u
Prosvjedi potpore Borisu Mikšiću
 
 

Tema: Osvrt na članak u Komentarima autora Dubravka Graktalića od 26. listopada, 2004

Poštovana redakcijo Vjesnika:

Trebalo bi zahvaliti g. Graktaliću koji je svojim, odozgo naručenim graktanjima ili pak samoinicijativno se dodvoravajući zacementiranom režimu u Hrvatskoj pokušao diskreditirati svjetski dokazanog magnata, domoljuba i filantropa, Borisa Mikšića. I da li “seljačka mlada” čijom komparacijom novinar Graktalić vrijeđa ne samo Borisa Mikšića nego i čitav ženski rod zaslužuje toliko pozornosti?

Hrvatski narod kaže: Samo za dobrim konjem prašina se diže. Nisu li negativnosti kojima novinar pridjeva Borisa Mikšića prepoznatljive kao propaganda protiv svega sto je razborito, dobro, uljuđeno, snažno, jako, perspektivno, solidno? I treba li, prema novinaru Graktaliću “hrvatsko stado” i dalje držati u mraku neistina, izopačenih i netočnih informacija te tako Hrvatima u domovini i drugdje i dalje mazati oči dok oni u domovini krvare od posljedica nezaposlenosti, gladi, nedostatka zdravstvene zaštite, sveopće bijede i bescilja?

Istine radi treba podcrtati da je Mikšićev izvanredno iskren i pošten pristup karakteristika političkog i gospodarstvenog lidera koji je nakon nevjerojatnog uspjeha na svjetskoj gospodarskoj razini odlučio Hrvatskoj podariti svoje intelektualne, političke, pobjedničke talente i vrline. Boris Mikšić je umjesto ladanja na jahti koju je sam zaradio ili relaksacije u luksuznim odajama koje je znojem, radom, suzama, krvlju, razborom, nadljudskom upornosti stekao, odlučio služiti svom narodu. Taj hrvatski sin koji posjeduje ogromnu energiju i gotovo gonilačku potrebu za teškim radom i željom pomoći svojoj ranjenoj, rasprodanoj, osiromašenoj, korupcijom obesčasćenoj domovini unaprjeđenjem malog i srednjeg poduzetništva, omogućavanjem svakom Hrvatu da dostojno živi od plodova svoga rada, odrekao se lagodnog, luksuznog života kojeg si je sam priskrbio a za spašavanje Hrvatske. Misija Borisa Mikšića oformljena je njegovom rezolutnom determinacijom unaprijediti život svojih sugrađana Hrvata, Hrvatica, hrvatskih penzionera i hrvatske mladosti.

Boris Mikšić je svojim dosadašnjim životom, radom i rezultatima pokazao da on “zna kako” stvorivši svjetskog giganta discipliniranim, poštenim, stručnim, inovativnim sposobnostima i radom. Svi napori javnih glasila i tiska u Hrvatskoj da se Borisa Mikšića marginalizira, apstrahira i kao lidera neutralizira jedan je u nizu dokaza zabetoniranih, mračnih sila koje već dugo lešinare po hrvatskom horizontu i tlu kočeći svaku mogućnost promjene na bolje ranjene nam domovine.

I na kraju, zašto zahvaljujem novinaru Graktaliću? Zahvaljujem mu stoga sto premda derogativno, on ipak upućuje svojim stilom, jezikom, metaforičnim izražavanjem i vrijeđanjima na ozbiljnost situacije u nas Hrvata a osim toga i autor je koji najviše puta u svom tekstu spominje ime Borisa Mikšića. Zahvaljujem mu sto nas Hrvate opet dijeli na ove i one jer sada vise nema inih. Doista se pretvorismo u moćni narod! Nije li novinar Graktalić najbolje odrazio stanje našeg društva i nas samih?

A Borisu Mikšiću, neovisnom kandidatu za predsjednika Republike Hrvatske priređena je zaista fantastična dobrodošlica. Nema sto, mi imamo pravu demokraciju u Hrvatskoj!

Uz poštovanje,

Stella Hlad
Potpredsjednica Vijeća
za iseljeništvo
Toronto, Kanada

objavljeno: 28/10/2004 01:01:47   


 


 
 


Linkovi


YouTube - Kako ubiti Borisa Mikšića
Kako ubiti Borisa Mikšića 1/4
Kako ubiti Borisa Mikšića 2/4
Kako ubiti Borisa Mikšića 3/4
Kako ubiti Borisa Mikšića 4/4


YouTube
Osnivanje Eko klastera Osnivanje Eko klastera
Jajanov dnevnik, svibanj 2011

Moris Bikšić
Moris (Boris Mikšić)Pljačka stoljeća, dokumentarni film


DOME SLATKI DOME
Grb obitelji Mikšić koja potječe iz okolice Lukavca u Turopolju (cca 1237. godine)


Video galerija
Plumber
Plumber, 10.05.2019
EcoCortec-Regionalni dnevnik
EcoCortec-Regionalni dnevnik, 16.10.2018
Otvorena tvornica antikorozivnih folija u Belom Manastiru
Otvorena tvornica antikorozivnih folija u Belom Manastiru, 15.10.2018


Ugovor s Hrvatskom
Ugovor s Hrvatskom - Boris Mikšić


Američki san dečka s Trešnjevke


Ove izbore ipak je obilježio Boris Mikšić. Dečko s Trešnjevke koji je vlastitim novcem financirao kampanju, gospodarstveniku bez podrške političkih stranaka, drugi krug pobjegao je u posljednji trenutak. Iza sebe je ostavio iskusnu političarku Đurđu Adlešić, HSP-ovu uzdanicu Slavena Leticu, Tuđmanova maga Ivića Pašalića. Građani su nagradili to što je kampanju financirao vlastitim novcem. Njegov uspjeh jasna je i jaka poruka hrvatskih građana političarima - da im sve manje vjeruju. Klasična politička pljuska.
Večernji list, 04. siječnja 2005.Hrvatski san dečka s Trešnjevke
Boris Miksic knjiga pjesama

Izborni program
Program


Poslušajte novu pjesmu Vladimira Miklera, "Hrvatski san" posvećenu Borisu
"Hrvatski san"


Borisova promidžbena poruka:
Windows Media Video (WMV)


Spot snimili Splićani u čast Borisu prilikom njegova posjeta Splitu 19. -21. rujna 2004. godine
"Za Borisa!"


Plaćeno vlastitim sredstvima Borisa Mikšića