Novosti

Naslov:

Media servis

Izvor:

Obiteljski radio

Datum:

10/02/2006

Spiker (Dario Antunović): Svađa stara godinu dana između bivšeg predsjedničkog kandidata Borisa Mikšića i predsjednika Stipe Mesićav dobila je epilog na samoborskom općinskom sudu. Mikšić je dobio 2 mjeseca uvjetne kazne zatvora zbog klevete na predsjednikov račun. Inače dečko s Trešnjevke Mesiću je jutros bio ponudio ispriku ali je predsjednik to odbio.

Reporter (Ante Ljubičić): Mikšić je Mesića u žaru predizborne borbe optužio da mu je francuska tajna služba kupila vilu na francuskoj rivijeri. Danas kaže da je sve bila samo šala.

Boris Mikšić: Pitanje je moje zašto se Stjepan Mesić nije vukao po sudovima sa gospodinom Rojsom i sa gospodinom Pašalićem koji su ga optužili za veleizdaju, za jednu ovakvu šalu vidite on gubi svoje vrijeme.

Reporter (Ante Ljubičić): No predsjednik Mesić to očigledno nije tako shvatio. Objašnjava zašto se odlučio na tužbu.

Predsjednik RH (Stjepan Mesić): Zato da to bude poruka svima onima koji budu sudjelovali u izborima da se ne mogu služiti lažima.

Reporter (Ante Ljubičić): Mikšić je zbog svoje šale dužan platiti sudske troškove ali i objaviti presudu u svim dnevnim listovima koji su prenijeli njegovu izjavu. No to nije sve. Uskoro počinje još jedno suđenje u kojem Mesić od Mikšića traži 60 tisuća kuna koje će, ako pobjedi, donirati domu za nezbrinutu djecu u Nazorovoj.