u
Prosvjedi potpore Borisu Mikšiću
 
 

 

[Olimpijske igre Atena 2004] | [Tenisač] | [Skijaš] | [Ribolovac]

Olimpijske igre Atena 2004

Čestitke olimpijcima!

Opsirnije...

 

 

 

Gdje sam sve igrao tenis (i pobijedio):

Hrvatska, Austrija, SAD, Kanada, Engleska, Jamaika, Meksiko, Venecuela, Brazil, Trinidad, Bahame, Argentina, Francuska, Spanjolska, Italija, Svicarska, Njemacka, Poljska, Slovenija, Ceska, Finska, Svedska, Rusija, Dubaj, Saudijska Arabija, Katar, Bahrein, Oman, Juzna Afrika, Japan, Kina, Australija, Indija, Tajvan, Malazija, Tajland, Nizozemska, Belgija,Madarska...

To je sve za sada, ali bit ce jos koja...

objavljeno: 09/10/2014 08:43:52     

 

Svi moji auti

Svi moji auti

objavljeno: 20/06/2018 09:43:52     

 

Boris tenisač

Moralni pobjednici

Moralni pobjednici turnira Boris i Hrvoje.

Na poziv trvtke Sport-Mark u subotu, 19. rujna sudjelovao sam na teniskom turniru sa svojim poslovnim partnerom, Hrvojem Horvatom, direktorom tvrtke Ecopositiva. Turnir se održavao u Poreču, a kako mi je namjera i bila taj vikend bodriti naše dečke na Davis Cup-u, odazvao sam se se pozivu.
Polufinale Davis Cupa ne događa se svaki dan, a hrvatska reprezentacija je zaslužila puno veći respekt i bolji tretman jer ovo što se dogodilo u Poreču je prvorazredna sramota. Radimir Čačić i HTS pobrinuli su se samo napuniti VIP lože i podijeliti besplatne karte uzvanicima koji su se u Poreč došli najesti i napiti na domjencima, pa tako punih usta nisu mogli niti bodriti hrvatsku reprezentaciju.
Kada sam pred početak drugog dana Davis Cup-a pitao Čačića kako podnosi loš rezultat prvog dana, odgovorio mi je da to nije ništa strašno. Očito je da se Čačić nije previše zabrinuo oko organizacijskog fijaska jer zna da će sva pitanja javnosti ostati neodgovorena, a odgovornima neće pasti ni jedna dlaka s glave. Ipak je prioritet Saveza zarada, a ne pobjeda.
Nakon razočarenja u petak slijedi još jedno u subotu. Po organizacijskim sposobnostima i etici tvrtka Sport-Mark u Čačićevom je rangu. Nakon 5 uzastopnih pobjeda slijedio je meč protiv Radomira Čačića i njegovog partnera koji smo Hrvoje i ja glatko dobili bez izgubljenog gema. Čekajući početak meča Čačić je pri ulasku na naš teren urinirao uz rub terena prije nego što smo se trebali rukovati. Uz ostvarenih 6 uzastopnih pobjeda koje smo moj teniski partner i ja ostvarili, završili smo na trećem mjestu što je po svim kriterijima nemoguće, ali u HTS je itekako moguće. Kad sam se išao požaliti organizatoru turnira i pokušati shvatiti na koji način je turnir ocjenjivan, dobio sam objašnjenje uz ironičan osmijeh da je došlo do slučajne pogreške, koja naravno neće biti ispravljena
“Slučajna pogreška” je sponzor turnira Željko Žužić, vlasnik tvrtke Solidum, koji je zatražio takav poredak od organizatora što mu je odmah i uslišano.
Mito i korupcija na djelu na svim nivoima. Došlo je vrijeme da tome stanemo na kraj.

objavljeno: 18/09/2009 12:43:52    Priloženi dokumenti uz tekst >>

Predsjednički kandidat Boris Mikšić dvostruki pobjednik teniskog turnira Bollettieri-Bud Collins/Hackers

Predsjednički kandidat Boris Mikšić vlasnik tvrtke Cortec Corporation u čijem sastavu je i EcoCortec, Beli Manastir, strastveni je teniski entuzijast i aktivan tenisač.

Boris i Ines - tenis

Boris i Ines - tenis

Boris Mikšić trenutno boravi u Colony Beach Resort-u na Floridi, koji je prepoznat kao broj 1 teniska destinacija u SAD-u i vrlo glasovita i na svjetskoj razini.Treba napomenuti da su tu svoju tenisku karijeru započeli vrhunski tenisači svjetskog renomea poput Samprasa, Agassia koji su još kao djeca trčkarali sa reketom u Colony Resortu, te Ive Majoli koja redovito posjećuje taj teniski raj na zemlji i mnogi drugi uspješni tenisači.
Aktivnosti Borisa Mikšića u tenisu izrazito su široke, od igranja preko sponzoriranja i pomaganja turnira i tenisača sve do osvajanja dva najznačajnija teniska veteranska turnira u Colony Beach Resortu.
Glasoviti Nick Bollettieri je osnovao svoju Akademiju u Beach Resortu gdje se odvija najznačajniji veteranski turnir koji nosi njegovo ime i ime najvećeg promotora tenisa u svijetu Bud-a Collins-a koji je uručio pobjednički pehar Borisu Mikšiću. Tako po drugi put predsjednički kandidat osvaja svjetski priznati turnir u kategoriji USTA 4.5 što je druga najviša razina ispod 5.0.

objavljeno: 04/09/2009 15:18:19  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Zaljubljenik u tenis

Boris je od ranog djetinjstva teniski zaljubljenik entuzijast. Prve teniske korake započeo je u TK "Trešnjevka" a u to doba u tom su klubu igrali i Pilić, Franulović i Minček. Značajnije rezultate postigao je igrajući za TK "Mladost", kao član prve juniorske momčadi igrao je u poluzavršnici omladinskog prvenstva Hrvatske.

Nakon fakultetskih obveza tenis nije više bio u prvom planu ali sve do današnjih dana tenis je prisutan u Borisovom životu. Igrajući na veteranskim turnirima diljem svijeta najveći je uspjeh postigao 1999, i 2000, godine pobjedama na turniru Colony Beach Resort u Sarasoti na Floridi. Pobjednički pehar primio je tada iz ruku Buda Collinsa, najvećeg teniskog promotora na svijetu. Trenutni Borisov ranking je 4.5 što je druga razina odmah iza 5.0.

Posljednjih nekoliko godina redoviti je gost i na veteranskom turniru Croatia tenis Cup, koji se tijekom rujna održava na Malom Lošinju. Prošle je godine igrao u finalu parova s partnerom iz USA Combsom i nakon partnerove ozljede bili su prisiljeni predati finalni meč.

Osim rekreacije tenis je vrlo važan i u poslovnom svijetu jer se osim prijateljskih često sklapaju i poslovna prijateljstva i poznanstva. Zbog toga je reket Borisov pratilac na svim putovanjima te je do danas igrao tenis u 41 državi. Osim igračke strane Boris je prisutan u tenisu i sponzoriranjem profesionalnog USTA Cortec Chellenger tenis turnira koji se održava u Minneapolisu, a nagradni je fond 50000$.

     


Boris skijaš

Boris je ljubitelj sporta i asketskog načina života. Slobodno vrijeme ne provodi u barovima ili za kartaškim stolom već na sportskim terenima. Ljubav prema skijanju usadili su mu roditelji u djetinjstvu kada je često zimske praznike provodio na snijegu Gorskog Kotara ili Austrije.

Danas najčešće skija u blizini svoje kuće u Coloradu na preko 4000m nadmorske visine a natjecateljski duh potiče ga na sudjelovanje u skijaškim utrkama. Stoga je i ovog proljeća sudjelovao na natjecanju i kroz stazu sa 28 vratiju prošao u najboljem vremenu. Neznatno je bio sporiji (0.2 sekunde) od američke legende u skijanju Billa Kidda koji mu je jedinome i uručio zlatnu medalju i natjecateljski broj s posvetom.


Boris ribolovac

Tko do sada nije poželio vidjeti Havaje? Teško da takva osoba postoji...

Boris na Havajima ljetuje preko deset godina, a ovog ljeta ugostio je dvoje prijatelja iz Hrvatske na "Velikom otoku", otoku čije se ime veže uz riječ "želja". Vidjeti Havaje znači udahnuti tropske mirise na toplom vjetru već na pisti zračne luke Honolulu. Vidjeti Havaje znači prošetati obalom Waikiki plaže, u sumrak gledati surfere, slušati havajsku muziku i uživati u "hula" plesovima havajskih djevojaka.., sve odjednom. Vidjeti Havaje znači vidjeti lavu kako se slijeva iz vulkana u more duboko 3000 metara, ali i vidjeti snijeg na vulkanu koji je svoju lavu davno ohladio.

Međutim, osim mnogih jedinstvenih havajskih znamenitosti, uz određenu količinu sreće na Havajima možete doživjeti i ono što vrlo vjerojatno ne možete nigdje drugdje, osim ako svoj život niste posvetili samo tome.. Uloviti sabljarku! Biti Hemingway barem na jedan dan..! Havaji su otoci gdje se lovi 50% svjetskog ulova te vrlo rijetke ribe. Prve tri sabljarke najveće ikad ulovljene na svijetu "govorile su havajskim jezikom".

Kažu da su neki "magnet za sreću", neki kažu da "svak kuje svoju sreću"... Bilo kako bilo, s Borisom u lovu na sabljarku rezultat mora doći. Postoji određena tajna uspjeha. Prvo, morate se probuditi dan prije samo sa jednom željom: otići u marinu Honokohau kako bi u neformalnim razgovorima s ljudima zaključili koji brod ovaj mjesec "lovi"... Nakon 15-godišnjeg iskustva u toj disciplini Boris naravno zna koga treba i što pitati. Odluka pada - brod "Fire Hatt" (vatrogasna kaciga), s kapetanom Chuck Wilson-om, naravno bivšim kapetanom vatrogasnog kamiona. Zatim se ide na ručak u ribarski restoran s pogledom na izabrani brod, a sve je to dio rituala kojim se podgrijava želja. Želja koja se brojnim pravim ribarima nije ostvarila cijelog života. U lov na sabljarku kreće se prije zore. Naravno budilicu nitko nije dočekao. Svi su se budili u času kad bi riba u snu prvi puta skočila iz mora... Sunce je negdje iznad "Kalifornije", iz marine izlazi "Fire Hatt" sa posadom: Chuck, Linda, Mike (vrlo srdačni domaćini) i hrvatski tim: Boris, Ines, Vlatka i Mićo.

Boris još od jučer tvrdi da ćemo je sigurno uloviti. Kad ga slušamo, vjerujemo mu. Kada se sjetimo da je on to pokušavao već 15 godina... Ribolov nije za statističare, nego za ljude koje prati sreća!

Kapetan Chuck najavljuje de će najbolje vrijeme biti oko 8-9 ujutro. Vadi novu satelitsku snimku koja pokazuje temperaturu mora oko "Velikog otoka". Jedno područje daleko na pučini je crveno, kaže nam da ćemo tamo biti" u pravo vrijeme". Chuck zna posao - nakon vožnje od par sati na inače pustom oceanu nailazimo na još nekoliko brodova. Svi imamo iste podatke sa satelita, svi isti cilj. Sunce se diglo, 8 je sati, svi spremni. Koncentracija zamjenjuje smijeh... U devet sati još smo svi napeti, vjerojatno i konkurencija šuti i gleda u smjeru svojih mamaca. U deset sati gledamo kapetana, oni nas nude sendvičima, ponovno počinje šaljivo raspoloženje.. Ali ovoga puta više ne ističemo na početku svake rečenice "...imam neki osjećaj...". Digli smo se rano, oko četiri, prošlo je jedanaest sati, izašli smo sa "satelitske pozicije", neki su otišli malo zadrijemati, lovi se barem još nekoliko sati...

Nešto prije 12 sati, u filmu "Točno u podne" dolazi John Wayne. Nešto prije 12 sati na brodu "Fire Hatt", čuje se jak zvižduk, u isti čas Vlatka viče "Marlin, skočio je..!!!" U sljedećih 10 sekundi sve izgleda kao da je udario grom, pao meteor i eruptirao vulkan, sve na istom mjestu, u isto vrijeme. Iskusni domaćini odlično reagiraju i počinje ono što se i na filmu rijetko vidi. Sabljarka skače nekoliko metara u zrak, otima se, sve na oko 300m od krme broda. Zaranja duboko i opet kao projektil leti u zrak. Nemamo vremena trljati oči i razmišljati je li to opet san. Sabljarka izvlači flaks po nekoliko desetaka metara u sekundi. U tim trenucima sve izgleda nemoguće. Rola je zategnuta do kraja, rukom se ne može ravnati, ali kad sabljarka krene u dubinu, tada ide kao da nema otpora.

Teško je reći koliko je vremena prošlo - možda 45 minuta, možda sat i više, Mike najavljuje da je blizu jer je izašla signalna gumica. U dubini iza krme nazire se bljeskanje. Dovlačimo je do krme, posljednji pokušaji, kritični trenuci. Ovdje inače kod manje iskusnih ribolovaca dolazi do podvlačenja ribe pod propeler i pucanja najlona. Kapetan kaže da je vidio izmorene sabljarke koje bi odmah nakon toga napali morski psi. Mike izvlači našu rukavicama za sablju na krmu. Veseli smo, kapetan upozorava da je opasno. U tim trenucima događaju se ozljede, riba radi iznenadne trzaje sa oštrom sabljom. OK, može početi slikanje...

Sabljarka leži u bazenu sa ledom na krmi. Da, to je za ribu, ali ne i za nju. Cijeli rep joj viri van. Bilo bi smiješno da je proizvođač računao na ovo. Tko može računati na ovo? Boris samo ponavlja: "Jesam li vam rekao da ćemo je uloviti...?!" Stvarno, rekao nam je...

Nije gotovo, kako opisati osjećaj ulaska u marinu sa plavom zastavicom na brodu i bijelim crtežom sabljarke na njoj? Drugi brodovi imaju crvene, zelene zastavice i druge ribe na njima. Nitko ne treba nikom ništa govoriti, svi su na dočeku. Neki uživaju u događaju, neki ljubomorno gledaju. Shvaćaju da je sabljarku ulovila "posada - sa srećom", a ne ribari. Teško je to shvatiti ako si ribar. Sablja leti u Hrvatsku, dok gradele dime na Havajima. 

 

 

Opći podaci:

Mjesto: Marina Honokohau, Kona, Hawaii

Datum ulova: 13.8.2008.

Težina sabljarke: 162 funte

Brod: Fire Hatt

Kapetan: Chuck Wilson


 

Kao svestrani sportaš kapetan Boris se okušao i u ribolovu te je ubrzo postao zaljubljenik i tog sporta. Najomiljenije mjesto u kojem provodi odmor uz ribarenje tj. "deap sea" ribolov je područje Florida Keys, s prijateljem kapetanom Jimom koji osim 18 metarskog broda "Saga Continues" brine i za kuću na obali. Anna i Boris Mikšić, Harry i kapetan Jim u potrazi za "kapitalcima" marlinom ili sail fish često otplove i do Bahamskog otočja. To nije ništa čudno jer je Boris ujedno i kapetan plovidbe u Obalnoj straži (U.S. Coast Guard).

O sportsko ribolovnim uspjesima rječito govori slika, a kapitalni primjerci tuna i zubaca vrlo često završavaju na ovakav način.

 


Linkovi


YouTube - Kako ubiti Borisa Mikšića
Kako ubiti Borisa Mikšića 1/4
Kako ubiti Borisa Mikšića 2/4
Kako ubiti Borisa Mikšića 3/4
Kako ubiti Borisa Mikšića 4/4


YouTube
Osnivanje Eko klastera Osnivanje Eko klastera
Jajanov dnevnik, svibanj 2011

Moris Bikšić
Moris (Boris Mikšić)Pljačka stoljeća, dokumentarni film


DOME SLATKI DOME
Grb obitelji Mikšić koja potječe iz okolice Lukavca u Turopolju (cca 1237. godine)


Video galerija
Watermelon crush
Watermelon crush, 25.02.2021.
Magician
Magician, 26.01.2021.
Stretching
Stretching, 26.01.2021.


Ugovor s Hrvatskom
Ugovor s Hrvatskom - Boris Mikšić


Američki san dečka s Trešnjevke


Ove izbore ipak je obilježio Boris Mikšić. Dečko s Trešnjevke koji je vlastitim novcem financirao kampanju, gospodarstveniku bez podrške političkih stranaka, drugi krug pobjegao je u posljednji trenutak. Iza sebe je ostavio iskusnu političarku Đurđu Adlešić, HSP-ovu uzdanicu Slavena Leticu, Tuđmanova maga Ivića Pašalića. Građani su nagradili to što je kampanju financirao vlastitim novcem. Njegov uspjeh jasna je i jaka poruka hrvatskih građana političarima - da im sve manje vjeruju. Klasična politička pljuska.
Večernji list, 04. siječnja 2005.Hrvatski san dečka s Trešnjevke
Boris Miksic knjiga pjesama

Izborni program
Program


Poslušajte novu pjesmu Vladimira Miklera, "Hrvatski san" posvećenu Borisu
"Hrvatski san"


Borisova promidžbena poruka:
Windows Media Video (WMV)


Spot snimili Splićani u čast Borisu prilikom njegova posjeta Splitu 19. -21. rujna 2004. godine
"Za Borisa!"


 
Borisove poruke olimpijcima
Blanka
Lino Červar i hrvatska rukometna reprezentacija
Skelin, Nikša i Siniša
Draganja
Ančić, Ljubičić
Pešalov
 
 
Plaćeno vlastitim sredstvima Borisa Mikšića