Novosti

Naslov:

Prvi kandidati za Mesi?evo mjesto Prvi kandidati za Mesi?evo mjesto

Izvor:

Net.hr

Datum:

14/01/2009

Dok se poslovnjaci i političari još nećkaju oko ulaska u utrku za fotelju na Pantovčaku, jedna kućanica iz Dubrovnika već je pokrenula svoju kampanju. I to s budžetom od 0 kuna!

Kućanica iz Dubrovnika Danica Hrvatinović svoju kampanju vodit će online zbog budžeta od 0 kuna.

Glavno mjesto za predstavljanje joj je Facebook, te blog Predsjednica.blogspot.com koji uređuje svaki dan. Zasada, kaže Danica, imam samo dva posta.

"Mislim da je svima dosta raznoraznih kriza, laganja, prelijevanja iz šupljeg u prazno. Zdravstvena reforma - građani plaćaju, reforma brodogradilišta - opet građani plaćaju. Svake godine je struja skuplja, privatna zemljišta će moći uzurupirati neki tajkuni koji grade golf terene (liči li ovo ikome na samoupravljanje?), energetska kriza (plin prodajemo talijanima a kupujemo skuplji od Rusa), financijska kriza...", piše u svom blogu.

Navodi da je razlog što želi postati predsjednica ljutnja zbog lošeg života.

Ističe da je relativno mlada za tu funkciju, obrazovana, govori tri jezika (za razliku od prijašnjih predsjednika), građanka je RH i potpuno je apolitična.

Što se tiče veterana u utrci za predsjednika države Borisa Mikšića, on još uvijek nije ustrajan u svojoj odluci da se kandidira, te navodi kako bi kandidature moglo biti, ali ne nužno, piše Presspubs.com, a prenosi Business.hr

Tvrdi naime kako su njegovi oponenti na prošlim izborima 2004/2005., kada je izgubio od Stjepana Mesića, uračunavali u svoju korist i glasove mrtvih, pa kroz šalu dodaje kako će u sljedećoj kampanji "operirati" i po grobljima.

O novoj kandidaturi ne želi razmišljati sljedećih šest mjeseci, dijelom zbog svoje zabrinutosti korupcijom i izostankom fair playa u hrvatskoj politici.

Istaknuo je da je njegova jedina misao vodilja pri kandidaturi povratak korijenima i poriv da čini dobro, a najvio je i nekoliko stvari kojima se namjerava pozabaviti ako se ponovno bude kandidirao za predsjednika.

Prije svega će, kaže, promijeniti svoj euroskepticizam, te najvljuje nastavak svog djelovanja kao nezavisnog kandidata koji će surađivati i s ljevicom i s desnicom.

Mikšić kaže kako želi biti novo lice, "kandidat oslobođen korupcije - kad već ima novca". Sam će si, najavljuje, financirati kampanju.