Novosti

Naslov:

Dnevnik

Izvor:

HTV

Datum:

25/11/2009

Voditelj (Siniša Kovačić): Želje su jedno, a ustav je nešto posve drugo. Prateći tijek kampanje predsjednik Mesić nezadovoljan je istupima pojedinih predsjedničkih kandidata jer im programi nisu u skladu s ustavnim obvezama predsjednika. I dok se dio kandidata natječe za Mesićevu potporu, dio mu za oba mandata ne daje prolaznu ocjenu. Martina Kiseljak:

Stjepan Mesić, predsjednik Republike Hrvatske: Prisežem svojom čašću da ću dužnost predsjednika Republike Hrvatske obavljati savjesno i odgovorno.

Novinarka (Martina Kiseljak): Da nije smatra četvorica kandidata.

Andrija Hebrang, predsjednički kandidat HDZ-a: Bio je predsjednik samo lijeve političke opcije, umjesto svih Hrvata. Nije pomogao gospodarskom razvitku zemlje jer je samo kritizirao, a nije predlagao.

Josip Jurčević, nezavisni predsjednički kandidat: Deklarativno  je bio potpuna suprotnost prvog predsjednika pa čak do razine Haškoga suda.

Boris Mikšić, nezavisni predsjednički kandidat: Često je radio protiv interesa Hrvatske.

Miroslav Tuđman, nezavisni predsjednički kandidat: Mislim da je najbolje u njegovom mandatu to što završava za dva mjeseca.

Novinarka (Martina Kiseljak):Prije nego što mu završi, neki bi ipak voljeli da im da svoj blagoslov pa mu nabrajaju dobre poteze.

Nadan Vidošević, nezavisni predsjednički kandidat: On je dobio zemlju u potpunoj političkoj izolaciji. Završio je mandat time da je Hrvatska do nedavno bila nestalna članica Vijeća sigurnosti.

Ivo Josipović, predsjednički kandidat SDP-a: Mislim da je ono što je predsjednik Mesić napravio, postavivši jasno granicu do koje se vojne osobe smiju baviti politikom, iznimno važan doprinos hrvatskoj demokraciji.

Vesna Pusić, predsjednička kandidatkinja HNS-a: Pretvaranju funkcije predsjednika u funkciju koja je prijateljska i građanski orijentirana, a ne iznad običnog čovjeka i normalnog građanina Republike Hrvatske.

Damir Kajin, nezavisni predsjednički kandidat: Šteta što nije imao sa kime u svakom trenutku raditi, a prije svega tu mislim na bivšeg premijera i Vladu koju je on predvodio.

Novinarka (Martina Kiseljak):Jedan je ministar iz te Vlade s njim ipak sjajno surađivao.

Dragan Primorac, nezavisni predsjednički kandidat: Dao mi je potporu u svim segmentima obrazovanja, reformi, u cijeloj vertikali obrazovanja.

Slavko Vukšić, predsjednički kandidat Dem. stranke hrvatske ravnice: Možda je trebao prije više se sastajati s Vladom i upravo te gospodarske probleme nazirati.

Vesna Škare Ožbolt, nezavisna predsjednička kandidatkinja: Meni se čini da je predsjednik Mesić u onom prvom mandatu bio puno aktivniji.

Novinarka (Martina Kiseljak):A kandidat koji slovi kao veoma aktivan nije mogao odgovoriti na pitanje o drugom, a da se ne prisjeti prvog.

Milan Bandić, nezavisni predsjednički kandidat: Pa ja poštivam rezultate desetogodišnjeg rada, kako prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana, tako i desetogodišnje rezultate sadašnjeg, aktualnog predsjednika gospodina Stjepana Mesića.

Novinarka (Martina Kiseljak):Predsjednik koji sebe voli zvati „građanin predsjednik“ izjasnit će se o svojoj potpori uoči drugoga kruga. I bez gledanja ovoga priloga sasvim sigurno zna komu je neće dati.