Novosti

Naslov:

Mikši?eva tvrtka pred ste?ajem

Izvor:

www.business.hr

Datum:

20/05/2007

Tvornici biorazgradive plastike, jednoj od najvećih investicija u poslovnoj zoni Beli Manastir koju pokreće bivši predsjednički kandidat Boris Mikšić, idućih mjeseci prijeti stečaj, piše Jutarnji list.
Investicija za koju je u vrijeme zadnje kampanje za izbor predsjednika Republike položen kamen temeljac dovedena je do faze kada se može početi s proizvodnjom moderne ambalaže za velike svjetske kompanije, međutim, Erste&Steiermärkische banka prošlog je tjedna blokirala račun i iz odobrenog kredita traži povrat već uplaćenih i potrošenih sredstava.

"Sredstva su namjenski uložena i nema razloga za otkaz kredita. Razloge za to vidimo u mogućoj političkoj sabotaži ove investicije", rekla je predstavnica Ecocorteca Ivana Boršić i dodala kako je Ecocortec pokrenuo sudski proces na riječkom sudu kojim želi osporiti otkaz kredita.

Iz Erste&Steiermärkische banke odgovaraju kako se zbog neispunjavanja dogovorenih uvjeta, te kao posljedica davanja netočnih i nepotpunih informacija iz Ecocorteca, Erste banka povukla iz projekta i u tijeku je pravna procedura rješavanja tog slučaja.