Novosti

Naslov:

Prihva?eni novi urbanisti?ki zahvati u Zagrebu

Izvor:

www.business.hr

Datum:

01/04/2006

Zastupnici zagrebačke Gradske skupština na jučerašnjoj su sjednici prihvatili izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana (GUP) Zagreba te planove uređenja Heinzelova-Radnička-željeznička pruga, Heinzelova-Vukovarska, Njivica i Poslovne zone Veliko polje.

Gradski zastupnicu su također donijeli odluku o postavljanju spomenika Nikoli Tesli na uglu Preradovićeve, Masarykove i Tesline.

Donijeli su i odluku da se zastupnici SDP-a Vlasti Pavić mandat u Skupštini stavi u mirovanje zbog odlaska na dužnost člana Uprave zagrebačkog Holdinga, a na njeno mjesto za zastupnika je imenovan Davor Bernardić.

Pero Kovačević je u ime kluba zastupnika HSP-a rekao kako je problem u tome je li Vlasta Pavić zakonito imenovana u Upravu Holdinga jer nije proveden javni natječaj, čime su drugim građanima uskraćeni jednaki uvjeti za to mjesto.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odgovorio mu je kako je Vlasta Pavić imenovana na potpuno legitiman način.

Na aktualnom satu zastupnik Boris Mikšić pitao je gradonačelnika kad će se dovršiti Sveučilišna bolnica, za koju su građani izdvojili golem novac.

Gradonačelnik Bandić je odgovorio da je Grad sa svoje strane ispunio obveze i napravio inventuru stanja građevinskih radova, a sada čeka da ministar zdravstva Neven Ljubičić i gradski pročelnik za zdravstvo Zvonimir Šostar odrede sadržaj bolnice.

Istaknuo je da posao oko Sveučilišne bolnice Grad ne može obaviti bez Vlade jer je riječ o investiciji od 200 do 250 milijuna eura. Također je rekao kako je Sveučilišna bolnica bila veći prioritet od rada na bolnici Rebro, ali je ta opcija pobijedila te je bivša Vlada u Rebro uložila 150 milijuna eura.

Na upit Pere Hrgovića (HSP) kad će se stati na kraj aferama i korupciji u vezi s dodjelom gradskih stanova, o čemu pišu mediji, Bandić je odgovorio: "Da bi se dogodila korupcija, netko treba dati, a netko uzeti." Gradonačelnik je pozvao Zagrepčane da javno iznesu sve takve slučajeve. Najavio je da će javno iznijeti imena svih građana koji su dobili gradske stanove.

Asja Bebić (HDZ) pitala je Bandića ima li problema s Holdingom i kad će iznijeti rezultate njegova poslovanja, na što je gradonačelnik odgovorio da dnevno ima probleme jer je prvi put u funkciji, a da će rezultate poslovanja Holdinga iznijeti u prvoj polovici travnja, nakon 100 dana djelovanja. Ponovio je da onaj direktor koji tri mjeseca nema rezultata dobiva otkaz.

Bandić je izvijestio i da Holding pregovora s Hrvatskom poštanskom bankom o jedinstvenim uplatnicama koje će Zagrepčani dobivati za plaćanje komunalnih usluga.

Gradonačelnik je najavio i da će ovog ljeta biti obnovljeno svih 217 kuća na Gornjem gradu, napomenuvši kako "sirotinja za to neće platiti niti kune, a cijena nekretnine porast će im 20 posto".