Novosti

Naslov:

Aktualni 101

Izvor:

Radio 101

Datum:

21/11/2009

Novinar (Petar Holenda): 21 lice ovog tjedna je tražilo autora no samo ih 12 iznašlo pravi put. Neki su obećali orati poput konja, drugi su se odlučili za moderniju mehanizaciju neki su se odricali bivših stranačkih šefova, a drugi i cijelih stranaka. Na kraju je samo 12 veličanstvenih uspjelo uvjeriti minimalno 10.000 građana da su upravo oni ti kojima Državno izborno povjerenstvo treba dati zeleno svjetlo za nastavak utrke.

Branko Horvatin, predsjednik Državnog izbornog povjerenstva:To je Milan Bandić, Andrija Hebrang,  Ivo Josipović, Josip Jurčević, Damir Kajin, Boris Mikšić, Dragan Primorac, Vesna Pusić, Vesna Škare Ožbolt,  Miroslav Tuđman, Nadan Vidošević i Slavko Vukšić.

Novinar (Petar Holenda): Prošlog vikenda i početkom ovog tjedna, gotovo svi pretendenti za Mesićeva nasljednika pohodili su saborske odaje gdje Državno izborno povjerenstvo prikupilo potpise kojima će kandidatima omogućiti službeni ulazak u prvi krug izbora. Neki su autograme nosili u Tapervey kutijama, drugi su se odlučili za obične kartonske, ali najviše simpatija je pokupila jedna kolijevka. U svakom slučaju autograma nije nedostajalo.

Andrija Hebrang, predsjednički kandidat: 147.600.

Milan Bandić, predsjednički kandidat: 60.000

Ivo Josipović, predsjednički kandidat:: 117.000

Vesna Pusić, predsjednička kandidatkinja: 47.000

Damir Kajin predsjednički kandidat: 17.000

Nadan Vidošević, predsjednički kandidat: 31.000

Dragan Primorac, predsjednički kandidat::35.000

Vesna ŠkareOžbolt, predsjednička kandidatkinja: 18:000

Josip Jurčević, predsjednički kandidat:: 14.000.

Slavko Vukšić, predsjednički kandidat: 12.500

Branko Mikšić, predsjednički kandidat: 15.000

Novinar (Petar Holenda): Dok je 12 sretnika zadovoljilo uvjete DIP-a, neki su u Sabor očito došli zabavljati okupljene novinare i prigrabiti svojih pet minuta slave.

Boris Mikšić, predsjednički kandidat: Onih 500.000 mrtvaca koji su glasali protiv mene to je prije pet godina

Potencijalni predsjednički kandidat: :Posto dolazi jedna hladna zima, tople čarape Gospodarske stranke. Mnogi su na ovim izborima ukrali i naš program ukrali su nam boju, himnu.

Predsjednički kandidat: Niti jedan jedini potpis. To je stvarna istina.

Slobodan Mičić, potencijalni predsjednički kandidat Ja sam Slobodan Mičić, jeste li vi ikada čuli za mene. Ja sam se kandidirao za predsjednika Europske unije. Ja sam pravno još uvijek u Jugoslaviji. Ma jebe se meni ja sam se kandidirao čao

Novinar (Petar Holenda): Nakon što je DIP većinu zabavljača otkantao odmah, za 12 sretnika u četvrtak  je i službeno  startala utrka za Pantovčak. U iduća 34 dana kandidati će iskakati iz svake paštete, smješkati se sa svakog reklamnog panoa i mudrovati sa televizijskih ekrana. Prvu priliku sinoć im je dala i državna televizija, a teme su se vrtjele oko školovanja.

Milan Bandić, predsjednički kandidat: Neće nitko mandat dobiti tko god dođe na Pantovčak, ako ne pokaže besplatno školovanje za sve.

Dragan Primorac, predsjednički kandidat:O korupciji kada sam govorio onda sam govorio kao osoba koja se cijeli život borila protiv korupcije. I znam kako stati korupciji na kraj. Ako se korupcija ne iskrojeni, sve što se govori o gospodarstvu će zaobići Hrvatsku.

Novinar (Petar Holenda): Europske unije.

Vesna Pusić, predsjednička kandidatkinja: To je dugoročna garancija različitih gospodarskih pogodnosti i šansi, ali u prvom redu garancija toga ako i na ludu glavu dođe kruna, od toga uvijek kod nas postoji opasnost da mi državu još uvijek imamo.

Novinar (Petar Holenda): Standarda građana.

Predsjednički kandidat: Vidim Hrvatsku u kojoj svaki čovjek pošteno radi ,prima poštenu plaću za svoj pošteni rad.

Novinar (Petar Holenda): Neki su najavljivali čistke.

Predsjednički kandidat Potrebno je izvršiti dubinske institucijske promjene u državnim i društvenim institucijama. Maknuti korumpirane, neodgovorne neuspješne upravljače.

Novinar (Petar Holenda): A drugi su se bavili poljoprivrednom.

Damir Kajin predsjednički kandidat: Neće Milan zamjeriti ovaj kaže ja ću orati kao konj, a jacu orati  kao John Der onaj veliki traktor, koji za sobom vuče devet plugova jer jedino tako možemo zemlju kultivirati.

Novinar (Petar Holenda): No nažalost većina ih zaboravila da sve te divne riječi iz njihovih ustiju, zapravo i ne ulaze u predsjedničke ovlasti. Bilo kako bilo u idućih 34 dana možda to i shvate naši kandidati, a građani istovremeno nauče raspoznati priču od bajke. Zasada sve ankete pokazuju da uvjerljivo vodi SDP-ov kandidat Ivo Josipović, a za njim trči nezavisni Nadan Vidošević i Milan Bandić, koji vode fajt za drugo mjesto, potom slijedi HDZ-ov Andrija Hebrang.