u
Prosvjedi potpore Borisu Mikšiću
 
 

Zahtjev za objavom ispravka

Zagreb, 24. ožujka 2009

SLOBODNA DALMACIJA, Redakcija

N/p glavnog urednika
g. Zoran Krželj

Hrvatske mornarice 4
21 000 Split
-----------------------------------------------

 

Predmet: Zahtjev za objavom ispravka
--------------------------------------------------------

Poštovani,

Obraćamo Vam se kao punomoćnici gospodina Borisa Mikšića, predsjedničkog kandidata za izbore 2010 god.

Temeljem čl. 40 st 4 Zakona o medijima (NN 59/04) podnosi se ovaj zahtjev za objavom ispravka informacije objavljene u Slobodnoj dalmaciji od 22. kolovoza 2009, str. 3., u rubrici ‘’Komentar’’ novinara Davora Krile pod naslovom ''Apostoli solidarnosti''.

U naznačenom članku iznesena su stajališta novinara Davora Krile o osobi Borisa Mikšića kojima se, protivno čl 7 Zakona o medijima, ne poštuju dostojanstvo, ugled i čast g. Mikšića. Označenim  člankom povrijeđena su prava i interesi g. Mikšića. Ispravke netočnih informacija iznosi g. Boris Mikšić te Vas pozivamo da sukladno čl. 41 st 1 i 4 i čl. 42 st 2 Zakona o medijima objavite ispravak na slijedeći način:

Citat

Na otoku Hawaii sam na potrebnom odmoru sa suprugom Ines u apartmanu koji je u mom privatnom vlasništvu, stečenom mojim vlastitim radom. Vrijeme na otoku Hawaii ne koristim kako bih ‘’...se upoznao sa problemima domorodaca kojima su američki kapitalisti oduzeli zemlju...’’ već kako bih se odmorio i upoznao sa prirodnim, ekonomskim, društvenim i povijesnim obilježjima i značenjem otoka te promicao moju Hrvatsku i značajne Hrvate među kojima je sigurno i posljednji havajski guverner Ivan Dominis. Odmor koristim i za i brigu o vlastitoj imovini koja zahtjeva redovito održavanje i čuvanje.

Slobodno vrijeme provodim isključivo sa suprugom Ines u sadržajima koji nas odmaraju, opuštaju i obogaćuju, a ne u ‘’štipanju domorotkinja’’.

Otoci Hawaii imaju, osim poznatog turističko-ekonomskog, i simolično značenje. Ne samo zato jer se ovdje rodio Barack Obama koji je u Amerikacima i u značajnom dijelu svijeta pobudio nadu za bolji život, već i za Hrvate, jer je posljednji havajski guverner Ivan Dominis na Havaje stigao i na njima djelovao u nadi za bolji život. Upravo ova simbolika obilježava sadašnji politički trenutak Havaja na koji je u mom priopćenju ukazano, a koji se u ‘’komentaru’’ maliciozno interpretira.   

S poštovanjem,

Boris Mikšić

Kraj citata

Ukazuje se da sukladno čl. 42 st. 2. Zakona o medijima ispravak mora biti objavljen u prvom, a ako stigne prekasno u drugom izdanju Slobodne dalmacije po primitku ispravka na način i u obliku propisanom Zakonom o medijima.

Pozivamo Vas da u skladu sa čl. 41 st. 1 Zakona o medijima ovaj ispravak objavite bez promjena i dopuna na istom mjestu i na isti način  kao i neistinite informacije na koje se ispravak odnosi, te u skladu sa st. 2 istog člana u prvom izdanju Slobodne dalmacije nakon primitka ovog ispravka, te da nam odgovor na ovaj zahtjev dostavite faksom i poštom na gore navedeni broj i adresu ovog odvjetničkog društva.

Ovaj je zahtjev za objavom ispravka podnesen i nakladniku Slobodne dalmacije – Slobodnoj dalmaciji d.d. sukladno čl. 22 st 2 Zakona o medijima.

S poštovanjem,

Miroljub Maćešić

 

Prilozi: - Punomoć g. Borisa Mikšića u izvorniku

objavljeno: 24/08/2009 13:43:20    Priloženi dokumenti uz tekst >>


 


 
 


Linkovi


YouTube - Kako ubiti Borisa Mikšića
Kako ubiti Borisa Mikšića 1/4
Kako ubiti Borisa Mikšića 2/4
Kako ubiti Borisa Mikšića 3/4
Kako ubiti Borisa Mikšića 4/4


YouTube
Osnivanje Eko klastera Osnivanje Eko klastera
Jajanov dnevnik, svibanj 2011

Moris Bikšić
Moris (Boris Mikšić)Pljačka stoljeća, dokumentarni film


DOME SLATKI DOME
Grb obitelji Mikšić koja potječe iz okolice Lukavca u Turopolju (cca 1237. godine)


Video galerija
EcoCortec-Regionalni dnevnik
EcoCortec-Regionalni dnevnik, 16.10.2018
Otvorena tvornica antikorozivnih folija u Belom Manastiru
Otvorena tvornica antikorozivnih folija u Belom Manastiru, 15.10.2018
Losing your marbles
Losing your marbles, 17.09.2018


Ugovor s Hrvatskom
Ugovor s Hrvatskom - Boris Mikšić


Američki san dečka s Trešnjevke


Ove izbore ipak je obilježio Boris Mikšić. Dečko s Trešnjevke koji je vlastitim novcem financirao kampanju, gospodarstveniku bez podrške političkih stranaka, drugi krug pobjegao je u posljednji trenutak. Iza sebe je ostavio iskusnu političarku Đurđu Adlešić, HSP-ovu uzdanicu Slavena Leticu, Tuđmanova maga Ivića Pašalića. Građani su nagradili to što je kampanju financirao vlastitim novcem. Njegov uspjeh jasna je i jaka poruka hrvatskih građana političarima - da im sve manje vjeruju. Klasična politička pljuska.
Večernji list, 04. siječnja 2005.Hrvatski san dečka s Trešnjevke
Boris Miksic knjiga pjesama

Izborni program
Program


Poslušajte novu pjesmu Vladimira Miklera, "Hrvatski san" posvećenu Borisu
"Hrvatski san"


Borisova promidžbena poruka:
Windows Media Video (WMV)


Spot snimili Splićani u čast Borisu prilikom njegova posjeta Splitu 19. -21. rujna 2004. godine
"Za Borisa!"


Plaćeno vlastitim sredstvima Borisa Mikšića