u
Prosvjedi potpore Borisu Mikšiću
 
 

Podrška sindikatima

Priopćenje za medije

Zagreb, 15. lipnja 2010.

Snažno podržavam sidikate u borbi za radnička prava te pozdravljam jedinstvo koje se rađa u svim sindikatima i hrvatskom narodu u želji da sutra bude bolje. Kao moralne vertikale hrvatskog društva sindikati jako dobro ujedninjuju ovu incijativu te rezultati koje već danas imaju daju mi nadu da će se referendum dogoditi nakon skupljenih
450 000 potpisa. Smatram tu akciju ohrabrujućom i jednim od neophodnih načina za pokretanje građana i njihovo aktivnije uključivanje u takve procese.

Nedopustivo je da vlada samovoljno mijenja Zakon o radu, to je sramotan politički sistem kojim se konstantno radi protiv građana, umjesto da državne strukture budu servis za njihovu dobrobit. Trebaju se stvarati bolja radna prava, a ne ukidati postojeća.

Samo industrijskom politikom, koju nemamo, možemo ostvariti snove hrvatskih građana da ovo bude zemlja prosperiteta i novih tehnologija. Treba se zalagati za politiku regionalnog razvoja koja ima plan što i gdje proizvoditi u Hrvatskoj jer samo proizvodnja, nove tehnologije, ekologija i izvoz mogu našu zemlju dovesti u krug najrazvijenijih zemalja u regiji i šire. Naši korumpirani političari dali su napraviti nekakav drugorazredni uradak koji bi zadovoljio samo  pristupanju EU, a radnike ostavio na milost i nemilost strancima koji će tko zna kako postupiti s nama. Ovakva politika nas stavlja u položaj gostiju u vlastitoj kući koji sve teže dolaze do osnovnih životnih namirnica.

Ovakvim  akcijama sindikata  vraćamo dostojanstvo hrvatskom radniku jer jedino radom i stvaranjem novih vrijednosti možemo otplatiti sve kredite i dugove koje su naši kvalitetno potkupljeni političari bezglavo uzimali kako bi stvorili privid rasta, razvoja i  blagostanja u državi.

Ovim putem poručujem sindikatima da traže od Vlade politički plan tehnološkog razvitka Hrvatske jer uspjeti i ostvariti hrvatski san u Hrvatskoj možemo samo ako smo na vanjskom tržištu  konkurenti sa proizvodima koje sami proizvedemo. Sve izrečeno temeljim na svom dugogodišnjem radnom vijeku i vlastitom iskustvu plasiranja novih tehnologija, pokretanja ekološki osviještenih tvornica te mogu zaključiti da je to jedini put napretka i prosperiteta.Znanje i inovativnost koje hrvatski radnik ima treba zaštiti i pretvoriti u izvozni rudnik uspjeha.
Na predsjedničkim izborima 2005 dobio sam 400 000 glasova što je bio svojevrstan referendum nepovjerenja vladajućim moćnicima i jasna poruka da je hrvatski narod željan dubokih promjena.

Boris Mikšić
Predsjednički kandidat 2005 i 2009

objavljeno: 16/06/2010 15:02:49   


 


 
 


Linkovi


YouTube - Kako ubiti Borisa Mikšića
Kako ubiti Borisa Mikšića 1/4
Kako ubiti Borisa Mikšića 2/4
Kako ubiti Borisa Mikšića 3/4
Kako ubiti Borisa Mikšića 4/4


YouTube
Osnivanje Eko klastera Osnivanje Eko klastera
Jajanov dnevnik, svibanj 2011

Moris Bikšić
Moris (Boris Mikšić)Pljačka stoljeća, dokumentarni film


DOME SLATKI DOME
Grb obitelji Mikšić koja potječe iz okolice Lukavca u Turopolju (cca 1237. godine)


Video galerija
EcoCortec-Regionalni dnevnik
EcoCortec-Regionalni dnevnik, 16.10.2018
Otvorena tvornica antikorozivnih folija u Belom Manastiru
Otvorena tvornica antikorozivnih folija u Belom Manastiru, 15.10.2018
Losing your marbles
Losing your marbles, 17.09.2018


Ugovor s Hrvatskom
Ugovor s Hrvatskom - Boris Mikšić


Američki san dečka s Trešnjevke


Ove izbore ipak je obilježio Boris Mikšić. Dečko s Trešnjevke koji je vlastitim novcem financirao kampanju, gospodarstveniku bez podrške političkih stranaka, drugi krug pobjegao je u posljednji trenutak. Iza sebe je ostavio iskusnu političarku Đurđu Adlešić, HSP-ovu uzdanicu Slavena Leticu, Tuđmanova maga Ivića Pašalića. Građani su nagradili to što je kampanju financirao vlastitim novcem. Njegov uspjeh jasna je i jaka poruka hrvatskih građana političarima - da im sve manje vjeruju. Klasična politička pljuska.
Večernji list, 04. siječnja 2005.Hrvatski san dečka s Trešnjevke
Boris Miksic knjiga pjesama

Izborni program
Program


Poslušajte novu pjesmu Vladimira Miklera, "Hrvatski san" posvećenu Borisu
"Hrvatski san"


Borisova promidžbena poruka:
Windows Media Video (WMV)


Spot snimili Splićani u čast Borisu prilikom njegova posjeta Splitu 19. -21. rujna 2004. godine
"Za Borisa!"


Plaćeno vlastitim sredstvima Borisa Mikšića