u
Prosvjedi potpore Borisu Mikšiću
 
 

Potpisivanje ugovora s Mikšićem 30. prosinca

TVRTKA U VLASNIŠTVU PREDSJEDNIČKOG KANDIDATA PRVA OTVARA VRATA U POSLOVNOJ ZONI

BELI MANASTIR - Predstavnici američke tvrtke Cortec Corporation iz St. Paulija u Minnesoti, u vlasništvu predsjedničkog kandidata Borisa Mikšića, potpisat će 30. prosinca ove godine s predstavnicima belomanastirske gradske uprave ugovor o gradnji tvornice biorazgradive plastike, tvrdi Josip Kompanović, belomanastirski gradski tajnik, te na taj način i službeno postati prva tvrtka koja će investirati u belomanastirsku Poslovnu zonu. "Predstavnici tvrtke u nekoliko navrata boravili su u Belom Manastiru i osobno izabrali lokaciju", nastavlja Kompanović, dodajući kako Boris Mikšić osobno "forsira" što raniji početak gradnje tvornice. Razlog je, kaže, sve veća potražnja za proizvodima od spomenutog materijala i moguće otvaranje sličnih tvornica diljem Europe.
"Što brže otvaranje tvornice cilj je i nama u gradskoj upravi, jer će tako početi rješavanje pitanja kronične belomanastirske nezaposlenosti", kaže Kompanović. Naime, u pismu namjere koje je Mikšićev Cortec poslao zajedno s osječkom tvrtkom AC Buljubašić (u vlasništvu Stjepana Buljubašića) stoji kako u prvoj fazi planiraju otvaranje 50-ak radnih mjesta, a s razvojem tržišta vrata tvornice bila bi otvorena i većem broju ljudi. Osim toga, tvrde kako bi 90 posto proizvoda iz belomanastirskog pogona bilo namijenjeno tržištu Europske unije, te kako će koristiti tehnologiju koja se za sada u Europi ne primjenjuje (za koju Mikšić posjeduje licencirani patent). Jedan od najzanimljivijih proizvoda, u svakom slučaju, bit će PVC folija (planirana godišnja proizvodnja 5.000 tona), ali i ekofilm biorazgradive plastične folije, od kojih se uglavnom pravi ambalaža. Važno je istaknuti kako proizvodi od biorazgradive (eko)plastike zauzimaju sve više mjesta u SAD-u, a potražnja za njima sve je veća i u Europi. Investitori, u kasnijim fazama, planiraju otvaranje tehnološko-razvojnog centra. Kako nadalje tvrde u belomanastirskoj gradskoj upravi, oprema i strojevi bit će dovezeni iz Italije, a cjelokupna investicija procijenjena je na približno pet milijuna eura. Ako izraze želju, gradnja pogona (koja traje približno šest mjeseci) može početi odmah nakon potpisivanja ugovora, jer na mjestu planiranom za gradnju (na samom rubu Poslovne zone - uz prometnicu) postoji sva potrebna komunalna infrastruktura. Preciziranjem datuma potpisivanja ugovora pale su u vodu sve zlonamjerne priče i pokazala se ozbiljnost Mikšićevih nastupa, bez obzira na predsjedničku kampanju.

(Autor: I.GETTO)
prenesno: Glas Slavonije
22.12.2004.

objavljeno: 23/12/2004 18:37:13   


 


 
 


Linkovi


YouTube - Kako ubiti Borisa Mikšića
Kako ubiti Borisa Mikšića 1/4
Kako ubiti Borisa Mikšića 2/4
Kako ubiti Borisa Mikšića 3/4
Kako ubiti Borisa Mikšića 4/4


YouTube
Osnivanje Eko klastera Osnivanje Eko klastera
Jajanov dnevnik, svibanj 2011

Moris Bikšić
Moris (Boris Mikšić)Pljačka stoljeća, dokumentarni film


DOME SLATKI DOME
Grb obitelji Mikšić koja potječe iz okolice Lukavca u Turopolju (cca 1237. godine)


Video galerija
Plumber
Plumber, 10.05.2019
EcoCortec-Regionalni dnevnik
EcoCortec-Regionalni dnevnik, 16.10.2018
Otvorena tvornica antikorozivnih folija u Belom Manastiru
Otvorena tvornica antikorozivnih folija u Belom Manastiru, 15.10.2018


Ugovor s Hrvatskom
Ugovor s Hrvatskom - Boris Mikšić


Američki san dečka s Trešnjevke


Ove izbore ipak je obilježio Boris Mikšić. Dečko s Trešnjevke koji je vlastitim novcem financirao kampanju, gospodarstveniku bez podrške političkih stranaka, drugi krug pobjegao je u posljednji trenutak. Iza sebe je ostavio iskusnu političarku Đurđu Adlešić, HSP-ovu uzdanicu Slavena Leticu, Tuđmanova maga Ivića Pašalića. Građani su nagradili to što je kampanju financirao vlastitim novcem. Njegov uspjeh jasna je i jaka poruka hrvatskih građana političarima - da im sve manje vjeruju. Klasična politička pljuska.
Večernji list, 04. siječnja 2005.Hrvatski san dečka s Trešnjevke
Boris Miksic knjiga pjesama

Izborni program
Program


Poslušajte novu pjesmu Vladimira Miklera, "Hrvatski san" posvećenu Borisu
"Hrvatski san"


Borisova promidžbena poruka:
Windows Media Video (WMV)


Spot snimili Splićani u čast Borisu prilikom njegova posjeta Splitu 19. -21. rujna 2004. godine
"Za Borisa!"


Plaćeno vlastitim sredstvima Borisa Mikšića