u
Prosvjedi potpore Borisu Mikšiću
 
 

Boris Miksic mali letak

Ured Borisa Mikšića,
Ivana Lučića 5, 10000 Zagreb
telefon: 01 4854 486
fax:        01 4854 501
e-mail: [email protected]  

Otvoreno, HTV 1, 16.12.2009.

Predsjednička utrka ...

objavljeno: 04/10/2009 12:25:16  Opširnije
 

Dečko s Trešnjevke sprema se za Lepoglavu

Zaprimio sam još jedno zastrašujuće pismo ovaj put od mojih bivših partnera u Ecocortecu, koje sam nekad davno nazvao "Osječki šerifi" u Malnarovoj noćnoj mori. Jako sam im zahvalan na njihovoj velikodušnosti sto me ipak neće raskrinkati u medijima jer sam predsjednički kandidat, pa su toliko dobronamjerni da ne bi htjeli da tako velike optužbe dolaze na vidjelo. A to da su oni ucjenom izvukli 250,000 Eura iz firme koja još nije ni počela s proizvodnjom, to se ne spominje!

Za to sam odlučio sam putovati u Našice  da tamo na sudu podignem poziv za ročiste i na taj način uštedim Šimunovićem ministarstvu dodatne troškove dostavljanja poste na moje prebivalište u Belom Manastiru.

Možda sam jedan od rijetkih građana Hrvatske kojeg je zbog klevete osobno tužio nitko drugi nego  predsjednik Stipe Mesić, sa blitz presudom na dva mjeseca zatvora uvjetno na dvije godine. Sva sreća na tolikoj efikasnosti pravne države koja je tužbu odradila u roku od 20 minuta, i na moje iznanađenje, u korist predsjednika.

Možda općinskom sudu u Samoboru pripada svjetski rekord u brzini donošenja nepravomoćnih presuda i mislim da bi bilo dobro da taj sud bude uvršten u Guiness-ovu knjigu svjetskih rekorda.

Posto sam dečko s Trešnjevke, po prirodi štedljiv, ne bih želio opterećivati pravnu državu dodatnim troškovima, pa ću na put u Našice ponijeti zatvoreničku uniformu iz Lepoglave, jer sam svjestan strelovite efikasnosti hrvatskog pravosuđa. Moglo bi se dogoditi da sud u Našicama obori rekord samoborskog.

Željko Malnar i šerif Ševa su zaista mudro zaključili da svaki hrvatski predsjednik mora ući u Pantovčak kroz Lepoglavu pa izgleda da i dečko s Trešnjevke ispunjava uvjete za trećeg hrvatskog predsjednika.

Boris Mikšić
Predsjednički kandidat

objavljeno: 18/09/2009 10:35:27  Priloženi dokumenti uz tekst >>

TAJNI SASTANAK

Priopćenje za medije

Kao i cijela Hrvatska i ja sam u nevjerici koliko daleko seže arogancija bivšeg premijera Sanadera koji je bez ikakvog obrazloženja napustio kormilo Hrvatske i sadašnjeg predsjednika Mesića koji se kao potajno sastaje sa Sanaderom, ali vijest odzvanja u svim medijima iako nema nikakvog obrazloženja o čemu su razgovarali.

Sve se događa tik pred predsjedničke izbore. To nije ništa čudno!

Prije pet godina sam tvrdio da je prošli izborni rezultat predsjedničkih izbora bio  unaprijed dogovoren, po mojoj procjeni između Mesića i Sanadera. Kandidatkinja HDZ-a tada je bila Jadranka Kosor koja nije imala nikakve šanse pobjediti, ali se to nije smjelo dogoditi odmah. Bilo bi preočito da je Mesić pobijedio u prvom krugu!
HDZ je ipak najjača stranka i izrežirana je jedna velika kazališna predstava.Utrošeno je jako puno novaca poreznih obveznika. HDZ je tako dokazao da kredibilitet ima samo Ivo Sanader koji i sad povlači sve poteze preko svoje marionete Jadranke.

Sanaderovo žrtveno janje danas je Andrija Hebrang, kako bi Mesićev izabranik Vidošević zasjeo u predsjedničku fotelju ne bi li se održala ravnoteža snaga u političkom kokošinjcu.

Hrvatska je danas država koja ovisi o volji jednog ili dva pojedinca i gdje bi napisi o godišnjem odmoru i malom kašljucanju trebali biti udarna vijest za javnost.
Sanader se i dalje prikazuje kao onaj koji kroji politiku i upravlja svojim marionetama u HDZ-u dok se sadašnji predsjednik Mesić pojavljuje kao onaj koji priča viceve.
Prije pet godina sam tvrdio istu stvar i to ništa nije novo u političkom okruženju da se događaju tajni sastanci i mutni pregovori koji uvijek idu na štetu naroda.
Još jedanput ću pokušati razbiti sve ove tajne krugove, financirat ću kampanju vlastitim novcem ponovno i time želim pokazati hrvatskom narodu svoju dosljednost. Znam da su je onda prepoznali, a prepoznat će je i sada na ovim izborima.

 

Boris Mikšić
Kandidat za predsjednika Republike Hrvatske

objavljeno: 09/09/2009 14:53:47 

POZIVNICA - EcoCortec dan otvorenih vrata

POZIVNICA
07. rujan 2009.
Open House EcoCortec

24.09.2009.
s početkom u 11h
Bele Bartoka 29
31300 Beli Manastir
Hrvatska

EcoCortec organizira dan otvorenih vrata za sve poslovne partnere.
Boris Mikšić, vlasnik i predsjednik uprave te djelatnici EcoCorteca - tvornice biorazgradive folije - sa zadovoljstvom će ugostiti poslovne partnere iz Hrvatske i Europe na danima otvorenih vrata. Poseban osvrt na uspješno poslovanje upravo je na novim tehnologijama koje uz pratnju vrhunskih patenata i ciljanoj izvoznoj orijentaciji jamče uspjeh na globalnom tržištu.
Pored prezentacije dosadašnjeg poslovanja EcoCortec-a u Belom Manastiru, Boris Mikšić najaviti će i daljnje planove razvoja poslovanja EcoCortec-a.
Molimo potvrdite svoj dolazak putem telefona na broj 031 / 705 011 ili na e-mail [email protected]
Radujemo se Vašem dolasku.

objavljeno: 08/09/2009 15:27:15  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Predsjednički kandidat Boris Mikšić dvostruki pobjednik teniskog turnira Bollettieri-Bud Collins/Hackers

Predsjednički kandidat Boris Mikšić vlasnik tvrtke Cortec Corporation u čijem sastavu je i EcoCortec, Beli Manastir, strastveni je teniski entuzijast i aktivan tenisač.

Boris i Ines - tenis

Boris i Ines - tenis

Boris Mikšić trenutno boravi u Colony Beach Resort-u na Floridi, koji je prepoznat kao broj 1 teniska destinacija u SAD-u i vrlo glasovita i na svjetskoj razini.Treba napomenuti da su tu svoju tenisku karijeru započeli vrhunski tenisači svjetskog renomea poput Samprasa, Agassia koji su još kao djeca trčkarali sa reketom u Colony Resortu, te Ive Majoli koja redovito posjećuje taj teniski raj na zemlji i mnogi drugi uspješni tenisači.
Aktivnosti Borisa Mikšića u tenisu izrazito su široke, od igranja preko sponzoriranja i pomaganja turnira i tenisača sve do osvajanja dva najznačajnija teniska veteranska turnira u Colony Beach Resortu.
Glasoviti Nick Bollettieri je osnovao svoju Akademiju u Beach Resortu gdje se odvija najznačajniji veteranski turnir koji nosi njegovo ime i ime najvećeg promotora tenisa u svijetu Bud-a Collins-a koji je uručio pobjednički pehar Borisu Mikšiću. Tako po drugi put predsjednički kandidat osvaja svjetski priznati turnir u kategoriji USTA 4.5 što je druga najviša razina ispod 5.0.

objavljeno: 04/09/2009 15:18:19  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Predsjednički kandidat Boris Mikšić opet u utrci za najboljeg poduzetnika Amerike!

Priopćenje za medije

Boris Mikšić, osnivač i vlasnik Cortec Coporation u SAD-u je nominiran za poduzetnika godine. Od osnutka davne 1977. do danas Cortec se uspješno razvijao te danas inkorporira 6 tvornica u američkim saveznim državama Minnesoti, Wisconsinu i EcoCortec u Hrvatskoj. Tu najprestižniju nagradu u sektoru gospodarstva dodjeljuje revizorska kuća Ernst and Young po vrlo strogim kriterijima. Boris Mikšić već je 2000. proglašen poduzetnikom godine u saveznim državama Minnesoti te sjevernoj i južnoj Dakoti. Ovogodišnja nominacija na nacionalnom je nivou gdje će takmičiti najuspješniji gospodarstvenici iz SAD-a, a sama dodjela nagrada održat će se 14. studenog u Palm Springs-u u Kaliforniji.

Riječ je o nagradi koja se tradicionalno dodjeljuje za izvanredna poduzetnička dostignuća pojedinaca koji su se iskazali kao uspješni lideri. Nominacija Borisa Mikšića zasigurno ne ostaje na usko gospodarstvenom polju već sagledava Mikšića kao naučnog istraživača, inovatora, filantropa političara i investitora u hrvatsko gospodarstvo.

Prijašnji dobitnici ovog prestižnog priznanja su Steve Jobs iz Apple Computers, Bill Gates iz Microsofta, Steve Shultz iz Best Buy-a i mnogi drugi poznati gospodarstvenici. Pobjednici ovogodišnjeg natjecanja nominirat će se za dobitnike nagrada na svjetskom nivou u Monte Carlu 2010. godine.

objavljeno: 27/08/2009 13:37:14  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Zahtjev za objavom ispravka

Zagreb, 24. ožujka 2009

SLOBODNA DALMACIJA, Redakcija

N/p glavnog urednika
g. Zoran Krželj

Hrvatske mornarice 4
21 000 Split
-----------------------------------------------

 

Predmet: Zahtjev za objavom ispravka
--------------------------------------------------------

Poštovani,

Obraćamo Vam se kao punomoćnici gospodina Borisa Mikšića, predsjedničkog kandidata za izbore 2010 god.

Temeljem čl. 40 st 4 Zakona o medijima (NN 59/04) podnosi se ovaj zahtjev za objavom ispravka informacije objavljene u Slobodnoj dalmaciji od 22. kolovoza 2009, str. 3., u rubrici ‘’Komentar’’ novinara Davora Krile pod naslovom ''Apostoli solidarnosti''.

U naznačenom članku iznesena su ...

objavljeno: 24/08/2009 13:43:20  Opširnije Priloženi dokumenti uz tekst >>

Havaji

Priopćenje za medije

Kona, Havaji – Boris Mikšić s prijateljima u ribolovu

Predsjednički kandidat Boris Mikšić ovih dana boravi na Havajima u domovini Ivana Dominisa, supruga posljednje havajske kraljice koji je porijeklom Hrvat s Raba.
Razlog posjeta Havajima nazočnost je na proslavi 50. obljetnice pripajanja Havaja
SAD-u u guvernerovoj palači koja nosi ime Ivan Dominis.
Boris Mikšić, u medijima prozvan Crobama smatra kako je ovaj povijesni događaj pripajanja Americi protiv volje naroda mogao imati i drugačiji smjer. SAD su pripojile te otoke bez da su se s tim usuglasile druge države svijeta ili  sami stanovnici  Havaja. Tako je Amerika uz najvažniju vojnu bazu na Tihom oceanu dobila i turistički dragulj.
Havaji danas imaju problem gdje se domoroci bune jer su im američke korporacije oduzele  zemlju i oni su postali građani drugoga reda.

Ista priča trenutno se događa u Hrvatskoj gdje  imamo strane korporacije koje su većinski vlasnici hrvatskih tvrtki, te austrijske banke tipa Hypo banke koja su legla korupcije. Ukoliko zajedno ne odgovorimo i usprotivimo se daljnjoj korupciji, rasprodaji, te se posvetimo očuvanju hrvatskih interesa i ostavštine naših predaka koji su se kroz stoljeća mukotrpnim radom i trudom izborili za sva bogatstva koja imamo moglo bi nam se dogoditi isto kao i narodu Havaja.
Američki predsjednik Obama koji je rođen na Havajima je dokaz da se sve može mijenjati. Boris Mikšić, hrvatski Crobama svakako je osoba koja Hrvatskoj može donijeti dugo očekivane i nužne promjene.

objavljeno: 18/08/2009 14:21:16 

HTV indirektno priznaje da favorizira Josipovića

Glavna urednica Informativnog programa HTV-a Hloverka Novak Srzić nije osporila moju tvrdnju da HTV favorizira predsjedničkog kandidata SDP-a Ivu Josipovića na račun ostalih, uključujući i mene. U izjavi “Novom listu” reagirajući na moj prosvjed o favoriziranju Ive Josipovića, čime se pristrano informira hrvatska javnost, Hloverka Novak Srzić je naglasila da službena kampanja nije još počela, te da je HTV izvještavao o događajima vezanim za one kandidate saborske zastupnike ili čelnike stranaka, navodeći Ivu Josipovića i Vesnu Pusić.
U ovoj izjavi glavna urednica Informativnog programa demantira samu sebe, jer ako nije još počela izborna kampanja, onda vodeći računa o objektivnom i nepristranom informiranju javnosti, nije počela ni za čelnike stranaka i saborske zastupnike. Svi predsjednički kandidati trebaju imati jednaki tretman na HTV-u ne samo za vrijeme službene kampanje nego i od trenutka kad su objavili kandidaturu. Problem je u tome što se HTV toga ne pridržava i, zanemarujući svoje pretplatnike koji ga većim dijelom financiraju, već favorizira Ivu Josipovića. Postavljam pitanje zašto je HTV poslao svoju ekipu u Beli Manastir da bi se napravila reportaža o tvornici koju sam tamo podigao, a onda odbio emitirati tu informaciju ocijenivši je političkom. Znači li to da su svih 30-tak priloga o Ivi Josipoviću emitirani jer su bili nepolitički. U vrlo važnim idućim predsjedničkim izborima HTV, držeći se zakona, mora objektivno i nepristano informirati hrvatsku javnost, a ne favorizirati kandidate samo jedne političke opcije, pa stoga želim upozoriti hrvatsku javnost na takvu manipulaciju HTV-a.


Stožer predsjedničkog
kandidata Borisa Mikšića

objavljeno: 13/08/2009 15:23:27 

HTV pristrano predstavlja predsjedničke kandidate

Priopćenje za medije

Kao kandidat koji je najavio svoju kandidaturu na idućim izborima za predsjednika Republike Hrvatske želim ukazati na pristranost i neobjektivnost Hrvatske televizije u predstavljanju kandidata koji su dosad najavili svoju kandidaturu. U posljednjih mjesec dana HTV je emitirao više od 30 priloga o predsjedničkom kandidatu Ivi Josipoviću, zanemarujući i stavljajući u drugi plan ostale kandidate, uključujući i mene.
Želim ukazati hrvatskoj javnosti da je ekipa HTV-a snimila sa mnom 3. kolovoza u Belom Manastiru gdje sam podigao tvornicu biorazgradive plastike razgovor koji se odnosio na gospodarska pitanja i teškoće s kojima se sada suočava Hrvatska. Dio tog  intervjua odbio je emitirati urednik TV dnevnika s obrazloženjem da je politički intoniran. Postavlja se pitanje kojim se motivima rukovodi Informativni program HTV-a kad očigledno favorizira kandidata SDP-a Ivu Josipovića u posljednjih mjesec dana ne samo na moj račun nego i na račun ostalih kandidata koji su dosad najavili svoju kandidaturu.
Podsjećam da na taj način HTV ne samo da krši pravila objektivnog informiranja hrvatske javnosti, nego i Zakon o HRT-u koji u članku 7. zakona o HRT-u izričito kaže  da je HTV dužna „...istinito, cjelovito, nepristrano i pravodobno informirati javnost o činjenicama, događajima i pojavama ... od javnog interesa“, te da „nepristrano obrađuje politička, gospodarska... i druga pitanja, omogućavajući ravnopravno sučeljavanje stajališta različitih izvora“.
Uklanjanje iz programa reportaže iz moje tvornice u Belom Manastiru drastičan je primjer, kad su u pitanju predsjednički kandidati, kršenja pravila „nepristranog i pravodobnog informiranja javnosti“ te „ravnopravnog sučeljavanja stajališta različitih izvora“.
Zbog takvog favoriziranja kandidata na račun svih ostalih, uključujući i mene, želim upozoriti hrvatsku javnost na već iskazanu medijsku manipulaciju najvažnijeg medija u državi koji najvećim dijelom financiraju pretplatnici.
S ovim prosvjedom upoznat ću Programsko vijeće HRT-a.

objavljeno: 12/08/2009 09:21:46 

Objava kandidature za predsjednika Republike Hrvatske

Kandidatura

objavljeno: 17/07/2009 20:34:30 

Letter to Boris from Hillary Clinton

objavljeno: 16/07/2009 22:45:28 

Pismo od gospođe Grete Augustinović Pavičić

objavljeno: 08/07/2009 11:06:12 

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE

Zagreb, 28.04.2009.

 

Napokon sam doživio miran prosvjed, zajedništvo mladih studenata i borbu koju pružaju učmaloj politici koja samo diže školarine i time ne pomaže u otvaranju radnih mjesta i stvaranju nove Hrvatske gdje bi nove tehnologije doprinijele razvoju gospodarstva i zapošljavanju mladih ljudi!

Naprotiv,  studenti su primorani prestati studirati jer to je jednostavno lančana reakcija koja počinje od naših roditelja koji su isto tako  potlačeni i socijalno ugroženi, žive u  strahu jer nisu u mogućnosti više ništa mijenjati.

Vrlo je interesantno da prosvjed ne počinje od nikakvih studentskih udruga nego od običnih studenata koji samo žele mogućnost obrazovanja i priliku da se pokažu kao jedna akademska zajednica. Htio bih ovim putem i upozoriti naše mlade ljude da se ne fokusiraju samo na visinu školarina nego da uđu u suštinu problema našeg obrazovanja kao što su preraspodjela stipendija za najbolje učenike, kako se te stipendije dijele i koji su  to uvjeti po kojima se dijele, postaviti studente u odbore za dodjelu, mogućnost upisa ne samo bogatih, tražiti sigurnu budućnost i osiguravanje mladim i obrazovanim ljudima mogućnost izgradnje karijere u vlastitoj domovini.

Sve je više naše društvo socijalno ugroženo, a naša politika još više ubija mogućnost razvoja svojim nametom i kada stare i mlade potpuno iscrpi psihički i financijski, kada su mladi ljudi primorani uz studij raditi da bi mogli preživjeti i iz tog razloga većina ne uspije završiti studij, a oni koji uspiju više nemaju kuda jer posla nema! Smatram da ovakav način nije demokracija nego iza toga stoji jedna velika mašinerija koja ima zadatak ubiti sve što bi moglo ugroziti položaj ljudi koji su danas na vodećim pozicijama  te na taj način štite svoje fotelje.

Trebalo bi biti potpuno drugačije, trebalo bi osigurati pokretanje gospodarstva, ekologije i novih tehnologija. Moramo stvoriti sredinu gdje bi  se moglo dokazivati naše društvo u  znanju, postaviti našu zemlju kao vodeću zemlju mozak u regiji. Treba težiti pokretanju ekološke proizvodnje i stvaranju novih tehnologija koje će tome pridonijeti. Ona zemlja koja bude ekološki jaka bit će vodeća zemlja ne samo u regiji nego i u svijetu.

Hrvatska je spremna za pokretanje gospodarstva i studenti to pokazuju. Nismo više zemlja  gdje činovnici koji su podobni imaju funkcije.  Mi smo zemlja koja teži razvoju, proizvodnji, dokazivanju, a na kraju krajnjem stvaranju rezultata. Vidim sebe u Vama studentima, isto sam razmišljao kao i  Vi kada sam u svoje vrijeme bio student u Hrvatskom proljeću koje je ugušeno i zbog kojeg sam morao napustiti bivšu državu!

Sada je pravo vrijeme za dobiti bitku!

Vaš Boris Mikšić

objavljeno: 29/04/2009 10:55:20  Priloženi dokumenti uz tekst >>

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE

Danas kada smo u Sjeverno-atlantskom savezu  svi prisvajaju zasluge za ulazak Hrvatske u NATO ističući kako je sve počelo zbog njihovog truda.U mojoj knjizi “Američki san dečka s Trešnjevke” jasno se spominje na koji način je započeo put ulaska Hrvatske u  NATO i tko je zaslužan za poticanje i prvu ideju o  ulasku naše zemlje u taj savez.

Znajući koliko je važan ulazak Hrvatske u program “Partnerstvo za mir”, bez kojeg nema ulaska u NATO, već 1996. aktivno sam radio na spajanju Minnesota National Guard i Hrvatske vojske, što sam uspješno i realizirao. Iste te godine organizirao sam posjet generala Andreottija, LeBlanca i časnika Minnesota National Guard hrvatskoj vojsci. Ovaj posjet potaknuo je daljnju suradnju i aktivnu obuku hrvatskih časnika i dočasnika u Minnesoti. Među ostalim zadovoljstvo mi je bilo u Minnesoti ugostiti i generala Antu Gotovinu.

Našim glavnim interesom držim ne hrvatsku vojnu dominaciju u svojoj regiji, nego uspostavljanje ravnoteže sa Srbijom i Rusijom, a u tome nam najviše može pomoći Amerika kao jedina preostala vojna supersila na svijetu. Suradnja s Nacionalnom gardom Minnesote je i taktičke prirode, što uključuje inženjerijske pothvate, gradnju mostova i komunikacija, logistiku, vojnu medicinu itd. Međutim, to smatramo prvim korakom prema razvoju strateške suradnje, odnosno prema ulasku Hrvatske u NATO. Suradnja Minnesota National Guard i Hrvatske vojske vrlo je uspješna, još uvijek traje i postala je uzorom konstruktivne suradnje svim budućim zemljama kandidatima za ulazak u NATO. Puno prijateljstava, pa i hrvatsko-američkih brakova rodilo se iz ove suradnje što samo još više doprinosi povezanosti  i uspjehu budućih zajedničkih programa.

Prvi posjet generala Andreottija i časnika Minnesota National Guard Hrvatskoj, 1996.

Mom radu na poticanju ulaska Hrvatske u NATO predhodila je velika čast i veselje da me je 4. srpnja 1995. predsjednik Tuđman imenovao počasnim generalnim konzulom Republike Hrvatske u Minnesoti. Iste godine u rujnu svečano je otvoren počasni generalni konzulat, jedini u Sjedinjenim Američkim Državama. Sjedište konzulata bilo je u prostorijama koje sam za tu svrhu namijenio u novoj zgradi moje tvrtke, Cortec Corporation. Glavna područja djelovanja konzulata bila su kulturna i gospodarska suradnja, rad na većem pristupu američkim medijima i humanitarna djelatnost. Gospodarska suradnja zamišljena je vrlo široko, pa je uz turističku promociju Hrvatske obuhvaćala i poticanje ulaganja u Hrvatsku.

 

Boris Mikšić
Zastupnik Gradske Skupštine
Grad Zagreb

objavljeno: 16/04/2009 04:54:18  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Glas za nezavisne liste je ba?en glas

Ispravak navoda objavljenog u članku "Glas za nezavisne liste je bačen glas" objavljenog 05.04.2009 u Slobodnoj Dalmaciji

Potaknut člankom koji je izašao 05.04.2009 u Slobodnoj Dalmaciji gdje gospodin Radimir Čačić navodi kako je sadašnja gradska vlast nesposobna i kako je glas dan nezavisnoj listu između ostalog i mojoj listi, bačen glas htio bih javnosti iznijeti svoje tumačenje te izjave.

Ovdje me vrijeđa činjenica da moji glasači prema navodima gospodina Radimira Čačića nisu dovoljno inteligentni odlučiti za sebe. Svakako bi im trebao naputak ”neokaljanog i nekorupmiranog” političara kao što je g. Čačić. Glas za g. Čačića posve sigurno nije bačen glas?!

Moji birači žele promjene i shvaćaju da ih mogu dobiti ako vjeruju samo nezavisnom kandidatu koji se tijekom proteklih pet godina nije kompromitirao te i dalje ima čvrste stavove. Nije dovoljno samo bacati floskule o “bačenim glasovima”, glasove birača treba i zaslužiti konretnim radom i rezultatima. Kampanja plaćena vl ...

objavljeno: 07/04/2009 08:33:53  Opširnije Priloženi dokumenti uz tekst >>

Zahtjev za objavom ispravka ?lanka objavljenog u Ve?ernjem listu od 07.03.2009

Ispravljeni članak objavljen je 23.03.2009 u Večernjem listu.

Zagreb, 11. ožujka 2009

VEČERNJI LIST, Redakcija

N/p glavnog urednika
g. Goran Ogurlić

Slavonska avenija 4
10 000 Zagreb
---------------------

 

Predmet: Zahtjev za objavom ispravka
------------------------------

Poštovani,

Obraćamo Vam se kao punomoćnici gospodina Borisa Mikšića iz Zagreba, Zelengaj 75.

Temeljem čl. 40 Zakona o medijima (NN 59/04) podnosi se ovaj zahtjev za ispravak  informacije objavljene u Večernjem listu od 7.3.2009 str. 20. pod naslovom ''Boris Mikšić vraća se po još jedne izborne batine''.

U naznačenom članku objavljene su sljedeće citirane netočne informacije koje se pobijaju činjenicama iznesenim u nastavku citata. Ispravke netočnih navoda iznosi g. Boris Mikšić te Vas pozivamo ih suklad ...

objavljeno: 12/03/2009 16:00:29  Opširnije

Zastupni?ko pitanje upu?eno gradona?elniku Milanu Bandi?u: ZRA?NA LUKA ZAGREB

Zagreb, 26. veljače 2009.

Skupština Grada Zagreba, 26. veljače, 2009. Boris postavlja zastupničko pitanje i prijedlog gradonačelniku Milanu Bandiću. Sjednicom predsjedava Predsjednica skupštine Tatjana Holjevac (desno)

Iz medija doznajemo da IGH u Europi traži partnere za gradnju Zračne luke Zagreb te da je najveće zanimanje pokazala bečka zračna luka koja je zainteresirana za suvlasništvo u zagrebačkoj po modelu koji su već primijenili na Malti. Zračna luka Beč na Malti ima 40 posto vlasničkog udjela.

Mislim da je projekt širenja Zračne luke i pronalaženja najboljeg modela i partnera posao za vlasnika, znači za grad Zagreb, grad Veliku Goricu i Vladu Republike Hrvatske.

Bečka zračna luka nema nikakav interes značajnije razvijati drugu zračnu luku udaljenu tek 300njak kilometara. Njihov interes bio bi da se zračna luka Zagreb nikad značajnije i ne razvije, ili možda tek kao sekundarna luka Beču. Bečka zračna luka će na ovaj način otkupiti konkurenciju i uništiti poslovanje zagrebačke luke.

Isti slučaj kao i sa Croatia Airlinesom. Firma već godinama posluje s gubitkom i ne razvija se brzinom kojom bi se trebala razvijati jer je zbog Lufthansinog takozvanog "sponzorstva" u Star Alliancu primorana održavati neke krajnje neprofitabilne rute. Tko ovdje vodi računa o javnom interesu, interesu Republike Hrvatske?

Jure Radić žali se na recesiju koju građevinski sektor u Hrvatskoj osjeća punim intezitetom. Pa baš sada u vrijeme recesije nije vrijeme za prodaju hrvatske imovine! Zračna luka Zagreb budući je izvor prihoda ovoj državi i ona treba ostati u vlasništvu grada i Vlade jer će se samo tako moći razvijati i biti izvor budućih prihoda.

Moj prijedlog i ujedno pitanje gradonačelniku je: zašto mi, grad Velika Gorica i Vlada ne raspišemo natječaj i ne pronađemo najboljeg partnera za dovršenje zračne luke unutar Hrvatske?

Boris Mikšić
Zastupnik Gradske Skupštine

objavljeno: 12/03/2009 15:36:48  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Deja vu: Boris Mikšić opet će se kandidirati za predsjednika Hrvatske

Izvor: www.nacional.hr, 14.01.2009

Mikšića očito nije obeshrabrio poraz na prošlim predsjedničkim izborima kada ga je pobjedio aktualni hrvatski predsjednik Stjepan Mesić. I danas tvdi da je izgubio zbog "glasova mrtvih", odnosno smatra da su njegovi suparnici u izbornoj utrci sebi uračunavali glasove mrtvih

Boris Mikšić Boris Mikšić Boris Mikšić, američki poduzetnik hrvatskih korijena, ponovno će pokušati napraviti proboj na hrvatsku političku scenu. Američkom portalu Presspubs.com ispričao je kako je ostvario američki san zahvaljujući svojoj tvrtki Cortec koja mu je donijela milijunske zarade. Sada mu je još želja postati predsjednik Hrvatske i na taj način u ...

objavljeno: 14/01/2009 15:36:36  Opširnije Priloženi dokumenti uz tekst >>

Pismo Zahvale za donaciju!

Fakultet strojarstva i brodogradnje u Zagrebu zahvaljuje na donaciji

Zahvala FSB

Zahvala FSB

Kao i prethodnih godina, g. Boris Mikšić donirao je 100.000 kn Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu.

objavljeno: 02/09/2008 10:08:30  Priloženi dokumenti uz tekst >>

FINALLY MARLIN! (NAPOKON SABLJARKA...)

Tko do sada nije poželio vidjeti Havaje? Teško da takva osoba postoji...

Boris na Havajima ljetuje preko deset godina, a ovog ljeta ugostio je dvoje prijatelja iz Hrvatske na "Velikom otoku", otoku čije se ime veže uz riječ "želja". Vidjeti Havaje znači udahnuti tropske mirise na toplom vjetru već na pisti zračne luke Honolulu. Vidjeti Havaje znači prošetati obalom Waikiki plaže, u sumrak gledati surfere, slušati havajsku muziku i uživati u "hula" plesovima havajskih djevojaka.., sve odjednom. Vidjeti Havaje znači vidjeti lavu kako se slijeva iz vulkana u more duboko 3000 metara, ali i vidjeti snijeg na vulkanu koji je svoju lavu davno ohladio.

Međutim, osim mnogih jedinstvenih havajskih znamenitosti, uz određenu količinu sreće na Havajima možete doživjeti i ono što vrlo vjerojatno ne možete nigdje drugdje, osim ako svoj život niste posvetili samo tome.. Uloviti sabljarku! Biti Hemingway barem na jedan dan..! Havaji su otoci gdje se lovi 50% svjetskog ulova te vrlo rijetke ribe. Prve tri sabljarke najveće ikad ulovljene na svijetu "govorile su havajskim jezikom".

Kažu da su neki "magnet za sreću", neki kažu da "svak kuje svoju sreću"... Bilo kako bilo, s Borisom u lovu na sabljarku rezultat mora doći. Postoji određena tajna uspjeha. Prvo, morate se probuditi dan prije samo sa jednom željom: otići u marinu Honokohau kako bi u neformalnim razgovorima s ljudima zaključili koji brod ovaj mjesec "lovi"... Nakon 15-godišnjeg iskustva u toj disciplini Boris naravno zna koga treba i što pitati. Odluka pada - brod "Fire Hatt" (vatrogasna kaciga), s kapetanom Chuck Wilson-om, naravno bivšim kapetanom vatrogasnog kamiona. Zatim se ide na ručak u ribarski restoran s pogledom na izabrani brod, a sve je to dio rituala kojim se podgrijava želja. Želja koja se brojnim pravim ribarima nije ostvarila cijelog života. U lov na sabljarku kreće se prije zore. Naravno budilicu nitko nije dočekao. Svi su se budili u času kad bi riba u snu prvi puta skočila iz mora... Sunce je negdje iznad "Kalifornije", iz marine izlazi "Fire Hatt" sa posadom: Chuck, Linda, Mike (vrlo srdačni domaćini) i hrvatski tim: Boris, Ines, Vlatka i Mićo.

Boris još od jučer tvrdi da ćemo je sigurno uloviti. Kad ga slušamo, vjerujemo mu. Kada se sjetimo da je on to pokušavao već 15 godina... Ribolov nije za statističare, nego za ljude koje prati sreća!

Kapetan Chuck najavljuje de će najbolje vrijeme biti oko 8-9 ujutro. Vadi novu satelitsku snimku koja pokazuje temperaturu mora oko "Velikog otoka". Jedno područje daleko na pučini je crveno, kaže nam da ćemo tamo biti" u pravo vrijeme". Chuck zna posao - nakon vožnje od par sati na inače pustom oceanu nailazimo na još nekoliko brodova. Svi imamo iste podatke sa satelita, svi isti cilj. Sunce se diglo, 8 je sati, svi spremni. Koncentracija zamjenjuje smijeh... U devet sati još smo svi napeti, vjerojatno i konkurencija šuti i gleda u smjeru svojih mamaca. U deset sati gledamo kapetana, oni nas nude sendvičima, ponovno počinje šaljivo raspoloženje.. Ali ovoga puta više ne ističemo na početku svake rečenice "...imam neki osjećaj...". Digli smo se rano, oko četiri, prošlo je jedanaest sati, izašli smo sa "satelitske pozicije", neki su otišli malo zadrijemati, lovi se barem još nekoliko sati...

Nešto prije 12 sati, u filmu "Točno u podne" dolazi John Wayne. Nešto prije 12 sati na brodu "Fire Hatt", čuje se jak zvižduk, u isti čas Vlatka viče "Marlin, skočio je..!!!" U sljedećih 10 sekundi sve izgleda kao da je udario grom, pao meteor i eruptirao vulkan, sve na istom mjestu, u isto vrijeme. Iskusni domaćini odlično reagiraju i počinje ono što se i na filmu rijetko vidi. Sabljarka skače nekoliko metara u zrak, otima se, sve na oko 300m od krme broda. Zaranja duboko i opet kao projektil leti u zrak. Nemamo vremena trljati oči i razmišljati je li to opet san. Sabljarka izvlači flaks po nekoliko desetaka metara u sekundi. U tim trenucima sve izgleda nemoguće. Rola je zategnuta do kraja, rukom se ne može ravnati, ali kad sabljarka krene u dubinu, tada ide kao da nema otpora.

Teško je reći koliko je vremena prošlo - možda 45 minuta, možda sat i više, Mike najavljuje da je blizu jer je izašla signalna gumica. U dubini iza krme nazire se bljeskanje. Dovlačimo je do krme, posljednji pokušaji, kritični trenuci. Ovdje inače kod manje iskusnih ribolovaca dolazi do podvlačenja ribe pod propeler i pucanja najlona. Kapetan kaže da je vidio izmorene sabljarke koje bi odmah nakon toga napali morski psi. Mike izvlači našu rukavicama za sablju na krmu. Veseli smo, kapetan upozorava da je opasno. U tim trenucima događaju se ozljede, riba radi iznenadne trzaje sa oštrom sabljom. OK, može početi slikanje...

Sabljarka leži u bazenu sa ledom na krmi. Da, to je za ribu, ali ne i za nju. Cijeli rep joj viri van. Bilo bi smiješno da je proizvođač računao na ovo. Tko može računati na ovo? Boris samo ponavlja: "Jesam li vam rekao da ćemo je uloviti...?!" Stvarno, rekao nam je...

Nije gotovo, kako opisati osjećaj ulaska u marinu sa plavom zastavicom na brodu i bijelim crtežom sabljarke na njoj? Drugi brodovi imaju crvene, zelene zastavice i druge ribe na njima. Nitko ne treba nikom ništa govoriti, svi su na dočeku. Neki uživaju u događaju, neki ljubomorno gledaju. Shvaćaju da je sabljarku ulovila "posada - sa srećom", a ne ribari. Teško je to shvatiti ako si ribar. Sablja leti u Hrvatsku, dok gradele dime na Havajima. 

 

 

Opći podaci:

Mjesto: Marina Honokohau, Kona, Hawaii

Datum ulova: 13.8.2008.

Težina sabljarke: 162 funte

Brod: Fire Hatt

Kapetan: Chuck Wilson

objavljeno: 20/08/2008 00:01:42 

 


Kontakt za medije:

+385 01 4854 486

 
Podržite Borisa na fejsu!
Boris u medijima
Boris Miksic uz pomoc EU fondova otvorio novu tvornicu, planira nova zaposljavanja
Jutarnji List 15/10/2018
EcoCortec iz Beloga Manastira povecava proizvodne kapacitete
HRT - Radio Osijek 15/10/2018
EcoCortec u Belom Manastiru otvorio tvornicu antikorozivnih folija
Hina 15/10/2018
Miksic: Mogu reci da sam ostvario svoj baranjski san
Glas Slavonije 15/10/2018
Najljepsi rodjendanski poklon: Otvorenje nove tvornice Borisa Miksica U Belom Manastiru
Poduzetnik 15/10/2018
 
Svi članci...
Boris Mikšić predizborni spot
Boris Mikšić predizborni spot
Borisov Mustang u reklami za KitKat
Borisov Mustang u reklami za KitKat
Tiara 39 Convertible "Heidin'...Away"
Tiara 39 Convertible
Jingle
Za Borisa!
Nova verzija jingla za predsjednicku kampanju 2009
Letak zadnja strana


Linkovi


YouTube - Kako ubiti Borisa Mikšića
Kako ubiti Borisa Mikšića 1/4
Kako ubiti Borisa Mikšića 2/4
Kako ubiti Borisa Mikšića 3/4
Kako ubiti Borisa Mikšića 4/4


YouTube
Osnivanje Eko klastera Osnivanje Eko klastera
Jajanov dnevnik, svibanj 2011

Moris Bikšić
Moris (Boris Mikšić)Pljačka stoljeća, dokumentarni film


DOME SLATKI DOME
Grb obitelji Mikšić koja potječe iz okolice Lukavca u Turopolju (cca 1237. godine)


Video galerija
EcoCortec-Regionalni dnevnik
EcoCortec-Regionalni dnevnik, 16.10.2018
Otvorena tvornica antikorozivnih folija u Belom Manastiru
Otvorena tvornica antikorozivnih folija u Belom Manastiru, 15.10.2018
Losing your marbles
Losing your marbles, 17.09.2018


Ugovor s Hrvatskom
Ugovor s Hrvatskom - Boris Mikšić


Američki san dečka s Trešnjevke


Ove izbore ipak je obilježio Boris Mikšić. Dečko s Trešnjevke koji je vlastitim novcem financirao kampanju, gospodarstveniku bez podrške političkih stranaka, drugi krug pobjegao je u posljednji trenutak. Iza sebe je ostavio iskusnu političarku Đurđu Adlešić, HSP-ovu uzdanicu Slavena Leticu, Tuđmanova maga Ivića Pašalića. Građani su nagradili to što je kampanju financirao vlastitim novcem. Njegov uspjeh jasna je i jaka poruka hrvatskih građana političarima - da im sve manje vjeruju. Klasična politička pljuska.
Večernji list, 04. siječnja 2005.Hrvatski san dečka s Trešnjevke
Boris Miksic knjiga pjesama

Izborni program
Program


Poslušajte novu pjesmu Vladimira Miklera, "Hrvatski san" posvećenu Borisu
"Hrvatski san"


Borisova promidžbena poruka:
Windows Media Video (WMV)


Spot snimili Splićani u čast Borisu prilikom njegova posjeta Splitu 19. -21. rujna 2004. godine
"Za Borisa!"


 
Plaćeno vlastitim sredstvima Borisa Mikšića