u
Prosvjedi potpore Borisu Mikšiću
 
 

PROJEKT: Tvornica biorazgradivih folija u Belom Manastiru

Korporacija gosp. Borisa Mikšića, dipl.ing., „CORTEC co.“ vlasnik je licence (vlastitih patenata) zaproizvodnju bio-razgradivih plastičnih materijala, a tvornica u samom srcu Baranje, gradu Belom Manastiru, biti će jedna od prvih u Europi koja će koristiti tehnologiju proizvodnje biorazgradivih plastičnih folija po licenci matične tvrtke.

EcoCortec d.o.o logo

Prekretnica za okoliš – biorazgradivi filmovi su postali stvarnost!

Cortecova tehnologija biorazgradivih plastičnih materijala dizajnirana je u skladu sa strogim propisima zaštite okoliša. Tvrtka Cortec je priznati svjetski inovator u proizvodnji dvaju patentiranih, novih tehnoloških linija proizvoda: EcoWorks i EcoFilm. Obje linije nude u potpunosti biorazgradivu alternativu vrećicama i materijalima na bazi polietilena, istovremeno nudeći karakteristike proizvoda nadmoćne standardnim polietilenskim proizvodima.

Ovi filmovi, folije i vrećice su proizvedeni u patentiranoj kombinaciji visokokvalitetnih smola i produkata na bazi poljoprivrednih proizvoda (kukuruz) te osiguravaju multimetalnu zaštitu i nisu toksični. EcoWorks i EcoFilm folije mogu se kombinirati s VpCI tehnologijom (EcoCorr filmovi), antielektro-statičkom protekcijom
– tvoreći na taj način trenutno najobuhvatniju ponudu biorazgradive ambalaže. EcoFilm i EcoWorks biorazgradive folije su raspoložive u svim oblicima i količinama u kojima je raspoloživa i konvencionalna polietilenska produkcija.

Predviđena godišnja proizvodnja polietilenskih folija s VpCI inhibitorima protiv korozije te biorazgradivih plastičnih folija koje bi se (preko 90%) izvozile u europske i azijske zemlje iznosi cca 5.000 tona finalnih proizvoda.

Proizvodni pogon će u početnoj fazi proizvodnje zapošljavati oko 50 (kasnije i do stotinu) radnika (inženjera, tehničara, laboranata i transportnih radnika). U potpunosti će biti opremljen automatiziranom, novom opremom s visokim stupnjem ekološke zaštite te
boljim energetskim iskorištenjem. Predviđeno je i opremanje i rad laboratorija čija će osnovna svrha biti kontrola kvalitete ulaznih sirovina te finalnih proizvoda. Posebno će se organizirati i poticati edukacija zaposlenih za primjenu, ali i razvoj novih tehnologija te razvoj inovacija. Gosp. Boris Mikšić, vlasnik tvrtke Ecocortec d.o.o, pokrenuo je izradu projektne dokumentacije , dok se probna proizvodnja očekuje tijekom 2006. godine. Investicija ima učinak na čitavu regiju Slavonije i Baranje s obzirom na korištenje poljoprivrednih proizvoda tijekom proizvodnih procesa te njihov izravan otkup od lokalnih poljoprivrednih proizvođača. Također se pozitivan učinak investicije očekuje u drugim sektorima regije poput građevinske operative, tehničko-tehnoloških ustanova te transportnih tvrtki.

Navedeni planirani razvoj predstavlja dodatan, konkretan iskorak prema cilju oporavka područja od posebnog državnog interesa, Istočne Slavonije i Baranje. Tvornica biorazgradivih folija u B.Manastiru predstavlja konkretnu izgradnju i ulaganje u Hrvatsku kao zemlju izvoznicu gotovih proizvoda, koja uz primjenu novih tehnologija ostaje i postaje ekološka oaza Europe.

objavljeno: 08/03/2005 17:05:11    Priloženi dokumenti uz tekst >>


 


 
 


Linkovi


YouTube - Kako ubiti Borisa Mikšića
Kako ubiti Borisa Mikšića 1/4
Kako ubiti Borisa Mikšića 2/4
Kako ubiti Borisa Mikšića 3/4
Kako ubiti Borisa Mikšića 4/4


YouTube
Osnivanje Eko klastera Osnivanje Eko klastera
Jajanov dnevnik, svibanj 2011

Moris Bikšić
Moris (Boris Mikšić)Pljačka stoljeća, dokumentarni film


DOME SLATKI DOME
Grb obitelji Mikšić koja potječe iz okolice Lukavca u Turopolju (cca 1237. godine)


Video galerija
Plumber
Plumber, 10.05.2019
EcoCortec-Regionalni dnevnik
EcoCortec-Regionalni dnevnik, 16.10.2018
Otvorena tvornica antikorozivnih folija u Belom Manastiru
Otvorena tvornica antikorozivnih folija u Belom Manastiru, 15.10.2018


Ugovor s Hrvatskom
Ugovor s Hrvatskom - Boris Mikšić


Američki san dečka s Trešnjevke


Ove izbore ipak je obilježio Boris Mikšić. Dečko s Trešnjevke koji je vlastitim novcem financirao kampanju, gospodarstveniku bez podrške političkih stranaka, drugi krug pobjegao je u posljednji trenutak. Iza sebe je ostavio iskusnu političarku Đurđu Adlešić, HSP-ovu uzdanicu Slavena Leticu, Tuđmanova maga Ivića Pašalića. Građani su nagradili to što je kampanju financirao vlastitim novcem. Njegov uspjeh jasna je i jaka poruka hrvatskih građana političarima - da im sve manje vjeruju. Klasična politička pljuska.
Večernji list, 04. siječnja 2005.Hrvatski san dečka s Trešnjevke
Boris Miksic knjiga pjesama

Izborni program
Program


Poslušajte novu pjesmu Vladimira Miklera, "Hrvatski san" posvećenu Borisu
"Hrvatski san"


Borisova promidžbena poruka:
Windows Media Video (WMV)


Spot snimili Splićani u čast Borisu prilikom njegova posjeta Splitu 19. -21. rujna 2004. godine
"Za Borisa!"


Plaćeno vlastitim sredstvima Borisa Mikšića