Novosti

Naslov:

Aktualno u 17, Dnevnik, Dnevne novosti, Kronika dana

Izvor:

Hrvatski radio

Datum:

10/02/2006

Novinarka (Gordana Gojčeta): Zbog kleveta na račun predsjednika Republike Stjepana Mesića izrečenih u predizbornoj kampanji, Boris Mikšić bivši predsjednički kandidat nepravomoćno je osuđen na dva mjeseca uvjetne zatvorske kazne. Osim uvjetne kazne Mikšić je dužan platiti troškove suđenja i na svoj trošak objaviti presudu u svim dnevnim listovima, koji su krajem prošle godine prenijeli njegovu izjavu da je francuska tajna služba Mesiću kupila vilu na francuskoj rivijeri. Što o tome misli Mikšić poslušajte njegovu izjavu, no prije toga zašto se predsjednik Mesić uopće odlučio na tužbu.

Stjepan Mesić (predsjednik RH): Zato da to bude poruka svima onima koji budu sudjelovali u izborima da se ne mogu služiti lažima.

Boris Mikšić (bivši predsjednički kandidat): Pitanje je moje zašto se Stjepan Mesić nije vukao po sudovima sa gospodinom Rojsom i sa gospodinom Pašalićem koji su ga optužili za veleizdaju. Za jednu ovakvu šalu on gubi svoje vrijeme.

Novinarka (Gordana Gojčeta): Inače postupak je održan na Općinskom sudu u Samoboru zbog zatrpanosti zagrebačkog Općinskog suda, a Mesićev odvjetnik Čedo Prodanović kako uskoro očekuje početak i drugog spora u kojem predsjednik zbog istih optužaba od Mikšića potražuje naknadu štete, odnosno 60.000 kuna. Taj je iznos uobičajen u takvim sporovima, a uplatiti će se Domu za nezbrinutu djecu u Nazorovoj kazao je Prodanović.