u
Prosvjedi potpore Borisu Mikšiću
 
 

Moralni pobjednici

Moralni pobjednici turnira Boris i Hrvoje.

Na poziv trvtke Sport-Mark u subotu, 19. rujna sudjelovao sam na teniskom turniru sa svojim poslovnim partnerom, Hrvojem Horvatom, direktorom tvrtke Ecopositiva. Turnir se održavao u Poreču, a kako mi je namjera i bila taj vikend bodriti naše dečke na Davis Cup-u, odazvao sam se se pozivu.
Polufinale Davis Cupa ne događa se svaki dan, a hrvatska reprezentacija je zaslužila puno veći respekt i bolji tretman jer ovo što se dogodilo u Poreču je prvorazredna sramota. Radimir Čačić i HTS pobrinuli su se samo napuniti VIP lože i podijeliti besplatne karte uzvanicima koji su se u Poreč došli najesti i napiti na domjencima, pa tako punih usta nisu mogli niti bodriti hrvatsku reprezentaciju.
Kada sam pred početak drugog dana Davis Cup-a pitao Čačića kako podnosi loš rezultat prvog dana, odgovorio mi je da to nije ništa strašno. Očito je da se Čačić nije previše zabrinuo oko organizacijskog fijaska jer zna da će sva pitanja javnosti ostati neodgovorena, a odgovornima neće pasti ni jedna dlaka s glave. Ipak je prioritet Saveza zarada, a ne pobjeda.
Nakon razočarenja u petak slijedi još jedno u subotu. Po organizacijskim sposobnostima i etici tvrtka Sport-Mark u Čačićevom je rangu. Nakon 5 uzastopnih pobjeda slijedio je meč protiv Radomira Čačića i njegovog partnera koji smo Hrvoje i ja glatko dobili bez izgubljenog gema. Čekajući početak meča Čačić je pri ulasku na naš teren urinirao uz rub terena prije nego što smo se trebali rukovati. Uz ostvarenih 6 uzastopnih pobjeda koje smo moj teniski partner i ja ostvarili, završili smo na trećem mjestu što je po svim kriterijima nemoguće, ali u HTS je itekako moguće. Kad sam se išao požaliti organizatoru turnira i pokušati shvatiti na koji način je turnir ocjenjivan, dobio sam objašnjenje uz ironičan osmijeh da je došlo do slučajne pogreške, koja naravno neće biti ispravljena
“Slučajna pogreška” je sponzor turnira Željko Žužić, vlasnik tvrtke Solidum, koji je zatražio takav poredak od organizatora što mu je odmah i uslišano.
Mito i korupcija na djelu na svim nivoima. Došlo je vrijeme da tome stanemo na kraj.

objavljeno: 18/09/2009 12:43:52    Priloženi dokumenti uz tekst >>


 


 
 


Linkovi


YouTube - Kako ubiti Borisa Mikšića
Kako ubiti Borisa Mikšića 1/4
Kako ubiti Borisa Mikšića 2/4
Kako ubiti Borisa Mikšića 3/4
Kako ubiti Borisa Mikšića 4/4


YouTube
Osnivanje Eko klastera Osnivanje Eko klastera
Jajanov dnevnik, svibanj 2011

Moris Bikšić
Moris (Boris Mikšić)Pljačka stoljeća, dokumentarni film


DOME SLATKI DOME
Grb obitelji Mikšić koja potječe iz okolice Lukavca u Turopolju (cca 1237. godine)


Video galerija
EcoCortec-Regionalni dnevnik
EcoCortec-Regionalni dnevnik, 16.10.2018
Otvorena tvornica antikorozivnih folija u Belom Manastiru
Otvorena tvornica antikorozivnih folija u Belom Manastiru, 15.10.2018
Losing your marbles
Losing your marbles, 17.09.2018


Ugovor s Hrvatskom
Ugovor s Hrvatskom - Boris Mikšić


Američki san dečka s Trešnjevke


Ove izbore ipak je obilježio Boris Mikšić. Dečko s Trešnjevke koji je vlastitim novcem financirao kampanju, gospodarstveniku bez podrške političkih stranaka, drugi krug pobjegao je u posljednji trenutak. Iza sebe je ostavio iskusnu političarku Đurđu Adlešić, HSP-ovu uzdanicu Slavena Leticu, Tuđmanova maga Ivića Pašalića. Građani su nagradili to što je kampanju financirao vlastitim novcem. Njegov uspjeh jasna je i jaka poruka hrvatskih građana političarima - da im sve manje vjeruju. Klasična politička pljuska.
Večernji list, 04. siječnja 2005.Hrvatski san dečka s Trešnjevke
Boris Miksic knjiga pjesama

Izborni program
Program


Poslušajte novu pjesmu Vladimira Miklera, "Hrvatski san" posvećenu Borisu
"Hrvatski san"


Borisova promidžbena poruka:
Windows Media Video (WMV)


Spot snimili Splićani u čast Borisu prilikom njegova posjeta Splitu 19. -21. rujna 2004. godine
"Za Borisa!"


Plaćeno vlastitim sredstvima Borisa Mikšića