u
Prosvjedi potpore Borisu Mikšiću
 
 

Predsjednički kandidat u posjeti Hrvatima New Yorka i New Jerseya

Mikšićeva predsjednička kandidatura - nova šansa za hrvatsko iseljeništvo

Na radost mnogih hrvatskih iseljenika diljem Sjeverne Amerike, Boris Mikšić je ipak, nakon vijesti o povlačenju, ostao pri odluci da nastavi s nedavno započetom kampanjom za predsjednika Republike Hrvatske. Svoje zadovoljstvo tom odlukom izrazili su i Hrvati sa šireg područja New Yorka s kojima se uspješni hrvatski gospodarstvenik i počasni konzul RH u Minnesoti, zajedno sa suprugom Annom , družio tijekom cijelog vikenda početkom listopada. Pojašnjavajući zašto je razmišljao o povlačenju, Mikšić je kazao kako je očigledno da u Hrvatskoj postoji medijska blokada, što je potvrđeno potpunim medijskim ignoriranjem njegovog predstavljanja u zagrebačkom hotelu Opera. Iako se na tom skupu okupilo puno značajnih imena hrvatskog društvenog i političkog života, i odazvalo više od pet stotina gostiju, o tome je izvjestio tek jedan hrvatski dveni list. «Nakon toga mi je bilo potpuno jasno da u Hrvatskoj nemaju svi isti, ravnopravan tretman i da će u takvim uvjetima biti teško doprijeti do hrvatskih građana.» No, dodaje Mikšić, pozivi i reakcije koje su uslijedile nakon njegove odluke o povlačenju dali su mu motiv i inspiraciju da nastavi s kampanjom.

«Hrvatskoj je pod hitno potrebna promjena! Moj moto Predsjednik - gospodarstvenik nije samo floskula; svojim iskustvom s vlastitom tvrtkom Cortec s kojom sam tijekom dugogodišnjeg rada postigao svjetski uspjeh, dokazao sam da znam kako stvoriti uspješnu kompaniju, a istu ću politiku voditi i s Hrvatskom kad jednog dana postanem predsjednik», kazao je Mikšić družeći se s Hrvatima s područja New Yorka i New Jersyja. On je naglasio da je trenutno najvažnija stvar obnoviti uništeno i zapušteno hrvatsko gospodarstvo, s kojim se još uvijek nitko od hrvatskih političara nije ozbiljno pozabavio. «U Hrvatskoj je napravljena nepopravljiva šteta rasprodajom banaka i drugih nacionalnih vrijednosti koje nikako nisu smjele završiti u rukama stranaca. Nisam mišljenja da će Europa sada riješiti sve naše nagomilane probleme kako se to trenutačno u Hrvatskoj predočava...Smatram da Hrvatska danas pregovara s previše slabe pozicije o ulasku u EU, što će natjerati, ionako slabu zemlju da pristaje na niz ustupaka i da nas drže u šaci. Kao predsjednik RH potrudio bih se najprije da Hrvatska gospodarski ojača, pa da onda sjednemo pregovarati kao ravnopravni partneri, koji neće morati pristajati na sve ucjenjivačke uvjete koje Europa trenutačno stavlja pred nas» istaknuo je Mikšić.

Tijekom svog boravka među hrvatskim iseljenicima, Boris Mikšić i njegova supruga Anna sudjelovali su, zajedno s učenicima hrvatske škole u Astoriji tradicionalnoj "Columbus day" paradi. A nakon toga susreli su se s mladim članovima Folklornog društva Hrvatska ruža, koje ove godine slavi desetu godišnjicu postojanja. Tom prilikom, uz druženje u popularnom baru Valentino u Astoriji, Mikšić je članovima Hrvatske ruže darovao $500 za nastavak njihovog uspješnog djelovanja. Druženje s iseljenicima i predstavljanje predsjedničkog programa nastavljeno je posjetom Hrvatima New Jerseya koji se okupljaju u klubu Klapa Sušak. Članovi kluba, inače pripadnici veoma brojne i aktivne zajednice doseljenika s otoka Suška, s oduševljenjem su primili Mikšića u svojoj sredini i poslušali ideje i vizije iseljeničkog kandidata za predsjednika RH. Boris Mikšić prisustvovao je hrvatskoj misi u Astoriji, nakon čega se obratio vjernicima, a družio se i s Hrvatima u društvenim klubovima Istra i Rudar u Astoriji. Zadnjeg dana svog boravka, u nedjelju 10. listopada posjetio je Hrvatski centar i Crkvu Sv. Ćirila i Metoda na Manhattanu gdje je prisustvovao humanitarnom banketu ua izgradnju Crkve hrvatskih mučenika u Udbini. Tom se prilikom, također obratio nazočnima, a glavni naglasak predstavljanja njegovog predsjedničkog programa bio je na gospodarski osnaženoj Hrvatskoj koja će omogućiti donošenje samostalnih i politički mudrih odluka, kao i na velikom potencijalu hrvatskog iseljeništva koje predstavlja još uvijek neiskorišten, hrvatski rudnik zlata, kazao je Mikšić. Njegove poruke naišle su na izuzetno pozitivne reakcije među hrvatskim iseljenicima, koji su izrazili svoju potporu i poželjeli Borisu Mikšiću puno sreće na izborima. Bio bi to, svakako, kazali su mnogi, veliki korak za približavanje izvandomovinske Hrvatske matičnoj grudi.

objavljeno: 29/10/2004 13:16:15   


 


 
 


Linkovi


YouTube - Kako ubiti Borisa Mikšića
Kako ubiti Borisa Mikšića 1/4
Kako ubiti Borisa Mikšića 2/4
Kako ubiti Borisa Mikšića 3/4
Kako ubiti Borisa Mikšića 4/4


YouTube
Osnivanje Eko klastera Osnivanje Eko klastera
Jajanov dnevnik, svibanj 2011

Moris Bikšić
Moris (Boris Mikšić)Pljačka stoljeća, dokumentarni film


DOME SLATKI DOME
Grb obitelji Mikšić koja potječe iz okolice Lukavca u Turopolju (cca 1237. godine)


Video galerija
Plumber
Plumber, 10.05.2019
EcoCortec-Regionalni dnevnik
EcoCortec-Regionalni dnevnik, 16.10.2018
Otvorena tvornica antikorozivnih folija u Belom Manastiru
Otvorena tvornica antikorozivnih folija u Belom Manastiru, 15.10.2018


Ugovor s Hrvatskom
Ugovor s Hrvatskom - Boris Mikšić


Američki san dečka s Trešnjevke


Ove izbore ipak je obilježio Boris Mikšić. Dečko s Trešnjevke koji je vlastitim novcem financirao kampanju, gospodarstveniku bez podrške političkih stranaka, drugi krug pobjegao je u posljednji trenutak. Iza sebe je ostavio iskusnu političarku Đurđu Adlešić, HSP-ovu uzdanicu Slavena Leticu, Tuđmanova maga Ivića Pašalića. Građani su nagradili to što je kampanju financirao vlastitim novcem. Njegov uspjeh jasna je i jaka poruka hrvatskih građana političarima - da im sve manje vjeruju. Klasična politička pljuska.
Večernji list, 04. siječnja 2005.Hrvatski san dečka s Trešnjevke
Boris Miksic knjiga pjesama

Izborni program
Program


Poslušajte novu pjesmu Vladimira Miklera, "Hrvatski san" posvećenu Borisu
"Hrvatski san"


Borisova promidžbena poruka:
Windows Media Video (WMV)


Spot snimili Splićani u čast Borisu prilikom njegova posjeta Splitu 19. -21. rujna 2004. godine
"Za Borisa!"


Plaćeno vlastitim sredstvima Borisa Mikšića