Novosti

Naslov:

Otvoreno

Izvor:

HTV

Datum:

24/11/2009

Novinarka (Ruža Ištuk): Na kandidatima je da dadu najbolju ponudu, a na građanima da odluče. Također i jedni i drugi imaju pravo prihvatiti ili ne prihvatiti savjetodanu ulogu crkve.

Vesna Pusić, predsjednička kandidatkinja HNS-a: U nekim stavovima smo jako bliksi, u nekima smo u apsolutno različitim pozicijama.

Ivo Josipović, predsjednički kandidat SDP-a: Mi imamo jedan program kojeg prepoznaju i vjernici, i oni koji to nisu, i oni koji su pripadnici različitih vjera.

Boris Mikšić, nezavinsi predsjednički kandidat: U ovim teškim trenutcima ekonomske krize u svijetu mislim da neke firme ne bi mogle preživjeti jednostavno, naročito manji poduzetnici da ne rade nedjeljom.

Nadan Vidošević, nezavisni predsjednički kandidat: Ljudi ne nasjedaju lažnim obećanjima i to je zapravo najvažnija rečenica. Hrvatska je u dubokoj krizi i trebaju joj odgovorni ljudi.

 Novinarka (Ruža Ištuk): I bez obzira na definiciju odgovornosti, morala i društvenih vrijednosti, s jedne strane crkve, a druge politike, građani su ti koji će i na ovim izborima imati zadnju i o svemu odlučiti.