Novosti

Naslov:

Bandi?eva pljuska Ra?anu

Izvor:

Iskon

Datum:

01/04/2006

'Postavljen sam na čelo povjerenstva za završetak Sveučilišne bolnice vjerojatno zato što neće nikada biti završena. Za to je kriv Račan, a ni ovi sad nisu puno bolji', kaže Bandić.

Milan Bandić optužio je indirektno svoga stranačkog šefa, ustvrdivši da zbog njega nije završena Sveučilišna bolnica u Blatu, projekt koji već 16 godina stoji nedovršen i u koji su Zagrepčani uložili 314 milijuna tadašnjih njemačkih maraka, piše Poslovni dnevnik.

Odgovarajući na zastupničko pitanje Borisa Mikšića na sjednici Skupštine, Bandić je rekao da vjeruje kako bolnica neće biti uskoro gotova, i to zbog toga što je prethodna Vlada donijela odluku o proširenju KBC-a Zagreb, poznatijeg kao Rebro.

"Donesena je odluka o proširenju Rebra u koju će se uložiti 75 milijuna eura, a još toliko će biti potrebno za nabavku opreme. Sa 150 milijuna eura tada smo mogli završiti Sveučilišnu bolnicu 'ključ u ruke'", rekao je nezadovoljni Bandić i nastavio da ni ova Vlada nije pokazala previše interesa za dovršetak Sveučilišne bolnice.

Bandić je poručio da su oni u Zagrebu lani napravili procjene potrebnih ulaganja od dodatnih 250 milijuna eura (misleći pritom vjerojatno i na opremu) ali da već mjesecima čekaju da ministar Neven Ljubičić odluči što bi trebalo biti u Sveučilišnoj bolnici.

"Ja sam postavljen na čelo povjerenstva za završetak bolnice vjerojatno zato što neće nikada biti završena. Ne možemo taj projekt napraviti sami i čekamo da nam Vlada pruži ruku", zaključio je Bandić, piše Poslovni dnevnik.