u
Prosvjedi potpore Borisu Mikšiću
 
 

Cortec-ov patentirani proces na putu za Beli Manastir

OBAVIJEST ZA MEDIJE

Cortec-ov patentirani proces na putu za Beli Manastir

Predviđeni plan predsjednika  tvrtke, Cortec Corporation iz SAD-a, Borisa Mikšića,  kao idejnog začetnika pokretanja jedinstvenog i Cropakom nagrađenog procesa za cjeloviti projekt gospodarenja ambalažom i ambalažnim otpadom, sve je bliže  ostvarenju. Radi se o proizvodnji biorazgradivih filmova i folija koja uskoro kreće u Hrvatskoj.

Naime , ovih dana u Italiji je boravilo predstavništvo tvrtke Cortec Corporation, Ivana Radić Boršić, Predrag Mrvić – voditelji projekta u Hrvatskoj,naravno pod vodstvom gospodina Mikšića, kojom su  prilikom preuzeli najmoderniju i najnoviju svjetsku tahnologiju prizvodnje filmova i folija, kao rezultat zajedničkog rada Cortec Corporation i talijanske tvrtke Zocchi.

Inovator i svjetski priznati stručnjak, gospodin Mikšić,iskazao je veliko zadovoljstvo ovim projektom, koje će biti upotpunjen skorim pokretanjem same proizvodnje u Belom Manastiru, gdje je sve pripremljeno za početak rada.

Ovaj proces uključuje proizvodnju prve biorazgradive bezkontaktne pametne kartice-poznate pod nazivom Eco Card, jedinstvenog  proizvoda na svijetu. Vrlo važan segment čini biorazgradiva ambalaža široke primjene, kao što su već nagrađeni proizvodi pod nazivom Eco Works – vrećice za domaćinstvo, kojem je na ovogodišnjem  Cropaku također dodijeljena prva nagrada, tu su još biorazgradive višenamjenske folije za zaštitu od korozije, te jedinstvena ambalaža namijenjena elektronskoj industriji  i sl.

Vrijednost ove najsuvremenije opreme koja je dizajnirana prema zamisli tima Cortec-ovih inžinjera iznosi nešto više od 5 milijuna eura.

Cortec-ov proces   je jedan od najsuvremenijih u ovom dijelu Europe sa visokim stupnjem ekonomske učinkovitosti, kojim će Hrvatska stati uz bok znatno razvijenijima.

No, ovo je tek početak, jer već su u planu nove proizvodne linije.

objavljeno: 24/11/2006 14:31:46   


 


 
 


Linkovi


YouTube - Kako ubiti Borisa Mikšića
Kako ubiti Borisa Mikšića 1/4
Kako ubiti Borisa Mikšića 2/4
Kako ubiti Borisa Mikšića 3/4
Kako ubiti Borisa Mikšića 4/4


YouTube
Osnivanje Eko klastera Osnivanje Eko klastera
Jajanov dnevnik, svibanj 2011

Moris Bikšić
Moris (Boris Mikšić)Pljačka stoljeća, dokumentarni film


DOME SLATKI DOME
Grb obitelji Mikšić koja potječe iz okolice Lukavca u Turopolju (cca 1237. godine)


Video galerija
Plumber
Plumber, 10.05.2019
EcoCortec-Regionalni dnevnik
EcoCortec-Regionalni dnevnik, 16.10.2018
Otvorena tvornica antikorozivnih folija u Belom Manastiru
Otvorena tvornica antikorozivnih folija u Belom Manastiru, 15.10.2018


Ugovor s Hrvatskom
Ugovor s Hrvatskom - Boris Mikšić


Američki san dečka s Trešnjevke


Ove izbore ipak je obilježio Boris Mikšić. Dečko s Trešnjevke koji je vlastitim novcem financirao kampanju, gospodarstveniku bez podrške političkih stranaka, drugi krug pobjegao je u posljednji trenutak. Iza sebe je ostavio iskusnu političarku Đurđu Adlešić, HSP-ovu uzdanicu Slavena Leticu, Tuđmanova maga Ivića Pašalića. Građani su nagradili to što je kampanju financirao vlastitim novcem. Njegov uspjeh jasna je i jaka poruka hrvatskih građana političarima - da im sve manje vjeruju. Klasična politička pljuska.
Večernji list, 04. siječnja 2005.Hrvatski san dečka s Trešnjevke
Boris Miksic knjiga pjesama

Izborni program
Program


Poslušajte novu pjesmu Vladimira Miklera, "Hrvatski san" posvećenu Borisu
"Hrvatski san"


Borisova promidžbena poruka:
Windows Media Video (WMV)


Spot snimili Splićani u čast Borisu prilikom njegova posjeta Splitu 19. -21. rujna 2004. godine
"Za Borisa!"


Plaćeno vlastitim sredstvima Borisa Mikšića