Novosti

Naslov:

Dobro jutro Hrvatska

Izvor:

HTV

Datum:

16/11/2009

Voditeljica (Mirta Šurjak): U ponoć istječe rok za predaju potpisa potrebnih za predsjedničku kandidaturu. Time kampanja za predsjednika Republike ulazi u službenu fazu. 31 000 potpisa još jučer je prikupio nezavisni predsjednički kandidat Nadan Vidošević.

Nadan Vidošević, nezavisni predsjednički kandidat: Jesam, veliki sam optimist. Ono što se događalo ovih dana po ulicama hrvatskih gradovima je nekako dalo dodatnu snagu. Vjerujem da Hrvatska spremna za ozbiljan zaokret i da prodavači magle, a doista ih je previše su ipak stvar prošlosti.

Voditeljica (Mirta Šurjak): Osim Vidoševića potpise je predao i IDS-ov predsjednički kandidat Damir Kajin i to 17 000.

Damir Kajin, predsjednički kandidat IDS-a:Ova se zemlja danas brani poštenjem. Ili ćemo zemlju obraniti poštenjem ili u njoj neće više ostati niti kamen na kamenu. Danas je došlo takvo vrijeme ili mi ili oni. Mi smo radnici, seljaci, obrtnici, zanatlije, privrednici koji mjesečno isplaćuju ogromna sredstva bilo prema državi, radnicima i tako dalje, a oni su ta banda tajkunska. Oni koji su od države dobili sve.

Voditeljica (Mirta Šurjak): A predaju potpisa Državnom izbornom povjerenstvu za danas su službeno najavili kandidat HDZ-a Andrija Hebrang, SDP-ov kandidat Ivo Josipović, HNS-ova kandidatkinja Vesna Pusić te nezavisni kandidati Miroslav Tuđman i Boris Mikšić.