Novosti

Naslov:

Aktualno u 17

Izvor:

Hrvatski radio

Datum:

16/11/2009

Novinarka (Rosanda Tometić): U ponoć ističe rok za predaju kandidature za predsjedničke izbore, sa najmanje 10.000 potpisa potpore građana. Nakon što su kandidature dostavili u petak Milan Bandić, a jučer Damir Kajin i Nadan Vidošević, broj kandidata raste, jer ih je većina odabrala posljednji dan roka. Danas su Državno izbornom povjerenstvu potpise potpore donijeli kandidati HDZ-a Andrija Hebrang, kandidat SDP-a Ivo Josipović, te kandidatkinja HNS Vesna Pusić, a  zatim i neovisni kandidati Josip Jurčević i Dragan Primorac. Na Markovom trgu je Sanja Raguzin Pavić.

Novinarka (Sanja Ruguzin Pavić): U Državno izborno povjerenstvo u zgradi Sabora  prvi je jutros stigao HDZ-ov predsjednički kandidat Andrija Hebrang, s kojim je došla i premijerka Jadranka Kosor, te cijeli vrh stranke i brojni volonteri noseći 140.600 potpisa potpore. To je dokaz da su građani prepoznali program kaže Hebrang.

Andrija Hebrang, predsjednički kandidat HDZ-a: Jedini program koji konkretno jamči građanima Hrvatske bolji standard više radnih mjesta, bolje plaće.

Novinarka (Sanja Ruguzin Pavić): Hebranga je siguran u pobjedu  u prvom krugu. Pobjedu u prvom krugu najavljuje i SDP-ov  kandidat Ivo Josipović, s kojim su u DIP-u 117.000 potpisa potpora stigli brojni SDP-ovci sa predsjednikom stranke Zorana Milanovića. Hrvatska je glavna pravde i treba raditi poštenije ističe Josipović

Ivo Josipović, predsjednički kandidat SDP-a: Iimam savez sa građanima, ovih 117.000 potpisa to govori. Zajedno sa građanima učiniti ću Hrvatsku pravednu, poštenom i prosperitetnom zemljom.

Novinarka (Sanja Ruguzin Pavić): Hrvatsku kao civiliziranu, nekorumpiranu i europsku ne korumpiranu zemlju najavljuje i predsjednička kandidatkinja HNS Vesna Pusić, koju je dopratilo izaslanstvo stranke na čelu sa predsjednikom Radomirom Čačićem uz 47.000 potpisa potpore HNS ponosno ističe Pusić ima samo jednog predsjedničkog kandidata

Vesna Pusić, predsjednička kandidatkinja HNS-a: Očekujem da ću ući u drugi krug i nakon toga pobijediti na izborima i daće Hrvatska dobiti svoj prvu hrvatsku predsjednicu.

Novinarka (Sanja Ruguzin Pavić): Neovisni kandidat Josip Jurčević u DIP je stigao biciklom, za njim je u automobilu ipak stiglo 14.000 potpisa potpore.

Josip Jurčević, neovisni predsjednički kandidat: To su potpisi koji su prikupili volonteri dragovoljno, samo građani koji su se solidarizirali mojom kandidaturom, koji će značiti dubinske promjene u Hrvatskoj,

Novinarka (Sanja Ruguzin Pavić): Neovisni kandidat Dragan Primorac sa mladim timom prikupio 35.000 potpisa, u kampanji će kaže pokazati.

Dragan Primorac, neovisni predsjednički kandidat: Da je vrijeme došlo za stvaranje nove Hrvatske, drugačije Hrvatske, Hrvatske istine ,poštenja, morala, Hrvatske osmjeha. Zašto ova vojska mladih ljudi ovdje odabrala naš put.

Novinarka (Sanja Ruguzin Pavić): Predaju kandidatura do kraja dana najavili su još Miroslav Tuđman, Boris Mikšić, Veljko Đakula, Stjepan Gnječ, Vesna Škare Ožbolt i Slavko Vukšić. DIP ima 48 sati za predaju kandidatura i potpisa i objavu tko je u službenoj utrci za Pantovčak