: 16/04/2009 04:54:18  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Glas za nezavisne liste je ba?en glas

Ispravak navoda objavljenog u članku "Glas za nezavisne liste je bačen glas" objavljenog 05.04.2009 u Slobodnoj Dalmaciji

Potaknut člankom koji je izašao 05.04.2009 u Slobodnoj Dalmaciji gdje gospodin Radimir Čačić navodi kako je sadašnja gradska vlast nesposobna i kako je glas dan nezavisnoj listu između ostalog i mojoj listi, bačen glas htio bih javnosti iznijeti svoje tumačenje te izjave.

Ovdje me vrijeđa činjenica da moji glasači prema navodima gospodina Radimira Čačića nisu dovoljno inteligentni odlučiti za sebe. Svakako bi im trebao naputak ”neokaljanog i nekorupmiranog” političara kao što je g. Čačić. Glas za g. Čačića posve sigurno nije bačen glas?!

Moji birači žele promjene i shvaćaju da ih mogu dobiti ako vjeruju samo nezavisnom kandidatu koji se tijekom proteklih pet godina nije kompromitirao te i dalje ima čvrste stavove. Nije dovoljno samo bacati floskule o “bačenim glasovima”, glasove birača treba i zaslužiti konretnim radom i rezultatima. Kampanja plaćena vl ...

objavljeno: 07/04/2009 08:33:53  Opširnije Priloženi dokumenti uz tekst >>

 


Kontakt za medije:

+385 01 4854 486

 
Podržite Borisa na fejsu!
Boris u medijima
Najljepsi rodjendanski poklon - otvorenje nove tvornice
Poduzetnik 28/11/2018
Borisu Miksicu nagrada grada Belog Manastira za izuzetan doprinos gospodarstvu
SiB 19/11/2018
Miksicu urucena Zlatna plaketa za doprinos hrvatskom gospodarstvu
T Portal 19/11/2018
EcoCortecova nova tvornica vrijedna 27 milijuna kuna
Glas Slavonije 12/11/2018
Miksicu plaketa, povelje za Burgund, Kedmenec i Molnar
Glas Slavonije 12/11/2018
 
Svi članci...
Boris Mikšić predizborni spot
Boris Mikšić predizborni spot
Borisov Mustang u reklami za KitKat
Borisov Mustang u reklami za KitKat
Tiara 39 Convertible "Heidin'...Away"
Tiara 39 Convertible
Jingle
Za Borisa!
Nova verzija jingla za predsjednicku kampanju 2009
Letak zadnja strana


Linkovi


YouTube - Kako ubiti Borisa Mikšića
Kako ubiti Borisa Mikšića 1/4
Kako ubiti Borisa Mikšića 2/4
Kako ubiti Borisa Mikšića 3/4
Kako ubiti Borisa Mikšića 4/4


YouTube
Osnivanje Eko klastera Osnivanje Eko klastera
Jajanov dnevnik, svibanj 2011

Moris Bikšić
Moris (Boris Mikšić)Pljačka stoljeća, dokumentarni film


DOME SLATKI DOME
Grb obitelji Mikšić koja potječe iz okolice Lukavca u Turopolju (cca 1237. godine)


Video galerija
EcoCortec-Regionalni dnevnik
EcoCortec-Regionalni dnevnik, 16.10.2018
Otvorena tvornica antikorozivnih folija u Belom Manastiru
Otvorena tvornica antikorozivnih folija u Belom Manastiru, 15.10.2018
Losing your marbles
Losing your marbles, 17.09.2018


Ugovor s Hrvatskom
Ugovor s Hrvatskom - Boris Mikšić


Američki san dečka s Trešnjevke


Ove izbore ipak je obilježio Boris Mikšić. Dečko s Trešnjevke koji je vlastitim novcem financirao kampanju, gospodarstveniku bez podrške političkih stranaka, drugi krug pobjegao je u posljednji trenutak. Iza sebe je ostavio iskusnu političarku Đurđu Adlešić, HSP-ovu uzdanicu Slavena Leticu, Tuđmanova maga Ivića Pašalića. Građani su nagradili to što je kampanju financirao vlastitim novcem. Njegov uspjeh jasna je i jaka poruka hrvatskih građana političarima - da im sve manje vjeruju. Klasična politička pljuska.
Večernji list, 04. siječnja 2005.Hrvatski san dečka s Trešnjevke
Boris Miksic knjiga pjesama

Izborni program
Program


Poslušajte novu pjesmu Vladimira Miklera, "Hrvatski san" posvećenu Borisu
"Hrvatski san"


Borisova promidžbena poruka:
Windows Media Video (WMV)


Spot snimili Splićani u čast Borisu prilikom njegova posjeta Splitu 19. -21. rujna 2004. godine
"Za Borisa!"


Dogodilo se na današnji dan (15.12.)
  • 1852. Za biskupovanja Jurja Haulika , uz prethodno carsko odobrenje, bulom pape Pia IX Zagrebaèka biskupija podignuta je na èast nadbiskupije.


  • 1899. Antun Radiæ poèeo je izdavati list Dom, kao prvi u Hrvatskoj koji je bi namijenjen seljaštvu. List je kasnije mijenjao ime u Glavne novine HPSS, Slobodni dom, Seljaèki dom, a od 1906 glavni je urednik lista bio Stjepan Radiæ.


  • 1990. Zbog rijeèi „ Evo moje Kutine i moje Hrvatske“ mladiæa Tomislava Cesara koji se vraæao s odsluženja vojnog roka u meðunarodnom su vlaku prebila palicama dvojica milicajaca.


  • 1992. Prema podacima visokog komesarijata UN za izbjeglice u BiH je bilo 810 000, u Hrvatskoj 705 000, Srbiji 433 000,Crnoj Gori 62 000, Sloveniji 51 000 i Makedoniji 19 000 izbjeglica.


  • 1997. Glavna tužiteljica Meðunarodnog suda u Haagu Louise Arbour izjavila kako ju je Francuska obavijestila da neæe dopustiti svojim èasnicima i vojnicima davanje usmenih svjedoèanstava na sudu.


 
Plaćeno vlastitim sredstvima Borisa Mikšića