Novosti

Naslov:

Aktualni 101

Izvor:

Radio 101

Datum:

18/11/2009

Novinar (Petar Holenda): Idućih mjesec dana sa plakata i televizije smješkati će nam se 12 pretendenata za budućeg predsjednika, kojima je Državno izborno povjerenstvo i službeno dalo zeleno svijetlo za nastavak utrke.

Novinarka (Sanja Pleše): Iako je DIP-u kandidature predalo čak 21 kandidat, u službenu kampanju koja započinje točno u ponoć, krenuti će samo njih12, potvrdi predsjednik Državnog izborno povjerenstva Branko Horvatin

Branko Horvatin, predsjednik Državnog izbornog povjerenstva:To je Milan Bandić, Andrija Hebrang,  Ivo Josipović, Josip Jurčević, Damir Kajin, Boris Mikšić, Dragan Primorac, Vesna Pusić, Vesna Škare Ožbolt,  Miroslav Tuđman, Nadan Vidošević i Slavko Vukšić.

Novinar (Petar Holenda): Sedam je kandidatura odbijeno jer nisu imali dovoljan broj potpisa podrške, dok su Veljko Đakula i Dejan Golubić sami odustali od daljnje utrke.

Novinarka (Sanja Pleše): Izborna kampanja dakle službeno kreće u ponoć i trajati će nešto više od mjesec dana. Tijekom čega bi se kandidati trebali držati zakona i morala.

Branko Horvatin, predsjednik Državnog izbornog povjerenstva: Svi su izbori važni, od parlamentarnih lokalnih predsjedničkih nitko nema primat, ali predsjedničke izbore karakteriziraju upravo to da je to izbor prvog čovjeka koji predstavlja sve nas i mislim da bi takva izborna kampanja trebala biti.

Novinar (Petar Holenda): Podsjetimo na kraju da biračke popise građani mogu provjeriti do 12.prosinca na Internet stranici www.uprava.hr