u
Prosvjedi potpore Borisu Mikšiću
 
 

Mikši?: Ne?u se predati, ja sam de?ko s Trešnjevke

Preneseno sa: www.index.hr

Miksic_Kovac

"DAT ĆU 100, a ne 60 tisuća kuna dječici u Nazorovoj, ali nije stvar novca nego principa", komentirao je Boris Mikšić presudu zagrebačkog općinskog suda po kojoj Stipi Mesiću mora platiti 60 tisuća kuna, koje je pak predsjednik obećao transferirati Domu za djecu.

"Smiješna mi je odluka po kojoj sam kriv za povredu ugleda i časti predsjednika Mesića. To je još jedan klasičan primjer da ne funkcionira pravna država. Zamislite da su svi na čiji se račun predsjednik Mesić šali odlučili tužiti ga, baš me zanima kolike bi onda bile odštete.", ogorčen je Mikšić.

"Zato što nisam dio establishmenta i jer sam na prošlim predsjedničkim izborima pokazao koliko sam jak, Mesić se svim silama okomio na mene, malog čovjeka", njegovo je viđenje razloga zbog kojih ga je tužio Mesić.

"Ono što sam izrekao o Mesićevoj francuskoj vili je bila šala i ja sam mu se na prošlom suđenju, u Samoboru, pokušao ispričati, ali je on tu moju ispriku odbio. Žaliti ću se na odluku suda, ali je to sve skupa takva farsa, jer svi znamo da je to unaprijed donesena odluka", prognozira Mikšić.

"Nikad se u povijesti Europe nije dogodilo da jedan nezavisni kandidat dobije takvu potporu naroda, kao što je bio slučaj sa mnom i ova presuda je samo još jedan dokaz da sam bio trn u oku mnogima. Zbog uspjeha koji nitko nije očekivao sada me napadaju s lijeva i s desna", uvjeren je poduzetnik koji je svoj uspjeh iz američkog poslovnog svijeta pokušao precrtati u hrvatski politički polusvijet.

Osvrnuo se Mikšić i na potez njegovih donedavno najbližih suradnika, koji su preko njegove liste ušli u zagrebačku skupštinu i zatim "promijenili dres", ili barem svukli onaj Mikšićev: "Ni u najgorim noćnim morama nisam mogao očekivati da će se na ovakav način svi okrenuti protiv mene."

"Još na otvaranju mog stožera Ljubičić iz SDP-a mi je rekao da je Žarko Delač sljedeći predsjednik zagrebačke skupštine, već tada sam znao da su njega kupili", govori Mikšić i upozorava da njegove odbjegle vijećnike veže dogovor i prijetnja sudskom tužbom: "Kada su pristupili mojoj listi, dogovorili smo se da svatko tko je napusti mora uplatiti iznos. Zato sam Delača i Stošića-Miošića tužio i tražim od njih po milijun kuna, koje ću uplatiti u dobrotvorne svrhe, u fondaciju Dora."

Iako se možda tako čini, Borisa nije uhvatila malodušnost, naprotiv: "Neću se predati! Ja sam dečko s Trešnjevke i dalje ću se boriti. Već se pripremam za kandidaturu na sljedećim izborima. Dugujem to hrvatskom narodu koji mi je iskazao onako veliku potporu na prošlim izborima."

Zvonko Alač

objavljeno: 03/01/2007 16:21:51   


 


 
 


Linkovi


YouTube - Kako ubiti Borisa Mikšića
Kako ubiti Borisa Mikšića 1/4
Kako ubiti Borisa Mikšića 2/4
Kako ubiti Borisa Mikšića 3/4
Kako ubiti Borisa Mikšića 4/4


YouTube
Osnivanje Eko klastera Osnivanje Eko klastera
Jajanov dnevnik, svibanj 2011

Moris Bikšić
Moris (Boris Mikšić)Pljačka stoljeća, dokumentarni film


DOME SLATKI DOME
Grb obitelji Mikšić koja potječe iz okolice Lukavca u Turopolju (cca 1237. godine)


Video galerija
Biking in France!
Biking in France!, 11.05.2020.
Don’t eat fucking bat!
Don’t eat fucking bat!, 27.04.2020.
Corona - dog
Corona - dog, 14.04.2020.


Ugovor s Hrvatskom
Ugovor s Hrvatskom - Boris Mikšić


Američki san dečka s Trešnjevke


Ove izbore ipak je obilježio Boris Mikšić. Dečko s Trešnjevke koji je vlastitim novcem financirao kampanju, gospodarstveniku bez podrške političkih stranaka, drugi krug pobjegao je u posljednji trenutak. Iza sebe je ostavio iskusnu političarku Đurđu Adlešić, HSP-ovu uzdanicu Slavena Leticu, Tuđmanova maga Ivića Pašalića. Građani su nagradili to što je kampanju financirao vlastitim novcem. Njegov uspjeh jasna je i jaka poruka hrvatskih građana političarima - da im sve manje vjeruju. Klasična politička pljuska.
Večernji list, 04. siječnja 2005.Hrvatski san dečka s Trešnjevke
Boris Miksic knjiga pjesama

Izborni program
Program


Poslušajte novu pjesmu Vladimira Miklera, "Hrvatski san" posvećenu Borisu
"Hrvatski san"


Borisova promidžbena poruka:
Windows Media Video (WMV)


Spot snimili Splićani u čast Borisu prilikom njegova posjeta Splitu 19. -21. rujna 2004. godine
"Za Borisa!"


Plaćeno vlastitim sredstvima Borisa Mikšića